Onlara haksizlik mi ediyorum sizce?

Zomzom3535

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2017
761
518
103
40
Biriyle tanisiyordum ve bu esnada aileme de tanittim. Hic iyimi kötümü bakmadilar. Baslarindan atar gibi apar topar evlendirdi ailem beni. Taniyinca o sahsi istemedim. Daha sonra bana sahip cikar gibi yapip basimizin üstünde yeri var diye dediler herkese ama evde dünyayi dar ettiler. Ben ayrildiktan sonra kendime ev bulana kadar baba evinde duruyordum. Üç katli evlerine bi türlü sigdiramadilar beni. Neymis yerleri yokmus. Kalabalik degiller 4 kisiler ve toplam 10 oda var koskoca evde.

Öz annem bana siginti gibi burada mi duracaksin kendi evini kur dedi. Oysa ki psikolojim cok bozulmustu yalniz kalmak istemiyordum korkuyordum (eski evliligimden dolayi). Kardesim bir esyasini bulamazsa ya da bi seyine su dökülse benden bilirdi. Babam biseyleri bahane ederek ( mesela evde yolunda gitmeyen bisey olsa kardeslerim kavga etse bilgisayar icin) beni günah keçisi ilan edip „çik git evine senin yüzünden kalabalik oldu bura“ diye kovdu. Evlenmeden de kackez defol evimden dedi mesela annemi kayirdigimda ikisini ayirdigimda evden kovdu beni bu kacinci. Benimle alakali bir durum olmasa bile benden çikardilar. O kovduktan bir gün sonra hemen ilk buldugum eve ciktim kiradayim suan. Ve ne oldu biliyormusunuz. Kiraya verdiler alt kati sonra bu kiracilarla sknti yasamaya basladi ailem ve simdi bana diyorlar ki „gel bizim eve otur bize kira verirsin baska yere kira odeyecegine ya“. Kesinlike kabul etmedim cunki ne sartlar altinda buraya gectigimi biliyorum. Kendime yeni bir hayat kurdum. Madem beni baslarindan attilar artik o yeni kurdugum hayatima da karismasinlar. Pek ugramiyorum aileme kendimi orada o kadar gereksiz hissediyorum ki. Mesela yemegin üstüne vardim gecen annem gec otur sen de ye öyle git evine dedi. Erkek kardesim kiskandi ooff oturlacak yer bile yok bana pis pis bakip bu burada mi oturuyor dedi. Saygi denen bir sey yok ha buna kimse de sus sen terbiyesizlik yapma dur demiyor. Ben de kalktim gittim evime yemek felan yemeden. Hayatimda yeni biri var ve beni bu psikolojik bunalimdan o kurtardi. Suan cok sükür normale döndüm onun sayesinde. Onunla gelecegimizi planliyoruz. Ayni meslekteniz tayinini benim buraya isteyecek benim icin gelecek. Ailemin fikrini almadim daha tanistirmadim ama onunla iletisimde oldugumu biliyorlar sadece birlikteligimizi bilmiyorlar zaten de tanisma sürecindeyiz. Zaten baslarindan attilar ne fikirlerini alacagim ki diye düsnüyorum. Sizce hata mi ediyorum. Haksizlik mi ediyorum vicdan yapiyorum Ikilemde kaldim kafami mesgul ediyor. Karsi cikarlarsa diye korkuyorum öte yandan da ne haklari var ki baslarindan atip bana karismaya diyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zor durumda kaldığınız zaman destek olmayan hatta evden kovan ailenize karşı hiçbir borcunuz yok.
Bana siginti dedi kendi annem. Kucagimda yenidogmusla bu laflari duymak gücüme gidiyor. Benim onlara karsi borcum yok. Ha bir cocugum var ben iste iken krese baslayana kadar annem onunla ilgilendi ama mecburdum yoksa onlar benim icin yabancilar artik. Hicbir bag hissetmiyorum onlara karsi.

Kanım dondu böyle insanların kısırlaştırılması kanuna girmeli !
Ben olsam sormam bile evlenirim istediğim zaman istediğimle zaten her türlü sen kendi ayaklarının üzerinde duruyorsun onlara ihtiyacın yok anladığım kadarıyla aralarında bir akıllı da yok.

Bence ailene sorma bile ne onayı neyden bahsediyorsun sana bakmamışlar en zor günlerinde yanında olmamışlar evlerinde sığıntı etmişler bir de onay mı alacaksın çok gerildim cidden ! nasıl insanlar var ya yine de anne annedir baba babadır da bunun için mi yani

Esas haksızlığı onlar etmiş size
Ben de anneyim , aklım almiyor bir anne bir baba evladını nasıl fazlalık görür
Hiç vicdan azabı duymayın , size böyle davrananlar hiç hak etmiyor bunlari
Aynen canim vicdan azabi duyuyorum bazen ama cidden bunu bile haketmiyorlar. Zor günümde bunlari duydum ya artik istemem biseylerini

Var ya icimde tutup dert ettim kimseye anlatamiyorum. Canimi skiyor...Sormam bile onaylarina ihtiyacim yok benim. Islerime kimseyi karistirmayacagim. Sadece evim yapildigi icin ustalarla babam iletisimde ha sagolsun tanidgi cok bir de cocuga annem bakiyor krese gidiyor ama iste getirilip götürülecek ama o kadar. Yoksa pek isim yok.

sende öyle yap bundan sonra bakarsa baksın bakmazsa bakmasınlar insan unutmuyor kendine yapılanları emin ol kim olursa olsun ama bu şekilde yardımcı olmuşlar o zmaan ilk anlattığınzda üvey evlada bile böyle davranılmazki..

Kendine bir hayat kurduğun için seni tebrik ediyorum. Oraya taşınma.sadece ne mutlu ediyorsa onu yap. Görüşmek istemiyorsan görüşme. İlahi adalet bu. Yarın sana muhtaç kalırlarsa o zaman görürler. Anne baban Sana böyle davranan kardeşinin kardeşinin aynısını onlara yapacağının farkında değiller. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner derler. Sen mutlu ol huzurlu ol gerekirse herkesi çıkar hayatından. Merhaba merhaba o kadar

Maalesef ne diyeyim ailem atsan atilmyior satsan satilmiyor. Kiz oglan ayrimciligi var o yüzden bizde kizlar özgüvensiz büyüdü erkek evlatlarindan ise hicbir sey sakinmadilar simarttikca simarttilar.
Evet canim Allahima sükürler olsun kazancim ortalamanin üzerinde. Müstakil ev aldim kendime onun tamiri var iste usta isleriyle kadinbasimla ugrasmiyorum babam sevdigi icin böyle isleri o ilgileniyor. Ilgileniyor desem iste adamlarla iletisime vs geciyor. Aslinda onlara ihtiyacim falan yok kendim de yapabilirim ama bazen öyle yoruluyorum ki bir de calisinca zor oluyor.

Allah yolunu bahtını açık etsin..
Her şerde bi hayır vardır derler bu sayede kendi ayakların üzerinde durmuşsun ne güzel.. hiç vicdan yapma ama dikkat et ikinci bir evliliği yapmadan birde çocuk varmış madem acele karar verme sakin

Şu an çok doğru biriyle olmalısın vee asla onlara kira ödeyecek şekilde yaşama. O ne ya öyle... İçim sıkıldı.

Canim cok tesekkür ederim öyle zor ki yanliz bir anne olarak ayakta durmak öyle seyler yasadim ki. Ne zormus kadin olmak ya. Ama halime yine de sükrediyorum. Suan böyle huzurluyum gercekten de insanin yarasinin merhemi kendindeymis. Ben artik kime nasil davranmam gerektigini ve kimden uzak durmam gerektigini biliyorum bana iyi gelmeyen insan herkim ise ondan uzak duruyorum en azindan iletisimimi en aza indiriyorum. Ama o erkek kardesim baslarinda kalacak kendilerine aynisini yapacak. Anneme bunu söyledim sen Onun eline baksan ilerde sana bakacak mi sence dedim. HAreketlerine bi bak dedim bana hak verdi. Kiz erkek evladi ayirimi yapmak ne Allahaskina nasil bir ailesiniz dedim. Sustu

bır duzen kurmussunuz bence hıc tasınmayın
uzuldum yasadıklarınıza el ınsanı yapsa bukadar acıtmaz gercekten can sıkıcı hayal kırıklıgı
ınsallah baska sekılde yuzunuz guler evladınızla bırlıkte cok guzel saglıklı bereketlı bır hayat dılıyorum

Bence tanıştırma düğününe de çağırma bunları.
Çok özür dilerim de bizde anne baba çocuğuyuz nasil bir vicdani var anne dediginiz kişinin.
Dna testi yaptir kuzum böyle bir aile olamaz.
İnşallah ikinci evliliğinde çok mutlu olursun canım.
Kendi evlatlarına çok iyi bir anne olacağına inanıyorum ben.Allah gönlüne göre versin inşallah.

Aynen canim, ben kesinlikle eski evliligimdeki hatalari tekrarlamamaya calisiyorum. Öyle acelem de yok evlilik icin. Onun da cocugu var zanı baba ama en ayından evlat sevgısınden anlayan biri merhametli...Bu noktada ona bile bagimli olmamaya calisiyorum.

Zamanında çok hata yaptım ailemin başını onu ne eğdim ne annem ne babam asla bir kez bana kırıcı laf etmedi babam daha çok sardı sarmaladı el üstünde tuttu o boyle yaptıkça ben zamanında yaptım hatalardan utandım aileme daha çok sarildim bunu kıskandırmak icin söylemedim gerçekleşir görün diye yazdım gerçek anne baba bunu yapar çünkü yazdıklarını okudukça kalbimden birşeyler parçalandı gitti sanki kendimi sizin yerine ze koydum ve canim.cok yandı allah yardımcin olsun hayatındaki insanı iyice tani ailen yüzüne sana çok iyi gelebilir ama farklı.gozlerden de bak ona belki yanlış görüyor olabilirsin çok güzel hayatin olsun inşallah hakediyorsun ve istenmedin yerde asla durma saygı deme saygı sadece büyüğe gösterilmez karşılıklı olmalı ve tepkilerini köy uzaklaş değerini anlasınlar uzak olmak herzeman daha iyidir

Ben size ne yaptim dedim. Hatam ne dedim. Neden böylesiniz dedim. SOnrasinda ya inkar ediliyor ya da kendilerini bir sekilde hakli cikartmaya calismiyorlar mi iyice sinir oluyorum. HAtayi kendimde bile aradim ama gercekten bir sucum yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…