onlar sustular...geriye sadece izi kaldı..

Geçecek demeyi isterdim ama silinmiyor, unutulmuyor. İnsan sadece yalnız güçlü olmayı öğeniyor, bir de kimseye güvenmemeyi

çare yok güzelim malesef, böyle gelmiş böyle gider misali, ben 21 senedir aynı şeyleri yaşıyorum küçücük kardeşimde yaşadı ve hala bitmiyorda, güçlü olmalısın, bişeyleri fazla takmamayı öğrenmelisin, ben herşeyi taka taka kendime zarar verdim, psikoloji hele mahvoluyo

bir zamanlar ben de öyle diyordum şimdi ise gücümün kalmadıgını düşünüyorum..insanın sinirleri harap oluyor sadece kendisini yıprattıgıyla kalıyor..

Seni çok iyi anlıyorum Bende yaşadım 23-24 yıl kadar.. boşandılar sonuçta ama izler geçti mi? hayır...

çare aramıyorum zaten..bu zamana kadar 40 kere boşanma eşigine gelmişlerdir..ama hiç boşanmamışlardır ekonomik sebeplerden birbirlerin sırt dayamaktalar..onlara da kızmıyorum..kendince ikisi de haklı çünkü..isyan da etmiyorum artık benim sınavımda buymuş diyorum..ama öyle bir an geliyor ki sadece yoruldugumu ve daha fazla kaldıramayacagımı düşünüyorum

bir zamanlar ben de öyle diyordum şimdi ise gücümün kalmadıgını düşünüyorum..insanın sinirleri harap oluyor sadece kendisini yıprattıgıyla kalıyor..
Sen kendi hayatına yön vermeye odaklan başka hiçbişey düşünme ben zamanında o huzursuzluğa öyle daldım ki
kendi geleceğimi hiç düşünmedim hedeflerim bile yoktu.Şimdi bomboş bi hayat var elimde

Seni çok iyi anlıyorum Bende yaşadım 23-24 yıl kadar.. boşandılar sonuçta ama izler geçti mi? hayır...

zaten benim asıl korkumda o izler.. evlenmeyeyim diyorum ama gün gelir koşarak evlenirim insan ogluyuz netice de peki ya bu izler evlendigimde ona da yansırsa ve çocugum da benim çektigimi çekmek zorunda kalırsa bundan korkuyorum..ama şunu anladım ki çocuklar üzülmesin diye boşanmamak büyük hata çünkü bu şekilde hem uzun süreçli hem de kalıcı haraplar ortaya çıkıyormuş

Mutlaka öyle yani mutsuz evliliğin içinde yaşayacaklarına anne baba ayrı yaşamaları çok daha iyi.Evlilik konusundaki
düşüncelerinde kendimi okudum sanki bi an :) bende evliliğe çok uzak bakıyorum mesela ama ne kadar doğrudur bilemem belki de çok güzeli gelir başımıza belki deneyimli olduğumuz için aynı hataları yapmayız ne biliyim karamsar olmamak lazım sadece dikkatli olmak yeter galiba biraz da şans

karamsarlık degil de korku işte çünkü kendi adıma söyleyeyim ciddi bir psikolojik sorunlar oluştu haliyle belki bilmedigim şeyler bile vardır gün olupta o gün karşıma çıkarsa ne yaparım bilemem..bu sefer bi köşeye gidip aglayamam da herhalde :/

Kendini çok kötü hissettiğin oluyorsa mutlaka yardım al ki bedenen de yıpranmayasın ve biliyorum zor ama rahat olmaya çalış o kadar sıkıntı yapma çok şiddetli mi kavgalar bilmiyorum ama umarım değildir.Günlük sorunlar mı yoksa derin anlaşmazlıklar mı var aralarında? Bizimkilerin karakterleri çok zıttı mesela en çok o nedenle olurdu

bizimkilerin de öyle biri ay desin biri güneş der..on yıldır aynı sofrada yemek yemezler düşün ki ramazan ayında iki ayrı iftar sahur hazırlarım..tek kelam etmezler zaten konuşmak demek onlara göre kavga demek..yardım alacagım evet almak zorundayım ama önce kendi paramı kazanmam lazım

Duyguların üstüste birikmiş. Kolay değil yaşadıkların.

Ebeveyn anlaşmazlığının atmosferinde yaşamak n'oldu n'olucak gerginliği, sürekli birşeyleri düşünmene sebebiyet verir. Yorar insanı.

Satırlarında boşvermişlik, bıkmışlık, yeter artıklık veryansınları var sanki.

Bulunduğun ortamın çözümü yoksa, kendini yıpratmamanın çözümünü aramaya çalış canım. Halledemeyeceğin sorunların sende oluşturacağı tahribatı önlemeye odaklan.

Bi depresan olur..Sakinleştirici olur..Şu ankinden rahat bakmanı sağlar..

İçinde biriktirmemeye çalış.. Arkadaşına anlat..Olmadı yaz.. Denize at yazdıklarını.. Probleme odaklanmamaya çözüm olmaya bak kendine..

Hadi yaa kötü ( Allah bi kapı açar inşallah size canım ne demektir biliyorum çünkü

çok güzel yazmışsın Nihil,katılıyorum

bıkmışlık veryansınlık sanki degil evet var ne yazık ki insan bazı şeyleri kabul ettim sansa da aslında hiç bir şeyi kabul etmedigini farkına varıyor zamannla...gün geliyor diyorsun artık takmayacagım ama ertesi gün yine aynı mevzu oluyor aslında takmayacagım demek kendini kandırmak ibaretmiş onu ögreniyorsun.bahsedilen insanlar arkadaş sevgili veya bi komşu degil ki kolayca haytından çıkarabilesin.senin temel yapı taşların.bu dünyaya geldiginde ilk yanında olan insanlar belki de bu dünyadan giderken de son kez yanında olacak insanlar..eger kendi üzüntümü takıyor olsaydım o zaman alır başımı giderdim..ama sadece kendi üzüntümü takmıyorum işte en çok onları düşündügümden kendimi bu kadar yıpratıorum.elimden birşey gelmiyor olması beni bu kadar üzüyor..tavsiyelerin için teşekkür ederim ama ilaca karşıyım daha önce kullanmadım kullanmakta istemiyorum ama paylaşma mevzusuna gelince çok şükür hem sizler varsınız hem de bir dostum var sagolsun beni her zaman dinler o yönden şanslıyım şükür ki

Sen kendi hayatına yön vermeye odaklan başka hiçbişey düşünme ben zamanında o huzursuzluğa öyle daldım ki
kendi geleceğimi hiç düşünmedim hedeflerim bile yoktu.Şimdi bomboş bi hayat var elimde

çok haklı, ne güzel söylemişsiniz ...bende ailevi problemler yaşadım ve yıllar öyle bir geçti ki şimdi bomboş bir hayat var elimde. çok gençsin yıllarının kıymetini bil lütfen. onlar bu şekilde yaşıyor, bu onların yaşam biçimi olmuş artık ne yazık ki. tabi gönül ister ki sende açtıkları yaraları farketsinler ama olmayınca olmuyor. eğer bu duruma takılırsan hayatın zorlaşacaktır canım. biliyorum uygulamak kolay değil ama kendini istikbaline odaklamaya çalışmalısın

eğer kültür düzeyi yüksek insanlarsa bir psikologdan onlarla konuşup kendilerine gelmelerini sağlamak için yardım isteyebilirsin belki de, ama bende işe yaramamıştı, babam ben deli değilim psikoloğa gitmem diye tutturmuştu

allah yardımcın olsun

benim annem babam da anlaşamazlardı sık sık tartışırlardı bende etkilenmedim değil bu ortamdan ister istemez bunalıyorsun ama yine de kafamda büyütmedim hayata olumsuz bakmadım o zamanlar demek ki daha vurdumduymazmışımsen de böyle ol canım daha yaşın genç niye ailem böyle deyip kendini hırpalama aksine onların yanlışlarından dersler çıkarmaya çalış.kendi evliliğinde onların hatalarını yapmamaya çalış

Arkadaşlar konuyla alakalı değil ama sizlerde beğenilenler varmı neden kaldırıldı bir bilgisi olan varmı yafff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…