Online sınavı için benden kopya isteyen şahıs

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.472
133
Bir arkadaşım iktisat okuyor, bana mesaj atıp hukuk derslerinden birinde yardımcı olmamı istedi. Fakat üslup şu “Online sınavım var yapmaz mıyız ya”
Ben kopya konusunda biraz çekingenimdir. Çünkü insanların hakkını yemek en büyük korkum. Kul hakkından çok korkuyorum. Şimdi ben böyle bir şeye köprü olmamak için o derste pek iyi olmadığımı filan söyledim. Bana “Türkiye’nin en iyi üniversitesinde hukuk okuyup ve başarılı bir öğrenci olup iktisat okuyan bir adamın hukukunu yapamıyorsan ve bizimki yüzeysel 😒🤦🏻‍♂️“ yazmış nevrim döndü.
Sonra dedim ki misspoet sakin ol ve açıkla. Kopyayı tasvip etmediğimi, ayrıca yanlış bir şey söyleyip notunun düşmesi sorumluluğunu almak istemediğimi, kendi hakkıyla almasının daha önemli olduğunu söyledim.
Bana bu kadar iyilik meleği olmana gerek yok neyse ben yaparım diyip bi de üstüne peşkeş çekti kendisi.

Olayı gereksiz mi abartıyorum? Çok mu doğrucu davut’um diyorum bazen.
Sizce o mu haklı ben mi?
Ayrıca bu da online sınavın adaletsizliğini ortaya koyuyor, şuna bak millet kopya peşinde.

not:çan eğrisi yokmuş

Ben üniversite okurken veya lisede en karşı ve hassas olduğum konu kopyaydı. Ne çektim ne çekilmesine yardım ettim. Bazısı için önemsiz olabilir fakat benim için prensip meselesidir mesela. Açıkca karşı olduğunu ve böyle bir isin içinde olmak istemediğini yaz

Bir arkadaşım iktisat okuyor, bana mesaj atıp hukuk derslerinden birinde yardımcı olmamı istedi. Fakat üslup şu “Online sınavım var yapmaz mıyız ya”
Ben kopya konusunda biraz çekingenimdir. Çünkü insanların hakkını yemek en büyük korkum. Kul hakkından çok korkuyorum. Şimdi ben böyle bir şeye köprü olmamak için o derste pek iyi olmadığımı filan söyledim. Bana “Türkiye’nin en iyi üniversitesinde hukuk okuyup ve başarılı bir öğrenci olup iktisat okuyan bir adamın hukukunu yapamıyorsan ve bizimki yüzeysel 😒🤦🏻‍♂️“ yazmış nevrim döndü.
Sonra dedim ki misspoet sakin ol ve açıkla. Kopyayı tasvip etmediğimi, ayrıca yanlış bir şey söyleyip notunun düşmesi sorumluluğunu almak istemediğimi, kendi hakkıyla almasının daha önemli olduğunu söyledim.
Bana bu kadar iyilik meleği olmana gerek yok neyse ben yaparım diyip bi de üstüne peşkeş çekti kendisi.

Olayı gereksiz mi abartıyorum? Çok mu doğrucu davut’um diyorum bazen.
Sizce o mu haklı ben mi?
Ayrıca bu da online sınavın adaletsizliğini ortaya koyuyor, şuna bak millet kopya peşinde.

not:çan eğrisi yokmuş
bu online sınav teknoloji çağında tam başa bela ya, bana da yazanlar oldu da seni çalıştırmamı isteseydin çalıştırırdım ama sınav çözmem kusura bakma dedim.sen de o lafı deyince " tabi çalışırsan neden yapamayasın" deyip başka da cevap vermeseydin keşke.

Ben üniversite okurken veya lisede en karşı ve hassas olduğum konu kopyaydı. Ne çektim ne çekilmesine yardım ettim. Bazısı için önemsiz olabilir fakat benim için prensip meselesidir mesela. Açıkca karşı olduğunu ve böyle bir isin içinde olmak istemediğini yaz

Oh be yalnız değilmişim

Size ve diğer üyeye katılıyorum. Üniversite boyunca sınıfımda kopyaya bulasmayan bi tek bendim. Hatta bi kere hoca ceza verdi sınıfa, tek kopya cekmeyen ben oldugum icin tüm sınıf bana ispiyoncu dedi dışladı falan:) ki ne çekmiştim ne de ispiyonlamıstım. Ama aldırıs etmedim. Siz de aldırıs etmeyin ne derlerse desinler, bence onurlu her insanın sergileyecegi davranıs bu

Calistir dese tamam da kopya vermeye zorlayamaz sizin vicdani tercihiniz. Hic suclu hissetmeyin en iyisini yapmissiniz. Hangimiz arkadasimiza boyle bir teklifle gidebiliriz? Muhtemelen cogumuz utaniriz boyle bir sey istemeye. Ondan takmayin kafaniza...

Ben hayatımda hiç kopya çekmedim ama çekene de birşey demem, riski kendisi alıyor. Bu online sınavlar biraz farklı ama büyük olasılıkla çoğu kişi birinden yardım alıyordur. İngilizce bildiğim için bir çok kişi bana da soru soruyor, açıkcası ben arkadaşlarıma yardım ediyorum. Buradaki sıkıntı bence uslüp. İnsan gibi nasılsın, müsait misin, bir bakar mısın diyenlere hep yardımcı olmaya çalıştım. Ancak bir keresinde bir arkadaş sana mail attım, işten istediler, çevirir misin diye çat diye mesaj atmıştı. Maile baktım destan resmen. Çeviremem, işim var dedim, kendisine bir daha yardım etmedim. Sizden yardım isteyen kişi adam kullanır gibi bir tavır içinde, rahatsız olmanız normal.

İstediğini yapıp ona ortak olsaydınız sizden iyisi yoktu şimdi istediği olmadı diye hemen nasıl da çirkinleşiyorlar çok tiksinç bir durum ya. Saygı duymayı bile bilmiyor bir de üstüne yüzsüz pes yani. :lülülü: İsterseniz yardım edersiniz isterseniz de yardım etmezsiniz bu sizin bileceğiniz iş istemediği cevabı aldığında da saygı duymasını ne zaman öğrenecek bu insanlar anlamıyorum :işsiz:

Aynı online sınavlara ben de girdim , hem de Osmanlıca gibi kaldığım ve çok korktuğum derslerim olmasına rağmen asla kopya çekmedim. Hatta eşime rica ettim olur da yüksek not alırım biri beni kopya çekmekle suçlarsa sen de yanımda ol ki şahidim ol dedim:) Tanıdığım arkadaşlarım vardı aynı sınavlara girip sizin arkadaşınızın yaptığı gibi kopya isteyen.

Back
X