- 22 Aralık 2018
- 1.477
- 3.732
- 133
- Konu Sahibi Zomzom3535
-
Ben aile kavramına çok ama çok önem veren insanım biri annesine babasına laf etse ayağa kalkıp haddini bildiririm ama senin durumun aşırı ilginç ailen de anne baba sen , onlar çocuk olmuş kızını evden kovmak ne demek veya kendi evini kızına kiralamaya çalışmak ne demek gözlerim kanadı okuduğum konuna !Maalesef ne diyeyim ailem atsan atilmyior satsan satilmiyor. Kiz oglan ayrimciligi var o yüzden bizde kizlar özgüvensiz büyüdü erkek evlatlarindan ise hicbir sey sakinmadilar simarttikca simarttilar.
Evet canim Allahima sükürler olsun kazancim ortalamanin üzerinde. Müstakil ev aldim kendime onun tamiri var iste usta isleriyle kadinbasimla ugrasmiyorum babam sevdigi icin böyle isleri o ilgileniyor. Ilgileniyor desem iste adamlarla iletisime vs geciyor. Aslinda onlara ihtiyacim falan yok kendim de yapabilirim ama bazen öyle yoruluyorum ki bir de calisinca zor oluyor.
Insallah bacim. Karsilastirma yapman güzel oldu cünkü benim aklimdaki ideal aile de böyle. Kiz cocugu ayrimciligi da ne demek ya. Benim canimi cok yaktilar özgüvensiz ezik büyüdüm. HAyatimdaki insana bile zor güvendim ama beni bu psikolojik batakliktan kurtardi ya Allahima sükürler olsun Allah ondan razi olsun. YIne de ne demisler insana yaslanma ölür, agaca yaslanma kirilir. En iyisi temkinli olmak.Zamanında çok hata yaptım ailemin başını onu ne eğdim ne annem ne babam asla bir kez bana kırıcı laf etmedi babam daha çok sardı sarmaladı el üstünde tuttu o boyle yaptıkça ben zamanında yaptım hatalardan utandım aileme daha çok sarildim bunu kıskandırmak icin söylemedim gerçekleşir görün diye yazdım gerçek anne baba bunu yapar çünkü yazdıklarını okudukça kalbimden birşeyler parçalandı gitti sanki kendimi sizin yerine ze koydum ve canim.cok yandı allah yardımcin olsun hayatındaki insanı iyice tani ailen yüzüne sana çok iyi gelebilir ama farklı.gozlerden de bak ona belki yanlış görüyor olabilirsin çok güzel hayatin olsun inşallah hakediyorsun ve istenmedin yerde asla durma saygı deme saygı sadece büyüğe gösterilmez karşılıklı olmalı ve tepkilerini köy uzaklaş değerini anlasınlar uzak olmak herzeman daha iyidir
Canim, cok tesekkür ederim. Ben olabildigince bagimsiz hale getirmek istiyorum kendimi. Ailemin bu sevgisizligini disarda aradim. Kim az ilgi gösterse sevgiye aç bir şekilde ona bağlı kaldım. Inan suanki hayatimda olan insana bile öyle bagimli hale gelmistim ki ilk basta sonra kendime geldikce bu durumu düzeltmeye calistim. Ya o da bir gün yamuk yaparsa düsüncesiyle hareket ediyorum simdi. O da azmine hayranim gercekten de kendi kendini nasil cikardin bunun icinden sana bosuna asik olmadim diyor. Ben temkinliyim. Hickimseye bagimli olmak istemiyorum. En azindan bir sey oldugunda sorumlulugunu kendim üstlenirimNasıl insanlar var gerçekten kanım donuyor bazen bu sitede.
Nasıl olur böyle birşey siz evlatlarısınız ablasınız, kardeşsiniz bunlar nasıl davranışlar.
Ablacım sen hiç kimseye hiçbirşey borçlu değilsin. Güzel hayatını kendince kur. Kendi kendine yetiyorsun anladığım kadarıyla ama yine bir uyarı. Kimseye sırtını dayayarak yapma bunu. Sırtını dayadığın insanda bir gün çekilirse düşer yara alırsın. Sen kendin dimdik dur. Başarabileceğine inanıyorum.
Evet haklisin ben orada sustum cünki cok agresif. KAvga cikardi hemen üzerime yürüyen bir tip ve kimse de elinden almazdi. Babam da öylece izliyor. Sonra da tabiiki beni sucluyor. Burasi cok komik o satasinca bana suc buluyrlar bu hep böyle oldu. Aldim ceketimi ciktim evlerinden. Bir baktim arkamdan annemle babam ayaga kalkmis nereye gidiyorsun diyorlar buna bile sasirdim. Bir daha gelmyiorum buraya istenmedigim yere gelmem dedim.Kusura bakmayin rahatsiz ettim dedim. Icime atiyorum maalesef olay büyümesin diye. AMa yaptigi terbiyesizlikVicdan yapacağınız hiçbir şey yok, onlar sizi çok mu düşündü ki sanki? Ama onlara kızınca öfkenizi kırgınlığınızı ifade edin yoksa size hastalık olarak geri döner hepsi. Mesela kardeşinize cevabını verseydiniz keşke saygısız oldugunu kendi arkadaşlarınızın ondan daha iyi davrandıgını ne bicim kardessini gibi gibi
Canim, cok tesekkür ederim. Ben olabildigince bagimsiz hale getirmek istiyorum kendimi. Ailemin bu sevgisizligini disarda aradim. Kim az ilgi gösterse sevgiye aç bir şekilde ona bağlı kaldım. Inan suanki hayatimda olan insana bile öyle bagimli hale gelmistim ki ilk basta sonra kendime geldikce bu durumu düzeltmeye calistim. Ya o da bir gün yamuk yaparsa düsüncesiyle hareket ediyorum simdi. O da azmine hayranim gercekten de kendi kendini nasil cikardin bunun icinden sana bosuna asik olmadim diyor. Ben temkinliyim. Hickimseye bagimli olmak istemiyorum. En azindan bir sey oldugunda sorumlulugunu kendim üstlenirim
Güçlü kadınlara ihtiyacımız var. Sizleri gördükçede umutlarım artıyor. Yeni hayatında mutluluklar dilerim
Aynen uzak durmak en iyisi. Zaten insan istese de orada uzun bir süre duramaz:)Okurken kendi ailem gozumde canlandi anne haric hemen hemen hepsi ayni sana tek tavsiyem uzak dur ne kadar hayatina karistirirsan yada ailemdir yakinlasiyim dersen o kadar kotu gunler gecirirsin.
Kardesinizle görüşüyor musunuz şu an ?Evet haklisin ben orada sustum cünki cok agresif. KAvga cikardi hemen üzerime yürüyen bir tip ve kimse de elinden almazdi. Babam da öylece izliyor. Sonra da tabiiki beni sucluyor. Burasi cok komik o satasinca bana suc buluyrlar bu hep böyle oldu. Aldim ceketimi ciktim evlerinden. Bir baktim arkamdan annemle babam ayaga kalkmis nereye gidiyorsun diyorlar buna bile sasirdim. Bir daha gelmyiorum buraya istenmedigim yere gelmem dedim.Kusura bakmayin rahatsiz ettim dedim. Icime atiyorum maalesef olay büyümesin diye. AMa yaptigi terbiyesizlik
Cok iyi anliyorum seni iyiki cocugun yokmus evliliginden.Aynen uzak durmak en iyisi. Zaten insan istese de orada uzun bir süre duramaz:)
Tesekkür ederim, evet temkinliyim cok fazla güvenmiyorum artik hayat zaten neler gösterdi bana simdiye kadar güvenmem cok zor. Böyle bir ortamda büyüyüp insanlara güvenebilmek kolay degil.Yüzüne bakılacak insanlar değiller ki, ne haksızlığı edeceksiniz? İnsan evladına bile bu şekilde davranabiliyorsa, o insan kimseyi sevmemiştir şu hayatta. Ne ziyan hayatlar... Valla ailem hayatta değil ama en azından diyorum güzel insanlardı, sevgiyle hatırlıyorum onları. Sizinkilerse varlar ama yoklar. Bu benim durumumdan çok daha beter bir şey olmalı. Ne güzel kendinize yeni bir hayat kurmuşsunuz. Canı gönülden tebrik ederim. Kendinizi ezdirmek yerine ayaklarınızın üstünde durmuşsunuz, kendi yolunuza gitmişsiniz. Böyle insanların bu çabalarının meyve vermeye başladığı bir zaman geldiğine, sonra çok mutlu bir hayatları olacağına çok inanırım. Umarım hep güzel insanlarla karşılaşırsınız. Bir de hayatınızdaki insanı iyi gözlemleyin, işleri aceleye getirmeyin. Umarım sizi hak edecek biridir.
Bizim kardesler arasi bag zayif diyecegim ama o bile degil. Iletisimimiz hic yok. Baglarimiz cok zayif öyle her seyi konusmayi birakin yillarca ayni evde durup küs bile duran var.anne baba değil, kirk yabancı yapmaz insana bunu.
Kardeşlerinize ise diyecek bir şey bulamadım.
7 yillik evliyim, hala başım sıkışsa kardeşimi ararım.
Oldu ya boşandım, önce O durur arkamda.
Hiç vicdan yapmayın, vakti geldiğinde haber verirsiniz. Söyleseniz de negatif bir şeyler söyleseler yada umursamasalar bu da sizi uzer.
Onun yerine enerjinizi güzel şeylere harcayın.
Ne onlarin evine gececegim alsinda onlarin olsun. Ele kira öderim daha iyi. Bir de onlarin orada olsam hem kira ödetirler bana hem de hayatima karisirlar sanki haklari varmis gibiŞu an çok doğru biriyle olmalısın vee asla onlara kira ödeyecek şekilde yaşama. O ne ya öyle... İçim sıkıldı.
Ben aile kavramına çok ama çok önem veren insanım biri annesine babasına laf etse ayağa kalkıp haddini bildiririm ama senin durumun aşırı ilginç ailen de anne baba sen , onlar çocuk olmuş kızını evden kovmak ne demek veya kendi evini kızına kiralamaya çalışmak ne demek gözlerim kanadı okuduğum konuna !
Sizin gibi güçlü kadınları görünce aşırı seviniyorum ve mutlu oluyorum ayaklarının üzerin de durmaya devam et tabi ki istemeye gelinir düğününü ailenle paylaşırsın ama sadece PAYLAŞIRSIN izin alma kısmına ihtiyacın yok. Daha geçenler de bir yakınım geçmişte aynı senin başından geçenleri yaşamış ve başkasıyla hayatını birleştirdi ama aile üyesine sadece bilgi verdi ailesi tepki verdi ve oda fikir istemedim bilgilendirmek istedim dedi ve nikahı oldu.
Şunu da demeden geçemeyeceğim karşında olan beyfendiye de çok dikkat et iyi tanı ikinci kez yıkılmanı istemem burda neler okuyoruz sonuçta.
Bir cocugum var önceki evliligimdenCok iyi anliyorum seni iyiki cocugun yokmus evliliginden.
Kolay kolay bu lafı etmem ama aileniz bile diyemicem ne biçim insanlarda artık size asla karısmasına izin vermeyin sizin aklınıza uyuyosa evlenin sormayın bile onlara tanıstırın sadece.artı size işleri düştüklerinde söyleyin evdeki ogulları yardım etsin el gibi davranın sinirimi bozdular okurken kinlendim resmenÖnce baslarindan atar gibi apar topar evlendirdi ailem beni. O sahsi istemedim. Daha sonra bana sahip cikar gibi yapip basimizin üstünde yeri var diye dediler herkese ama evde dünyayi dar ettiler. Ben ayrildiktan sonra kendime ev bulana kadar baba evinde duruyordum. Üç katli evlerine bi türlü sigdiramadilar beni. Neymis yerleri yokmus. Kalabalik degiller 4 kisiler ve toplam 10 oda var koskoca evde.
Öz annem bana siginti gibi burada mi duracaksin kendi evini kur dedi. Oysa ki psikolojim cok bozulmustu yalniz kalmak istemiyordum korkuyordum (eski evliligimden dolayi). Kardesim bir esyasini bulamazsa ya da bi seyine su dökülse benden bilirdi. Babam biseyleri bahane ederek ( mesela evde yolunda gitmeyen bisey olsa kardeslerim kavga etse bilgisayar icin) beni günah keçisi ilan edip „çik git evine senin yüzünden kalabalik oldu bura“ diye kovdu. Evlenmeden de kackez defol evimden dedi mesela annemi kayirdigimda ikisini ayirdigimda evden kovdu beni bu kacinci. Benimle alakali bir durum olmasa bile benden çikardilar. O kovduktan bir gün sonra hemen ilk buldugum eve ciktim kiradayim suan. Ve ne oldu biliyormusunuz. Kiraya verdiler alt kati sonra bu kiracilarla sknti yasamaya basladi ailem ve simdi bana diyorlar ki „gel bizim eve otur bize kira verirsin baska yere kira odeyecegine ya“. Kesinlike kabul etmedim cunki ne sartlar altinda buraya gectigimi biliyorum. Kendime yeni bir hayat kurdum. Madem beni baslarindan attilar artik o yeni kurdugum hayatima da karismasinlar. Pek ugramiyorum aileme kendimi orada o kadar gereksiz hissediyorum ki. Mesela yemegin üstüne vardim gecen annem gec otur sen de ye öyle git evine dedi. Erkek kardesim kiskandi ooff oturlacak yer bile yok bana pis pis bakip bu burada mi oturuyor dedi. Saygi denen bir sey yok ha buna kimse de sus sen terbiyesizlik yapma dur demiyor. Ben de kalktim gittim evime yemek felan yemeden. Hayatimda yeni biri var ve beni bu psikolojik bunalimdan o kurtardi. Suan cok sükür normale döndüm onun sayesinde. Onunla gelecegimizi planliyoruz. Ayni meslekteniz tayinini benim buraya isteyecek benim icin gelecek. Ailemin fikrini almadim daha tanistirmadim ama onunla iletisimde oldugumu biliyorlar sadece birlikteligimizi bilmiyorlar zaten de tanisma sürecindeyiz. Zaten baslarindan attilar ne fikirlerini alacagim ki diye düsnüyorum. Sizce hata mi ediyorum. Haksizlik mi ediyorumIkilemde kaldim kafami mesgul ediyor. Karsi cikarlarsa diye korkuyorum öte yandan da ne haklari var ki baslarindan atip bana karismaya diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?