• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önceki İlişkiler

• Konu Sahibi Konu Sahibi libra55
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bizler kadın olarak eşimizin önceki ilişkilerini merak ederiz ve hep şunu söyleriz eşimin önceki ilişkilerini bilmeliyim bana anlatmalıki evlendikten sonra geçmişe dair bir şey duyduğumuzda ona neden daha önce anlatmadın diyerek yargılarız.
Önceki ilişkiler tamam geçmişte kalmış geçmiş işte adı üstünde ama her eşin önceki ilişkilerini bilmeli diye düşünüyorum.Bende eski sevgilimi yani şimdiki eşimi ilk tanıyıp zamanla sohbet sohbeti açtığında geçmişte yaşadıklarımı,hayalkırıklıklarımı ve değer yargılarımı konuşmalarımda vurgulamışımdır.Sonuçta ama ç burada hem onun tepkisini ölçmek hemde onun kişilik açısından geçmişte yaşadıklarım konusunda düşüncelerini almaktı.
Yani benim hayatıma giren çok insan olmamıştı eşimden önce ama onu tanımak için her türlü yola baş koymuşumdur.Beni hakettiğine inanmalıydım ve inandırdıda zaten 5 yılımız bitecek 17 Ağustosta.

durup dururken eski ilişkilerimi anlatmam
ama sorduğu birşey olursa söylerim. tabi doğru düzgün birşey soruyorsa. sorgulama şeklinde davranırsa :mymeka: yaparım.
ben birşey sorarsam onun da cevaplamasını beklerim.
sevgilime ben arasıra muhabbet açılır sorarım, o bana birşey sorar vs. bunlar hep şakasına eğlencesine şeyler bizim için.
adı üstünde ESKİ ilişki zaten
ne onun eski sevgilileriyle ilgili kıskançlık yaparım, ne de ona yaptırırım.
yaşanmış bitmiş şeyler, neden kurcalayalım kafa yoralım ki bugünleri yaşamak varken yerimseniben

Hayatta saklıyı gizliyi hiç sevmem :((

Eski dediğiniz şeyi zorla yaşamadınız ki bir anda aman geçti artık diye

sanki üzerinizden büyük yük kalkmış gibi konuşuyorsunuz.

O insanlar da zamanında değer verdikleriniz.

Eşinizin de bunu bilmeye,sizi her yaranızla berenizle tanımaya hakkı var.

Eski defterler açılmayabilir;ama ansızın öyle bir olayla karşılaşırsınız ki

o güne kadar konuşulmadığına insan pişman olabilir.

Ben en baştan konuşup,kendimi tanıtmak ve öyle kabul görmekten yanayım

Eşimin benden hiç bir zaman böyle bir talebi olmadı...
Yanlış gidenlerin ardından yol aldığımızı düşünüyorduk...
Geçmişim, hatalarım, yanlışlarım, beklentilerim benimdi...
Birlikte bir gelecek düşündüğüm adam geçmişi bilsin, bilelim istedim...
Bilsin ki bir daha aynı geçmişi yaşamayalım istedim...
Ben istediğim için bildi, kendisi böyle bir şey istemedi...
Bir dost gibi bildi, sevgili olarak değil...

eş ne demek arkadaşlar bir düşünün bakalım?:uhm:
bence her iki tarafında öğrenmeye hakları var:içelim:
başkasından öğrenir diye falan anlatmadım hiç bir zamanCADIARZU
sadece her konuda kendisine dürüst olmak istedim o da öyle:1hug:
tabi ki kıskançlıklarımız oldu :mymeka:
ama birbirimize güvenimiz hiç bir zaman sarsılmadı
kaydirigubbakcemile5

kesinlikle anlatilmasi taraftariyim!
anlatmadigi ve anlatmadigim muddetce asla kendimi ve onu samimi hissedemem bi insan beni egrisini anlatacak kadar samimi hissetmiyorsa uzulurum bu olaya kendini yuregini koymadigini dusunurum.
tek tek ne yasandi ne bitti seklinde degil daha cok bugunku bakis acisi o kiza bugun nasil davraniyor hakkinda nasil konusuyor onu incelerim ben. kiskanclik olmaz mi olur elbet ama buna ragmen paylasilmasi gerektigi taraftariyim ben.
iliskimizin ilk 1 yilina kadar sevgilimin eski sevgilisi onu arardi onemli gunlerde basi skstiginda cani skkin oldugunda hala arkadas olmalri ve dahasi nefret etmeden birbirleri ile konusmlari beni kiskandirsa dahi takip ettigim ve beni aman aman da rahatsiz etmeyen aksine zaman zaman begendigim davranislardandi.

ben anlatılmaması gerektiğini düşünüyorum.. sonuçta duygusal bişeyler paylaştığımız birisi eşimiz/sevgilimiz, dolayısıyla kıskançlık ve daha başka sorunlar meydana gelebilir.. ben zaten duymak istemem, sevgilime de söyledim anlatma die.. çünkü anlatırsa paranoyak olucam biliyorum.. mesela ismi ayşeyse bütün ayşelere ztakıcam, benle yaptıklarını düşünücem, onu da mı böle öpüyodu, onu da mı böle sarıyodu, bana şu kdr seni seviyorum dedi acaba ona hergün mü diyodu....... off düşünmek bile korkunççç!! heralde erkekler de benim gibi düşünüyolar da bayanlara sorun yapıyolar.. yok yok hiiç duymak istemem huzurumu bozamam..

kesinlikle anlatilmasi taraftariyim!
anlatmadigi ve anlatmadigim muddetce asla kendimi ve onu samimi hissedemem bi insan beni egrisini anlatacak kadar samimi hissetmiyorsa uzulurum bu olaya kendini yuregini koymadigini dusunurum.
tek tek ne yasandi ne bitti seklinde degil daha cok bugunku bakis acisi o kiza bugun nasil davraniyor hakkinda nasil konusuyor onu incelerim ben. kiskanclik olmaz mi olur elbet ama buna ragmen paylasilmasi gerektigi taraftariyim ben.
iliskimizin ilk 1 yilina kadar sevgilimin eski sevgilisi onu arardi onemli gunlerde basi skstiginda cani skkin oldugunda hala arkadas olmalri ve dahasi nefret etmeden birbirleri ile konusmlari beni kiskandirsa dahi takip ettigim ve beni aman aman da rahatsiz etmeyen aksine zaman zaman begendigim davranislardandi.

şimdi neden aramıyo kız merak ettim :)

:)) Erkek arkadaşımız , sözlümüz , nişanlımız olmadı kocamız bize eski defterlerini açmasa bile nasıl olsa ilerleyen günlerde bitmek bilmeyen merakımız ve araştırmasakta (kaderin bir cilvesi işte ) hayatın önümüze önümüze o eski defterlerini sunması neticesinde zaten öğrenmiyor muyuz inciğini cinciğini :)

Ben sormam ama merak ederdim , kıskanırdım da saçma bile olsa .. Napim kadınım ben.
Eşim hiçbir zaman eski defterlerini açmak zorunda kalmadı , sormadım da zaten ama hepsini öğrendim bir şekilde :) Hayatın bir cilvesi diyelim , ben araştırmadım , kendileri önüme gelince gördüm :)

O benim defterlerin hepsini bilmez , sormadı da.. Kendisi onun için önemli olanın onunla tanıştığım andan itibaren olduğunu söylemişti. Az önce söylediği cümleye bile geri dönemeyeceğimizi çünkü onun bile geçmişte kaldığını belirterek..Ama bu onun kıskancın önde gideni ve genlerinde mutlaka gizli de olsa var olan bir maçoluğu olduğu gerçeğini değiştiremez..

Bana sorarsanız ben gizli saklı işlerden hoşlanmam , bir ilişkide olmaması gerektiğine inanırım , ama geçmişi anlatmamak onu gizlemek değildir..Geçmişi sorarlarsa hatalarımdan günahlarımdan ders aldığım için korkmadan da anlatırım..Durup duruken geçmişe dönmek bize ne kazandırı diye sorarlarsa da kazandırmaz sadece zaman kaybettirir diyebilirim..

bende anlatılmaması taraftarı olanlardanım
ben çok kıskanırım şahsen
ben böyleysem nişnalımı düşünemiyorum

geçmiş geçmişte kalmıştır
onları anlatarak tekrardan yaşamak istemem.

Bir kadın olarak merak edip sormuştum eşime.Ama bu tip konuları konuşmanın saçma olduğunu(eşimin fikri ki hala arada merak ederim),gelip geçtiğini,konuşmanın sinirlerimizi bozabileceğini söylemişti.
Ne kendi anlattı nede bana sordu.Belkide en iyisi böyleydi.:kahve:

Karşı taraf bilmek, öğrenmek istiyorsa yüzeysel olarak anlatılabilir..
Ama detaylara girilmemesi kanısındayım...kaydirigubbakcemile2

ben nişanlıma anlattım ama benim durumum biraz farklıydı lisede cıktıgım cocuk beni hala deli gibi seviyor piskopatında önde gideniydi onla ayrıldıktan sonra başka biriyle cıktım sonra cıktıgım cocugu dövmüş falan.bunu anlattım cünkü bi gün karşına cıkar diye anlatmak zorunda aldım aldıgım tepki ise eger karşıma bi gün cıkarsa onu öldürürüm dedi:S

arkadaşlar paylaşımlara devam edelimkaydirigubbakcemile5

bence anlatılabilir.
yani şu şekilde anlatılabilir.
uzun süreli ilişkin oldu mu? birini çok sevdin mi? vs gbi sorularla üstün körü bir bilgi alınabilir.
ama fazlasına çok gerek yok sanki.
ben anlatırım. ama anlatacağım ilşikileri kaldırabilir mi bilemiyorum.yani çok yanlış yaşayan biri değilim ama nedense erkeklerin herşeyi bilmesi gerektiğini düşünmüyorum.

ben de eşim de birbirimize açtık tüm eski defterleri..
Hatta ikimizin de sicilinde pek hafif olaylar yoktu..cokacimcoook
ballandırmaya da gerek yoktu ne kadar yoğun ilişkiler yaşadığımız zaten eski ilişkilerimizin süresinden belliydi. Ikimiz de ciddi ilişkiler yaşamışız,hayatımızı koymuşuz bence o insanlara..benneyaptımki
ilk başlarda kıskançlık duyardım ama şimdi geçti gitti...
Onun ne düşündüğünü bilmiyorum açıkçası..
Ama şuna inanıyorum ki evlendikten sonra; eşlerin geçmişteki flörtlerinden çok daha büyük sorunlar yaşanıyor evlerde..ahh derdimiz o eski kadınlar ve erkekler olsaydı derim..:delphin:

bencede anlatilmali ama çook yüzeysel geçiştirmelik yani ama erkeklerin hepsini anlatmasini sağlayin dinlerken kiskanmiomuş gibi yapinki doru dürüst anlatsin ben önemli değil havasinda yüzeysel anlattim kiskanmiomuş gibi onunkini detaylariyla öğrendim anlattiği bi kaç gün kafasmi kurcaldi şimdi geçççti gitti anlatmak lazim derim

merhaba arkadaşlar,neleri anlatmalıyız????mesela benden önce kaç sevgilin oldu gibi saçma bi soruya ne cevap verilebilir ki?veya hiç öpüştün mü?ya da ne bileyim daha önce biriyle cinsel anlamda birşeyler yaşadınmı???bunu çok merak ediyorum

valla canim bu ilişkinin ne boyutta olduna bağli ama cinsel açidan pek bişe sçleme derim daha önce birile beraber oldusan zaten o gizlenilmeyecek bişe dimi ama kaç sevgilin oldu sorusu çoksa doruyu söleme derim nacizane fikrim:)

bence anlatılabilir.
yani şu şekilde anlatılabilir.
uzun süreli ilişkin oldu mu? birini çok sevdin mi? vs gbi sorularla üstün körü bir bilgi alınabilir.
ama fazlasına çok gerek yok sanki.
ben anlatırım. ama anlatacağım ilşikileri kaldırabilir mi bilemiyorum.yani çok yanlış yaşayan biri değilim ama nedense erkeklerin herşeyi bilmesi gerektiğini düşünmüyorum.

bencede anlatilmali ama çook yüzeysel geçiştirmelik yani ama erkeklerin hepsini anlatmasini sağlayin dinlerken kiskanmiomuş gibi yapinki doru dürüst anlatsin ben önemli değil havasinda yüzeysel anlattim kiskanmiomuş gibi onunkini detaylariyla öğrendim anlattiği bi kaç gün kafasmi kurcaldi şimdi geçççti gitti anlatmak lazim derim

ben de daha önce ilşkin oldu mu sorusuna , dürüst olmak adına karşı tarafı şüphelendirmeyecek çok yüzeysel cevaplar verilmesi kanaatindeyim.
çok detaya girilmesi sakıncalı olur şöyle ki ;
bu durum hem karşı tarafın güvenini azaltır
hem de ileride size sürekli şüpheyle yaklaşmasına neden olur..
örneğin onun elini tuttuğunuzda , ya da daha da ileri gidip öpüştüğünüzde kimbilir benden önceki sevgilisiyle neler yapmıştır diye bir soru işareti belirecektir kuşkusuz..
bence çok detaya girmemek kesinlikle sahtekarlık değildir.tam aksine bu , karşı tarafa duyulan saygının bir gereğidir.
erkekler bize her şeyini(kaç kızla beraber olduğunu v.s.)anlatıyor mu?
HAYIR..
sözün özü :
bu tür sorulara verilecek yanıtlar her zaman kısa , öz , kendinden emin ve net olmalısengözlerimebaksanab

Back
X