Onu düşünmemek için..

Merilop

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2019
34
60
3
Merhabalar,
Yaklaşık bir ay önce bir konu açmıştım buraya. Sevdiğim kişi ile evlendikten sonra ailesiyle yaşamamak için ayrılmıştık. O günden sonra bir kez konuştuk ve hayatlarımızın, hayata bakış açımızın farklı olduğuna karar verdik. Benim mutsuz olmamam için aslında doğru karar verdiğimizi konuştuk. Ailesiyle anlaşamadığını biliyorum bunu yineledi ama onlara hayır da diyemediğini ve benim hayatımı da mahvetmek istemediğini söyledi. Ve tamamen birbirimizin hayatından çıktık.

Buraya kadar her şey tamam. Ama bu olaydan sonra sürekli kendimi olanları düşünürken buluyorum. Sürekli uğraş bulmaya çalışıyorum. Çünkü boş kaldığımda düşünmekten içim sıkılıyor, boğulacak gibi oluyorum. Oradan oraya koşturuyorum unutmak için ama yapacak bir şey bulamadığımda kafayı yememek için sürekli uyuyorum. Kitap okuyayım diyorum bir bakıyorum ki saatlerce elimde aynı sayfa dalmış gitmişim. Yabancı dizi izlememi tavsiye etti bir arkadaşım ama ona da odaklanamıyorum. Aynı zamanda çalışıyorum, işteyken gayet güzel geçiyor zaman hiç aklıma gelmiyor ama eve geldiğimde ne yapacağımı bilemiyorum. Sürekli bir şeylerle uğraşmak çok yoruyor hem kafa olarak hem fiziki olarak çok yorgun hissediyorum.

Bu tarz durumlarda siz nasıl atlatıyorsunuz bu süreci? Galiba biraz yardımınıza ihtiyacım var..

Keşke şöyle olsaydı böyle olsaydı diye düşünmeyin artık. Olan olmuş.. Kafanızı hâlâ bu durum kurcalıyor ki kitaplara, dizilere bile odaklanamıyorsunuz. Bu durumda en iyi şey koşmak olur bence. Doğada temiz havada koşun. Yanınıza bir arkadaşta alabilirsiniz.. İnanın rahatlayacaksınız. Yolunuz açık olsun :)

Ilk zaman aklınıza ister istenez gelmesi doğal ama bir zaman sonra unutacaksınız.

Evet sürekli daha farklı olabilirdi diye düşünüyorum. Sonrasında ben de diyorum olanları değiştiremezsin bundan sonrası yok diye ama ister istemez yine düşünürken buluyorum kendimi. Tavsiyeniz için teşekkür ederim :)

İşten eve gelmişsin, koştur koştur yemek hazırlıyorsun. Geçiştirme bir yemekte yapamazsın evde kv kp var, eşin gibi nazında geçmez. Yemek biter sofra toplarsın, eşin oturması gözüne batar ama tersleyemezsin kv kp yanında olmaz, geçimsiz gelin olursun. Koltuğa uzanıp kumandayla zap yaparken günün yorgunluğunu atmak istersin, büyüklerin yanında totonu devirip yatmak ayıp olur. Kocan için süslenmek istersin y.odana kapanman lazım ve cilveleşirken bile sessiz gülmen lazım. Dahası var, haftasonu gezme/temizlik ikilemi, sık gelen misafir, bayramda büyükler sizde olduğundan bitmek bilmeyen akraba ziyaretleri, kv yada kp laf sokmaları, eşine anlatsan bir iki çeker darlanınca sen geçimsizsin vs vs. Aşk meşk kafi gelmez ruhunda ki yorgunluğa.

Bir bakmışsın, şimdi ki hayatın için yalvarırken bulmuşsun kendini. Bence tüm bunları yaşamaktan kurtulduğun ve hayatının ipleri elinde olduğu için şükret. Adımlarını daha sağlam atman ve doğru seçimler yapabilmen için gördüğün dersleri aklının bir köşesinde tut.

Bu yorumu ekran görüntüsü olarak al aklına geldikçe oku valla bn okurken içim şişti

Hayvanları seviyorsanız bir kedi ya da köpek evlat edinin. Başta anlamsız gelebilir ama inanın çok farklı bir şey onların enerjisi. Ben kedim Tarçınla atlattım o süreci. Saf bir sevgileri var ve onlar sizi asla terketmez.

"Bütün bu yaşananlara rağmen kendimi ve herkesi affediyorum,kabul ediyorum,onaylıyorum"İçimdeki acı ve hayal kırıklıklarına rağmen kendimi kabul ediyorum,onaylıyorum."

Bütün bu olanları...ve benzeri şeyleri sizi rahatlatacak,aslında itiraf ettiğinizde canınızı acıtabilecek şeyleri söyleyerek duygularınızı özgür bırakabilirseniz genelde işe yarıyor.Bunları söylerken ağlayabilirsiniz de.

Bazen sadece kelimelere dökülmeyi bekliyor içimizde yaşananlar çekip gitmek için.

Okurken bunları yaşadığımı düşündüm de haklısınız.

Evet benim de bir kedim var ve bu süreçte onla ilgilenmek iyi geliyor. Teşekkür ederim tavsiyeniz için :)

"Bütün bu yaşananlara rağmen kendimi ve herkesi affediyorum,kabul ediyorum,onaylıyorum"İçimdeki acı ve hayal kırıklıklarına rağmen kendimi kabul ediyorum,onaylıyorum."
Deneyeceğim teşekkür ederim.

Okurken bunları yaşadığımı düşündüm de haklısınız.

Fazlasını bile yaşardın emin ol, anlattıklarım sadece günlük rutin. Daha iyi bir terapi istersen, kv ile yaşayan üyelerin forumlarını oku.
Melek bile olsalar ev ev üstüne olmazdı. Ayrıca ayrıldığın bey gerçekten sevseydi, seninle ayrı evde yaşamanın da yolunu bulurdu. Seninle olmak için hiç savaşmamış birini düşünerek bırak günlerini, saatlerini, dakikalarını heba etmeye değmez.

en iyisini yapmışsın ve şuan yaşadıkların çok normal. Emin ol ilerdeiyiki diyeceksin. Spora veya dansa vs yazılsan kafan çok dağılır

Bu kadar dusunecek ne buluyorsun? Kv ve kp ile ayni evde oturup kaç kişi mutlu olabilmiş?

O adam seni sevmemiş, sevseydi "hayir diyemiyorum" demezdi sonuçta ailesini sil at diyen yok alti ustu bir cok insan gibi ayri eve cikacak yani bunda bir dram filan yok.

Mutlu olmayacağımı bildiğim için bitti zaten. Ailesini bilmiyorsunuz, yaptıkları baskıları bilmiyorsunuz. Ben onu savunmuyorum ama sevmediğini ve bunun için kestirip attığını da düşünmüyorum. Böyle olmasını ben istemedim dedi defalarca.

Sonradan üzülceğinize şimdi üzülüyorsunuz. Çok normal. Biraz vakit verin kendinize. Olumlu olumsuz şeyleri yazın, duygularınızı yazın üstünü kapatmayın çok normal bir süreç. Zamanla ne kadar doğru bir karar verdiğinizi anlayacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…