Öneri bekliyorum hanımlar.

sardunyaaaa

Guru
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2013
1.068
493
358
Atandım.nasipse ise baslayacagim.
İki cocigum var, biri dokuz,diğeri bir buçuk yaşında.
Çocuklarla işe başlamak zor olacak gibi geldi bir an, çocuk bakımıyla ilgili onerebileceginiz şeyler var mı.
Bebeğimi emziriyorum bu arada, bıraktırmak şart mı?
Soru cevap şeklinde gidebiliriz.tavsiyelerinizi bekliyorum.
Aklıma gelmeyen ayrıntılar olabilir, bu konuda tecrübeli olan anneler, deginmedigim kısımlar da da beni aydınlatırsa sevinirim.

Sağlık personeli olacaksınız sanırım, bu dönem standartların dışında olacak hayatınız . Rutin bir sağlık çalışanı gibi olmayacak. Süt izni için süreç bitti diye biliyorum 1 yıldı saatlerle bölünerek. Onun dışında büyük bocayabilir yine okul dönemi değil diye boşluğa düşebilir ama aile olarak alışacaksınız. eminim o çocuklar için uğraştınız atandınız her felaket kısmet doğuruyor size de kısmet olmuş , uzun vadede iyi ki çalışıyorum diyeceğinize eminim. eve gittiğinizde yemekti vs kendinizi hırpalamayın çocuklara alıştırdığınız fiziksel yakınlığı hatta fazlasını sunun.

İns. Büyük mu bocalar diyorsunuz, bende küçükten yana daha çok skinti yasarim diye düşünmüştüm.
Bilmiyorum ya içimde heyecan var, tedirginlik var. Hislerim birbirine karışmış durumda.
Bu düzene çabuk alışacak olmamızı umuyorum ailecek.

Normalde bile korkmanız olasıydı bu dönem cidden zor bir dönem. Büyük sizinle geçirdiği vakte hayata alışkın artık neredeyse yetişkin, onunla konuşun çalışmanızın hayatına pozitif katkılarından bahsedin. Süreci şimdiden başlatın ve kime emanet edecekseniz onunla yakınlaştırın. Yani canı patetes kızartması istediğinde gitsin isteyebileceği biri olsun, aralarında bi yakınlık oluşsun. Küçük oyuncu dönemine başlıyor zaten annesi çalışan bir çocuk olarak büyüyecek küçüğü bırakmak ondan daha çok sizi yoracak .Siz kendinize dikkat edin bebekken bedeninin parçası gibi oluyor çocuk uzun süre.. Büyük okula gitseydi inanın umrunda bile olmazdı anlamazdı bile ...

Evet çok açıklayıcı olmuş sağolun, büyük çocuğumla bir süredir konuşuyoruz bu durumu, çalışıyor olmamın avantajlari onun da hoşuna gitti şimdilik uyumlu, zorluk çıkmayacak gibi duruyor ama, asıl mesele iş başı yaptığım zaman belli olacak.
Emzirmeye ilgili ne diyorsunuz.biraktirmak mi, sabah çıkmadan, ve akşam gelince devam etmek mi.
Yemek yiyen bı bebeğim var.emzirmeyi karın doyurmak için değil de daha çok disardayken, elimin altında kolayda yemek olmayınca, ve daha çok da aşırı huysuz old. Zamanlar sakinleştirici gibi yapıyorum kendi istegimle yani fazla düşkün değil kendisi
Ne diyorsunuz

Öncelikle ücretsiz izin alabiliyorsanız alın çünkü ikisi de çok küçük.Eger öyle bir şansınız yoksa kim bakacak karar verdiniz mi?Ne zaman başlamanız gerekiyor ona gore yorum yapacağım.

Kendimden örnek vereyim emzirme süreci için ben doğum itibariyle 2 yıllık ücretsiz izim hakkımı kullandım. işe başladığımda 27 aylıktı o da kreşe başladı. hala emiyordu. ben emzirmenin duygusal gücüne ve şifasına inanan biriyim. bu sebeble üzerine 1 yıl daha emzirdim 39 ay emmiş oldu aramızda bir yakınlık oluşturdu onu da beni de mutlu etti . bence hasta olmasını engelledi kreşte , yorucu oldu gece bile kalktı çünkü sabah işe gitmek. biraz yıprandım ama pişman değilim. Özetle emzirmeye devam

Eşim benden daha cesaretli bu konuda, herşeyi halledicez, zor olan buydu, gerisi sırayla olacak diyor endisemi gördükçe.
Allah sizinde emeğinizin karşılığını versin inşallah.
Evet emzirmenin anne çocuk arasındaki bağı kuvvetlendirdigine inananlardan ben de. Yalniz bebeğim zaten fazla düşkün olmadığı için, şu an bile sutumun aşırı fazla old.dusunmuyorum.gun boyu isteykende emzirmeden nasıl olur acaba.

9 ve 2 buçuk yaşlarında iki cocugunuz var ve 2 buçuk yaşındaki emiyor doğru mu anladım?2 buçuk artık fazla bir yaş değil mi emzirmek için. Kesin artık atamanız da hayırlı olsun.

siz daha iyi bilirsiniz ama,
yasi geregi gunde ikiye dusebiirsiniz gibi,
sabah emzirirsiniz, aksam eve gelip dus alip emzirirsiniz, olur gibi geliyor bana. Direk biraktirmayin, cunku bir cok degisimi ayni anda yasamak daha zor gelecektir, meme onun icin sakinlestirici olabilir bu donemde.

Sutten kesmenize gerek yok. Sabah ve aksam emzirirsiniz. Hatta kesmeyin, cunku bebek sizi ozler daha cok meme isteyebilir. Artik 1.5 yasina gelmis gun icinde meme aramaz.
Hayirli olsun

Evet haklısınız bir anda iki büyük degisiklik olmasın hayatında,bende öyle dusunmustum dediğiniz şekilde yapmak en mantıklısı.
Teşekkür ederim bu arada iyi dilekleriniz icin

Hayırlı olsun öncelikle. Hem işe başlayıp hem emzirmeyi bırakmanız büyük hata olur. İlk işe başladıgımda bir yaşındaki kızımı sabaha kadar emziriyordum aç olduğu için değil sıcaklığımı hissetmek için sürekli emmek istiyordu. Tabi bu bi süre sonra geçti. Diğer kızınız büyükmüş işyerinde bir iki kez fırsat buldukça görüntülü arayarak ve eve gelince bir saat kaliteli vakit geçirerek sürece rahatlıkla alışabilir

Ben kızım tam 1 yaşındayken işe başladım. Şuan 1.5 yaşında. İlk zamanları çok sıkıntı çektim kızım da ben de. Bu özlemden kaynaklanan bir durumdu. Emzirmeyi bırakmadım. Öğlenleri 1 saat eve geliyordum emzirip gidiyordum. Akşam geldigimde de emmek istiyordu benimle vakit geçirmek istiyordu. O yüzden aksm 2 3 saati emzirmeye kucagımda sevmeye ayırdım. Şimdi hala emiyor sarılıyor, rahatlıyor bu şekilde sanırım. Hiçbir sıkıntı olmadı. Emzirmeyi bırakmayın bence de. Bebeginiz için rahatlama aracı çünkü.

39 ay mı? hey maşallah :)

Akşamları eve geldiğinizde emzirmeye devam edin bence. Doyumluk olmasa da bırakın keyif yapsın hem kucağınızda sizinle kendini güvende hisseder..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…