önemli olan insanlık değil mi?

eğitimde cok öenmli degıl bana göre kendini geliştirebilmesi önemlide neyse yani amcanın iyi niyette olsa kötü niyette olsa yaptıgı şey acıklanabılır birşey degıl..aynı kefeye koyamaz insanları 5 parmak nasıl bir değilse 5 kürtte bir değil ...bence amcanla sakin sakin konuş neden istemedıklerını sor bakalım ona göre savunursun kendını

canım bir daha da aramam gelirse gelir gelmezse gelmez
ama gelmezse de bende bir daha ne ararım ne de kapısına giderim

Uzun süre doğuda yaşamış bir türk olarak söylüyorum doğunun insanı çok içten çok samimi çok temiz niyetli insanlar kötüde söylüyeceklerse yüzüne söylerler iyide söylüyeceklerse yüzüne söylerler aile bağları kuvvetlidir sen ön yargılara bakma seviyorsan vazgeçme

ailen destek oluyorsa gerisi önemli değil kafanı bile takma. hepimiz insanız ben batılıyım,İzmirliyim ama en yakın dostlarım,arkadaslarım kürttür. samimidir,içtendirler.en ufak sorununda yanında olurlar. kesinlikle kimsenin ne dediğine önem verme ve ilişkini de siyasi boyuta taşımalarına asla izin verme. sevgiler..

nişanlına bunu duyurma bence imkanın varsa.
ben de kürt bir eşe sahibim ve çok mutluyum. kültür farkı çok aramızda ama evimize girip kapıyı kapatınca bizim ayrı bir iletişimimiz oluyor. onların memelekete gidince ben ayak uyduruyorum o benim memlekete gelince uyduruyor idare ediyoruz. benim de kvalideler türkçe bilir ama şiveli. büyük anneler büyük babalar hiç bilmez. hiç anlaşamıyoruz ama birbirimizin yüzüne gülümseyerek bakıyoruz. herkes halinden memnun.

eşin ailene ve sana karşı saygılı olduğu sürece siz birbirinizi anladığınız sürece amcana halt etmek düşer. hem sen şanslısın anne ve baban kabul etmiş. benim babam hiç istemedi. annem de kabul etmişti ben çok seviyorum diye. 5 yıllık evliyim 6ya gircez temmuzda. şimdi küçük oğlumu annem severken (kimse kusura bakmasın) sen kürt müsün pis kürt gibi ifadelerle seviyor. çok bozuluyorum ama içie atıyorum ve eşime asla yansıtmam. o bu sözleri hak edecek bir insan değil.

Guzelim.. Senin nazın annene gecer.. Neden çocuğunu o sekilde sevmezsi hosuna gitmediğini soylemiyorsun?
Kurt demezsinden bir şey yok, cunku kurt. Pis dememeli bence. Cocuk gercekden kendini pis bir kurt sanacak!

Evet tatlım! Ne yazsikki insanİn kafasıyla oyle oynuyorlarki bilmezsek, gercekden kötü sanacağız.
Benim ailem öyle bir durum olabilme şansı varken bile.. bana kiyamadiklarini söylemislerdi. Ben bile eyer oyle olsa bile umrumda olmadıgını söylemiştim... Bunu büyük bir sorun haline getirmeye çalışanları ise artık hiç önemsemiyorum!

Biz bence çok şanslıyiz çünkü ailelerimiz bizi üzmelerine izin vermiyorlar!
Konu sayibi arkadasim Amca'nı gercekden hiç anlayamadım. Önce ırk ayırımı yapıyor sanmisdim şimdi gelinide kurt olduğunu okudum. Senin amcan kürtlere gercekden sert karsı gelenlerde olsaydı ne yapar eder.. Gelini oğlundan ayirirdi..
İstememe nedeni başka bir şey olmazsınmi?
Eyer gercekden bir şey yoksa.. Yüzüne bile bakma. Babanda tafrini koysun!! Abi ise abiligini bilsin.. Ortalığı karıştırmamalı.

ırkı önemli değil ama kendisini ve ailesini iyi tanımaya çalışın. sonradan Allah korusun anlaşamazsanız biz demiştik vs. deyip canınızı sıkarlar. kültür farkı konusunu da es geçmeyin.. aile bağları kuvvetli olur çünkü.. hepsi aynı değildir aile bağı açısından ama nişanlılık süresinde iyi gözlemlemenizi tavsiye ediyorum.
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/532579-kendi-evimde-misafirim.html

böyle durumlarla karşılaşan, evlenir evlenmez evine misafir dolan çok kişi olabiliyor.
Türk ler de de var ama doğu da sanki daha fazla gibi.

bence de hiçç kafana takma önemli olan ailenin(anne,baba ve kardeşlerin) bu işe onay vermesi.maleseff bu tip cahil ayrımcı insanlar hala var.ben trabzonlu bi ailenin kızıyım çok şükür ki aşırı milliyetçi olarak yetiştirilmedim.nihayetinde hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız,komşuyuzz,arkadaşız,sevgiliyiz,öğretmeniz öğrenciyiz vs.vs.

sana nişanlınla mutluluklar dilerim:)

valla nedir bu insanlardaki ırkçılık. boyle evlilikler olsun ki belki memlekette sorun kalmasın.
benim kocam dünyanın öbür ucundan. bazen laf çaktıranlar oluyor, türk bulamadın mı vs. ama umrumda değiller ve gözümde küçülüyorlar.

Çok kızıyorum böyle insanlara. Bir kızın annesi babası olur verdikten sonra amcaların dayıların halaların v.s bu işlere karışmasına sinir oluyorum. Sizden sadece aileniz sorumludur. Üzerinizde emeği olabilir ancak sizin sevdiğiniz insanla evlenmek istemeniz onun emeklerini çiğnediğiniz anlamına gelmiyor. Herkes biraz haddini bilmeli. Amcanız en büyük saygısızlığı sizden önce sizin anne ve babanıza yapıyor. Anne babanızın sizinle ilgili verdiği kararı sorgulamak kimsenin haddine değil bence.

sen o ve ailesiyle anlaşabileceğine eminsen ince eleyip sık dokuduysan gerisi önemli değil..seni seven gelir sevmeyen gelmez artık

ben biraz düşünmeni tavsiye ederim.
mesele kesinlikle türk kürt olmak yada şive meseledi değil elbette.
ama evlilik başbaşa geçireceğiniz bir süreç değil.

asla kürt yada doğulu falan diye algılama.
azeri türkü de olsa aynı yorumu yapardım.

hayat alışkanlıkları, adetleri, aile yapıları,
hatta inan yemek kültürü bile çok ama çok önemli.
çok iyi tanımaya çalış.
uyum sağlayabilecek misin.
kalabalık bir aile ise gelip gitmelerinden yada
günün birinde beraber yaşamaktan
rahatsız olacakmısın.
çocuk yetiştirirken
hanginizin adetleri veya alışkanlıkları ağır basacak falan filan.
aşkın gözü kördür derler,
başta görünmez böyle detaylar ama sonradan sorun olabilir.
sonuçta hakkınızda hayırlısı olsun.

haklısınız ben bunların hepsini düşündüm
ama erkek arkadaşım çok farklı bi insan o bana her konuda uyuyor
mutlu olmam için elinden geleni yapıyor
şimdi nişanımız olacak annesi bazı şeylere işte oğlum öyle değilde şöyle olsun diyor
annesine hayır onun istediği gibi olacak biz evleniyoruz siz değil diyor
önceden annesine babasına karşı tavrını pek koyamııyordu ama iş ciddileştikçe beni daha bi sahipleniyor
annesi babasıda anlayışlı insanlar
başta işin kadrolu değil kızda daha atanmadı falan diyorlardı ama şimdi çok iyiler
her şey sen nasıl istiyorsan öyle olsun kızım diyorlar

Son düzenleme:

canım zaten biz ailesiyle aynı şehirde yaşamayacağız aramızda kilometreler olacak insanlar ayda yılda ya bir ya iki gelecekler

nisan zaten kiz tarafi yapar.. yani siz kendiniz nasil istiyorsaniz oyle yaparsiniz! nasil dugune kiz tarafi pek karisamiyorsa onlarda nisana pek karisamaz. Senin kv'denlede sonra sorunun cika bilir.. olabilir yani belki kadin zadece fikir vermek istemisdir.. ama mesella benim kaynanamda herseye karisiyordu.. nisanlimda ayni seninkisi gibi hayir x istedgi gibi olacak dediginde kirize girmisdi aramizda sorunlar cikdi ve oglunu sanki ben yonlendiriyormusum gibi kizdi..yikdi heryeri..

burda kayinvalidesi ile arasi super olan dogru durust kimse yok. Bunada hazirlikli ol! hem sen bir nefi sanslisin bu konuda. Buyuklerin dogru durust turkce bilmemezsi daha iyi. Ne kadar az konusursaniz siz okadar az goze carparsiniz.. Onlar ne kadar az konusursa size okadar sinirleriniz bozulur.

ayrica nisanlin eyitimli kos kocaman ogretmen... oyle herkez cocuk dagdan inmis gibi davranmazsin.

senin o amcanin gelinine aciyorum valla!!

Hiç dert etmeyin, amcanız evlenmeyecek bu adamla. İnsanları böyle ayrıştırmak ne kadar mesnetsiz, ne kadar hunharca bir şey. Gelmeyiversinler nişana, düğüne.

Siz anlaşıyorsanız, geçinip mutlu olabileceğinize inanıyorsanız gerisi boş. Hayat arkadaşı kolay bulunmuyor, madem bulduğunuza inanıyorsunuz memleketi hiç birşeyi değiştirmez.

Mutluluklar dilerim

Bütün insanlar tek bir ümmetti (bakara suresi 213. ayet.) Bunu amcana göster :)

canm amcan kabullenmek zorunda değil ki o istediği insanla evlenebiliyosa sende evlenirsin..hiç takma..ailen onay verdikten sonra gerisi boş..üzülme..mutluluklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…