• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

önce kendiniz mi yoksa önce esiniz mi?

Bugun duydum bunu ve esime agir konusmamak icin baska odaya kendimi kapattim...bu hamileligimde en basit bir olaya bile sinirleniyorum zaten cok kotu olacak yoksa aramiz.....sadece sunu sordum ona (ne diceksin abine eflatun sizi istemiyor mu diceksin,beni mi kotuleyeceksin)dedim...bu daha mi kolay eflatun zor hamilelik geciriyor demenden dedim....abom cocuklar ille sende kalmak istiyorlar deyince kiramadim hayir diyemedim diyor

Bugun duydum bunu ve esime agir konusmamak icin baska odaya kendimi kapattim...bu hamileligimde en basit bir olaya bile sinirleniyorum zaten cok kotu olacak yoksa aramiz.....sadece sunu sordum ona (ne diceksin abine eflatun sizi istemiyor mu diceksin,beni mi kotuleyeceksin)dedim...bu daha mi kolay eflatun zor hamilelik geciriyor demenden dedim....abom cocuklar ille sende kalmak istiyorlar deyince kiramadim hayir diyemedim diyor

allah kolaylık versin sana..geçen yaz yeğenim geldi 6 yaşında benikide 3 dü..hamile değidim ama çok yoruluyor insan 28 gün kaldıylardı..hamile olsam bilemiyorum,iki defa hasta oldum ama:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Suan abartiyormuyum lutfen soyleyin hamilelikten dolayi böyle olabilur mi yoksa....onlarin gelmesi ve yorulmami bir kenara biraktim esimin beni dusunmedigini hissediyorum...zor hamilelik olmasi icin illa dr tun bana rapirmu vermesi gerekti yada ne bilim hergun istifarmi etmem gerekti...esim ne yapiyorsunki dedi bana dusun e biliyormusunuz onceki tartismamizda...cok kirginim esime once beni dusunmedihi icin...b A zilariniz esini kirma neyapsin abidi diceksiniz ama daha once onlar icin esim yetrrince hizmet ettim onlar bana etmiyor..o abisi ise bende karisiyim:26:

Suan abartiyormuyum lutfen soyleyin hamilelikten dolayi böyle olabilur mi yoksa....onlarin gelmesi ve yorulmami bir kenara biraktim esimin beni dusunmedigini hissediyorum...zor hamilelik olmasi icin illa dr tun bana rapirmu vermesi gerekti yada ne bilim hergun istifarmi etmem gerekti...esim ne yapiyorsunki dedi bana dusun e biliyormusunuz onceki tartismamizda...cok kirginim esime once beni dusunmedihi icin...b A zilariniz esini kirma neyapsin abidi diceksiniz ama daha once onlar icin esim yetrrince hizmet ettim onlar bana etmiyor..o abisi ise bende karisiyim:26:
hamillelikte olmaz canım misafir falan bende eşime çok özveriliyim ama mantık var,kabul edilecek şey var edilmeyecek şey var..

Gurbetteyim 2 kucuk cocugum var..4 ve 2 bucuk yaslarinda..ustelik hamileyim...eltim sehir disindan gezmeye gelecekmis bize..15 gun duracakmis 2 oglu var liseli unv li..ben memlekete gittigimde onun ikramini görmüyorum hic kizlar kuru caydan baska..6 yillik evliyim bikere yrmegini yemedim...bundan 4 sene once yine gelmislerdi tatile tabima ..yine hamileydim..cok misafirperver davrandim buna ragmen ben memlekete gidince kuru cay veriyor...ustelik benim bulundugum sehirde ablasida var ayni zamanda eltisi...kocasi yüzüme biz sende rahat ettik kardesimde degil demisti ..o halde neden beni agirlamiyorsunuz haketmedim mi 1 kere bile...gelelim sadede...esime dedim ki...ben hamileyim kendi cocuklarima zor bakiyorum...hamileligi zor geçiyor de gelmesinler dedim...esim cok üzüldü..o uzulunce ben de üzüldüm. ..fakat hep esimi mutlu etmek icin ailesine yaptigim fedakarliklarin karsiligini göremiyorum. ..sanki mecburum onun ailesine hizmet etmeye...ne diyorsunuz eltim ayni fedakarligi yapmasada esim icin kabul mü edeyim yoksa önce kendi rahatimi mi dusuneyim...akil verin nolur. ..buarada eltim kocasi ile degil iki çocuğuyla gelecek..

canım o senin eltinin ayıbı sen üzerine düşeni yap bana sorarsan hem bak kaynın seni övmüş ne güzel ben senin yerinde olsaydım hürmetimdeen bir şey eksiltmezdim bırakta karşındaki utansın allah görüyor herşeyi

15 gün ağırlarımda makbule geçer sanıyorsan yanılıyorsun ,ben öz kardeşime yaranamadım açıkçası:27::27::27:

canım o senin eltinin ayıbı sen üzerine düşeni yap bana sorarsan hem bak kaynın seni övmüş ne güzel ben senin yerinde olsaydım hürmetimdeen bir şey eksiltmezdim bırakta karşındaki utansın allah görüyor herşeyi

2 ve 4 yaşında iki çocukla kendide hamileyken nasıl hürmet edicek onu merak ettim doğrusu:52:

Canim iyide hamile oldugumu soyledigi halde esim,kaynim illede size gelelim yapiyor...kaynimin beni dusindugu falan yok..ben simdi kabul etmesem esim diil ben kotu olucam o kaynim tum iyiliklerimi kenara atip beni bir kalemde silecek...o yuzden esime zor hamilelik geciriyor biraz abart boylece onlari kirmayiz demistim yapamadi....kabul etmezsem ben kötü olucam edersem ben ezilecem...iki tarafida bana zarar suan

Etmezsem herkesin gözünde kötü olucam ondan korkuyorum

canım eşin zor bir hamilelik geçiriyor diyebilirdi...desinde..o enerjiye bebeğin doğunca ihtiyacın olacak..artı iki tanede çocuğun var allah bağışlasın..

Abisi aramis esimi musaitmisiniz gelcek bizimkiler demis...esim sadece hamile oldugumu soylemis...zor hamilelik gecirdihimi soylememis..abiside eflatuna sorsana birdaha ,benim cocuklar ille sende kalmak istiyorlar teyzelerinde degil demis...ben suan hamile oldugumu duydugu halde ustelik iki cocugum daha var abisinemi sinirleneyim...yoksa halime hergun sahid olan hatta kendisi bile haftasonu geldiginde cocuklar yuzunden yorulan esimemi kizayim...

Aman ne yapiskan insanlarmis. Mecbur cekeceksin bunlari gibi duruyor ama noralini bozma. Onlar gelmeden once esine evi bir guzel temizlettir. Eltinde gelince misafir gibi oturmasin tatli dillle bir guzel calistir. Su yemegide pek guzel yaparsin benim midem kaldirmiyor zaten yapda yiyelim de. Esin arada toplasin hepsini gezmeye gotursun disarda yedirsin icirsin misafiragirlasin bir guzel. Eltin cok sevgili ablasini cagirmak isterse ay benim evim pek daginik malum iki cocuk biz ona gidelim falan de. Hic yorma kendini kolayina ne geliyorsa onu yap yedir. Birak ev dagilsin onlar gidince esine bir guzel temizlet.
Hic caninisikma onlarla beraber gez toz tatil yap sende

2 ve 4 yaşında iki çocukla kendide hamileyken nasıl hürmet edicek onu merak ettim doğrusu:52:

sonuçta evine gelen misafiri kovacak değil ya yoksa siz öylemi yapıyorsunuz tamam hürmet et dediysem canını çıkar demdim elinden geleni demek istedim bendede aynı eltiden var eşi hapisteyken sürekli yanımızdaydı ben ordan çok iyi anlıyorum arkadaşı..
tamam iki çocuğum yok hamilede değildim ama yeni evliydim afedersiniz eşimle odama girmeme bile bir bahane uydururdu gece gündüz yanımızdaydı yiyip içip atardılar mutfağa ben toplardım kaynanamla oturuyordum o zaman birde arkamdan öbür eltime bunlar odalarında sabaha kadar konuşuyorlar bence bizim dedikodumuzu yapıyorlara kadar gitti durum nasıl bir mantıkla söylediyse bunları ama şimdi yanıma gelse başımın üstünde taşırım eşim için çünkü o benim aileme öyle davranıyor. anladığım kadarıyla arkadaşın eşide herşeyin farkında..

2 çocugunuzun ve karnınızdaki çoçuğun hakkına giriyor eşiniz, kendi çocuklarınızın psikolojik olarak olumlu bir ortamda olması lazım, ama eşinizin ve sizin aranızdaki gerginliği çocuklar hisseder, hele o karnınızdaki yavrucak. :50: Kuzucum benim daha doğmadan stresi hissedecek, hissediyor. Eşiniz çok yanlış yapıyor. Bu dünyada demese bile öbür tarafta 'Ben napmışım, bencilliğim yüzünden ahiretimi yakmışım' dicek. :47: Çünkü şu an yaptığı düpedüz bencillik. Siz de aşırı merhametlisiniz. Siz elinizden geleni yapıyorsunuz, kendinizi üzmemeye çalışın. Allah sabır versin.

Canim iyide hamile oldugumu soyledigi halde esim,kaynim illede size gelelim yapiyor...kaynimin beni dusindugu falan yok..ben simdi kabul etmesem esim diil ben kotu olucam o kaynim tum iyiliklerimi kenara atip beni bir kalemde silecek...o yuzden esime zor hamilelik geciriyor biraz abart boylece onlari kirmayiz demistim yapamadi....kabul etmezsem ben kötü olucam edersem ben ezilecem...iki tarafida bana zarar suan

canım bende zaten mesajımda bunu anlatmak istedim onlar size gelmezse sen kötü olacaksın kardeşim beni kabul etmedi demez kardeşimin eşi bizi kabul etmedi derler allah büyüktür senin hamile olduğunu görüyor ve sana mutlaka bir yardım eli uzatır sen misafirlerine yapabileceğini yap yapamadıklarınıda kusura bakmyın de bende hamileyim ve tüp bebek benimki aynı şey başıma gelseydi böyle yapardım allah yardımcın olsun

Aman ne yapiskan insanlarmis. Mecbur cekeceksin bunlari gibi duruyor ama noralini bozma. Onlar gelmeden once esine evi bir guzel temizlettir. Eltinde gelince misafir gibi oturmasin tatli dillle bir guzel calistir. Su yemegide pek guzel yaparsin benim midem kaldirmiyor zaten yapda yiyelim de. Esin arada toplasin hepsini gezmeye gotursun disarda yedirsin icirsin misafiragirlasin bir guzel. Eltin cok sevgili ablasini cagirmak isterse ay benim evim pek daginik malum iki cocuk biz ona gidelim falan de. Hic yorma kendini kolayina ne geliyorsa onu yap yedir. Birak ev dagilsin onlar gidince esine bir guzel temizlet.
Hic caninisikma onlarla beraber gez toz tatil yap sende

Esim sabah 6 da cikip 10 geliyor....eltime su isi yap bu isi yap diyebilirmiyim emin degilim...15:yas buyuk benden...bir yeri gezdikleri yok daha oncede gelmislerdi disari cikmiyolar haftasonuna kadar...hafta sonu esim gezdiriyor onlari...ablasina gidemem ablasi ile kusuluyum...daha onceki konularimda var...sanirim yemek yapma isinde yardim isterim tek

eşiyle gelse anlarımda tek gelmesi ve o kadar surede sizde kalması hiç uygun değil.
bırakın eşiniz kırılsın siz suan kendinizi ve bebeğinizi dusunmek zorundasınız.eşinize uygun bir dille anlatmaya calısın durumu

off cok sukur görümcem yok.ilerde iki eltim olur onlarla da evimde kalacak kadar samimiyet asla kurmam.zaten çalısıyorum hiç kimseyi çekemem

Son düzenleme:
Buraya geldikten sonra tanri misafiri oluyorlar mecbur hurmet gostericem...ters tavir kisiligime uymaz yapamam zaten..sana sunu soyleyeyim kimse utanmiyor emin ol...onemli olan kendileri

Haklısın canım :(
ama biz ne etsek boş.
Bazı insanların kafa yapısı değişmiyor. Herkes kendimiz gibi düşünceli ve iyi niyetli olamıyor. Tahammül etmeye çalışmaktan başka çare yok ne yazık ki..

Buraya geldikten sonra tanri misafiri oluyorlar mecbur hurmet gostericem...ters tavir kisiligime uymaz yapamam zaten..sana sunu soyleyeyim kimse utanmiyor emin ol...onemli olan kendileri

Haklısın canım :(
ama biz ne etsek boş.
Bazı insanların kafa yapısı değişmiyor. Herkes kendimiz gibi düşünceli ve iyi niyetli olamıyor. Tahammül etmeye çalışmaktan başka çare yok ne yazık ki..

Back
X