" Önlisansı okumaktan saymam ben"

calisupurge

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2015
11
2
1
34
selam arkadaslar bugun cok kirildigim bi olay oldu . calistigim sirkette taseron olarak calisan bir adam var . surekli gelir bugunde geldi. bana sorular sordu okulumu sordu bende onlisans mezunuyum dedim bolumumu soyledim. benim onlisans bitirdigimi ogrenince aynen basliktaki gibi cevap verdi. 2 yillik okula okul demem ben 4 yil olacak 4 dedi neden oyle soyluyorsunuz 2 yillik okuldada emek veriliyor dedim . yook kabul etmem onlisans ne ya dedi.

uzuldum bozuldum bisey diyemedim . cunku zaten hassas oldugum bir konu bu .

bende isterdim adam akilli bir bolum okumak ama sartlar boyle gerekti ve boyle oldu adamda boyle soyleyince kizardim. kendimi ezik hissettimm. sizlere anlatmak istedim . sabahtna beri bunu dusunuyorum

Bende maalesef şartlardan dolayı önlisans öğrencisiyim eski ben olsam sadece susup icime atip aklima geldikce aglardim (ki egitim seviyemden dolayi cok kırılmışlığım var)
Ama bugun ki ben mutlaka lafımı soyler adama lafını yedirdim hiç kimsenin bi başkasını egitim seviyesinden dolayi kınama hakkı yoktur bu olay tekrarlanırsa bence içinden her ne geliyorsa lafını esirgemeden direk konus
Sonuçta seninde önlisans için verdigin maddi ve manevi bir emek söz konusu
Bir dahakine boyle sessiz kalirsan seni dahada cok ezecek

evet biliyorum ama ben zaten bu bolumu bile cok isteyerek severek okumadimki. baska planlarim var benim . o yuzden bekliyorum sadece . aoften tamamlamak aklimda benimde.
Acik öğretimden tamamla ben 4 yol hemşirelik okudum ama hep derim keşke iki yol anestezi okusaydim puanim yetmemisti.:)

Aman boşver millet de bi garip yok önlisans okulmu yok açıköğretim üniversite mi , e napalım herkesin durumu ve yeteneği herşeye yetmeyebilir bu normal ayrıca emek verilmiş okul benim için önemli üzülme , kırılma canım sevgiler...

iste bende boyle dusunuyorum . kpss ye biraz agirlik versem (ki vercem) atama ihtimalim yuksek . iste o zaman aoften 4 yila tamamlamayi dusunuyorum. ama simdi isletme ya da iktisatla tamamlarsam kpss daha zor olcak benim icin. dgs ile kendi bolumumu tamamlamayi da zaten.dusunmuyorum.
eee saymazsa saymasın, ona kendinizi beğendirme zorunluluğunuz mu var ki?
begendirmek gibi bi derdim yok zaten soylediklerine uzuldum acikcasi.
Acik öğretimden tamamla ben 4 yol hemşirelik okudum ama hep derim keşke iki yol anestezi okusaydim puanim yetmemisti.:)
aof dusunuyorum :)
kesinlikle. zor bir okul donemi gecirdim hem maddi hem manevi . zaten severek okudugum bi bolum degildi neyi nasil yasadim bilmeden atti tuttu .
Ben de ön lisanslıyım . Hiç te hassas değilim .
ben.hassasim :)

Ben üzülmeye değer birşey göremiyorum.
Kendin bu durumdan rahatsız değilsen önemli değil insanların ne söylediği.

Ben de önlisans mezunuyum. İki yıl köy gibi yerde su ve kömür taşıyarak okudum. Soba yakmayı orada öğrendim elde çamaşır yıkamayı da. Kimseye laf ettirmem valla.
Okudum işimi elime aldım o da hiç kolay olmadı. 10 yıl oldu mezun olalı. Ne lisans yüksek lisans mezunları iş bulmayı bekliyor.

Bir daha öyle bir şey söylerse ver ağzının payını. İlkokul mezunuysa onun da şartları el vermediğindendir söyle biraz empati yapsın.

cok hosuma gitti yazdiklariniz. :)
bir daha bu konuyu acacagini sanmiyorum ama .

Benim mesleğimle ilgili lisans okuduğumu sananları hemen "Ben önlisans okudum." diye düzeltirim. Yanlış bir kanıya varmalarını ve sonradan önlisans olduğumu öğrenince de şaşırmamaları veya başka bir şey düşünmemeleri için... Açıktan da lisans tamamladım. Önemli olan diplomanız değil eğitim seviyeniz, ahlak seviyenizdir. Karşınızdaki kişide eğitim varsa da ahlak pek yokmuş. Kendinizi geliştirmeye devam edin ve yıkıcı söz ve eleştirileri duymazlıktan gelin.

Yani sana o lafi diyen oxford mezunu olsa neyse diyecegim de ilkokullu haline bakmadan laf mi etmis birde. Okumak kolay mi bu devirde ben lisans mezunuyum ama farketmez onlisansta lisans gibi fazlasiyla emek sarf ediyor hatta bolumune gore kat kat fazla emek caba gosteren bolumler var kolay degil kimse kimseyi.kucumsemesin bi o universite sinavina hazirlik sureci yeter zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…