Öncü Biber Salçası

valla nesrin, ben en küçük kavanozu alıp üstünü tamamen yağla kapattığım, ağzınıda sıkıca kapattığım, içine asla yemekli kaşık sokmadığım hep sıfır kaşıkla aldığım ve dolapta sakladığım halde küfleniyodu, ben az kullanıyorum salçayı haftalarca kalıyo dolapta o yüzden küfleniyo sanırım, sen bol kullanıyosan küflenmeye vakti olmuyodur
şimdi bu öncüyü büyük boy aldığım üstüne yağlamadığım halde küflenmiyor

peki o zaman siz normal boydaki yani 830 grlık salçayı ne zaman bitiriyorsunuz diyim..mesela en az 1 ay falan kullanıyorum.bazen 1,5 ay falan oluyor..oturup hesaplamadım ama 3 aşağı 5 yukarı o kadar kullanıyorum..şimdi benimki erkenmi bitiyor yani:)

valla ben 350 gr lık salçayı 15-20 günde kullanıyodum genelde tat, tukaş bilindik markaları falan kullandım yani hep küflendi, napsam ne etsem, :sm_confused:
şimdi kendimden şüphe ettim sen böyle söyleyincekaydirigubbakcemile3
şimdi öncünün 1850 gr lık büyük boyunu alıyorum, daha ekonomik oluyo, diğerlerini yarım yarım küflendiği için attığımı düşürsek daha ekonomik yani

kızlar kardeşim olca marka salçayı çok övdü, aynı ev salçası tadında dedi,
deneyeniniz varmı.

kesinlikle çok çok iyi bir salça olduğunu biliyorum
kullananlardan duydum
bildiğim kadarıyla antepte yapılıyor
afiyet olsun

hiç hazıra benzemiyor çok güzel tadı filan yemeklerden çok kahvaltılık olarak kullanıyoruz kaydirigubbakcemile3 tavsiye ederim herkese.

peki o zaman siz normal boydaki yani 830 grlık salçayı ne zaman bitiriyorsunuz diyim..mesela en az 1 ay falan kullanıyorum.bazen 1,5 ay falan oluyor..oturup hesaplamadım ama 3 aşağı 5 yukarı o kadar kullanıyorum..şimdi benimki erkenmi bitiyor yani:)

Ben de domates salçası olarak tat ya da tukaş kullanıyorum ve benim de 830gr.lık salçam 1 ay falan gidiyor.Üzerine yağ falan da koymuyorum,dolapta saklıyorum.Kesinlikle küflenmiyor.Sadece şunu yapıyorum:Kavanoz azalmaya başladıkça,kavanozun yan çeperlerine bulaşan salçayı aşağıya doğru hareketlerle temizliyorum (Bu bende bir el alışkanlığı),ondan mı acaba küflenmemesi..:uhm: Ya da dolabın iyi soğutup soğutmaması ile mi alakalı???:uhm:

Bu arada biber salçasında ben de Öncü'yü tek geçerimkaydirigubbakcemile5.Cevizli çemenini burada ilk defa duydum,kesinlikle markete bakıcam..zemuszemus

bende hep olcanın biber ve domates salçasını kullanıyordum.2 ay önce olcanın biberini bulamayıp öncününkini aldım.yine olcanın domatesini aldım ama bu kez olcada küflenme yaptı,öncü ilk kez almıştım oda küflenme yaptı.çok şaşırdım.olcanın 5 kg ını kullanmıştım daha önce buz dolabına bile koymadığım halde küflenmemişt.niye böyle oldu anlamadım

Olca yı bende kullandım gerçekten çok lezzetli bir salça ne küflendi ne tadı değişti valla taş gibi salça. Ama Öncüyüde çok metediyorlar bide onu deneyim bari. Biraz Olca pahalı ama israf olup atmıyoruz en azından.

Ben de Öncünün salçalarını kullanıyorum,çok da memnunum.Hem ev salçası tadında,hem de ev salçasından çok daha sağlıklı...

tat tukaş tamek 3ünden başka almadım hiç yağ koysamda koymasamda çok olmasada küfleniyor küflenen yeri atıp kullanıyorum ama bazı arkadaşlar kullanmıyormuş kanser açısından
şimdi öncü markasını deneyeceğim kaydirigubbakcemile4

Bize Antepli bir komşumuz tavsiye etmişti öncü ve olcanın salçalarını..Antepte yapılıyormuş ve çok lezzetli..Onlardan almaya çalışıyorum sürekli,çok lezzetli ve küflenmiyorlar..

bende biber salçasını kullanıyorum 2 kişilik bi aileyiz açgözlü olan ben gittim 5kglık aldım ve buzdolabına hiç koymadım nerdeyse 1 yıl falan kullandım banamısın demedi sağolsun sositososito

bende olca kullanıyorum , çok güzel asla küflenme falan olmuyor çokda bereketli bir salça tavsiye ederim...

canım bende olca, öncü işte hangisi denk gelirse kullanıyorum
ama aklımda da hep bir soru işareti var
içine nasıl bir madde katıyolar ki bunlar küflenmiyo acaba diyorum
yani belki de daha zararlı maddeleri yiyoruz bilmeden...

Öncü çok süper bir salça, yıllardır kullanıyorum,
Yemeklerim başka salça kullanırsam tatsız tuzsuz olacak sanıyorum o kadar memnunum yani...
Ben biraz domates, birazda biber salçası olarak tüketiyorum.

kendimi bildim bileli ev salçası yeriz... ev salçası yapıp satan birilerini bulur,
temizliğine inanırsak alırız ama annem ilk defa hazır salça alacak... bu sene ev salçası yapıp
satan birini bulamadık... piyasada burcu salçayı gördüm ama daha önce hep Öncü marka
dikkatimi çekmişti... kafam karışıktı ama baktım sizler hep memnunsunuz Öncü'den... madem öyle
biz de alalım...

hım birçok kişi memnun öncü biber salçasından bende deneyim bari. alsam mı almasam mı

hep tereddütte kalmıştım birkaç markada hüsrana uğradım çünkü.

öncünün domates salçası yok galiba kızlar, acı biber salçasıda çok acı yemeklere kaşık ucuyla koyabiiliyorum 1 yaşındaki oğlum var şimdi hiç koyamıyorum, domates salçası vardı baktım göremedim markette.

kesinlikle haklısın.
bende salçayı az kullanırım ve küf probleminden bıkmıştım.
ekstra bişey yapmadığım halde o kavanoz bitesiye yakın (yaklaşık 1 ay) biraz küf olmuştu.

Back
X