Online sınavı için benden kopya isteyen şahıs

İğrenç bir üslup. Ayrıca kopya hırsızlıktır. Ben araştırma görevlisiyim biz öğrencilere sınav yerine tek tek sözlü yapıyoruz. Yada research paper veriyoruz final için. Online sınavı kontrol etmek çok zor gerçekten. Bana para bile teklif eden oldu. Kendi nişanlımın aöf sınavlarını bile yapmadım. Zaten tavrımı bildiği için soramadı bile. Herkes çalışsın yapsın kardeşim. Ben kopya teklif eden ile ilişkimi kesiyorum direk. Nefret ederim kopya ve torpil işlerinden.

En başında kul hakkı o yüzden yapamam diyebilir ya da o gün şu isim var keşke yardimci olabilseydim diyebilirdiniz.
Şuan herkes buna basvuruyorken o da gafletle size başvurmuş .
Şahsen sinava giriyor olsaydım Online olarak bende kopya cekerdim çünkü herkes çekiyor diye düşünürdüm. Kim elinin altındaki netten yardım almayi denemezki? Yada ders notlarina hemen bakmazki?
Kusura bakmayın ama minicik konuyu kendinize dert etmişsiniz. En başından olmaz ya da bahane uydursaydiniz daha makul olurdu. .

En başında kul hakkı o yüzden yapamam diyebilir ya da o gün şu isim var keşke yardimci olabilseydim diyebilirdiniz.
Şuan herkes buna basvuruyorken o da gafletle size başvurmuş .
Şahsen sinava giriyor olsaydım Online olarak bende kopya cekerdim çünkü herkes çekiyor diye düşünürdüm. Kim elinin altındaki netten yardım almayi denemezki? Yada ders notlarina hemen bakmazki?
Kusura bakmayın ama minicik konuyu kendinize dert etmişsiniz. En başından olmaz ya da bahane uydursaydiniz daha makul olurdu. .
Kopyayı normalleştirmeye çalışan bir öğretmen olamazsınız değil mi?

Önlisans mezunu nasıl öğretmen olabiliyor bende bunu anlamıyorum. :KK55:
İşte olunca da böyle oluyor

Yaptım oldu 😉 kopya çekmemek hakkinı savunurken nezaket kuralı dahilinde küçümseme eylemini kibar dille yapsan itici görünmezdin çok üzüldüm kalbim ağrıdı inan. . Önlisans bölümleri okuyan kişiler öğretmenlik hakkı veriliyor . Bu arada okul açma diplomam da var önlisans olduģum halde eminim benim adima çok sevinmisindir 😉

bir şeyi normal karşılamakla doğru olduğunu savunmak arasında fark var bence. ben de 200 kişilik bir dersin asistanıyım. öğrencilerin hele hele online sınavda kopya çekiyor olmasını 'normal karşılıyorum', çünkü onlardan beklentim bu zaten, çekmemeleri için elimden geleni yapıyorum, çekeni tespit edip cezalandırıyorum, vb vb.. onay vermiyorum, yanlış buluyorum ama imkanı olan öğrencinin kopya çekmesi 'normal'. keşke onlar normal görmese de bana/bize iş düşmese.

Yaptım oldu 😉 kopya çekmemek hakkinı savunurken nezaket kuralı dahilinde küçümseme eylemini kibar dille yapsan itici görünmezdin çok üzüldüm kalbim ağrıdı inan. . Önlisans bölümleri okuyan kişiler öğretmenlik hakkı veriliyor . Bu arada okul açma diplomam da var önlisans olduģum halde eminim benim adima çok sevinmisindir 😉
Amacım küçümsemek değil fakat ülkemizde boyle acınası bir şey var. Meslek lisesi mezunları Önlisans mezunları kendilerini öğretmen olarak atfedebiliyor. Yaptım oldu diyorsunuz ya kanunen neyin nasıl olduğunu sizden iyi biliyorum merak etmeyin. Okul açma belgesi çokta birsey değil yani pedagojik bilgin belgen olmadıkça eğitim fakültesi mezunu olmadıkça öğretmen olamazsın. :işsiz:
Meslek lisesi mezununa bile veriliyor isyeri açma yetkisi belgesi. :KK49:

Son düzenleme:
Bir arkadaşım iktisat okuyor, bana mesaj atıp hukuk derslerinden birinde yardımcı olmamı istedi. Fakat üslup şu “Online sınavım var yapmaz mıyız ya”
Ben kopya konusunda biraz çekingenimdir. Çünkü insanların hakkını yemek en büyük korkum. Kul hakkından çok korkuyorum. Şimdi ben böyle bir şeye köprü olmamak için o derste pek iyi olmadığımı filan söyledim. Bana “Türkiye’nin en iyi üniversitesinde hukuk okuyup ve başarılı bir öğrenci olup iktisat okuyan bir adamın hukukunu yapamıyorsan ve bizimki yüzeysel 😒🤦🏻‍♂️“ yazmış nevrim döndü.
Sonra dedim ki misspoet sakin ol ve açıkla. Kopyayı tasvip etmediğimi, ayrıca yanlış bir şey söyleyip notunun düşmesi sorumluluğunu almak istemediğimi, kendi hakkıyla almasının daha önemli olduğunu söyledim.
Bana bu kadar iyilik meleği olmana gerek yok neyse ben yaparım diyip bi de üstüne peşkeş çekti kendisi.

Olayı gereksiz mi abartıyorum? Çok mu doğrucu davut’um diyorum bazen.
Sizce o mu haklı ben mi?
Ayrıca bu da online sınavın adaletsizliğini ortaya koyuyor, şuna bak millet kopya peşinde.

not:çan eğrisi yokmuş
Kopyayı ben de tasvip etmiyorum. İyi yapmışsınız

Amacım küçümsemek değil fakat ülkemizde boyle acınası bir şey var. Meslek lisesi mezunları Önlisans mezunları kendilerini öğretmen olarak atfedebiliyor. Yaptım oldu diyorsunuz ya kanunen neyin nasıl olduğunu sizden iyi biliyorum merak etmeyin. Okul açma belgesi çokta birsey değil yani pedagojik bilgin belgen olmadıkça eğitim fakültesi mezunu olmadıkça öğretmen olamazsın. :işsiz:

Herseyi biliyor sanip bilmemek peki buna dahil mi?
Okul açmak istersem müdür ayarlamam yeterli ya da 10 yil öğretmenlik yapmış birini okula müdür ayarlamak. Belge bişeye yaramıyor ya hani herhangi biri bu belge olmadan öğretmenlik yapamiyor😉
Ben en son devlette öğretmenlik yaptım birsürü eğitimim ve katıldığım seminerlerim mevcut. Olmasaydida yapabiliyordum. DersenKi okul öncesi öğretmenlerine neden öncelik verilmiyor oda eğitim sisteminin sorunu. Eğitim sistemi baştan aşağı yamuk iken Online sınavda herkes kopya çekerken çekmem dememek bana göre komiklik geliyor. Konu Sahibi yardım etmeli anlamında değil ,sınava giren kişi kopya çekmem demesi komik olurdu takıldığı yerde.

Herşey okul değil yükseklerden uçmamak gerek,siz küçük görür kibir gösterirsiniz ama ben alnimin akıyla sadece önlisans ta olsa okulu bitirmedim eğitimleri takip edip gelişime açık oldum. Olmasi güzel bişey ama öncelik olarak ruh sağlıği önemli ,hitabet çocuklara verebileceği merhamet önemli .

Herseyi biliyor sanip bilmemek peki buna dahil mi?
Okul açmak istersem müdür ayarlamam yeterli ya da 10 yil öğretmenlik yapmış birini okula müdür ayarlamak. Belge bişeye yaramıyor ya hani herhangi biri bu belge olmadan öğretmenlik yapamiyor😉
Ben en son devlette öğretmenlik yaptım birsürü eğitimim ve katıldığım seminerlerim mevcut. Olmasaydida yapabiliyordum. DersenKi okul öncesi öğretmenlerine neden öncelik verilmiyor oda eğitim sisteminin sorunu. Eğitim sistemi baştan aşağı yamuk iken Online sınavda herkes kopya çekerken çekmem dememek bana göre komiklik geliyor. Konu Sahibi yardım etmeli anlamında değil ,sınava giren kişi kopya çekmem demesi komik olurdu takıldığı yerde.

Herşey okul değil yükseklerden uçmamak gerek,siz küçük görür kibir gösterirsiniz ama ben alnimin akıyla sadece önlisans ta olsa okulu bitirmedim eğitimleri takip edip gelişime açık oldum. Olmasi güzel bişey ama öncelik olarak ruh sağlıği önemli ,hitabet çocuklara verebileceği merhamet önemli .
Evet genelde gerçekten öğretmen olmayan ama kendini öğretmenim diye tanıtan yüzde doksan herkeste var bu kompleks. Direk beni kuuck görüyor kompleksi. Ben sadece durumunuzu açıklıyorum halbuki.
Eğitimleriniz beni ilgilendirmiyor. Siz öğretmen değilsiniz. Önlisans mezunu öğretmen olamaz. Kıstas bellidir. Pedagojik formasyonu olan lisans mezunu veyahut eğitim fakültesi mezunu.
İyi günler.

Evet genelde gerçekten öğretmen olmayan ama kendini öğretmenim diye tanıtan yüzde doksan herkeste var bu kompleks. Direk beni kuuck görüyor kompleksi. Ben sadece durumunuzu açıklıyorum halbuki.
Eğitimleriniz beni ilgilendirmiyor. Siz öğretmen değilsiniz. Önlisans mezunu öğretmen olamaz. Kıstas bellidir. Pedagojik formasyonu olan lisans mezunu veyahut eğitim fakültesi mezunu.
İyi günler.

TAmam üzülme sen öyle diyosan öyle olsun 😉

Ben Online sınavına girmesi için ders başı 250 TL veren insan duydum, sizin arkadaş beleşçiymiş.
Parasını alıp sınavlardan çaktırılacak insan bunlar tam :KK53:

Bir arkadaşım iktisat okuyor, bana mesaj atıp hukuk derslerinden birinde yardımcı olmamı istedi. Fakat üslup şu “Online sınavım var yapmaz mıyız ya”
Ben kopya konusunda biraz çekingenimdir. Çünkü insanların hakkını yemek en büyük korkum. Kul hakkından çok korkuyorum. Şimdi ben böyle bir şeye köprü olmamak için o derste pek iyi olmadığımı filan söyledim. Bana “Türkiye’nin en iyi üniversitesinde hukuk okuyup ve başarılı bir öğrenci olup iktisat okuyan bir adamın hukukunu yapamıyorsan ve bizimki yüzeysel 😒🤦🏻‍♂️“ yazmış nevrim döndü.
Sonra dedim ki misspoet sakin ol ve açıkla. Kopyayı tasvip etmediğimi, ayrıca yanlış bir şey söyleyip notunun düşmesi sorumluluğunu almak istemediğimi, kendi hakkıyla almasının daha önemli olduğunu söyledim.
Bana bu kadar iyilik meleği olmana gerek yok neyse ben yaparım diyip bi de üstüne peşkeş çekti kendisi.

Olayı gereksiz mi abartıyorum? Çok mu doğrucu davut’um diyorum bazen.
Sizce o mu haklı ben mi?
Ayrıca bu da online sınavın adaletsizliğini ortaya koyuyor, şuna bak millet kopya peşinde.

not:çan eğrisi yokmuş
Hayır tabiki kabul etme. Ya geçer sürekli alışır ister, ya yakalanır kalır senden bilir, ya da bu vicdan azabıyla kalırsın. Değmez. Otursun çalışsın. Daha az netflix izlesin

Nasıl yani önlisans ve meslek lisesi çıkışlılar öğretmen mi oluyor bu ülkede ? Aman Allahım inanamıyorum ya bu ne saçma şey? Hanımefendinin dediği hani geçmişte öğretmenlik eğitimleri iki senelik eğitim yüksek okulu ile olurmuş o mu acaba ? Ay konudan çok bu dikkatimi çekti benim

Her şeyin düzgün yapıldığı bir ülkede okusam gerçekten kopya vermem de çekmem de. Kopya çekemem , kesin yakalanırım diye korkarım. Ama çekene de kızmam, bana ne sonuçta. Bir de yüz yüze sınav falan filan denmiş, yüz yüze sınavlar övülmüş de, karşımızdaki asistanından hocasına kadar kaçı zaten o mevkiyi hakederek gelmiş ki ? Çoğunun torpilin dibini sıyırdığını çok iyi biliyoruz. Kendisi belki o okulda bile okumamış asistan gitmiş tırt bir yerden mezun olmuş, tanıdık manıdık derken girmiş gelmiş yüz yüze sınavda bana artistlik yapacak. Sen kimsin ya derim içimden, ki hep öyle dedim. Öğrencilere kök söktürürler ama bir tane elle tutulur yayınları yok. Kim tanıyor çoğunu yani hocaların? O yüzden bence ülkem üniversiteleri gayet hakediyor kopya çekilmesini. Zaten iyi eğitim alıp hakkıyla mezun olan kimseye madalya verilmiyor , aksine biz dersleri eşek gibi çalışıp geçmeye çalışırken başka insanlar yata yata geçip bir yandan kpss, ALES vs çalışıp önümüze geçti. O yüzden kesinlikle kopya çekeni kınamam, aksine bu bozuk düzen için kendini yıpratmamışsın derim

Back
X