Online diyet motivasyonu

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
44
1 yıl oldu doğum yapalı, corona vs derken kendimden nefret ettiğim bir hal aldım. Diyet yapacak motivasyonu bulamıyorum. Acaba sizin bildiğiniz böyle online gaz verecek, motive edecek bir şey var mı? Online diyetisyen denedim olmadı, düşünce gücüyle vs ses kayıtlarını dinledim olmadı.

Ben online diyet sevmiyorum direk yüz yüze gidiyorum yanımdada iki arkadaş var birde whatsapp grubumuz baya motive oluyoruz yediklerimizi atıyoruz her hafta kaç kilo vermişiz yarış yapıyoruz güzel oluyor tavsiye ederim :)

Ben online diyet sevmiyorum direk yüz yüze gidiyorum yanımdada iki arkadaş var birde whatsapp grubumuz baya motive oluyoruz yediklerimizi atıyoruz her hafta kaç kilo vermişiz yarış yapıyoruz güzel oluyor tavsiye ederim :)
Yüzyüze gitmeye şu anda vaktim yok. Hem uzaktan eğitim var, hem küçük bebeğim var. İnanır mısınız akşam nasıl oluyor bilmiyorum. Diyeceksüniz ki ne ara yemek yiyorsun. Yemek yemiyor abur cubur tıkınıyorum. Aslında duygusal açlık. Özellikle çocuk dolayısıyla rahatlama gibi oluyor. Hani uyudu at bir gofret, sanki ödül gibi. Dolayısıyla benim ihtiyacım olan diyet listesi değil biliyorum. Benim ihtiyacım psikolojik bir motivasyon. Acaba benim bilmediğim ama sizlerin bildiği böyle bir hizmet var mı ki dedim.

yediklerinizi öğün öğün yazın bir deftere. insan yediklerini yazarken suçluluk hissetmemek için az yiyor :halay:

Yüzyüze gitmeye şu anda vaktim yok. Hem uzaktan eğitim var, hem küçük bebeğim var. İnanır mısınız akşam nasıl oluyor bilmiyorum. Diyeceksüniz ki ne ara yemek yiyorsun. Yemek yemiyor abur cubur tıkınıyorum. Aslında duygusal açlık. Özellikle çocuk dolayısıyla rahatlama gibi oluyor. Hani uyudu at bir gofret, sanki ödül gibi. Dolayısıyla benim ihtiyacım olan diyet listesi değil biliyorum. Benim ihtiyacım psikolojik bir motivasyon. Acaba benim bilmediğim ama sizlerin bildiği böyle bir hizmet var mı ki dedim.
Benim bildiğim kadarıyla yok diyetisyenlerde çok dolu oluyor o kadar ilgilenmiyorlar aslında motivasyon açısından ama ne olursa olsun her şey sizde biter diye düşünüyorum.Mesela çok beğendiğiniz bir kıyafet alıp ben bunun içine gireceğim diyip işe başlayabilirsiniz.Önce kafada biten bir şey :)

Kilonun altında yatan sebeplere bakmak gerek. Korunma isteği, güçlü olma isteği, geçmişte yaşanan olumsuz bir durum (taciz vb) bunlara bakmak gerek. Bu duyguları doyurmadan ileriye gidemezsiniz.

Psikolog o hizmetin adı.

Benim bildiğim kadarıyla yok diyetisyenlerde çok dolu oluyor o kadar ilgilenmiyorlar aslında motivasyon açısından ama ne olursa olsun her şey sizde biter diye düşünüyorum.Mesela çok beğendiğiniz bir kıyafet alıp ben bunun içine gireceğim diyip işe başlayabilirsiniz.Önce kafada biten bir şey :)
Hamilelikten önce 38 bedendim. Bütün kıyafetlerim 38 beden. İki gardrop kıyafetim var. Hiçbirinin içine giremediğim. Tek eşofman altı dolaşıyorum. Okullar açılsa giyecek tek parça yok.

Kilonun altında yatan sebeplere bakmak gerek. Korunma isteği, güçlü olma isteği, geçmişte yaşanan olumsuz bir durum (taciz vb) bunlara bakmak gerek. Bu duyguları doyurmadan ileriye gidemezsiniz.
Altında yatan sebep bebek. Hamilelik önce 38 bedendim. Hamileyken çok kilo almadım aslında. Ama bebek doğduktan sonrası çok zor geldi. Resmen kendimi gıdalarla ödüllendirdim. Emzirmedim de. Sırf keyfine yedim.

Hamilelikten önce 38 bedendim. Bütün kıyafetlerim 38 beden. İki gardrop kıyafetim var. Hiçbirinin içine giremediğim. Tek eşofman altı dolaşıyorum. Okullar açılsa giyecek tek parça yok.
Dediğim gibi ben tek evde yapamadım yanıma iki kişi alıp yüz yüze gidiyorum ve kafadada bitirdim şuanlık bir sorun yaşamıyorum :)

Altında yatan sebep bebek. Hamilelik önce 38 bedendim. Hamileyken çok kilo almadım aslında. Ama bebek doğduktan sonrası çok zor geldi. Resmen kendimi gıdalarla ödüllendirdim. Emzirmedim de. Sırf keyfine yedim.
Bu sizin nedeniniz. Kilonunu bilinçaltı nedenini kastetmiştim. Daha çok var ama bu saydıklarım yaygın olanlardan. 😊

3 4 ay önce online diyetisyen yardımıyla 3 5 kilo verdim. O olmadan da verirdim ama her sabah mesaj atan sürekli ne yedeğimin fotoğraflarını soran birine ihtiyacım vardi bende cok ise yaradı :) Bu işin sırrı eve abur cubur alamamaktan geçiyor. Covid sonrası epey saldım, insallah bende evdeki abur cuburlar bitsin başlayacağım tekrar 😅

Onu da yaptım. Hatta yeni cici bici defter aldım. Yok. Neler yaptım. Hatta bozmamaya yemln ettim ama olmuyor. Iff

Diyet yapan bir arkadaşınız varsa her akşam birbirinizi arayıp hesap verin

Bir de kaç kilo vermeye çalışıyorsunuz bilmiyorum ama kendinize bazı ilerleme noktaları belirleyin. Mesela 5 kilo sonra şunu alacağım, 7.5 kilo sonra şuraya gideceğim gibi.

Evde abur cubur bulundurmayın. Görmeyince katlanırsınız.

Bir de buzdolabının kapağına böyle güzel fit bir foto asın (sizin daha zayıf günlerinizden bir foto olabilir, veya şöyle taş gibi bir manken olabilir). Buzdolabını her açtığınızda size amacınızı hatırlatır.

Nasıl yardımcı olabilir. Online psikog himzetğmi diyorsunuz. Yani neden bana geldin diyetisyene git kardeşim demez mi
Duygusal açlığın uzmanlık alanı psikoloji çünkü. Hiçbir psikolog bana niye geldin demez ki? Online psikolog da olur yüz yüze de olur. Benim tavsiyem eşiniz çocuğa bakarken bir psikologa içinizi dökmeniz.

Diyet yapan bir arkadaşınız varsa her akşam birbirinizi arayıp hesap verin

Bir de kaç kilo vermeye çalışıyorsunuz bilmiyorum ama kendinize bazı ilerleme noktaları belirleyin. Mesela 5 kilo sonra şunu alacağım, 7.5 kilo sonra şuraya gideceğim gibi.

Evde abur cubur bulundurmayın. Görmeyince katlanırsınız.

Bir de buzdolabının kapağına böyle güzel fit bir foto asın (sizin daha zayıf günlerinizden bir foto olabilir, veya şöyle taş gibi bir manken olabilir). Buzdolabını her açtığınızda size amacınızı hatırlatır.
Arkadaş buldum hatta bozarsak birbirimize para verecektşk, o da olmadı üç beş gün gitti. Sonra etkisi geçtş

Motivasyon sağlayacak, senin durumunda ,senin gibi aynı motivasyon ihtiyacı olan biri gerekiyor.Psikolog en dogrusu ama daha ulaşılabilir olması ve aynı amaç aynı ihtiyaç da önemli bence

Back
X