- 9 Mayıs 2012
- 4.168
- 326
- 123
canım zaten çok çekiniyordu sizinkiler ya kürdüm diye beni istemezlerse falan diye gerçekten duysa çok üzülür o yüzden duymaması için elimden geleni yapacağım
baban gozumun onune geldi biran...! cok iyi anliyorum onu.. dedigi gibi adamin boyle ozel bir gunde yanliz burakdi.. vallah sinir oldum su amcana! babanida kutluyorum! ellerinden operim onu! kizina kiyamamis.. abisi tersledigi halde dediginin arkasindaysa diyecek bir sey bulamiyorum dogrusu!
beni istediklerindede bir suru dedikodu etmislerdi.. nisanlim icin alevi olduklarini soylemislerdi..
kendisi suni olarak yetisdirildi..sahsen kendileri oyle diyorlar.. yalan diyecek halleri yok ya? babam cok kuskulandi halla sakasina sakalar yapar alevi hakinda... bana kiyamadigini soylemisdi...
sahsen alevi olmazsi hic ama hic umrumda degil! beni sevmezsi, bana deyer verip kanatlanip korumazsi yeter! insan olmazsi yeter! kurdun iyiside var kotusude, turkun iyiside var.. kotusude..aleviside var ben ne biliyim neside..
üzülmeyin. ırkçı amcalarınız da gelmeyiversinler nişanınıza.
babanız izin vermişken amcalarınıza başka bişey düşer.
evet canım kimsenin soyuyla sopuyla ırkıyla övünmeye hakkı yok efendimiz bile 'üstünlük takvadadır' demiş
bizim ne haddimize ayrım yapmak
konuyu ilk okuduğumda gelecek yorumlar genelde, aile büyüklerin istemiyorsa bırak, çok kültür farkı var yapabilirmisin?tarzında olacak sandım çünkü bu tarz konulara genel anlamda yorumlar hep bu yöndedir.gelen yorumlar gelçekten son zamanlarda ülkemde iyiden iyiye hissettiğim ırkçılığın sandığım boyutlarda olmadığını gösterdi kimse yanlış anlamasın bu benim düşüncem .ben de kürdüm ve bu tarz şeyler duydukça biz acaba adammı gırtlaklıyoruz diyorum,öyle bi hale gelmişizki bin yıldır beraber yaşadığımız topraklarda artık kapı komşun kürtse veya türkse yüzyüze gelmemek için kapı deliğinden bakar olduk tabi biz apartman olarak aştık bunu ama bu ve buna benzer olay yaşayan binlerce insan var yazık halimize son olarak konuyu açan arkadaş inşallah öyle mutlu olursunki bu ırkçılığı yapan insan ayrımı yapan amcana ve onun gibilerine en güzel cvp olur
ben kendi nisanlimi tanirim.. alevilikle suclandigini soyledigimde kiriz gecirmisdi..:)
ama kezinlikle aileden birinin ismini vererek soylemedim.. zadece oyle diyorlar birileri diye demisdim.. ama dememek daha iyi arkadasim, gercekden!
Alevi olmakla suçlanmak ne enterasan birşeydir yanlız. Alevi olsa ne olur olmasa ne olur herkesin dini kendine sonuçta.
Konu sahibi sende üzülme,o ırkçı amcaların gelmeyiversin nişanına madem Kürt damat istemiyorlarmış. Hem onlara ne herkesin kendi çocuklarını evlendirirken Kürtlerle evlendirmezler o zaman. Tek kriterleri doğduğu yer olur, çocuklarını mutlu etmesinden çok. Allah tamamına erdirir, mutlu bir evlilik nasip eder inşallah sana. Üçüncü kişileri umursama hiç, annen baban karışmadıktan sonra.
canım ben takmıyorum ama annem babam o kadar üzüldü ki anlatamam dünden beri evde gergin bi hava var
annem babam hala benim yanımda gelmezse gelmesin diyorlar ama için için çok üzülüyorlar
babama da senin evde hükmün yok sen bostan korkuluğusun o evde demiş
herhalde bi ev reisine babaya söylenecek en ağır söz budur
arkadaşlar inanın sinirden elim ayağım titriyor ve çok üzgünüm
yakında nişanlanacağım(inşallah) sevgilim aslen doğulu yani kürt
ailesi türkçe biliyor fakat doğu şivesi var haliyle, dedeler nineler hiç türkçe bilmiyor
bunu benim annem babam hiç problem etmedi yeter ki insan olsun dediler (doğru olanda bu)
fakat amcalarımaz önce babamı aradı demediğini bırakmadı
sen nasıl babasın bi evde sözün geçmiyor...vs vs
evdekilerin de benimde moral sıfır
amcamı çok severim üzerimde çok hakkı var ama böyle yapmasını sindiremiyorum
biz nişana falan gelmiyoruz bizden kimsede gelemez kendi kendinize yapın nişanınızı dedi
siz kürtlere nasıl kız verirsiniz diye bir başladı ağza alınmayacak sözler
çok zoruma gitti amcamı arayıp bağırıp çağırmak istiyorum
benim sevdiğim insanı hiç tanımadan 'uçkur düşkünleri' diye nasıl yorum yapabilir
herkes istediğini aldı istediğiyle evlendi iş bana gelince OLMAZZZ
sinirden patlamak üzereyim ve hayırlı işimiz bozulacak diye korkuyorum
resmen tüm sülaleyi örgütlediler yaaa
arkadaşlar inanın sinirden elim ayağım titriyor ve çok üzgünüm
yakında nişanlanacağım(inşallah) sevgilim aslen doğulu yani kürt
ailesi türkçe biliyor fakat doğu şivesi var haliyle, dedeler nineler hiç türkçe bilmiyor
bunu benim annem babam hiç problem etmedi yeter ki insan olsun dediler (doğru olanda bu)
fakat amcalarımaz önce babamı aradı demediğini bırakmadı
sen nasıl babasın bi evde sözün geçmiyor...vs vs
evdekilerin de benimde moral sıfır
amcamı çok severim üzerimde çok hakkı var ama böyle yapmasını sindiremiyorum
biz nişana falan gelmiyoruz bizden kimsede gelemez kendi kendinize yapın nişanınızı dedi
siz kürtlere nasıl kız verirsiniz diye bir başladı ağza alınmayacak sözler
çok zoruma gitti amcamı arayıp bağırıp çağırmak istiyorum
benim sevdiğim insanı hiç tanımadan 'uçkur düşkünleri' diye nasıl yorum yapabilir
herkes istediğini aldı istediğiyle evlendi iş bana gelince OLMAZZZ
sinirden patlamak üzereyim ve hayırlı işimiz bozulacak diye korkuyorum
resmen tüm sülaleyi örgütlediler yaaa
ah bu amcalar vs yokmu.....herseye karisma hakki görürler kendilerinde. Merak etmeyin bir sizin amcaniz degil benimkilerde öyleler.
Insallah olay daha cok büyümeden halledilir. Nisanlanacaginiz kisi ile tanistirsaniz bi görseler belki ön yargilarida gidecek?
canım kestirip attılar
onlar bize yaramaz neyini tanıyacağız diyor cahillik vallahi cahillik
sinirden patlıyorum
valla bu işler büyük konuşmaya gelmez kendi evladı torunu vs si o hakir gördüğü kürt birisiyle evlenmek istediğinde ne cavap verecek acaba...bu arada bende lazım..ama insana insan oldugu için değer veriyorum ırkçı kimliği beni alakadar etmiyor ki ben bizde göremediğim tutkunlugu o insanlarda gördüm ve arkadaş cevremın cogu doğu kökenli arkadaş..
canım bunu söyleyen amcamın gelini kürt
oğlu sevdi sevdiyse alacağız dedi şimdi geldi bana ahkam kesiyor
eee sorun ne o zaman kusura bakmada ben bunda art niyet ararım hatta benim mutlu olmamı istemiyo diyede düşünürüm...ya da o gelininden memnun olmadıgı için mi kürtlere karsı antipatisi olustu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?