Öneri istiyorum

Deryakuzusu88

Guru
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2014
2.017
1.768
333
37
Merhaba arkadaşlar 33 yaşındayım yıllardır kpss çalışmaya çalışıyordum kendi çapında:)tabi ev işlerinden çocuk bakımından arta kalan zamanda uykumdan feragat ederek yaptım bunu araya pandemi ve oğlumun sürekli hasta olması girince çokta verimli olmadı ve 82 alabildim baktım atanma imkanim yok bende işe girdim 5 aydır çalışıyorum ancak aklımda hala kpss var aslında çok yoruluyorum kendime bile vakit ayiramiyorum ama yine uykumdan feragat edip günde bir saatte olsa calissammi diyorum sizce ne yapmalıyım öneriniz varmı şimdiden tesekkurler

Bölümüz nedir 82 iyi bir puan aslında ama yeterli olmuyor bazen alımı nasıl bölümün kaçla kapanmış atanmak istediğiniz yer
Benim bolumumden uzun yıllardır doğru düzgün bir alim yok önlisans mezunuyum 88 90 arası bir puan almam lazım ortak alanlardan atanmam için aslında daha iyi alabilirdim ama bildiğim 4 5 soruyu yapmadım yanlıştır diye birde bir tanesini yanlış yaptım ama silip doğrusunu yapmak istemedi o anda canım sanırım sınav stresi oluştu o anda

Keske ise gireceginize dershaneye gitseymisiniz,atanmak icin yas siniri 35 diye biliyorum ,sizin bolum icin gecerli mi bilemem tabi

Keske ise gireceginize dershaneye gitseymisiniz,atanmak icin yas siniri 35 diye biliyorum ,sizin bolum icin gecerli mi bilemem tabi
Merkezi alımlarda yaş sınırı yok çalışmakta zorundayım malesef 2022 de sınav günde 1 saatte olsa matematik mi calissam diye düşünüyorum birde bildiklerimi unutmamak adına ne yapabilirim çok zamanım yok gün içerisinde çok kararsız kaldim

Ben de çocuk dolayısıyla elimden geldiğince çalışıyorum, öğretmenlik için.
70 75 arası alsam yetiyor ama onu bile alamadım daha inşallah bu sene diyorum.
Sizin durumunuz ise tamamla ihtiyacından kaynaklı olabilir kpss yi basaririrsam akademi sürecim tamamlanır algısı diye düşünüyorum ama hayat kpss odaklı olmamalı çünkü o da bir çok kapıdan sadece bir tanesi günümüz atamaları ise çok az bimde çalışsam belki geleceğim daha parlak olacak ama insan yürüdüğü yoldan geri dönmek istemiyor ve bu duygusal bir eksiklik yaratıyor her yere el atmak lazım diye düşünüyorum işini tutku ile yapmak isteyenler için maalesef ülke şartlarında bunu yapabilecek yeterli kontenjan ve hazine yok olsa da sınırlı bazı bölümler için sıfır hatta..
Sağlık bilimleri yüksekokul mezunları mesela okuyup işsiz kalmak için okunan bir bölüm haline gelmiş ve öğrenci alımları hala devam ediyor amaç herkes okusun diye bu bölümler var ama iş anlamında kapı yok

Çok güzel puan almışsınız öğretmenlik ataması mi acaba ? Yoksa düz memurluk için mi ona göre yorum yapcam

Aynen çok haklısınız hayat şartları bizi bu şekilde yönlendiriyor o kadar emek verdim kendimce o yüzden emeklerimin de heba olmasını istemiyorum ben zor şartlara rağmen bu puanı aldım kendimde hastalıkla ve birçok üzücü durumla uğraştım son senelerde ve evet hırs yaptım sanırım ancak dediğiniz gibi alımlarda çok az evet 18 yaşımda bir markete girip calissaydim keşke diyorum bende ama buraya kadar getirip bırakmakta zoruma gidiyor tabi bir tıp okumadım sonuçta ama yinede ne bileyim icimde kaldı memuriyet

Bende 3 kez KPSS’ye girmiş ve bölümü 90 üzeri puanla alım yapan birisi olarak şunu söyleyeyim : günde 1 saat çalışılarak KPSS’den 85 puan üstü alınamaz ne yazıkki .. umudunuzu kırmak istemiyorum ama gerçekleri kabul edip ona göre bir plan yapın. Son 3 ay günde en az 5-6 saat ders çalışmanız lazım. 80-85 arası alınıyor bir şekilde ama 85 üstü, hele ki 90 kesinlikle günde 1 saat çalışarak olamıyor.

Temelim olduğu için bu şekilde düşünmüştüm aslında sinavda 2022 de olunca en azından matematik neyini yukseltirim diye düşündüm

Ben yapabileceğinize inanıyorum. Önünüzde daha bir yıldan fazla süre var. Matematiğe çalışırken soru çözün sadece. Ama çözümlü soru Bankasından alın. Hem konuyu öğrenirsiniz böylece hem de hızlı çözmeye başlarsınız zamanla. Bence şimdiden çalışacağınız asıl konu tarih olsun. Günlük ayiracağınız bir saatte ramazan Yetgin videolarını izlemenizi tavsiye ederim. Ama not alarak izleyin. Ya da video defteri var, ondan alin. Video izleme bitince ise aldığınız notları her gün roman okur gibi okuyun. Sürekli okuyun. Bir süre sonra ezber yapmadığınız halde ogrenmis olduğunuzu göreceksiniz.

Temelim olduğu için bu şekilde düşünmüştüm aslında sinavda 2022 de olunca en azından matematik neyini yukseltirim diye düşündüm
85 üstü alanlar zaten temeli iyi olanlar. Temel yoksa 70-80 bandında kalınıyor. Siz yine deneyin içinizde kalmasın .. Hayal kırıklığı olmasın diye öneri olarak : günde 2 saat çalışın ama gergin ve İşten bir şekilde enazından son 1 ay izin alıp çocuk bakımı ve ev işlerini bir aylığına 2. Plana atarsanız neden olmasın.

Teşekkür ederim

Ben de szle aynı sayılırım, lisansım ama. Bence bırakmayın derim. Zaten temelimiz var, bu sene olmadı ama belki seneye hiç planda yokken olabilir... Bir youtube hocası demişti bunu. 4-5 sene deli gibi çalışıp kazanamayanlar var... Artık pes ediyor, öylesine çalışıyor ertesi yıl ve sınavı kazanıyor. Yılların temeli olmuş oluyor artık çünkü dedi... Kesinlikle katılıyorum.

82 ile 88 evet puan aralığı olarak yakın ama aslında aralarında dağlar kadar fark var, ne demek istediğimi kpss çalışanlar anlamıştır. Asıl o belirleyici soruları çözebilenler, zamanını iyi kullananlar çıkabiliyor o 90 üstüne. Kpss gerçekten zorlu bir süreç günde bir saat çalışmayla olacak gibi değil. Öğretmenlik olsa neticede mesleğiniz yorumum farklı olurdu ama önlisans düz memurluk için ben yerinizde olsam uğraşmazdım. O uykunuzdan feragat edeceğiniz bir saati kendi sevdiğiniz bir şeyle uğraşmaya kendiniz için harcasanız inanın hayat kaliteniz artar daha iyi olur sizin için. Yine tabi ki istiyorsanız deneyin, bu sadece benim görüşüm

Ben o zaman pazartesi yavaştan başlıyorum teşekkür ederim hakkımızda hayırlısı olur inşallah

Evli ve 2 çocuk annesiyim. Mezuniyetimden 14 sene sonra kendi branşımdan atandım. Üstelik 4 atama döneminde tek kadro açıldı ve çok şükür ki ben yerleştim. Branş sıralamasında 3. idim. Önümdeki 2 kişiden biri tercih etseydi yerleştğim yeri,ben yerleşemezdim zaten. Belki şans diyeceksiniz ama değil. Son 5 ayda hazırlandım,çocukları uyuttuktan sonra sabahlara kadar ders çalışıp,test çözdüğümü bilirim ve son 15 günde deneme sayısını günde 2 ye ve son 1 haftada 3 e çıkardığımı bilirim. Çok zor bir süreçti,çocuklarla çok zorladı evet ama o kadar sonuç odaklıydım ki anlatamam. İnanın kendinize,neden olmasın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…