- 15 Temmuz 2019
- 5.451
- 19.802
- 198
- Konu Sahibi Zomzom3535
-
Hayir vermiyor. Ondan alirlar mi hiiic hani o erkek evlat yaErkek kardeşiniz de kira veriyor mu ?
Kolay kolay bu lafı etmem ama aileniz bile diyemicem ne biçim insanlarda artık size asla karısmasına izin vermeyin sizin aklınıza uyuyosa evlenin sormayın bile onlara tanıstırın sadece.artı size işleri düştüklerinde söyleyin evdeki ogulları yardım etsin el gibi davranın sinirimi bozdular okurken kinlendim resmen
Insallah bacim. Karsilastirma yapman güzel oldu cünkü benim aklimdaki ideal aile de böyle. Kiz cocugu ayrimciligi da ne demek ya. Benim canimi cok yaktilar özgüvensiz ezik büyüdüm. HAyatimdaki insana bile zor güvendim ama beni bu psikolojik batakliktan kurtardi ya Allahima sükürler olsun Allah ondan razi olsun. YIne de ne demisler insana yaslanma ölür, agaca yaslanma kirilir. En iyisi temkinli olmak.
Yerinde olsam aileme bahsetmem bile. Erkek arkadasinizda sizin yaniniza gelecegine siz ona gidin. Yada bagimsiz bir yere yerlesin.Önce baslarindan atar gibi apar topar evlendirdi ailem beni. O sahsi istemedim. Daha sonra bana sahip cikar gibi yapip basimizin üstünde yeri var diye dediler herkese ama evde dünyayi dar ettiler. Ben ayrildiktan sonra kendime ev bulana kadar baba evinde duruyordum. Üç katli evlerine bi türlü sigdiramadilar beni. Neymis yerleri yokmus. Kalabalik degiller 4 kisiler ve toplam 10 oda var koskoca evde.
Öz annem bana siginti gibi burada mi duracaksin kendi evini kur dedi. Oysa ki psikolojim cok bozulmustu yalniz kalmak istemiyordum korkuyordum (eski evliligimden dolayi). Kardesim bir esyasini bulamazsa ya da bi seyine su dökülse benden bilirdi. Babam biseyleri bahane ederek ( mesela evde yolunda gitmeyen bisey olsa kardeslerim kavga etse bilgisayar icin) beni günah keçisi ilan edip „çik git evine senin yüzünden kalabalik oldu bura“ diye kovdu. Evlenmeden de kackez defol evimden dedi mesela annemi kayirdigimda ikisini ayirdigimda evden kovdu beni bu kacinci. Benimle alakali bir durum olmasa bile benden çikardilar. O kovduktan bir gün sonra hemen ilk buldugum eve ciktim kiradayim suan. Ve ne oldu biliyormusunuz. Kiraya verdiler alt kati sonra bu kiracilarla sknti yasamaya basladi ailem ve simdi bana diyorlar ki „gel bizim eve otur bize kira verirsin baska yere kira odeyecegine ya“. Kesinlike kabul etmedim cunki ne sartlar altinda buraya gectigimi biliyorum. Kendime yeni bir hayat kurdum. Madem beni baslarindan attilar artik o yeni kurdugum hayatima da karismasinlar. Pek ugramiyorum aileme kendimi orada o kadar gereksiz hissediyorum ki. Mesela yemegin üstüne vardim gecen annem gec otur sen de ye öyle git evine dedi. Erkek kardesim kiskandi ooff oturlacak yer bile yok bana pis pis bakip bu burada mi oturuyor dedi. Saygi denen bir sey yok ha buna kimse de sus sen terbiyesizlik yapma dur demiyor. Ben de kalktim gittim evime yemek felan yemeden. Hayatimda yeni biri var ve beni bu psikolojik bunalimdan o kurtardi. Suan cok sükür normale döndüm onun sayesinde. Onunla gelecegimizi planliyoruz. Ayni meslekteniz tayinini benim buraya isteyecek benim icin gelecek. Ailemin fikrini almadim daha tanistirmadim ama onunla iletisimde oldugumu biliyorlar sadece birlikteligimizi bilmiyorlar zaten de tanisma sürecindeyiz. Zaten baslarindan attilar ne fikirlerini alacagim ki diye düsnüyorum. Sizce hata mi ediyorum. Haksizlik mi ediyorum vicdan yapiyorumIkilemde kaldim kafami mesgul ediyor. Karsi cikarlarsa diye korkuyorum öte yandan da ne haklari var ki baslarindan atip bana karismaya diyorum.
O zaman yaşlanınca da oğulları bakar.Hayir vermiyor. Ondan alirlar mi hiiic hani o erkek evlat ya
Bize de kız torun olduğumuz için ezdiler hor gördüler. Simdi bir tane oğlan torunları var bayramdan bayrama arar sorar neredeyse. Gene bizim elimize kaldılar. Ben de iletişimi çok azalttım aklım başıma gelince.Canim cok tesekkür ederim öyle zor ki yanliz bir anne olarak ayakta durmak öyle seyler yasadim ki. Ne zormus kadin olmak ya. Ama halime yine de sükrediyorum. Suan böyle huzurluyum gercekten de insanin yarasinin merhemi kendindeymis. Ben artik kime nasil davranmam gerektigini ve kimden uzak durmam gerektigini biliyorum bana iyi gelmeyen insan herkim ise ondan uzak duruyorum en azindan iletisimimi en aza indiriyorum. Ama o erkek kardesim baslarinda kalacak kendilerine aynisini yapacak. Anneme bunu söyledim sen Onun eline baksan ilerde sana bakacak mi sence dedim. HAreketlerine bi bak dedim bana hak verdi. Kiz erkek evladi ayirimi yapmak ne Allahaskina nasil bir ailesiniz dedim. Sustu
Benim yaptigim bir sey yok. Sadece kiz evladiyim diye böyle hor görüldüm. Benim günahim yok. Amcamla babam küs. en son 10 yil önce gördüm. Halam teyzemlerle hic ilgim yok yurtdisindalar. Ayrica birbirleriyle küsler. Mesela Halamlar annemle kavgali, teyzemin de babam eve gelmesini bile istemez buralara geldiginde. O kadini buraya ayak bastirirsan seni de silerim dedi babam anneme. Herkes birbiriyle kanli bicakli.Çok mantıksız her şey neden size bu kadar kötü davranılıyor ki neden nefret duyuluyor sizden üsteelik ailenin tüm bireylerince, hepsi mi normal dışı
Amcanız halanız teyzeniz nasıl davranıyor size? Ailenize yorumları nasıl?
Okuduklarim gercekmi tuylerim diken diken gozlerim dolu dolu okudum allah yardimcin olsun kimseye bise sorma karar senin zaten olumluda olsa olumsuzda olsa sen onlarin yuku gibi biseysin içim sizladi cok kotu oldum bizler hem bosanip hem ayakta durmaya calisirken bunlari yapan bir aile olsa ne olmasa ne allahin adaleti buyul allah yardimcin olsun cok kotu oldumÖnce baslarindan atar gibi apar topar evlendirdi ailem beni. O sahsi istemedim. Daha sonra bana sahip cikar gibi yapip basimizin üstünde yeri var diye dediler herkese ama evde dünyayi dar ettiler. Ben ayrildiktan sonra kendime ev bulana kadar baba evinde duruyordum. Üç katli evlerine bi türlü sigdiramadilar beni. Neymis yerleri yokmus. Kalabalik degiller 4 kisiler ve toplam 10 oda var koskoca evde.
Öz annem bana siginti gibi burada mi duracaksin kendi evini kur dedi. Oysa ki psikolojim cok bozulmustu yalniz kalmak istemiyordum korkuyordum (eski evliligimden dolayi). Kardesim bir esyasini bulamazsa ya da bi seyine su dökülse benden bilirdi. Babam biseyleri bahane ederek ( mesela evde yolunda gitmeyen bisey olsa kardeslerim kavga etse bilgisayar icin) beni günah keçisi ilan edip „çik git evine senin yüzünden kalabalik oldu bura“ diye kovdu. Evlenmeden de kackez defol evimden dedi mesela annemi kayirdigimda ikisini ayirdigimda evden kovdu beni bu kacinci. Benimle alakali bir durum olmasa bile benden çikardilar. O kovduktan bir gün sonra hemen ilk buldugum eve ciktim kiradayim suan. Ve ne oldu biliyormusunuz. Kiraya verdiler alt kati sonra bu kiracilarla sknti yasamaya basladi ailem ve simdi bana diyorlar ki „gel bizim eve otur bize kira verirsin baska yere kira odeyecegine ya“. Kesinlike kabul etmedim cunki ne sartlar altinda buraya gectigimi biliyorum. Kendime yeni bir hayat kurdum. Madem beni baslarindan attilar artik o yeni kurdugum hayatima da karismasinlar. Pek ugramiyorum aileme kendimi orada o kadar gereksiz hissediyorum ki. Mesela yemegin üstüne vardim gecen annem gec otur sen de ye öyle git evine dedi. Erkek kardesim kiskandi ooff oturlacak yer bile yok bana pis pis bakip bu burada mi oturuyor dedi. Saygi denen bir sey yok ha buna kimse de sus sen terbiyesizlik yapma dur demiyor. Ben de kalktim gittim evime yemek felan yemeden. Hayatimda yeni biri var ve beni bu psikolojik bunalimdan o kurtardi. Suan cok sükür normale döndüm onun sayesinde. Onunla gelecegimizi planliyoruz. Ayni meslekteniz tayinini benim buraya isteyecek benim icin gelecek. Ailemin fikrini almadim daha tanistirmadim ama onunla iletisimde oldugumu biliyorlar sadece birlikteligimizi bilmiyorlar zaten de tanisma sürecindeyiz. Zaten baslarindan attilar ne fikirlerini alacagim ki diye düsnüyorum. Sizce hata mi ediyorum. Haksizlik mi ediyorum vicdan yapiyorumIkilemde kaldim kafami mesgul ediyor. Karsi cikarlarsa diye korkuyorum öte yandan da ne haklari var ki baslarindan atip bana karismaya diyorum.
Ben olsam bakmam öylesine büyük konusmayayimdaO zaman yaşlanınca da oğulları bakar.
Babam zamanında mülkünün neredeyse hepsini oğlunun üzerine yapmıştı, biz kızlara küçük miktarda para verdi. Sanki tek çocuğu oğluymuş gibi hep bizleri değersizleştirdi.
Şimdi yaşlanınca bizler bakıyoruz, oğlu hiçbir şeyiyle ilgilenmiyor, babalar gününde bile hediye almaz.
Artık anladı ama iş işten geçti.
Sagolasin, aksam aksam canini sktim kusura bakma icin daraldi benim yüzümden. Ben de daraliyorum her gün aklima gelir yazdim cünkü icimi dökmek istedim. Zaten onlarin fikri benim icin önemli degil almam daOkuduklarim gercekmi tuylerim diken diken gozlerim dolu dolu okudum allah yardimcin olsun kimseye bise sorma karar senin zaten olumluda olsa olumsuzda olsa sen onlarin yuku gibi biseysin içim sizladi cok kotu oldum bizler hem bosanip hem ayakta durmaya calisirken bunlari yapan bir aile olsa ne olmasa ne allahin adaleti buyul allah yardimcin olsun cok kotu oldum
Ben cok dikkatliyim. Hemen de evlenmem onunla...Ilk basta ona bagimliydim sonra düzelttim bu durumun farkina varip. evet gencim...Evlilik icin acelem yok dedim kendisine.Okuduklarim gercekmi tuylerim diken diken gozlerim dolu dolu okudum allah yardimcin olsun kimseye bise sorma karar senin zaten olumluda olsa olumsuzda olsa sen onlarin yuku gibi biseysin içim sizladi cok kotu oldum bizler hem bosanip hem ayakta durmaya calisirken bunlari yapan bir aile olsa ne olmasa ne allahin adaleti buyul allah yardimcin olsun cok kotu oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?