- 29 Ağustos 2016
- 155
- 179
- 103
- Konu Sahibi Humpty dumpty
-
Amerikadayiz. Eşim eğitim sektöründe olduğuicin ona sira cabuk geldi. Bende eğitim sektorundeydim ama mart ayinda okullar kapaninca işten ayrilmak durumunda kaldim. Öncelikli olanlar harici insanlara da nisan mayis gibi sira geleceği söyleniyorNe güzel aşı olacaksınız. Hem de pfizer..
Nasıl sıra geldi? Bende 33 yaşındayım, kendimi geçiyorum daha benim 70li yaşlardaki babama sıra gelmedi.. Bir de pfizer?
Yurt dışında mısınız?
Çok özendim..
Ben olsam kesinlikle aşı olup öyle hamilelik düşünürdüm..
Sizin adınıza çok sevindim..Amerikadayiz. Eşim eğitim sektöründe olduğuicin ona sira cabuk geldi. Bende eğitim sektorundeydim ama mart ayinda okullar kapaninca işten ayrilmak durumunda kaldim. Öncelikli olanlar harici insanlara da nisan mayis gibi sira geleceği söyleniyor
Aslinda endisem su yönde. Bu aydan itibaren denemeye baslasak, 2 3 ay icinde gebelik olsa bile doğuma kadar antikorlar korumayabilir. Hem mart ayinda hem kasim ayinda covide yakalanan tanidiklarimiz oldu. Simdi aşı calismalari hızla devam ediyor. Eylüle kadar çoğunluk aşılanip okullarin normal eğitime gecmesi planlanıyor. Oyle bir durum olursa son aylarda cok korunmasiz olacağım diye korkuyorum. Aşının antikordan daha uzun süre koruma sağlayacağını soyluyorlar ama tabi ne kadar dogrudur Allah bilir..zaten atlatmışsınız yeniden aşı yaptırmadan deneyin bence
Tesekkur ederim. Umarim bu hastalik artik hayatımızdan çıkar da yaşlılarimizla kalan vakitlerimizi doya doya gecirebiliriz. Allah sizi de ailenizi de muhafaza etsin inşallahSizin adınıza çok sevindim..
Darısı bana ve aileme.. Babam ve annem için korkuyorum. Hem hastalıkları var hem yaşlılar.. Umarım onlara sıra tez gelir..
Burada doktor olmayıp bana göre gerek yok diyenlere de itibar etmeyin.
Ben işyeri hekimime sordum. Bazı aşıların ( pfizer biontech)2. 3.faz deneme raporlarını okumuş. Şu an aşılar gayet koruyor dedi. Ben bir sağlıkçının dediğini baz alıyorum.
Size de öyle tavsiye ederim..
bana kalırsa şu an hersey belirsizAslinda endisem su yönde. Bu aydan itibaren denemeye baslasak, 2 3 ay icinde gebelik olsa bile doğuma kadar antikorlar korumayabilir. Hem mart ayinda hem kasim ayinda covide yakalanan tanidiklarimiz oldu. Simdi aşı calismalari hızla devam ediyor. Eylüle kadar çoğunluk aşılanip okullarin normal eğitime gecmesi planlanıyor. Oyle bir durum olursa son aylarda cok korunmasiz olacağım diye korkuyorum. Aşının antikordan daha uzun süre koruma sağlayacağını soyluyorlar ama tabi ne kadar dogrudur Allah bilir..
Amin..Tesekkur ederim. Umarim bu hastalik artik hayatımızdan çıkar da yaşlılarimizla kalan vakitlerimizi doya doya gecirebiliriz. Allah sizi de ailenizi de muhafaza etsin inşallah
Doktorlar özel bir durumu olmayan kisilere aşıyı öneriyorlar ama gebelik planlayanlara da tercihi kendilerine birakiyorlar. Sadece aşı olduktan sonra iki ay gebelik olmamali dediler. Onun disinda baska bir yorumlari yok.bana kalırsa şu an hersey belirsiz
Aşının da içinde ne olduğu ne kadar koruyacağı belli değil
Zaten virüs devamlı mutasyona uğradığı için aşının da bir garantisi yok
Ben o yüzden aşı olmayacağım.
Bence bu konuda tercih size ait
Hiç kafa karıştırmadan doktora sorun.
Doktorlar özel bir durumu olmayan kisilere aşıyı öneriyorlar ama gebelik planlayanlara da tercihi kendilerine birakiyorlar. Sadece aşı olduktan sonra iki ay gebelik olmamali dediler. Onun disinda baska bir yorumlari yok.
o zaman tercih size kalmışDoktorlar özel bir durumu olmayan kisilere aşıyı öneriyorlar ama gebelik planlayanlara da tercihi kendilerine birakiyorlar. Sadece aşı olduktan sonra iki ay gebelik olmamali dediler. Onun disinda baska bir yorumlari yok.
Ben zaten hipotiroid hastasiyim. Ilk gebeligimde tespit edildi. O bebeğimi kaybettim. Sonraki gebeligimde 4 haftada bir kontrol edilerek sonuna kadar sorunsuz gidebildik şükür kizim doğdu. 6 yildan beri günlük ilac kullaniyorum hep normal degerlerde çıkıyordu fakat covidden sonraki ay birden firladi değerler.
Tiroitlerinizde sorun var ise bence önce sağlığınızla ilgili duruma bakın önce sağlığınız ben de 34 yasındayım ve bebek kısmını daha düşünmüyorum bile . Üstelik sağlıkla ilgili bir sorunum da yok benimki sadece yeni evliyim.tiroitlerimde sorun cikti demissiniz benimde tiroitlerimde sorun var dr 6 ay gebeligi yasaklamisti bana ilac kullaniyormusunuz
Covid geçiren tekrar geçirebiliyor.Zaten covidi atlatmissimiz tekrar neden aşı yaptırma mantığı?
O zaman aşı yaptırmasınin da mantığı yok tekrar geçiriyorsa? Aşı yapilcak ama tekrar geçirebilecek bu mantığa göre deCovid geçiren tekrar geçirebiliyor.
mutlaka bi doktora danış benceMerhaba arkadaslar,
Ikilemde kaldigim bir konu hakkinda fikir almak istiyorum. Ben 5 düşükten sonra tekrar denemeyi düşündüğüm ay covide yakalandim. Sonrasinda adet duzensizlikleri tiroid problemleri falan gelisti. Bu ay tahlillerim temiz gelince tekrar denemek istiyordum fakat esim bu ay covid aşısı olacak. Bana da nisan sonu mayıs başı gibi sira gelecek. Sizce gebelik işini Aşıdan sonraya mi ertelemek mantıklı yoksa aşıyı hic karistirmadan gebelik düşünmek mi? Bu arada yapilacak aşı pfizer veya moderna aşısı hangisi denk gelirse.
Not: yasim 34
Not: doktorlar eger aşı yaptirirsam iki ay gebe kalmamak gerektiğini onun dışında bilinen bi risk olmadığını söyledi. Karari bize biraktilar yönlendirme yapmadilar.
Tabi, aşı zaten 6 ay ile bir yıl arası korur.Grip aşısı gibi düşünün.Ama aşı pandeminin bitmesi için şimdilik tek çözüm.O zaman aşı yaptırmasınin da mantığı yok tekrar geçiriyorsa? Aşı yapilcak ama tekrar geçirebilecek bu mantığa göre de
Ne kadar süre?Asi yaptirirsaniz gebe kalmayin,net bilgidir ,esim saglikci
Covid geçirmiş kişilere aşı yapılmıyor diye biliyorum. Aşının amacıda zaten vücudun bu virüse karşı antikor üretmesini sağlamak değil mi? Siz zaten bu hastalığı geçirmiş ve vücudunuz antikor üretmiş. Bunu daha detaylı sorun benceMerhaba arkadaslar,
Ikilemde kaldigim bir konu hakkinda fikir almak istiyorum. Ben 5 düşükten sonra tekrar denemeyi düşündüğüm ay covide yakalandim. Sonrasinda adet duzensizlikleri tiroid problemleri falan gelisti. Bu ay tahlillerim temiz gelince tekrar denemek istiyordum fakat esim bu ay covid aşısı olacak. Bana da nisan sonu mayıs başı gibi sira gelecek. Sizce gebelik işini Aşıdan sonraya mi ertelemek mantıklı yoksa aşıyı hic karistirmadan gebelik düşünmek mi? Bu arada yapilacak aşı pfizer veya moderna aşısı hangisi denk gelirse.
Not: yasim 34
Not: doktorlar eger aşı yaptirirsam iki ay gebe kalmamak gerektiğini onun dışında bilinen bi risk olmadığını söyledi. Karari bize biraktilar yönlendirme yapmadilar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?