önemli olan insanlık değil mi?

hmyrali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2011
1.630
1
116
Kocaeli
arkadaşlar inanın sinirden elim ayağım titriyor ve çok üzgünüm
yakında nişanlanacağım(inşallah) sevgilim aslen doğulu yani kürt
ailesi türkçe biliyor fakat doğu şivesi var haliyle, dedeler nineler hiç türkçe bilmiyor
bunu benim annem babam hiç problem etmedi yeter ki insan olsun dediler (doğru olanda bu)
fakat amcalarım az önce babamı aradı demediğini bırakmadı
sen nasıl babasın bi evde sözün geçmiyor...vs vs
evdekilerin de benimde moral sıfır
amcamı çok severim üzerimde çok hakkı var ama böyle yapmasını sindiremiyorum
biz nişana falan gelmiyoruz bizden kimsede gelemez kendi kendinize yapın nişanınızı dedi
siz kürtlere nasıl kız verirsiniz diye bir başladı ağza alınmayacak sözler
çok zoruma gitti amcamı arayıp bağırıp çağırmak istiyorum
benim sevdiğim insanı hiç tanımadan 'uçkur düşkünleri' diye nasıl yorum yapabilir
herkes istediğini aldı istediğiyle evlendi iş bana gelince OLMAZZZ
sinirden patlamak üzereyim ve hayırlı işimiz bozulacak diye korkuyorum
resmen tüm sülaleyi örgütlediler yaaa

üzülmeyin. ırkçı amcalarınız da gelmeyiversinler nişanınıza.

babanız izin vermişken amcalarınıza başka bişey düşer.

körü körüne aşık değilseniz

ne istediğinizi biliyorsanız

hayata bakış açılarınız benzerse ne olduğunun hiç bi önemi yok

hiç takılma ne kadar da amca olsa sen evlenince kapını kapatında kocanla sen yaşayacaksın

o yüzden senin kararların daha önemli

ee boluculuk tek tarafli olmuyormus demekki
siveleri olsa ne olur olacak tabiiki
yorelerin kendine has siveleri yokmu ki onlarin olmasin?
moralinizi bozmayin
bu cehalete karsida boyun egmeyin

ee boluculuk tek tarafli olmuyormus demekki
siveleri olsa ne olur olacak tabiiki
yorelerin kendine has siveleri yokmu ki onlarin olmasin?
moralinizi bozmayin
bu cehalete karsida boyun egmeyin

ben zaten şiveleri olmalarına takık değilim durumu anlatmak adına yazdım
takmış olsam oğullarıyla birlikte olmam

Benim amcam da eski nişanlımı arayıp sen 2 senelik mezunusun benim yeğenimin yanına yakışmıyorsun demişti, ben de amcamı çıkardım hayatımdan hiç de kafama takmadım, bunu kendime dert etmedim.. insanları ötekileştiren, kategorize eden, kendini üstün "öteki"leri aşaği gören zihniyetlerle hiiiiç işim olmaz.. bunu sorun etmene gerek yok. ne güzel bak son derece hümanist bir ailen var, annen baban sana yeter.. annesi babası böyle ırkçılık yapan etnik kökenleri nedeniyle insanları dışlayan insanlar ne yapsın ya ? onlar 2 arada 1 derede kalıyor.. hoş benim annem babam ırkçılık yapsın karşılarına dikilirim, benim de nişanlım arap. ailesinde türkçe bilmeyenler var, ne güzel işte kültür mozaiği oluşturacaz.. zorlanırsın kızım uyum sorunu yaşarsın dediklerinde bile susturdum zamanında, şimdi benimsediler.. önemli olan bizim ne düşündüğümüz.. bazı insanlar etnik kökeninde bişey bulmasa eğitimine işine takıyor, illa bişey buluyorlar, takmayacak her zaman sevdiğin insanı yücelteceksin, ona laf söyletmeyeceksin

insan sevdi mi her güçlüğü aşar hiç kafana takma böyle şeyleri güçlü ol baban izin verdikten sonra onlara bişey düşmez

üzülmeyin. ırkçı amcalarınız da gelmeyiversinler nişanınıza.

babanız izin vermişken amcalarınıza başka bişey düşer.

gelmeyiversinler bende öyle diyorum
ama benim nişanlım olacak insan o kadar iyi ki amcamın çocuklarını 50kez cebinden çıkarır
böyle bi insana dil uzatılmasına tahammül edemiyorum
özellikle sevgilim bunları duyunca çok üzülecek

insan sevdi mi her güçlüğü aşar hiç kafana takma böyle şeyleri güçlü ol baban izin verdikten sonra onlara bişey düşmez

onu bırakmaya hiç niyetim yok ama ilerde düğünde falan ortalığı karıştıracaklar huzursuzluk çıkaracaklar diye çok korkuyorum

hayata aynı pencereden bakıyorsanız neden olmasın? önemli olan anlaşabilmek

anlaşmak için aynı dili konuşmak gerekmiyor

yani doğuluymuş batılıymış ne fark eder bu ayrım bir kere çok çirkin.
çünkü biz hepimiz biriz.
ben doğulu değilim fakat onları çok severim gelenekleri görenekleri felan çok bağlılar birbirine ne güzel..
amcanı takmamaya çalış babanın kafası karışmaması yani üzülmemesi için sen ortalığı toplamaya çalış canım.
gelmezlerse de gelmesinler düğününe böyle sebepten zaten gelmeyecekelrse hiç görüşmesinler daha iyi

bence nişanlına gelmeme gerekçelerini söyleme.. bu kadar dürüstlüğe gerek yok, kırıcı olabilir nişanlın için.. hem ne olur ne olmaz seneler sonra amcanla aranız iyi olur ya da bir düğündü cenazeydi karşılaşmak bi arada bulunmak zorunda kalırsınız nişanlın için çok üzücü olur, bi bahane bul, hiç bişey söyleme derim.. çocuk da haklı olarak kinlenecek amcana sonra..

ya kürt olabilir ne var bunda. ayıptır ya. bu insanları neden bazı kişiler hor görür anlamıyorum. bir sürü kürt arkadaşım var. dünya tatlısı insanlar. insanlar kürt ermeni çerkez hırvat ingiliz fransız her şey olabilir. önemli olan insan olmaktır. önemli olan insan olmaktır

hayata aynı pencereden bakıyorsanız neden olmasın? önemli olan anlaşabilmek

anlaşmak için aynı dili konuşmak gerekmiyor

ailesinin yapısı onun yetişme şekli benimkine benzemiyor ama sevgilimle kafa yapımız tamamen aynı ve bana çok değer veriyor
üzerime titriyor üzülmeyeyim diye ve ailesinden uzaktayız o yüzden ailesinin farklılığına pek problem etmiyorum

nişanlım amcamın çocuklarını cebinden çıkarır demişsin, canım benim senin annen de baban da sen de bırak çocuklarını amcana elli kere taş çıkarırsınız, insansınız çünkü, insanlığa önem veriyorsunuz.. ben böyle durumlarda ayrım yapan insanlara sadece acıyorum.. yazık gerçekten yazık.. ne denebilir ki.. tartışmaya bile girmem böyleleriyle artık.. en son nişanlımın kuzeniyle baya bi tartıştım bu konu üzerine, bana öyle çözümler (!) önerdi ki, şöyle yapmalı böyle yapmalı diye ağzım açık dinledim tek söyleyebildiğim yüreğinin ve beyninin ne kadar paslanmış olduğuydu..

evet canım söylememen gerekiyor
ama tüm amcalar hep birlik olur gelmezse o da bi problem olduğunu anlar

amcanda gelmez nısana çokta onemlı degıl sen sadce ılerde amcanın dedıklerı cıkarmı dıye dusun o zaman esas olay olur ben sana demedım mı dıye anlıyomusun

amcan gibi insanlar olduğu için o kürtler o hale gelmiş olmasın acaba bende bir doğuluyum(Türkiye cumhuriyeti vatandaşı kürtüm) burdaki kürtlerde birbirleriyle evlenince sorun yaşıyorlar batıda okul okuyorum burdaki batılılarda evlenince birbirleriyle sorun yaşıyorlar

ASLOLAN KİŞİLİKTİR

canım sen inanıyorsan o kişiye yolundan dönme amcanın evliliği veya evlatlarının evliliği 4x4lük mü doğru damat veya gelin mi seçmiş acaba
sen annene babana bak bırak gelmeyen gelmesin

Son düzenleme:

kesinlikle canım nasıl böyle bir ayrım yapıyorlar anlamıyorum
yaa hiç tanımadığı insanlar hakkında nasıl konuşursun nasıl bunları söylersin

Ben batılıyım ,ırkçılıktan ,insanların ırklarından dolayı fişlenmesinden tiksiniyorum artık!..Bi kesimi aşağılayarak bir yere varılmaz!..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…