önemli olan insanlık değil mi?

Bazı şeyler çok tanıdık. Benzer olaylar yaşadım. Enişte amca hala dayı.. bunlar çok da önemli değil (aile bağları iyi olan biriyimdir, dayılarım canım kanımdır) herkes kendi hayatını yaşıyorken, senin nişanına gelmiş gelmemiş boşver Allah aşkına. Annen baban önemli hepsinden önce. Bu senin hayatın. Bırak düğününe de gelmeyiversin bi zahmet nişanına gelmeyen istemeyen amcan. Nişanlına pek duyurmamaya çalış bence, kırılıp üzülmesin yersiz yere. (tecrübeyle sabit) Allah mutlulugunuzu daim etsin inşallah

sevgılıne amcanın ne soyledıgınden hıc bahsetmeyın, gelemeyecekler bır aksılık cıkmıs falan gıbı beyaz yalanlarla gecıstırın bu durumu...
ılerıde sız evlenınce amcanız hatasını anlayıp esınızle yakınlık kurmak ısterse esınız bu olayı hatırlayıp araya mesafe koymaz ve sız de arada kalıp uzulmezsınız...
ama sevgılınız durumu sımdı ogrenırse belkı amcanıza dusman bıle kesılebılır kım bılır...

Erkek arkdaşın kürt diye insan sınıfına girmiyor mu?
bu insanlar arasında ayrım yapan insanlardan nefret ediyorum.
Bazen kürtçe konuşan insanlar oluyor yanından geçenler "pis kürtler" diyorlar sanki bana laf etmişler gibi kızıyorum. Kürtse kürt, oda Allahın kulu sonuçta.
Bence bu kürtlere bu PKK dan dolayı böyle ön görüşle yaklaşıyorlar. Her kürt insanını PKK lı sanan zihniyetler var. Bunu ülkem insanları öğrenemedi. Her kürt demek PKK lı değil.
Adları çıkmış bir kere. Çok tanıdığım kürt var. İnsanlık adına çok da iyi niyetliler.

Bence eğer seviyorsan ve iyi niyetli olduğunu biliyor ilerde mutlu olacağını düşünüyorsan ki en önemlisi de annen baban razıysa 3.kişileri pek fazla takma. Gelen gelir gelmeyende uzak dursun. Mutluluğunuza gölge etmesinler.

dogru duzgun yasayan insanlara rahatsızlık vermeyen devlet malını kırıp dokmeyen vatanına milletine baglı koruyup kollayan herkes benim gozumde dini dili ırkı ne olursa olsun esittir ama bunların dısındakileri ayırırım..

Art niyetli olmasanızda böyle düşünmeyin olur mu ? Eğitim-öğretim çok farklı konular.

Gelinlerinden memnun olmamaları normal..Çok önyargılılar.
Kim bilir ne yaptılar ki memnun olmayacak hale geldi o kızcağız ?
...

Babanızın evliliğinize onay vermesi ''bostan korkuluğu mu yapıyor onu'' ?
Asıl amcanızın çekirdek aileye müdahalesine onay verirse babanızın evde hükmü yoktur demektir.

İnsanlar haklı kültür farklılıkları gerçekten zor zamanlar yaşatabiliyor kişilere.
Fakat çiftler anlayışlıysa birbirlerine ve hayatlarına ve aileler evlatlarını düşünüp dikkatli hareket ederlerse hiç sorun yaşanmıyor, yaşanan sorunlarda kolaylıkla haloluyor.

Evlilikte öncelik insanlık değil

Evlenecek kişilerin anlaşması fikirlerinin uyuşması ve anne - babalarının onayının alınması.
Kişi müslüman olduktan sonra ırkın önemi yok benim için.
Ama ne yazık ki toplumda evlilik konusunda sadece ırk ayrımı yapılmıyor şehir ayrımı da yapılıyor.
Kim nederse desin anne - baban onay vermiş sen sevmiş anlaşmışsın güvenmişsin diğerlerine halt yemek düşer.
ALLAH mesut etsin. Yüzün kara çıkarmasın.
Tıka kulakları bak hayatına hata da olsa kendi hatanı yap başkalarının hatalarının bedelini ödemekten iyidir.

cok sagol cnm yaaa son cümlenle beni de motive ettin tesekkür ederim

Nasil bukadar irkci olabiliyor insanlar anlam veremiyorum.
Amcaniza sorsaydiniz " nisanlimin kani kirmiziymis amca, aceba senin kaninin rengi ne?, ee onun kani siradan, senin ki özel kan, ayni renk olamazya" deseydiniz.
Insanlari, regine, diline, irkina göre siniflandirmaya kalkanlar bu dünya üzerinde yasayan en enn cahil insanlardir, isterse isminin basinda prof yazsin.

Anne baba onay veripte, birden olaya dahil olmak isteyen amcalara,teyzelere,halalara vs vs sinir oluyorum..
Bende de var aynı amcalardan.. Babam birşey demez çoğu zaman arkadaşımla olayım,gezeyim vs..
Onlar hemen laf yapar.. Canım boşver..
Ailen onay verdiyse eğer kimseye laf düşmez! Tmm amcandır saygımız sonsuz..
Ama bir yere kadar dimi? Hayat senin hayatın, sonuna kadar da o kişiyle sen yaşayacaksın(inşallah)
Kürt,türk vs sorun değil.. Önemli olan sana yeteri kadar değer veriyor mu?
Seni mutlu edebileceğine inanıyor musun? Cvbın evetse hiç sinirlerini bozmaya deymez!
Kürt,türk ayrımı yapacaksak eğer; ne türkler var sadece kendi zevklerini düşünen..
İnsanın kürdü, türküü olmaz.. İnsan insandır! Ama yazık hala anlatamadık milletimize böyle
bir ayrım olmadığını, olamayacağını.. Yazık çok yazık!!!

bu tür ayrımları hiç sevmiyorum ama maalesef çevremde de var böyle insanlar çok yanlış bir düşünce
benim için insanlık karakter önemli.sen nişanlınla mutlu olacağına inanıyorsan kimseyi umursama
açıkcası bu kız verme konularına amca dayı teyze halı karışınca sinir oluyorum onlara ne anne baba varken kimseye söz düşmez
nişanına gelmeyen gelmesiz hiç canını sıkma bu güzel günlerin tadını çıkar

canım benimde mezhep sorunum vardı herkes avucunu yaladı işte evliyim ve ikizlerim olucak isnşAllah...
sen istedikten sonra çekirdek aiilende seni destekliyor daha ne istiyorsun boş versene onlara göre mi yaşıyacaksın hayatını...
benim annem kürt babam türk hiç bir sorun yaşamadım yaşamıyorum da kimse senin Atatürkçülüğüne karışmadıktan sonra
karşı tarafın kürt olması pkk lı olacağı anlamına gelmiyor.
zaten bizim ülkedeki bir çok cahil insanın sorunu bu pkk ile kürtlüğü eşleştirmek amcalarının da çaktırmadan yaptığı emin ol ki bu...

sizden biri olup da mutsuz olacağına, başka ırk olsun mutlu ol. bizim ailede de böyle tartışmalar çıkar canım seni çok iyi anlıyorum. ama siz istiyosanız ki ailen de izin vermiş, kimse engelleyemez. ne farkeder kürt, türk, alevi, sunni, çerkez yaaa. iyisi de olur kötüsü de. sana değer veriyosa, seviyosa, gerisi hikayeee.. Aslolann İNSANLIK!

ben dogrusunu ve ıcımden gelenı yazacagım kurtlerı sevmem sevmeyede nıyetım yok kurttende hayır gelmez amcanız set bı dılle solemıs olaılır bence haklı teror kan herşey askerlerımıze kürtlerden gelior bunu dusunuorum lutfen kızmayın

En basitinden bakın olaya; bir insan, hiç tanımadığı insanlara kin kusan, ya da "uçkuruna düşkün" diye iftira atan diğer insanlardan katbekat üstündür. Dünyanın neresinde doğmuş olursa olsun...

Amcalarını ilgilendirmez bu konu. Annen ve baban senin iyiliğini düşünür ve ona göre kararlar almanda yardımcı olurlar. Ama belli ki amcanlarını senin mutluluğundan çok kendilerine laf gelip gelmemesi ilgilendiriyor. Bu sebeple seni üzmekten de hiç çekinmiyorlar...

Ayrıca ortada kimsenin kimseye kız verdiği falan yok, hayatını birleştirecek iki insan var. Buna da o iki insan karar verir ve aileler yol gösterir. Akrabaların yol göstermekten çok köstek olmaya çalışıyorlar belli ki. Çok büyük ayıp etmişler. Ben olsaydım çok kırılır ve kesinlikle ne nişanıma ne düğünüme davet etmezdim...

Hem ne demek 'nasıl babasın, evde bile sözün geçmiyor'? Bir baba için sözünün geçmesinden çok evladının mutluluğu önemlidir. Evladı mutlu olmadıktan sonra sözü geçse ne olur geçmese ne olur...

Teröristler kürttür, e o zaman kürtler de teröristtir. Üzgünüm ama yanlış önerme, fazlasıyla mantıksız.

Zaten konu sahibi arkadaş 'kürtleri sever misiniz?' diye sormamış, çevresindeki ırkçı, insanı kökeninden dolayı damgalayan, insanlık dışı davranan insanlardan yakınmış. İçeriğe uygun yorum yapalım lütfen...

Aaaaa bu kadarda olmaz sen ne bakıyorsun amcanlara önemli olan senin baban ve ailenin yani nişanlanacagın kısı yı tanıyan kişilerin görüşü eger seviyorsan takma kafana gelmezlerse gelmesinler zaten babanla konuş bence onlar fikirlerini degistirmeden seviyorum tarzı konuş kendini üzme sakn gelişmelerden bizi haberdar etmeyi de unutma canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…