öneri ve tavsiyelerinizi rica ediyorum..

sedaist

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2017
14
-16
36
46
Merhabalar. kimsenin basını agrıtmadan kısaca özet geceyim. babamı 10yıl once kazada kaybettik. sonrasında evlendim sehir degistirdim. babamdan kalan 2daire var kirasını annem alıyor sanıyordumki gecen yıl felc olana dek. meger ben uzakta olunca erkek kardesım herseyın ustune konmus anne de razı tabi. ogrendıgımde hamıleydım. kıracıya ıhbarname yolladık tanımadıgı ıcın cevap gelmedi. kardesım ve annemle konusmuyoruz malesef. mal paylasımından dolayı. amcam da onların yanında. yani anne ve amca kıza malmı verılır dusuncesınde.
2 evladım var. sizden akıl fikir veya basına bu tarz bırsey gelen varsa yazabilir. çözüm bulamıyorum. kiracıya gıtsek, ki tapu da var, sız kımsınız kac yıldır yoktunuz dıyıp umursamaz dıye vazgectık. guzellıkle cozmek amacım. 2 cocugumun nasıbını onlar yıyor kac yıldır.

Kiracıyı hiç işin içine karıştırmayın. O kimşe anlaştıysa ona yapar ödemesini. Evler annenizin üzerindeyse bir sey yapamazsınız ancak babanınız üzerindeyken babanız vefat ettiyse açın davayı yapılsın yasal paylaşım.

yasal yoldan cozulemıyor. ev arsa tapulu.yani arsanın ustune gecmıste kat cıkılmıs. yani hısselı cok kısı var 10dan fazla. satısı zor dedı avukat.

Sakin olun önce.dünya malı dünyada kalır.ama tabiki hakkınızı yedirmeyin.güzellikle konuşup hallolur belki.kardeşinizle konuşmayı denediniz mi?
hıcbır ıletısımde degılım cunku adam degıl. ıse ben aldrımıstım. duyduguma gore dolandırmıs cıkarılmıs. adam tam serefsız cıktı. esımde asla muhattab olma dıyor. ınanın cozum bulamazsam iş kotuye gıdecek benım ıcın. suan hakkımı yıyor catur catır. bende buna razı gorunuyorum. aılebuyugu amcam var o da ondan yana zaten. bır aklım bul bırını bır guzel dovsun dıyor. kotulukle de cook sey yapılır. saun cozum arıyorum.

Kiracıyla uğraşmayın boşuna. Annenizin düşünmesi lazımdı bunun maalesef ki erkek kardeşiniz vermez mi acaba? Sonuçta sizinde hakkınız var.

Ev annenizin uzerineyse şu an yasal olarak yapabileceğiniz bir şey yok. Babanızın üzerinden size intikal etmiş ise dava ile satışını isteyebilirsiniz. İzale-i şuyu. Ama orada çok çok ucuza satılır bilginiz olsun.

en son elımı kana bulayıp kardes katılı olucam sanırım durum ona dogru gıdıyor. 2 evladım var benım hakkım olan gasp edılırken ıcım rahat olamıyor.
Saçmalıyorsunuz! Evlatlarınızı düşünerek hakkinizi istediğinizi soyleyip kardeş katili mi olacaksiniz?
Kusura bakmayin hiç akıllı degilsiniz.

Saçmalıyorsunuz! Evlatlarınızı düşünerek hakkinizi istediğinizi soyleyip kardeş katili mi olacaksiniz?
Kusura bakmayin hiç akıllı degilsiniz.
cozum bulamıyorum malesef. nasıl alıyoruz enayının hakkını dıyordur kesın. bunu kaldıramıyorum.

en son elımı kana bulayıp kardes katılı olucam sanırım durum ona dogru gıdıyor. 2 evladım var benım hakkım olan gasp edılırken ıcım rahat olamıyor.
Siz kardesinizden daha cok mal mülk düşkünüymüşsünüz. Onu ne hakla suçlu gorebiliyorsunuz

Siz kardesinizden daha cok mal mülk düşkünüymüşsünüz. Onu ne hakla suçlu gorebiliyorsunuz
cunku babamın vefatının 10.gununde bız yas tutarken kımlıgımızı alıp bankada ne varsa uzerıne almıs malesef. hakkım yenıyor suan. sorun bu. mal mulk duskunu olsaydım dıger gıdenlerın hesabını sorardım.

Siz imza atmadan kesinlikle öyle bir şey yapamaz saçmalamayın

eger daileri abiniz ustune gevirmediyse hic bir sıkıntı yok .
babanizda sizede resmi yolla hak kalmis olmasi lazim siz imza vermeden gecemez .
eger dailer annenizin ustundeyse abinize vermemesini saglayin gecse bile muvaza davasi acabilirsiniz .
amcanizin sefil fikrininse hic bir onemi yok
300 500 demeyin durumunuz varsa avukata danisin . eger miras oaylasimi olmadiysa yani sizinde mirasta hakkiniz resmi oladak devam ediyorsa zaten sizin imzaniz olmadan daileri kiraya vermek veya varolan kiradan pay alamadiginizi belurten ir ihtar dava gibi bisi var . yani ailenizle mhattap olmadan kiracininda kiranim yarisini sizr.odemesini saglayabilirainiz . hic korkmayin yasalar kiz cocugundan yana bu konularda en iyisi avukattan danismanlik alma

sizin kimlihinizle siz olmadan islem yapamaz imza verdiniz mi ?
banka sadece kimlikle is yapmaz

insanlari boyle mal mulk duskunu olmakla suclayamazsiniz mal mulk duskunu olan agbi . kadin hakkini ariyor ben olsam bende catir cutur hakkimi savunurum
hak arayan bir insani suclayarak yildirmayin lutfen

babadan intikal ettiyse illa sattirmasina gerek yok .
dava acip kiranin hakki olan kisminin ona aktarilmasini saglayacak .
yani kiranin mirastaki hissesi kadari ona yatiralacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…