- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
gelininden memnun değil evet ama o memnun değil diye onun gelini iyi değil diye tüm kürtler aynı olamazya
bir de onun gelinin ilköğretim mezunu benim sevgilim öğretmen
ben aşağılamak için demiyorum ama eğitimde bence fark yaratır
eğitimde cok öenmli degıl bana göre kendini geliştirebilmesi önemlide neyse yani amcanın iyi niyette olsa kötü niyette olsa yaptıgı şey acıklanabılır birşey degıl..aynı kefeye koyamaz insanları 5 parmak nasıl bir değilse 5 kürtte bir değil ...bence amcanla sakin sakin konuş neden istemedıklerını sor bakalım ona göre savunursun kendını
nişanlına bunu duyurma bence imkanın varsa.gelmeyiversinler bende öyle diyorum
ama benim nişanlım olacak insan o kadar iyi ki amcamın çocuklarını 50kez cebinden çıkarır
böyle bi insana dil uzatılmasına tahammül edemiyorum
özellikle sevgilim bunları duyunca çok üzülecek
nişanlına bunu duyurma bence imkanın varsa.
ben de kürt bir eşe sahibim ve çok mutluyum. kültür farkı çok aramızda ama evimize girip kapıyı kapatınca bizim ayrı bir iletişimimiz oluyor. onların memelekete gidince ben ayak uyduruyorum o benim memlekete gelince uyduruyor idare ediyoruz. benim de kvalideler türkçe bilir ama şiveli. büyük anneler büyük babalar hiç bilmez. hiç anlaşamıyoruz ama birbirimizin yüzüne gülümseyerek bakıyoruz. herkes halinden memnun.
eşin ailene ve sana karşı saygılı olduğu sürece siz birbirinizi anladığınız sürece amcana halt etmek düşer. hem sen şanslısın anne ve baban kabul etmiş. benim babam hiç istemedi. annem de kabul etmişti ben çok seviyorum diye. 5 yıllık evliyim 6ya gircez temmuzda. şimdi küçük oğlumu annem severken (kimse kusura bakmasın) sen kürt müsün pis kürt gibi ifadelerle seviyor. çok bozuluyorum ama içie atıyorum ve eşime asla yansıtmam. o bu sözleri hak edecek bir insan değil.
Alevi olmakla suçlanmak ne enterasan birşeydir yanlız. Alevi olsa ne olur olmasa ne olur herkesin dini kendine sonuçta.
Konu sahibi sende üzülme,o ırkçı amcaların gelmeyiversin nişanına madem Kürt damat istemiyorlarmış. Hem onlara ne kendi çocuklarını evlendirirken Kürtlerle evlendirmezler o zaman. Tek kriterleri doğduğu yer olur, çocuklarını mutlu etmesinden çok. Allah tamamına erdirir, mutlu bir evlilik nasip eder inşallah sana. Üçüncü kişileri umursama hiç, annen baban karışmadıktan sonra.
ben biraz düşünmeni tavsiye ederim.
mesele kesinlikle türk kürt olmak yada şive meseledi değil elbette.
ama evlilik başbaşa geçireceğiniz bir süreç değil.
asla kürt yada doğulu falan diye algılama.
azeri türkü de olsa aynı yorumu yapardım.
hayat alışkanlıkları, adetleri, aile yapıları,
hatta inan yemek kültürü bile çok ama çok önemli.
çok iyi tanımaya çalış.
uyum sağlayabilecek misin.
kalabalık bir aile ise gelip gitmelerinden yada
günün birinde beraber yaşamaktan
rahatsız olacakmısın.
çocuk yetiştirirken
hanginizin adetleri veya alışkanlıkları ağır basacak falan filan.
aşkın gözü kördür derler,
başta görünmez böyle detaylar ama sonradan sorun olabilir.
sonuçta hakkınızda hayırlısı olsun.
ırkı önemli değil ama kendisini ve ailesini iyi tanımaya çalışın. sonradan Allah korusun anlaşamazsanız biz demiştik vs. deyip canınızı sıkarlar. kültür farkı konusunu da es geçmeyin.. aile bağları kuvvetli olur çünkü.. hepsi aynı değildir aile bağı açısından ama nişanlılık süresinde iyi gözlemlemenizi tavsiye ediyorum.
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/532579-kendi-evimde-misafirim.html
böyle durumlarla karşılaşan, evlenir evlenmez evine misafir dolan çok kişi olabiliyor.
Türk ler de de var ama doğu da sanki daha fazla gibi.
haklısınız ben bunların hepsini düşündüm
ama erkek arkadaşım çok farklı bi insan o bana her konuda uyuyor
mutlu olmam için elinden geleni yapıyor
şimdi nişanımız olacak annesi bazı şeylere işte oğlum öyle değilde şöyle olsun diyor
annesine hayır onun istediği gibi olacak biz evleniyoruz siz değil diyor
önceden annesine babasına karşı tavrını pek koyamııyordu ama iş ciddileştikçe beni daha bi sahipleniyor
annesi babasıda anlayışlı insanlar
başta işin kadrolu değil kızda daha atanmadı falan diyorlardı ama şimdi çok iyiler
her şey sen nasıl istiyorsan öyle olsun kızım diyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?