Önce ikiz sonra üçüz yardım

Allah yardımcınız olsun biz ikizin bakımına masrafına yetişemiyoruz:( bazen çıldıracak gibi oluyorum ama bir gülümsemeleri var herşeye bedel ^^

Çok yazan olmuş. Kısaca bu zamana kadar neler oldu paylaşmak istedim. En son kontrole gittiğimizde üçünün de kalp atışlarını duyduk. Sadece tek yumurta ikizi olan çiftlerden birinin gelişimi geriden geliyor. Bir kesede tek başına olan 18mm, ikizlerden biri 18, diğeri 14 mm . Doktor eğer 12. haftaya kadar gelişimini tamamlayamazsa kendi kendine yok olabilir dedi. Üzüldüm tabiki de. Ne olursa olsun can ve evlatlar. Fakat süreç bizim çok farklı. Sinirlenen arkadaşları anlıyorum. Ben tek bir doktora gitmedim. Bulunduğum ilde ve civar illerde alanlarında en iyi 4 farklı perinatoloji prof. göründüm. Hepsinin de söylediği riskli bir durum olduğu. Fiziksel olarak üçüz gebeliği kaldıramayacağım. İkiz için bile fiziksel yeterliliğim olmadığı. Yani evet her şey toz-pembe değil. Tabi her şeyden önemlisi Bir annenin ruhsal olarak kendini bu süreçte nasıl hissedeceği. Çünkü ruhsal olarak kendimi üçüz anneliğine hazır hissetmiyorum. Sanırım buraya yazmamın sebebi de kendimi bu konuda biraz motive etmekti. Gerçekten de duyduklarımın çocuğu beni biraz motive etti. Fiziksel olarak zorluğu olmazsa belki üçüz gebelik düşünebilirim gibi geliyor. 13 Mart bizim için biraz kader anı olacak. Üçüzlerin son durumu belli olacak. Çünkü eğer tek yumurta ikizleri tek plasentada ise sonlandırmak durumunda kalabilirler. EN en zararlı şeklinin bu olduğunu belirtti doktor. Birinin de geriden gelmesi tabi ki de kötü bir durum oldu bizim için. Her şeyin hayırlısını diliyorum. İnsanın ne istediği neye hazır olup olmadığı çok önemli değil. Kaderin cidden bizler için çizdiği bir yol var. Kaderci biri değilim ama sanırım planlı programlı olmuyor bu işler. Hayırlısı ne ise o olsun diyorum artık. Her şeye açığım...

Çok yazan olmuş. Kısaca bu zamana kadar neler oldu paylaşmak istedim. En son kontrole gittiğimizde üçünün de kalp atışlarını duyduk. Sadece tek yumurta ikizi olan çiftlerden birinin gelişimi geriden geliyor. Bir kesede tek başına olan 18mm, ikizlerden biri 18, diğeri 14 mm . Doktor eğer 12. haftaya kadar gelişimini tamamlayamazsa kendi kendine yok olabilir dedi. Üzüldüm tabiki de. Ne olursa olsun can ve evlatlar. Fakat süreç bizim çok farklı. Sinirlenen arkadaşları anlıyorum. Ben tek bir doktora gitmedim. Bulunduğum ilde ve civar illerde alanlarında en iyi 4 farklı perinatoloji prof. göründüm. Hepsinin de söylediği riskli bir durum olduğu. Fiziksel olarak üçüz gebeliği kaldıramayacağım. İkiz için bile fiziksel yeterliliğim olmadığı. Yani evet her şey toz-pembe değil. Tabi her şeyden önemlisi Bir annenin ruhsal olarak kendini bu süreçte nasıl hissedeceği. Çünkü ruhsal olarak kendimi üçüz anneliğine hazır hissetmiyorum. Sanırım buraya yazmamın sebebi de kendimi bu konuda biraz motive etmekti. Gerçekten de duyduklarımın çocuğu beni biraz motive etti. Fiziksel olarak zorluğu olmazsa belki üçüz gebelik düşünebilirim gibi geliyor. 13 Mart bizim için biraz kader anı olacak. Üçüzlerin son durumu belli olacak. Çünkü eğer tek yumurta ikizleri tek plasentada ise sonlandırmak durumunda kalabilirler. EN en zararlı şeklinin bu olduğunu belirtti doktor. Birinin de geriden gelmesi tabi ki de kötü bir durum oldu bizim için. Her şeyin hayırlısını diliyorum. İnsanın ne istediği neye hazır olup olmadığı çok önemli değil. Kaderin cidden bizler için çizdiği bir yol var. Kaderci biri değilim ama sanırım planlı programlı olmuyor bu işler. Hayırlısı ne ise o olsun diyorum artık. Her şeye açığım...

Canım hakkında hayırlısı neyse o olsun
bu üreçte 3. bir göz olarak dışarıdan herhangi bir eleştiri yapmamız çok yanlış olur, endişelerinde de zaten haklısın.
senin ve bebeklerin yaşaması açısından en sağlıklı kararı ancak doktorlar verebilir şu durumda.
Panikleme sakince işine konsantre ol, iyi beslen, moralini yüksek tut.

Merhaba herkese.

Zaten zor günler geçiriyoruz tüm ülkemizin başı sağolsun:KK43:

Tüp bebek ile ikiz gebelik yaşadım. İki fark kesede. İkizlerden biri kendi içinde çoğalmış ve tek yumurta ikizi olmuş. Yani şuan üçüz gebeliğim var. Biri tek yumurtada diğer ikisi tek yumurtada. Şimdi ne yapacağım? Böyle durumlarda gebelik sonlanabiliyor mu. Ne maddi ne de manevi buna gücüm yok. Allah'a karşı gelmek istemem ama ne yapicam ben. Çok büyük şoktayım. Böyle gebe kalanlar oldu mu, neler yaşadınız?
ya yaşayan bilir derler ya.. o yüzden eleştirmek istemem
maddi manevi yaşayacak olan sizsiniz, en iyisini siz bilirsiniz
ama kısmetiniz ya
ben 9 aydır eşimn değerleri yüzünden gebe kalamıyorumdüzeleceği meçhul...
ama hayalim ikizlerimin olması :)
keşke sizin yerinizde olsam 3'nü sarsam koklasam içime çeksem, yerinizde olmayı çok isterdim, benim düşünce yapıma göre şanslısınız, darısı bana inşallah

Yani çok üzgünümde bu duuguları duymak bende haşa isyana kapı açıyor.
Ben bir tane zar zor gebe kaldım dış gebelik çıktı ameliyat oldum.
Kaç tane insan bebek için gece gündüz ağlayıp yalvarıyor kul istedi bir göz Allah verdi 3 göz... tlc de kalabalık aileyi izleyip ağlıyorum keşke bendede olsa diye.
Havalara uçardım sevinçten. Ayet var Kur’anda ben rızkını veririm diyor.
keşke tek dert para olsa malesef böyle mucizeler kıymetini bilmeyenlere gidiyor adeletsiz dünya..

Yani çok üzgünümde bu duuguları duymak bende haşa isyana kapı açıyor.
Ben bir tane zar zor gebe kaldım dış gebelik çıktı ameliyat oldum.
Kaç tane insan bebek için gece gündüz ağlayıp yalvarıyor kul istedi bir göz Allah verdi 3 göz... tlc de kalabalık aileyi izleyip ağlıyorum keşke bendede olsa diye.
Havalara uçardım sevinçten. Ayet var Kur’anda ben rızkını veririm diyor.
keşke tek dert para olsa malesef böyle mucizeler kıymetini bilmeyenlere gidiyor adeletsiz dünya..

Tek sorunun para olmadığını belitmiştim ama tabi siz belki de çok istediğinizden sadece bu noktaya odaklanmışsınız. Herkes biranda muhteşem duygulara kapılamaz. Ben biraz gerçekçi biriyim. Allahın rısk vereceğini biliyorum ama veremeye de bilir!!! Yüzlerce aç çocuk var sokaklarda !!! Onların rızkı niye yok??? Onlar neden güzel okullarda okuyup güzel kıyafetler giyip sıcak evlerinde oturup ders çalışmak varken sokaklarda??? Bu konulara girersek çıkamayız. Bunların her biri bir ihtimal. Daha iyi de daha kötü de olabilirler. Önemli olan bir annenin kendini ne kadar yeterli hissettiği. Bakın ben öğretmenim. Her gün 20 çocuğa yetişiyorum. Fakat kendime ait üç çocuğa yetememekten korkuyorum. İşte biz buna eğitim diyoruz. Planlama programlama diyoruz. Ben "Amaan ne olacak bir şekilde büyürler" diyemiyorum, ben "Çocuklarım bir şekilde değil, iyi bir şekilde büyüsünler" diyorum.

Şunu sakın unutmayın neyin kimin için mucize kimin için felaket olacağını allahtan başka kimse bilemez. Bunun benim için nasıl bir sınav olduğunu yaşayıp göreceğim. Bu durumu paylaşmamın asıl sebebi. Destek almak ve düşündüğüm gibi olmadığını görmekti. Fakat işin içinde benim de elimde olmayan ciddi sağlık sorunları var. Bunun da benim için bir sınav olduğunu düşünmekteyim. Herkesin bu hayatta beklediği bir şeyler var. Hamile bir kadın olarak sizin için dua ediyorum. Diliyorum merhametli, iyi yürekli, sevgi dolu bir anne olursunuz.

Tek sorunun para olmadığını belitmiştim ama tabi siz belki de çok istediğinizden sadece bu noktaya odaklanmışsınız. Herkes biranda muhteşem duygulara kapılamaz. Ben biraz gerçekçi biriyim. Allahın rısk vereceğini biliyorum ama veremeye de bilir!!! Yüzlerce aç çocuk var sokaklarda !!! Onların rızkı niye yok??? Onlar neden güzel okullarda okuyup güzel kıyafetler giyip sıcak evlerinde oturup ders çalışmak varken sokaklarda??? Bu konulara girersek çıkamayız. Bunların her biri bir ihtimal. Daha iyi de daha kötü de olabilirler. Önemli olan bir annenin kendini ne kadar yeterli hissettiği. Bakın ben öğretmenim. Her gün 20 çocuğa yetişiyorum. Fakat kendime ait üç çocuğa yetememekten korkuyorum. İşte biz buna eğitim diyoruz. Planlama programlama diyoruz. Ben "Amaan ne olacak bir şekilde büyürler" diyemiyorum, ben "Çocuklarım bir şekilde değil, iyi bir şekilde büyüsünler" diyorum.

Şunu sakın unutmayın neyin kimin için mucize kimin için felaket olacağını allahtan başka kimse bilemez. Bunun benim için nasıl bir sınav olduğunu yaşayıp göreceğim. Bu durumu paylaşmamın asıl sebebi. Destek almak ve düşündüğüm gibi olmadığını görmekti. Fakat işin içinde benim de elimde olmayan ciddi sağlık sorunları var. Bunun da benim için bir sınav olduğunu düşünmekteyim. Herkesin bu hayatta beklediği bir şeyler var. Hamile bir kadın olarak sizin için dua ediyorum. Diliyorum merhametli, iyi yürekli, sevgi dolu bir anne olursunuz.
Sevgili pintu niyetim kalbini kırmak değil asla ama seni bi tutup silkelemek isterdim yanımda olsaydın. Belki normalden biraz fazla emek verirsin ama eğitimi halledersin. Kendin öğretmenim diyorsun. Çocukların nasıl hızlı öğrendiklerini biliyorsun. Her çocuk özel okullarda okuyacak diye bir şey yok, bir yerde kendi kaderleri de var devrede. Bir yerlere gelecek olan çocuk 30 milyarlık 60 milyarlık özel okullara gitmedende geliyor. Gerekirse kendi hem çalışıp hem okuyarak geliyor ( mesela ben)
Şuanda gebelik hormonlarınında ( tıpkı bende olduğu gibi) seni de biraz abartılı duygulara sürüklediğini düşünüyorum. Bizler anne baba olduğumuzda ancak kalplerine doğru bildiğimiz tohumları ekiyoruz, zorla yeşertemeyiz. O çocukların kaderinde 3 kardeş başlayıp 3 kardeş büyümek varsa büyüyecekler. Bir noktadan sonra 3 tane evlat artık anne babalarının sırtından geçim yükünü alıp belki kendileri sizi rahat ettirecekler. 3 ü birden bir yerlerden sizi seçtiler kendilerine anne baba olarak, şütfen hiç birini kırma, geri gönderme, sevgiyle kabul et. Kendin yazmışsın belki birinin büyümeme riski var diye. Kadersel etkiler devrede.
iyi niyetli bir yorum istiyorsan rabbinin sana nasip ettiği mucizeye teslim ol,şükret ve hayırlısını dile. Eğer korktuğun gibi negatif senaryolar baskınsa bununda çözümü doğal olarak kendinden gelir. Sen kendin düşünerek bu ihtimalleri besleme. Yarın ola hayrola, çok güzel laf var‘kullar kurarmış, melekler gülermiş’ diye.
Ben bından 1 hafta önce cici bici hamilelik kıyafetleri bakıyordum kendime. Ailem bana hediyeler almıştı gebeyim diye. Şimdi oturdum bu ameliyat izleri hangi kremle geçer, acaba bir daha o duyguyu yaşayabilecek miyim diye ağlıyorum. Bir yandanda yaralarım acımasın diye konforlu bir oturma pozisyonunda durmaya çalışıyorum.
Huzurun anahtarı ‘kabul ve teslimiyetten ‘ geçiyor.
Hayırlısını dile.kimse sana sal çayıra mevla kayıra demiyor. Her şeyin bir çözümü olur diyoruz.bından 10 sene sonra 1 tane fazladan tabakta bizi öldürmezmiş, keşke kıymasaydım yavruma diye düşünecek olan sen olursun.eşinin bile böyle düşünceleri olmaz.
Allah hakkında hayırlısını versin.
Bizede inşallah böyle mucizeler nasip etsin...

Sağlık sorunlarına değinecek olursam ben skolyoz hastasıyım. Boynumdan kıyruksokumuma kadar omurgam s şeklinde yamuk ve dayanılmaz ağrılarım var tüm sırt bölgemde. Hamilelik bende omurga eğrilik açımı büyütebilecek ve ağrılarımın dahada dayanılmaz olmasını tetikleyecek bir şey. Sonrasındada emzirme pozisyonları...Ona rağmen dayanırdım, dayanıyordum...eğer sağlıklı olsaydı. Eğer büyüyebilseydi..

Sevgili pintu niyetim kalbini kırmak değil asla ama seni bi tutup silkelemek isterdim yanımda olsaydın. Belki normalden biraz fazla emek verirsin ama eğitimi halledersin. Kendin öğretmenim diyorsun. Çocukların nasıl hızlı öğrendiklerini biliyorsun. Her çocuk özel okullarda okuyacak diye bir şey yok, bir yerde kendi kaderleri de var devrede. Bir yerlere gelecek olan çocuk 30 milyarlık 60 milyarlık özel okullara gitmedende geliyor. Gerekirse kendi hem çalışıp hem okuyarak geliyor ( mesela ben)
Şuanda gebelik hormonlarınında ( tıpkı bende olduğu gibi) seni de biraz abartılı duygulara sürüklediğini düşünüyorum. Bizler anne baba olduğumuzda ancak kalplerine doğru bildiğimiz tohumları ekiyoruz, zorla yeşertemeyiz. O çocukların kaderinde 3 kardeş başlayıp 3 kardeş büyümek varsa büyüyecekler. Bir noktadan sonra 3 tane evlat artık anne babalarının sırtından geçim yükünü alıp belki kendileri sizi rahat ettirecekler. 3 ü birden bir yerlerden sizi seçtiler kendilerine anne baba olarak, şütfen hiç birini kırma, geri gönderme, sevgiyle kabul et. Kendin yazmışsın belki birinin büyümeme riski var diye. Kadersel etkiler devrede.
iyi niyetli bir yorum istiyorsan rabbinin sana nasip ettiği mucizeye teslim ol,şükret ve hayırlısını dile. Eğer korktuğun gibi negatif senaryolar baskınsa bununda çözümü doğal olarak kendinden gelir. Sen kendin düşünerek bu ihtimalleri besleme. Yarın ola hayrola, çok güzel laf var‘kullar kurarmış, melekler gülermiş’ diye.
Ben bından 1 hafta önce cici bici hamilelik kıyafetleri bakıyordum kendime. Ailem bana hediyeler almıştı gebeyim diye. Şimdi oturdum bu ameliyat izleri hangi kremle geçer, acaba bir daha o duyguyu yaşayabilecek miyim diye ağlıyorum. Bir yandanda yaralarım acımasın diye konforlu bir oturma pozisyonunda durmaya çalışıyorum.
Huzurun anahtarı ‘kabul ve teslimiyetten ‘ geçiyor.
Hayırlısını dile.kimse sana sal çayıra mevla kayıra demiyor. Her şeyin bir çözümü olur diyoruz.bından 10 sene sonra 1 tane fazladan tabakta bizi öldürmezmiş, keşke kıymasaydım yavruma diye düşünecek olan sen olursun.eşinin bile böyle düşünceleri olmaz.
Allah hakkında hayırlısını versin.
Bizede inşallah böyle mucizeler nasip etsin...

Çok teşekkür ederim cevabın için. Kırılmadım aslında. Sadece herkesin dert etme büyür bir şekilde demesinden o kdr yoruldum ki. Sonunda onların bakımı ile baş başa kalmaktan çok korkuyorum. Çok çalışmak istiyorum. Ama çocuklarla zor olur diye korkuyorum. Aslında bakarsan hepsi kaygıdan. Yetememekten. Ben de özel okullarda okumadım. Hiç kötü yetiştiğimi düşünmüyorum. Yazdığın söz öyle güzel ki, aynen öyle "Hayat biz plan yaparken başına gelenlerdir" sözünü hatırlattı bana. Artık o kdr büyütmüyorum bu meseleyi. Sadece endişelerim çok fazla. Korkuyorum. Doğumdan korkuyorum. Bir sürü şeyden korkuyorum. Kendimi hiç hamileyim, anneyim diye alıştırmadım. Bende kendime kızıyorum. Bakıyorum çevremde anne olacak kadınlar ne kdr mutlu, heyecanlı "ben neden böyle değilim" diye kızıyorum kendime. Ama vardır bu duygularımın da bir sebebi. Sabırla bekliyorum. Yarın doktorla randevum var. Daha net görmeye başlayınca bazı şeyleri belki biraz daha içim rahat olur. Ama bebeğimi eğer sağlıklıysa aldırmayı hiç düşünmedim. Ben atan bir kalbi sonlandıramam. Bana ve diğer bebeklere bir zararı olmadığı sürece, doktorlar müdahale etmediği sürece zaten bunu yapamam. Allah korusun, her şeyimle kabulüm. ama korkuyorum... diliyorum senin için de erken zamanda tüm bu acılarını unutturacak güzel sebeplerin olur. Ben de hep şunu düşünüyorum.

35 yaşındayım, hiç çocuğum olsun istemedim. eşim çok istedi ve yaşı çok ilerledi. Hakkım yok buna dedim. Kabul ettim tüp bebek yaptırdık. Doktorlar sizin çocuğunuzun olmaması için hiçbir sebep yok diyordu. Doktorum hatta bana dediki sen gerçekten çocuk istiyor musun? hep istemiyorum derdim. Ama eşime kıyamadım. Allah bir anda iki çocuk verdi!!! ben ikiz olacak diye bir miktar isyan ettim. Ağladım üzüldüm, sonra allah al sana üçüz dedi... Bir çocuğa bakabilir miyim derken üç çocuk da cidden yani bir garip oldu. Gerçekten biri anlatsa inanmam. Resmen mucize gibi bir durum. Sanırım isyan ettim diyorum. Sadece bekliyorum. Neler olacağını merak ediyorum. Artık her şeye açığım...

Sen de böyle düşün. Çocuk isteme. Doğru zamanda doğru yerde o çocuk sizi bulacak. Sadece zamanı bu değilmiş. Bu çocukların beni seçmesinin bir sebebi var sanırım. O sebebi merak ediyorum ben de...

Merhaba herkese.

Zaten zor günler geçiriyoruz tüm ülkemizin başı sağolsun:KK43:

Tüp bebek ile ikiz gebelik yaşadım. İki fark kesede. İkizlerden biri kendi içinde çoğalmış ve tek yumurta ikizi olmuş. Yani şuan üçüz gebeliğim var. Biri tek yumurtada diğer ikisi tek yumurtada. Şimdi ne yapacağım? Böyle durumlarda gebelik sonlanabiliyor mu. Ne maddi ne de manevi buna gücüm yok. Allah'a karşı gelmek istemem ama ne yapicam ben. Çok büyük şoktayım. Böyle gebe kalanlar oldu mu, neler yaşadınız?
Aaaa bu ben degil mi yaaaa ay ben sok 🙋🏻‍♀️ ben varim bebegim gel sole.bi.sakin ol korkma ☺

Canm benm aynsnı daymlara da söylediler gelşmi geri almamz lazm yaşamaz falan dediler.. Daymda istemedi .. çocuklar doğdu tabi erken doğum oldu.. Sonra belli br yaşa geldler daym çocukları alp o doktorun yanına götürdü almak istediğin çocuklara bak diye 🤭🤭 şmdi liseye giden zeki ve çalışkan 3 tane adam oldular erkek olmalarına rağmen yengemin eli kolu gibiler evde de dışarda da her işi yapıyorlar hamur ble açıyorlar 😀😀 Emnm ki evlendkleri zaman eşleri çok şanslı olacaklar ev işlerne ble hakimler.. Hakkınzda hayrlsı olsun dym bu kadar örnek üzerne ve çekileym 🤲🤲
Heyyy masallahhh rabbim hic yardim etmeden birakir mi subhanallah.hadi darisi bana lise cagina gelince belki bi sicak cay icme firsatim.olur 🤗

canım ben çok iyi anlıyorum seni benzer durumları yaşıyoruz. acısıyla tatlısıyla sen yaşacaksın. siz alıcaksınız sorumluluğu dolayısı ile kalben kendine güven en iyi kararı alırsınız anne baba olarak her anne baba kendi evlatları için en iyisini ister. Ve yine ailen için riskleri en iyi siz bilirsinz. bunu ancak yaşayan bilir ve onda bile herkesin şartları bir değil ki. burada öyle üstüne gelenlere aldırma.
üçüz gebelik demek beraberinde büyük riskler demek. özellikle bebekler için eminim araştırdın zaten drlar hepsini söylüyorlar bunları göze almak yada diğerleri için fedakarlıkda bulunmak. bunun yanı sıra üçüz dördüz doğan yokmu oda var ama KİMSE SİZİN YERİNİZE NEYİN DAHA İYİ OLACAĞINI BİLEMEZ...riskli gebelik uzmanları bu konuda çok tecrübeli dr lar var onlarla ve ailenle en doğru kararı verirsiniz canım. Rabbim hayırlısını nasip etsin.
insanlar biraz haddini bilmeli yorum yaparken🙏🙋‍♀️

Back
X