" Önlisansı okumaktan saymam ben"

Ayy gülesim geldi .
Yazık adam da nelere kafa yormuş da böyle bi kanıya varmış.
Hiç takılma.Ama kendin için mutlaka 4 yıllığa tamamla kendini daha iyi hissedersin bu konuda hassasiyetin de varmış ;-)
Sen hassassın bu konuda diye 4 yıllığa tamamla dedim canım yoksa tamamlamasan da olur yani

Aynı benim babam. Senin ki yine isyerindeymis. Alt tarafı bi adam. Ben de 2 yıl muhasebe bitirdim bu yıl bitti daha. 2 yıl boyunca ve hala da diyor 2 yıllik okul okul mu işte şu 4 yıl okudu bu 4 yıl kazanmış. İşyerinde arkadaşlarım soruyor kızım 4 yıl lik okudu diyemiyorum utanıyorum neler neler... Bende hep diyorum ki şimdi öğrenmek amaçlı mali müşavir yanında ise başladim açıktan tamamlicam. Baba sen isverensin öyle düşün 2 tane aynı yaşta kız sana is basvurusuna gelecek . atıyorum selçuk unuversitesi işletme mezunu bi kız 4 yil okumus. Onun yanında 2 yıl okumuş sonra da açıktan 4e tamamlamış açıktan tamamlarken de çalışmış yani 2 yıllık tecrübeli ve 4 yıllık Açıköğretim işletme mezunu bi kiz. Simdi Sen hangisini ise alırsın ikiside lisans mezunu biri aciktan ve 2 yillik tecrubeli oburu yeni mezun olmus unuversiteden dedim. Öyle bakkalı. Diploma da bi yere kadar mühendis öğretmen için 4 yıl şart da artık insanlar tecrübeye bakar oldu.

Bu arada ben yorumumu eksik yazmışım sanırım, tamamlamak istiyorum. Bizim insanımızda şu aşağılama olayı sürekli ama sürekli var, bence bunun sebebi onların kendilerini aşağılık hissetmeleri. Ben İktisat okuyorum, 4. sınıfa geçtim bu sene. Benim sınıfımdan bir arkadaşım bayramda akrabalarına gitmiş, kızı yerin dibine sokmuşlar. İktisatçılar da boş geziyor, hadi işsizler kadrosuna hoşgeldin, keşke başka bişey okusaydın falan. Ya gerçekten akıl yaşla alakalı değil. Bu insanlar ne yiyor ne içiyor da 4. yılına gelmiş bir insana böyle konuşuyor anlamış değilim. O da senin gibi üzülmüştü, ben toparladım moralini. Benim her bayram gittiğim akrabalarım var, bundan 3 sene önce ben o bölümü kazandığımda hepsi beni tebrik etmişti. Bir kişi bile demedi ki ya ne boş bi bölüm, işsiz mi kalacaksın falan diye. Onların bana dediği şey; oku, zamanında tamamla, bul güzel bir iş ve ayaklarının üzerinde dur. Bana bunu söyleyen insanların çoğu üniversite mezunu değil ama neredeyse hepsinin çocuğu okudu, doktor, bankacı, öğretmen, muhasebeci, hemşire falan oldu. Sana da bu herifin yaptığı gibi bu tarz konuşmalar hep boş insanlardan çıkıyor bence. Bana birisi öyle saçma sapan konuşsa yerin dibine sokarım çünkü benim okuduğum okulu aşağılayacak adam anasının karnından doğmadı. Bak kaç yıllık muhabbetine girmiyorum bile çünkü benim için önemsiz. Ben ne zorluklarla 2 yıllık ve 4 yıllık okuyan insanlar gördüm, kendim de 4 yıllığı kendime göre zorluklarla okuyorum. Öğrencilik bu, aç kalıyorsun, parasız kalıyorsun, soğukta kalıyorsun, bir sürü insanla kalıyorsun falan nelere katlanıyor insanlar ama okuyorlar. Ben ne doktorluğa ilgi duydum, ne mühendisliğe, ne hemşireliğe, ne öğretmenliğe. Okuduğum bölüm benim seçimim, ne olduğunun bir önemi yok. Kimse kimsenin seçimi, emeğini aşağılayamaz. Çok afedersin isterse b*k fakültesi olsun, yine de laf söyletmem kimseye, asla kendimi ezik de hissetmem. Sakın sen de hissetme. O densiz adamı bilemiyorum belki ters bi cevap versen işine olumsuz yansır, o kısmı bilemiyorum ama ne kafaya takılacak bir değeri var ne de dikkate alınacak bir zekası. Ha sen 4 yıllığa tamamlar mısın, planların ne doğrultuda işler orasını bilemem ama iyi ya da kötü seçimlerinden dolayı kesinlikle üzüntü duyma başkalarının laflarına bakıp. Biz okuyanı ve kendini bileni severiz güzel kardeşim. Benim sınıfımdaki 4 yıllık(!)lar her boş vakitlerinde dedikodu yaparlarken ben deli gibi İngilizce roman okuyorum, tamamen sevdiğimden. İnsanın tamamen kendi çabasıyla alakalı bazı şeyler. Kaç tanesi hakkını vererek okuyor?

Son düzenleme:
Bn olsam hırs yapar 4 yillik okurum. Hirslan bence bu seni percinlesin
Okudugum bölümü begenmediler bende cift anadal da yaptim ayni anda iki uni bitirdim derece ile bitirdim hirs yaptim. Biraz hakli olablr 4 yilliklar is bulamiyor 2 yilliklar biraz zor tabi. Ama eger saglik bölümünde iki yillik okursan is bulman da kolaylasiyor buda bi gercek

Bizim milletmizi kendi fikrini anayasanın değişmez kuralı gibi anlatmayı çok sever.
Üzülme boşver. Ahkam kesmiş kendince..

canım ınan kendını uzdugune degmez cunku bu cahıl ınsanlar bıtmez. ben önlisans okudum hem bölumumden dolayım hemde ıkı yıllık olmasından dolay cahıl kesımden cok laf duydum. dgs ıle muhendıslıge gectım bu seferde ne kadar cok okudun tıp okusaydın oldu. en ıyısı bu ınsalara konusma hakkı vermıceksın ben suan ole yapıorum onların konusmaya baslamasıyla benım susturmam bır oluyor.

Merhabalar, ben de ön lisans bitirdim ve bahsettiğiniz ezikliği hiç aşamadım. Ve sonuç olarak şimdi biraz puanı şişik bir lisans bölümü kazandım, okuyorum. Bölümü söyleyince en azından küçümseme lafları duymuyorum. Her ne kadar takmıyorum desem de bal gibi takıyordum. Ön lisans olarak radyoterapi, anestezi, odyometri tarzında iş garantili bölümler dışında kalan bölümleri maalesef ki küçümsüyorlar. Bunun dışında 4 yıllık olan bazı bölümleri de küçümsüyorlar. işin aslı üniversite okumak artık bir artı değil ülkemizde, kişiyi öne falan çıkarmıyor. Bu bizim suçumuz mu? Bu durumda olmak kimin suçu sahi?
Verilen eğitimin kalitesi falan gibi konulara hiç girmiyorum zaten.
Eğitimin öne çıkmak için ön koşul olduğu ülkelere çok özeniyorum. Ama maalesef bizim ülkemizde 1-2 bölüm dışında bunun mümkünatı yok. Yani olay önlisans lisans mevzuusunun çok çok daha ötesinde. Büyük düşünün biraz.

evet biliyorum ama ben zaten bu bolumu bile cok isteyerek severek okumadimki. baska planlarim var benim . o yuzden bekliyorum sadece . aoften tamamlamak aklimda benimde.
Bu yıl tamamlama yapın derim çünkü bu sene sınavsız son KEZ alacak. Kayıtlar başladı.
Seneye aynı örgün de olduğu gibi dikey geçiş sınavı ile alacak tercih verip yerlesilecek. Buda kontenjanli olması demek. Zaten ygs ile kontenjan geldi bütün bölümlerine.

Gelsin de iki yıllıktan bi mezun olsun bi donemde 11 dersi versin sonra konusalim

ilkokul. kendi cocuklarindan ornek verdi hep. soyle okudular boyle yaptilar diye . bozuldum kaldim .

İlkokul mezunu adamın, universite mezununun öğretimini beğenmediği tek ülke türkiyedir heralde :)

Bunu 2. Üni okuyacak olan ben söyleyemem çünkü doğru değil.sor bana senin alanında birşey biliyormuyum,çalışacak bilgim var mı? Yok..demekki sen bu işin eğitimini gayet almışsın.

2 yıl 6 yıl 10 yıl..eğitimsiz insanlara böyle elinde kumanda bir tarafını kaşırken yılları söylemek kolay geliyor..zaten biraz eğitimli olsaydı bu cümleyi aklından bile geçirmezdi.velhasılkelam adamcağız eğitimin ne olduğunu bilmiyor

Benim bir arkadasim vardi 3 kiz kardestiler.Annesi misafirlikteyken kizlariniz okuyor mu denilince buyuk ablayi gosterip muhendislik okuyor,ortancayi gosterip öğretmenlik okuyor,arkadasimi da gösterip bu da 2 yillik okuyor derdi.Allahtan kizcagiz alinmazdi cok gulerdik...

dur sana bi ilanı atayım ki gercek bi ilan işveren kafasına bir de o açıdan bak.

'iş açıklaması

yenilenebilir enerji sistemleri satış sorumlusu

(bu ilana sadece, ücret beklentisi 1700 tl'nin altında olan; makine, elektrik, enerji sistemleri mühendislerinin başvuruları kabul edilir)

bu ilan sadece bay adaylar için geçerlidir.

1991 yılında kurulmuş olan ve güncel olarak 274 sgk-lı kalifiye personeli bünyesinde barındıran şirketimizde istihdam edilmek üzere satış mühendisi arkadaşlar aranmaktadır.

görev tanımı:

bağlı olduğu yöneticisine geçmiş dönem ve gelecek dönem için "haftalık" raporlama yapar.

ınternet araştırmaları yaparak hedef müşteri kitlesini tespit eder, yöneticisine bilgi verip onay alarak ziyaret planını gerçekleştirir.

rüzgar, hidro, güneş, jeo enerji santralleri'ni ziyaret eder, bu santrallerin sahibi olan yatırımcıları merkez ofislerinde ziyaret eder-tanışır, yetki ve yeteneklerimizi anlatarak şirket tanıtımı yapar, söz konusu ürün/makina/aksam imal eden imalatçı fabrikaları ziyaret eder-tanışır.
projenin alınması veya olgunlaşması durumunda sahip olduğu teknik bilgi ve mühendisliğini projede çalışan/çalışacak olan diğer ınspectorlerimize/teknikerlerimize aktarır destek olur.

yenilenebilir enerji santrallerinde kullanılan ve yurtiçinde imal edilen aksamların belgelendirilmesi hizmeti ana satış konusu ve odak noktası olacaktır. (üretilen ürünün ilgili standardına uygunluğu, teknik şartnameye uygunluğu değerlendirilir ve akredite olan ve bu alanda yetkilendirilmiş olan şirketimizce sertifikalandırılır)

istenen yetenek ve uzmanlıklar

-askerliğini tamamlamış bay

-en az 4 yıl benzer iş deneyimi

-mühendislik fakültelerinden üniversite mezunu (makina, endüstri, enerji)

-24~35 yaş aralığında

-b-sınıfı ehliyet sahibi, araç kullanabilen (en az 5 yıllık ehliyet)

-ingilizce bilen (başlangıç seviyesi kabul edilemez, mülakat ingilizce olacaktır)

-istanbul anadolu yakasında ikamet eden

-perakende ürün satışından çok farklı olan, proje satışının gereği olan sabırı, kontrolü, hakimiyeti ve takibi bilen

-yönetim sistemleri bilgisi olan (9001,14001,18001)

-yönetim sistemlerine ait form ve dökümanları bilen veya daha önce böyle bir konuda çalışmış

-ürün belgelendirme bilgisi olan (ce veya 17065)

-şantiye deneyimi olan

-saha montajı, fabrika imalat kontrolü/denetimi bilen

-seyahat engeli bulunmayan (evinden uzak kalabilecek ve bu durumu sorun etmeyecek olan adaylar)

-türkiye içi, ıstanbul dışı görevlere gidebilecek (kara veya hava yolculuğu)

-deneme süresinde (2 ay) başarı göstermesi, işe uygunluğunu ispat etmesi halinde adayla sözleşme imzalanacaktır.

yenilenebilir enerji santralleri/sistemleri hakkında iş deneyimi veya bilgi veya tecrübe sahibi olan mühendis arkadaşları arıyoruz. (rüzgar, hidro, solar, jeo, bio)

(bu ilana sadece, ücret beklentisi 1700 tl'nin altında olan; makine, elektrik, enerji sistemleri mühendislerinin başvuruları kabul edilir)''

(bkz: ayıp)

bende isterdim adam akilli bir bolum okumak ama sartlar boyle gerekti ve boyle oldu adamda boyle soyleyince kizardim. kendimi ezik hissettimm. sizlere anlatmak istedim . sabahtna beri bunu dusunuyorum

sen hiç takılma böyle şeylere. lisans okuyup da boşta gezen bir sürü insan var. kendini daha iyi hissedeceksen dgs ye girip açıktan tamamla ya da istemediğin bir bölümse ikinci üniversite fırsatından yararlan. oralarda daha iyi bölümler olabilir.

bu kadar kalitede olup da o parayı alacak insan daha yetişmemiştir. Ayıbı da geçmiş bu.

Ben de adalet yuksek okulu mezunuyum.Kayinbiraderde tekstilde makineciydi.Sonra luse ve edebiyat bitirip ucretli öğretmenlik yapmaya başlayinca " biz de dandik bi adalet yuksek okulu mezunlarini bi sey (yada bi halt) saniyorduk!!" dedi....Ben de oğluma "oku da adam ol baban gibi, okuyup da eşşek olma...." diyicem....ama kimseye bisey demicem....ustune alan varsa bilemem.ayrica sonra işletme okudum 4 yil.Sonra kaynim da adalet yuksek okulu okudu Kv de herkese " oğlum bi de hukuk okudu" dedi.O dandik okul pek kiymetli oldu:))

Acikcasi kendin takiyorsun adamin demesi bahane.
Ben de iki yilliktan mezun oldugumda okul mu bu ya deyip binaya bile soylenir dort yilliktaki arkadaslarimdan ne farkim var diye uzulurdum. Oyuzden son ay dikey gecisle fakulteye gectim.

Yani ben oyoldan gecmis biri olarak 4yilligin getirisini, iki yilliktan farkini cok gordum. En basiti staj yerim bile onlisans ogrencisini staja kabul etmiyodu. Odonem onlisansli olsaydim yine cok uzulecektim.

4 yillik egitim tabii ki 2 yillik egitimden daha iyi ama bu demek degil ki onlisans okul degil. Misal ben iletisim fakultesi mezunuyum. Onlisansta haber yazimi vs ogrendim direk seni piyasaya hazirliyo 4yillik da akademisyen olacaklar kafasiyla hazirliyo. Ikisinin getirisi de farkli senin tercihlerine bagli. Cok takiyorsan ki bence oyle dikey gecis yapabilirsin.

cok cok tesekkur ederim hepinize . o kadar mutlu ettiniz ki beni yorumlariniz sayesinde okul konusunda bi ozguven geldi . dgs dusunmedigimi soylemistim cunku bolumumu sevmiyorum . ilerde aoften tamamlamayi dusunuyorum . oda sinavla olacakmis galiba, bir arkadas oyle yazmis . cok tesekkur ederim kendisine haber verdigi icin . ama ilk basta soyledigim gibi su anda planim baska bi hedefim var ben hedefime ulasmak icin cabaliyorum . ulasirsam sayet, yeni bir hedef koyar bu sefer de sinava hazirlanirim lisansa tamamlamak icin. su yorumlariniz o kadar degerlik i benim icin . bu konudan dolayi moralim bozulursa eger acip yorumlarinizi okucam . :)
tekrar tesekur ederim kizlar :)

Önlisans mezunu olup iş imkanı iyiyse iş bulunabilir.. Ama bu lisans, önlisans, 2 yıllık mı 4 yıllık mı hep konuşulur.. Hep sorulur.. Çok sorun ediyorsanız aöf den lisans tamamlayabilirsin. Belli bölüm mezunları belli bölümlerin 3. sınıfına sınavsız direk kayıt yaptırabiliyor. aöf istenmeyebilir ama sorarlarsa 4 yıllık dersin.

Edit: Pardon o lisans tamamlama 4 yıllıkta okurken önlisansı alıp ayrılanlar için geçerliydi..

Son düzenleme:

Hatta lisans tamamlama bir ara kaldırılmıştı şimdi yeni oldu tekrar başlatıldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…