Online sınavı için benden kopya isteyen şahıs

Ya ben lisede çok kopya çektim çokta kopya verdim 😂 Hocanın sırasına oturtuğu öğrencilerdenim😂 Profesyonel falan olmuştum hele lisenin sonlarına doğru.Ünide yapmadım daha doğrusu gözüm yemedi.😅 Ama sen kopya vermek zorunda değilsin orası işin başka boyutu.

Bende online sınavlara giriyorum .grupça birbirimize soruları atıyoruz . Hiç bir mahsur görmüyoruz .bilmedğimizden de değil Açıkçası . Böyle kopya vermeyenlere ayar oluyorum sanırsın dünyayı bir tek o kurtaracak. Adam öldürmüyoruz sonuçta .😁

Isin hak boyutunu Bilmiyorum, araştırmak lazım. Bunun haricinde konuşmak gerekirse ;

Suistimal edenler haricinde, bende bu konuyu fazla abartanlara şaşırıyorum.

Kopya çekme gereği duymadim, gerekseydi cekerdim ama çok kopya vermisimdir. Hiçte gocunmadim.

Üniversite de işler değişir tabi, riski yüksek ancak böyle online sınavlarda zaten her şey elin altında. Herkeste yapıyordur zaten.

Ben kopyaya karşı değilim alırım da veririm de. Ama bu üslupta birine vermezdim. Bu düşünce de olan birinden de istemezdim. En başta oyalaman yerine sert çıkıp hayır demen yeterliydi. Terbiyesiz işte sıkma canını haklısın

Çan sistemi yokmuş ki neyin kul hakkı olacak hala onu düşünüyorum.
Online sistemdeki hocalar bilmiyor mu sanki kopya olacağını,birçoğu yapın da geçin kafasında,bu kadar dert edilecek bir konu yok ortada,biraz tuhaf geldi tavrınız.Reddetmek normal de bunu dert etmek değil.

Çan sistemi yokmuş ki neyin kul hakkı olacak hala onu düşünüyorum.
Online sistemdeki hocalar bilmiyor mu sanki kopya olacağını,birçoğu yapın da geçin kafasında,bu kadar dert edilecek bir konu yok ortada,biraz tuhaf geldi tavrınız.Reddetmek normal de bunu dert etmek değil.

turkiyedeki okulumda sinavlar kamera acik yapiliyor. ogrenci sinavdan once kameraya odasini gosteriyor, hocanin gozunun onunde kamera acisini hem kagidi hem ellerini gosterecek sekilde ayarliyor. hoca eger suphelenirse sozlu sinav yapabiliyor. ustelik her sinavdan sonra yarim saatlik de bir solution videosu cekip hocaya atiyorsun. presentation derslerinde insanlar kulaklarinin icini bile kameraya gosteriyorlar kulaklik olmadigini gostermek icin :D

simdi bir de konudaki okula bakin resmen “herkes bir sekilde bu sinavi yapsin valla prosedur geregi mecburuz” demeye getirilmis. herkes gececek belli. curve bile yok. burada “ben hakkk yememmmm”cilik oynamak bir tek bana mi komik geldi. 🙄 yapamam de gec.

Uzaktan eğitim sistemi zaten ortaklaşma yapmaya/kopya çekmeye/sizin yerinize başkasını girdirmeye müsait bir sistem. Bu sistemi getirenler de bunun farkında. Bizim bazı arkadaşlar bu sebeple soru havuzu şeklinde soru yükledi. Yani eş değer sorular, ancak herkese farklı sorular geliyor. Tabi tamamen değişik de olmuyor. Bizim üniv.sadece pandemi döneminde değil normalde de uzaktan eğitim sistemi olan bir üniv. Uzaktan eğitimin vize etki oranı normalde finale göre çok düşüktü. Vize %20, final %80 şeklinde. Ama örgün olanlar bu süreçte örgündeki gibi değerlendirilecek. Yani engel olunmayacağına göre mecburen bu şekilde yapılacak. Kitaptan bakanla, başkasına yaptıran arasında da fark yoktur sanırım.

Yapamam demenız yeterlıydı bence.Kımler kimler üste çıkmıokı.Arsızlar almış yurumuş vallaha

Niye bu kadar büyütülmüş ki? Ben de giriyorum online sınavlara. Kopya çekmeyen bir Allahın kulu olduğunu da düşünmüyorum açıkcası. Online sınav adı üstünde kör bulduğuna topal yakaladığına çözdürüyor işte sorularını. İyi de oluyor öğrencinin canına okuyan hocalar, profesörlerden dolayı dibi gören ortalamalar toparlanır biraz.

Bir arkadaşım iktisat okuyor, bana mesaj atıp hukuk derslerinden birinde yardımcı olmamı istedi. Fakat üslup şu “Online sınavım var yapmaz mıyız ya”
Ben kopya konusunda biraz çekingenimdir. Çünkü insanların hakkını yemek en büyük korkum. Kul hakkından çok korkuyorum. Şimdi ben böyle bir şeye köprü olmamak için o derste pek iyi olmadığımı filan söyledim. Bana “Türkiye’nin en iyi üniversitesinde hukuk okuyup ve başarılı bir öğrenci olup iktisat okuyan bir adamın hukukunu yapamıyorsan ve bizimki yüzeysel 😒🤦🏻‍♂️“ yazmış nevrim döndü.
Sonra dedim ki misspoet sakin ol ve açıkla. Kopyayı tasvip etmediğimi, ayrıca yanlış bir şey söyleyip notunun düşmesi sorumluluğunu almak istemediğimi, kendi hakkıyla almasının daha önemli olduğunu söyledim.
Bana bu kadar iyilik meleği olmana gerek yok neyse ben yaparım diyip bi de üstüne peşkeş çekti kendisi.

Olayı gereksiz mi abartıyorum? Çok mu doğrucu davut’um diyorum bazen.
Sizce o mu haklı ben mi?
Ayrıca bu da online sınavın adaletsizliğini ortaya koyuyor, şuna bak millet kopya peşinde.

not:çan eğrisi yokmuş
Ettiği lafa nevrinizin dönmemesi için ben kul hakkından korkuyorum diyeceksiniz, derste iyi değilim değil. Nasıl olsa yine bozulacak. En azından siz dürüstçe söyleyin ona bozulsun

Bir arkadaşım iktisat okuyor, bana mesaj atıp hukuk derslerinden birinde yardımcı olmamı istedi. Fakat üslup şu “Online sınavım var yapmaz mıyız ya”
Ben kopya konusunda biraz çekingenimdir. Çünkü insanların hakkını yemek en büyük korkum. Kul hakkından çok korkuyorum. Şimdi ben böyle bir şeye köprü olmamak için o derste pek iyi olmadığımı filan söyledim. Bana “Türkiye’nin en iyi üniversitesinde hukuk okuyup ve başarılı bir öğrenci olup iktisat okuyan bir adamın hukukunu yapamıyorsan ve bizimki yüzeysel 😒🤦🏻‍♂️“ yazmış nevrim döndü.
Sonra dedim ki misspoet sakin ol ve açıkla. Kopyayı tasvip etmediğimi, ayrıca yanlış bir şey söyleyip notunun düşmesi sorumluluğunu almak istemediğimi, kendi hakkıyla almasının daha önemli olduğunu söyledim.
Bana bu kadar iyilik meleği olmana gerek yok neyse ben yaparım diyip bi de üstüne peşkeş çekti kendisi.

Olayı gereksiz mi abartıyorum? Çok mu doğrucu davut’um diyorum bazen.
Sizce o mu haklı ben mi?
Ayrıca bu da online sınavın adaletsizliğini ortaya koyuyor, şuna bak millet kopya peşinde.

not:çan eğrisi yokmuş
Ben olsam bu kadar gıcıklığın üstüne yanlış cevaplar verirdim 😂 Ömrü boyunca o itici üslubu bir daha kullanamazdı. Yapar mıyız ya ne demek Allah aşkına.

Yakın arkadaşımsa yardım ederim nedir yani herkes aynı sınava giriyor internet ortamı isteyen istediği şekilde çözer sınavı yapanlar da bunu biliyo. Hatta bi yakınım girdi hep çıkmış sorulardan vardı baka baka yaptı olmayanlara da google dan baktı. Gereksiz tepki gösteriyosunuz bana göre sanki kpss falan yani

online sınavda kopya çekmeyen mi var ki. herkes kendi sınavında bile 2 pc ile giriyor sınava. hatta pcleri ile grupça giriyorlar. zaten online sınav baştan adaletsiz, kul hakkı kadar abartılacak bir durum değil bence.
ama üslubu itici o apayrı mesele.

Kopya çektim, verdim de. Şimdi karşıyım yazsam yalan olur.
Ama bu kişinin üslubunu hiç beğenmedim o sebeple yardım etmezdim asla ve direkt olarak söylerdim. ❌❌

Back
X