Online sınavı için benden kopya isteyen şahıs

Bir arkadaşım iktisat okuyor, bana mesaj atıp hukuk derslerinden birinde yardımcı olmamı istedi. Fakat üslup şu “Online sınavım var yapmaz mıyız ya”
Ben kopya konusunda biraz çekingenimdir. Çünkü insanların hakkını yemek en büyük korkum. Kul hakkından çok korkuyorum. Şimdi ben böyle bir şeye köprü olmamak için o derste pek iyi olmadığımı filan söyledim. Bana “Türkiye’nin en iyi üniversitesinde hukuk okuyup ve başarılı bir öğrenci olup iktisat okuyan bir adamın hukukunu yapamıyorsan ve bizimki yüzeysel 😒🤦🏻‍♂️“ yazmış nevrim döndü.
Sonra dedim ki misspoet sakin ol ve açıkla. Kopyayı tasvip etmediğimi, ayrıca yanlış bir şey söyleyip notunun düşmesi sorumluluğunu almak istemediğimi, kendi hakkıyla almasının daha önemli olduğunu söyledim.
Bana bu kadar iyilik meleği olmana gerek yok neyse ben yaparım diyip bi de üstüne peşkeş çekti kendisi.

Olayı gereksiz mi abartıyorum? Çok mu doğrucu davut’um diyorum bazen.
Sizce o mu haklı ben mi?
Ayrıca bu da online sınavın adaletsizliğini ortaya koyuyor, şuna bak millet kopya peşinde.

not:çan eğrisi yokmuş

hiç yalan söylemeye kıvırmaya gerek yok bence. 'böyle bir davranışı doğru bulmuyorum, sınavında başarılar dilerim' diyip geçin. hiç etik bir davranış değil. beceremiyorsa okumasın, mezun olmasın.

Dert kategorinizi şahsıma arz ederseniz bir daha ona göre konu açarım:)
Arkadaşım kopya çekmek için benden yardım istedi anne o mu haklı ben mi ?

Soru tam olarak buydu değil mi ?

Kopyanın ahlaki bir yönü olmadığını konu içinde bastıra bastıra Türkiye'nin en iyi hukuk fakültesinde okuyorum diyen birinin bu konuyu dert edinip bizlere sorması enteresan geldi biraz

İlerde de müvekkillerinize böyle en basit konularda danışacaksınız işiniz zor biraz

Bir arkadaşım iktisat okuyor, bana mesaj atıp hukuk derslerinden birinde yardımcı olmamı istedi. Fakat üslup şu “Online sınavım var yapmaz mıyız ya”
Ben kopya konusunda biraz çekingenimdir. Çünkü insanların hakkını yemek en büyük korkum. Kul hakkından çok korkuyorum. Şimdi ben böyle bir şeye köprü olmamak için o derste pek iyi olmadığımı filan söyledim. Bana “Türkiye’nin en iyi üniversitesinde hukuk okuyup ve başarılı bir öğrenci olup iktisat okuyan bir adamın hukukunu yapamıyorsan ve bizimki yüzeysel 😒🤦🏻‍♂️“ yazmış nevrim döndü.
Sonra dedim ki misspoet sakin ol ve açıkla. Kopyayı tasvip etmediğimi, ayrıca yanlış bir şey söyleyip notunun düşmesi sorumluluğunu almak istemediğimi, kendi hakkıyla almasının daha önemli olduğunu söyledim.
Bana bu kadar iyilik meleği olmana gerek yok neyse ben yaparım diyip bi de üstüne peşkeş çekti kendisi.

Sizce o mu haklı ben mi?
Ayrıca bu da online sınavın adaletsizliğini ortaya koyuyor, şuna bak millet kopya peşinde.

Çok iyi yapmışsınız. Ülkemizin iğne çaldı ama altın çalmaz mantığı. Tabii ki haksız olan her şeyin hesabı bilahare görülür, akıllı her insanın yapması gereken şeyi yapmışsınız. Bunu normal gören insanlar yarın torpili normal görür ama başka biri torpille bunların önüne geçerse hakkım yendi diye aglar

Online sınavlarda, yüz yüze yapılan sınavlar gibi olmadığını, ders notları, İnternet veya bir bilenden yardım alınabileceğini, okul yönetimi dahil herkes bilir yani.Siz çok dürüst davranmayı kendinize şiar edinmişsinizdir, ona bir şey diyemeyiz. Ama, imkanı olan bir konuda yardım almayı istemekte bence normaldir. Buradaki sıkıntı, karşınızdaki kişinin söyleme şekli ve sizin hassasiyetinizi tam olarak aktaramamanız olabilir. Ben olsam bileceğim bir şeyse yardımcı olurdum. Ama, bütün soruları ben çözmem, takıldığın noktada yardımcı olmaya çalışırım derdim. O kadarda hazırcı olmasın, biraz emek versin insanlar yani.

curve yoksa kul hakki nasil olabilir ki? o adamin yuksek almasi baskalarinin notunu dusurmuyor veya onune gecirmiyor sonucta.

ek olarak zaten baskasina sinav yaptirilabilecek kadar dandik bir okulda okuyor demek ki, bu kadar sorun olacagini sanmiyorum yani herkes ayni seyi yapacaktir.

Türkiyenin en iyi üniversitesinde hukuk okuyan başarılı bir öğrenciden hukuka aykırılık beklemen de neden kopyayla ders geçmeye çalışan bir iktisat öğrencisi olduğunu gösteriyor deyip dalga geçseydin keşke. Böylelerine mantıklı açıklama bulursan üstüne geliyorlar iki dalga geçince küsüp gidiyorlar neyse ki 😏 Hiiiç ciddiye alma

Kopya doğru değil. İnsanlar mezun oldukları üniversitelerin konularını bilmiyorlar bile. Hep kopya çektikleri için hiçbirini öğrenememişler. Ondan sonra diplomalı işsizler oluşuyor. Diplomamız neden geçerli olmuyor deniliyor.
ben üniversiteyi okurken hatırlıyorum konu başlıklarını bilmeyen insan sınavdan 80- 90 alıyordu. Konuları geçtim Konu başlıklarını bilmeyen , düşünün. Ve biriki kişi değil bu insanlar. Aksine kopya çekmeyen biriki kişiydi. Koca bölümde.
ne kadar yanlış bişeymiş şimdi yaşım büyüdükten sonra çok daha iyi görüyorum.

Çok kopya çektim çok da kopya verdim. Öğrencilik bir nevi sizi hayata hazırlıyor. Sınavda nasıl kopya alıp veriyorsanız, mesleğe başlayınca da ilaç, ekipman verirsiniz birbirinize, akıl alırsınız.
Öğrencilikte kopya vermem, notumu vermem diyen birine işi düşünce bende kalkıp malzeme vermem. Kusuruma bakmayacak o zaman :KK53:
Hastayı bana göndersin, hakkıma girmesin. :KK48:

Cok dogru yapmışsın.. Benim eşimde oructa saatlerdir kafasını kaldırmadı dersini calıştı. İlk önce deneme testlerine girdi yüksek not alınca, online sınavını yaptı.. Allah şükür notlarıda güzel geldi..

ilerde çocuğum falan olursa ya da şimdi yeğenim için söylüyorum kopya çekilmesine müsade edilen hiçbir üniversiteye göndermen.
Çünkü orada durmadan hakkı yenecek. Mesela bizim çocuk çok çalışacak emek verecek ve 70 alacak diyelim ki bir başkası hiç çalışmadan ve konuyu bilmeden 90 alıp onu geçecek . olacak şey mi
diploma açısından düşünelim bizim çocuk konuyu çok daha iyi bilmesine rağmen not ortalaması bilmeyenden daha düşük olacak.
gerçekte olacak olan bu. İşverenler durumu bilmiyorlar mı zannediyorsunuz.ya da yurt dışına master için başvurduğunuz vakit . O yüzden bazı ünilerin diplomalarına bakılmıyor bile. İş başvurularında belli üniversiteler aranıyor. tek sebebi bu değil ama bu kopya olayının çok etkisi var.
Burayı okuyan genç hanımlar varsa üniversiteye gitmeden önce söylediklerimi bir düşünün lütfen.

Bizim bölümde de online sınavlar için discord grup oluşturmuşlar bölümümün facebook grubunda gördüm. Şeytan diyor şikayet et ama ne kadar önemsenir, “biz sınavlardan önce çalışmak için oluşturduk grubu” der sıyrılırlar. Sinirlerim bozuldu başta, sonra dedim bırak onlar kendilerini kandırsınlar, sen kendi emeğinle al notunu. 18 yıllık eğitim hayatımda bir kere bile kopya çekmedim.

işim var yardımcı olamam demen yeterli
o zaman yalan soylemis olacak.. ne gerek var.. karsidaki onemsiz insan icin en ufak yalanin bile gunahini yuklenmeye gerek yok.

ne dusunuyorsan onu soylemek en iyisi. kopyayi tasvip etmiyorum, beni karistirma, yardimci olamayacagim. bu kadar..

uslubu da hos degil bu arada.. zorundaymissiniz gibi.

Lisede hangimiz kopya çekmedik. Ancak üniversiteye gelince işler değişir. O meslekten para kazanacağız not ortalaması önümüze bir çok akademik başarı getirecek. İlk üniversitemde çok şükür çekmedim. İkinci üniversiteyi okuyorum şu an hem de eşimle aynı bölüm. Aynı online sınava girdik. O bir odada ben bir odada. Çünkü bu meslekten de para kazanabilirim.

Sizce o mu haklı ben mi?

Sen haklisin tabi ki. Kopya ceken kisi benim gozumde hirsizdir. Emek hirsizi. Kimse aaa biz de cektik aman canim bosver deyip olayi sempatiklestirmeye calismasin. Aferin sana, hukuk okuyan birinin yapmasi gerekeni yapmissin.

Back
X