• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önemli açıklama-Aileler arası eğitim uçurumu

Aylinnnnnnn

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2012
48
0
16
İstanbul
Herkese merhaba,

Dün burada bir konu açtım: Aileler arası eğitim farkı..Fakat bir rahatsızlığımdan dolayı internete bir gün giremedim ve biraz önce cevapları okurken kanım dondu!!! Ne e*ekliğim kalmıştı, ne sevgilimin şerefi! Burası bir hukuk devleti ve insanlara takma isimler arkasından küfür etmek o kadar kolay değil..Neyse ki ailemin yarısı hukukçu, öncelikle bu noktaya değineyim..

Açıklamalar:

Sevgilimin ailesine anne-baba demek istemememi eğitimlerine bağlayanları yaratıcılıklarından dolayı içtenlikle kutlarım. E**kliğim baki kalmış belki ama en azından okuduklarımı anlıyorum. Anne-baba demek istemiyorum EVET çünkü onlar benim annem ve babam değiller. İçimden gelmiyor..Anne-baba diyip burada sırtının arkasından kayınvalidemle ilgili hakaret dolu şikayetler yazmamı tercih ederdiniz değil mi ama?;) Ama içim dışım bir, saygımı ASLA eksik etmem ama içimden gelmeyeni de yapmam!

Sevgilimin babasının bir rahatsızlığı var, onun için evden çok sık çıkamıyor. 8,5 yıldır babasıyla tanışmadım çünkü sevgilimin evine hiç gitmedim, aile kültürüme aykırı. Ben ailesini aşağılamadım!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sadece gayet ortada olan bir 'fark'tan bahsettim!! Sorumsa, 'bu fark ileride sorun yaratır mı?'ydı! Bu kadar samimi, bu kadar kötü niyetsiz..Evet bugüne kadar bu farkın farkındaydım ama takdir edersiniz ki evlenmeye aylar kala insan bazı şeyleri daha bir sorgulayabiliyor, her zamankinden daha derin düşünmeye başlayabiliyor..Ama küfür yedim, provokatör olmakla suçlandım, sevgilimin yemediği hakaret kalmadı! Doğmayan çocuklarıma kadar hakaret ettiniz? Ben bu kadar kötüysem sizin benden ne farkınız kaldı? Yahu çocuklarını reddeder dedeye benzerse diyen var..Yazıklar olsun, doğmamış çocuklarımdan ne istediniz ya? Kesin boşanırlar diyenler, size diyecek tek kelimem yok..Ben sizin gibi değilim ama bunu bana neredeyse dileyecek noktaya gelmiş olsanız da siz mutlu olun inşallah..Bende bunu söylemeye cürret edemeyecek Allah korkusu var herşeyden önce..

Sevgilim dünyanın en şerefli insanıdır, kendisinin de evlatlığına ve şerefine yapılan hakaretler hakkında gereken hukuki işlem yapmayı planlıyorum. Ben akıl sağlığı bozuk bir insan değilim, gidip ona 'senin ailen cahil' demedim!!! Hayatım, ailenle çok fazla paylaşabileceğim ortak bir payda olmayabilir, mesafe koyarsam saygımı eksik ettiğimden değil asla yanlış anlama' dedim. Olayı öyle bir noktaya getirmişsiniz, öyle kendinize göre yorumlayıp yorumlayıp ALAKASIZ bir duruma getirmişsiniz ki, sanki ben sevgilime 'IYK senin ailen ne iğranççç cahiiiiiil, ıyk' demişim o da ' ay sevgilim haklısın, onları boşver öğk' demiş?!?! Yapmayın, komik olmayın!!!!! Olay bir çığ gibi büyümüş, artık yorumlar benim yazdıklarımdan kopup, yorumlar üzerinden gitmeye başlamış, benimle geçmediğiniz dalga kalmamış! Ailesi yandı evlenince burunlarından getirecek diyenler: Heh işte dedim ya içim dışım bir benim, şimdi neysem evlenince de oyum! Beni çok iyi tanıyormuş gibi aileme ve beni yetiştirme tarzına hakaret edenleri en başta Allah'a havale ediyorum, O'nun adaletine güveniyorum.

Hakaretler gelmeye devam ederse kendilerine de gerekli hukuki işlemlere eklenecektir. Yorumlara da cevap yazmayacağım, çünkü dersimi aldım, hayatımda yemediğim hakaretleri yedim. Anlamadan, dinlemeden, tanımadan son derece saldırgan (Aylin bak git diyenler hani, o videoyu Türkiye biliyor, altındaki 'seni döverim' tehditini de, avukatlara danışılmıştır) tavırlarla hakaret edenleri herşeyden önce ALLAH'a havale ediyorum, o benim gönlümü biliyor..Dinden imandan bahsedenlereyse, ön yargı ve hakaret sevap mıydı pardon?

Saygılarla,
Aylin

bu farklılık şuan sizde sorun yaratmaya başlamışsa evet derin düşünmekte haklısınız..evlilik kararını verecek,evet yada hayır diyecek olanlar sizlersiniz.hangi konumda hangi pozisyonda olduğunuzu bilemem.birşeyleri görüp,görmemekte ki seçim sizin olacaktır..

Yorumlara cevap yazmayacaksanız ne diye bi daha konu açtınız
Hukuki işlem başlatacağım diyerek korkutmak için mi,öyleyse gider paşa paşa şikayetçi olurdun o kişilerde bu durumdan duruşma kağıdı gelince haberdar olurdu

Son düzenleme:
madem bu kadar güzel dille anlatmayı biliyorsun

dünkü konuda niye bu şekilde derdini anlatmadın

adamların ne cahilliği kaldı ne de şive yüzünden hor görülmediği

dünkü konuda ailesini resmen küçümseyip kendi aileni göklere çıkardın

başka şekilde de anlatabilirdin o yüzden bu kadar tepki aldın zaten

diğer konunuzu okumadım ama anladığım kadarıyla konunuzun başında değilmişsiniz.burada konuyu açıpgitmek hiç sevilmeyen,hoş karşılanmayan bir durum..keşke konunuzun başında olsaymışsınız,yanlış anlaşılmalara mahal vermemiş olurdunuz..Geçmiş olsun..

Yorumlara cevap yazmayacaksanız ne diye bi daha konu açtınız
Hukuki işlem başlatacağım diyerek korkutmak için mi,öyleyse gider paşa paşa şikayetçi olurdun o kişilerde bu durumdan duruşma kağıdı gelince haberdar olurdu

'Yorumlara cevap yazmayacaksanız ne diye bi daha konu açtınız'

Başlığı okuduysanız cevabı açık.. Konu kapanmış ve AÇIKLAMA amaçlı açtım..

Kimseyi korkutmak gibi bir hobim ya da arzum yok..Ailemin yarısı hukukçu ve kendilerine danıştım, onlar da bunların hukuki olarak hakarete gireceğini söylediler, dava açıp açmamak bana kalmış o ayrı..Ayrıca kimin ne yazdığına bile bakmadım, 28 sayfa hakaret küfür kumayı anca bitirdim, buradaki kimseyi de tanımıyorum. Ama annem babamdan sevgilime hatta doğmamış çouklarıma kadar akıl almaz hakaretler var! Hem de hiç haketmediğim, yargısız infaza uğradığım!

madem bu kadar güzel dille anlatmayı biliyorsun

dünkü konuda niye bu şekilde derdini anlatmadın

adamların ne cahilliği kaldı ne de şive yüzünden hor görülmediği

dünkü konuda ailesini resmen küçümseyip kendi aileni göklere çıkardın

başka şekilde de anlatabilirdin o yüzden bu kadar tepki aldın zaten

İşte bakın hor görülme kısmı sizin yorumunuz!! Neyse halen çok hastayım, ve açıklamamın gayet net olduğunu düşünüyorum..Seviyeli yorumunuza teşekkürler.

Kimseyi korkutmak gibi bir hobim ya da arzum yok..Ailemin yarısı hukukçu ve kendilerine danıştım, onlar da bunların hukuki olarak hakarete gireceğini söylediler, dava açıp açmamak bana kalmış o ayrı..Ayrıca kimin ne yazdığına bile bakmadım, 28 sayfa hakaret küfür kumayı anca bitirdim, buradaki kimseyi de tanımıyorum. Ama annem babamdan sevgilime hatta doğmamış çouklarıma kadar akıl almaz hakaretler var! Hem de hiç haketmediğim, yargısız infaza uğradığım!

umarım o kadar kişiye tazminat davası açabilmek için yeterli paran vardır :27:

gülebilirsin
izin verdim :27:

teşekkür ederim. hani aylin bak git esprisi bile suç olacak bir hukuk devletinde yaşıyoruz ya. şimdi gülersem mahkeme kağıdı gelmesin bana :18: korkuyorum. bir cesaret güldüm ama :18:

Baktın ki o kadar çok tepki var şimdi daha bir açıklayıcı, daha bir kibar gördüm seni Aylinn. Dünkü konunla şimdiki anlatım tarzına bak sonra gel.

Kedidir kedi.:6:

diğer konunuzu okumadım ama anladığım kadarıyla konunuzun başında değilmişsiniz.burada konuyu açıpgitmek hiç sevilmeyen,hoş karşılanmayan bir durum..keşke konunuzun başında olsaymışsınız,yanlış anlaşılmalara mahal vermemiş olurdunuz..Geçmiş olsun..

Çok teşekkür ederim, haklısınız..Ama insanlık hali her zaman internet başında olamayabiliyoruz, ben de özel bir durumdan mecburen yaklaşık bir gün giremedim..İnanın haketmedim 7 ceddime edilen hakaretleri..Çok teşekkürler, sevgiler

Bakın pekala cevap yazabiliyormuşsunuz :34:
Şunu da söylemek istiyorum önemli açıklama yazmışsınız ya başlığa sanki bi devlet kurumunun sitesindeyim,kamuoyuna duyuru

açıklamanızı yapmışsınız..madem yorum yapmayacaksanız konunuz artık kapatılabilir..lütfen,boşuna meşgul edilmesin,kk..

teşekkür ederim. hani aylin bak git esprisi bile suç olacak bir hukuk devletinde yaşıyoruz ya. şimdi gülersem mahkeme kağıdı gelmesin bana :18: korkuyorum. bir cesaret güldüm ama :18:

Kıııız onu ben söylemiştim. "Bak git", noluyormuş ki öyle söyleyince.:49:

Bakın pekala cevap yazabiliyormuşsunuz :34:
Şunu da söylemek istiyorum önemli açıklama yazmışsınız ya başlığa sanki bi devlet kurumunun sitesindeyim,kamuoyuna duyuru

Bakın yine konudan sapılıyor, devlet kurumu vs böyle bir niyetim ya da yazarken şunu ciddi yazayım filan gibi bir durumum yok, sadece hakarete uğradım ve açıklama yaptım, bu kadar sade, bu kadar net olay..İyi günler

Herkese merhaba,

Sevgilimle 8,5 senedir çıkıyoruz. İkimizin kültürel ve sosyal yapısı şahsi düzeyde uyumlu, iyi anlaşıyoruz. Ama maalesef aileler arasında fark var ancak bizim durumumuzdaki yöresel kültür farkı değil..Şöyle ki, onun ailesi ilkokul mezunu benimkiler üniversite ve çok kültürlü insanlar..Adet ve örflerimiz benzer ama tabii onun ailesi biraz daha mütevazi..Geçtiğimiz hafta beni istemeye geldiler, babasıyla ilk defa tanışmış oldum (anne, abi vs tanıyordum) ve gerçekten benim ailemden kültürel olarak -aşağılamak için söylemiyorum ama- bana batacak seviyede düşük düzeyde ve şiveli ve cahil konuşmaları vardı..Ailem sen bilirsin diyor, karşı çıkma durumu yok çok içlerine sinmese de ama ne kayınvalidem ne kayınpederim ne kayınbiraderim ve eşi oturup sohbet edebileceğim, sevgi duyup özleyebileceğim, sık görüşmek isteyeceğim insanlar değiller...Gerçekten anne-baba demek istemiyorum, mesafeli kalmak istiyorum, sevgilim de buna çok bozulmuyor ve anlayışla karşılıyor..Sizce bu durum beni mutsuz eder mi sorun yaratır mı? Moralim çok bozuk...

Su yukarda ki yazinizi iyice bir okuyun özellikle kirmizi ile isaretli bölümleri.
Siz yukarda ki cümleleri yazacaksiniz, suclu bu cümlelere yorum yapan üyeler mi olacak?
Simdi söylemlerinizi degistirmeyin. Kirmizi ile isaretli yerlerde neden anne, baba demek istemediginizi acik net ifade etmissiniz.
Bu kadar kücük gördügünüz ve "size batacak kadar düsük seviyede" gördügünüz insanlarin hakkini savunmakta bize düstü.
Madem okumamis olmalari, siveli konusmalari size batacak kadar rahatsiz edici.
Lütfen sizde o insanlari rahat birakin.
Ayrica buraya gelip hukuki islemle tehdit etmeyin insalari cünkü siz sordunuz insanlar düsüncelerini yazdi.
Hukuki islem konusunda elinizden geleni ardiniza koymayin. Aceba sizi es olarak secen bir insanin ailesini internet ortaminda bir sürü insana bu derece degersiz ve seviyesiz tanitmanin bedeli ne kadardir onuda sorun.
Ayrica dün yaptigim yorum asagida ve aynen tekrar ediyorum.

Bence hemen ayrilin.
Mümkünse arkaniza bile bakmayin.
Birdaha dönmemek üzere terkedin lütfen.
Kimse sizin kadar kibirli, kendini begenmis, egitimle adam olunacagini zannedecek kadar cahil ve insanlari dis görünüsü, sivesi vb. seylerine bakip yargilayack kadar kendini bilmez gelin istemez.
Lütfen insanlarin basini yakmayin.
Gidin size uygun! okumus, egitimli, sivesiz bir es ve aile bulun.
Bu arada sizin o Üni mezunu diye kibirlene kibirlene bahsettiginiz insanlar arasindan tecavüzcüler bile ciktigi hatirlatiyor ve uslubum agir olduysa kusura bakmayin, kibirlilere karsi aslinda daha sert tutum icerisindeyimdir ama kendimi tutuyorum diyerek uzaklasiyorum.

Son düzenleme:
Back
X