onlar sustular...geriye sadece izi kaldı..

sürekli kavga huzursuzluk olan evde büyümek çok zor.bizde de sürekli kavga olurdu ama sebebi annemdi.kendisi çok sinirlidir.doktor şizofren teşhisi koymuştu.babamı,bizi mahvetti.babamın giysilerini yırtıp balkondan aşağı atmıştı.ağza alınmayacak küçük düşürücü kelimeler sarf ederdi babam için.baban nasıl biriydi derseniz resmen kanatsız melek.dile kolay 22 sene annemin laflarına katlandı.sonunda ne oldu bunca yıl sonra tam rahat edecekleri zamanda boşandılar.boşanmayı annem istedi tabiki.boşanmadan sonra aile dağıldı zaten. :43: babam annesinin yanına,kardeşim antalyaya okumaya,bense evlenip ondan 6 saat uzağa gelin gittim. :14: Bence ne problemleri varsa evlilik danışmanına gitsinler belki bir faydası olur .fazla kafana takma diyeceğim ama olmuyor işte ben kafama taka taka,içime ata ata depresyon oldum :50:

işte bende aynı böyle hissediyordum. Çocukken arkadaşlarımın aileleryle haftasonlar doşamya çıkmaları onlardan nefret etmeme sebep oluyordu herzaman.... Sonra ayrıldı bizimkiler... Keşke kavga etseler de yine birarada olsalar diye ağladım... Sonra en yakın arakdaşımın babası vefat etti...
Beterin beteri var şükür dedim sustum. Sonra arkadaşım''ben yok olana alışmak zorundayım,eminim var iken yok olması çooook daha zor oluyordur''dedi birgün bana yine ağlamaya başladım. Sonra çoooook sevdiğim biri oldu hayatımda ilkdefa. Çoooook güzel aile bağı olan bir sevgili...
Sanırım en zorlarından birisi de bu... İnsanlardan nefret etmek bir kenara o mutluluklarını kıskanmak ve asla buna sahip olamayacağın ön yargısı oturuyor ya kafana. İşte o zehirli bir sarmaşık gibi dallandıkça budaklanıyor içinde.......

Yaşadıklarınız çok tanıdık...Birçok evlilik de böyle bence.Hem kendine hem de etrafına zarar veren bi savaş alanı gibi.Açıkçası ben bizimkilerin evliliğini böyle görüyorum.Bir tür yarış içindeler sanki..Biz de onlarla birlikte savrulup duruyoruz işte.Bizim devam eden bi davamız var.Bitecek inşallah.Bitmesini umut ediyorum.
Sana teselli veremem.Çünkü tesellisi yok.Ancak anlatırsın bizler de dinleriz.Sana takma düşünme desek en fazla bir sonraki kavgalarına kadar rahatlarsın biraz.Ama sonrası yine aynı.En yakınların bağırıp çağırırken,bir şeyleri kırıp dökerken kulak tıkaman,takmaman,üzülmemen mümkün değil biliyorum.Ancak bu durumu avantaja dönüştürebilirsin.Kendi evliliğini bu hale getirmemek için elinden geleni yapabilirsin mesela.Tüm yaşadıklarına rağmen huzurlu bi yuva kurabilirsin.İnşallah en kısa zamanda düze çıkarsın arkadaşım.Allah sabır versin.

Back
X