• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önümde bekar ablam olduğu için beni bekletiyorlar evlenemiyoruz

Zor durum gercekten. Ablanin psikolojisi de iyi degil. Insallah en kisa zamanda birini bulur. Benim de bi arkadasim vardi. Arkadasim 29, ablasi 32 yasindaydi. Ikisi de bekar tabi. Abla hic bisey demezdi kiz kardesi biriyle gorustugunde falan yani musade ediyodu kendinden once evlenmesine. Ama annesi cok tuhafti. Kucuk kiza gelen goruculeri ablasina yonlendiriyodu. Mesela gorucu kicuk kiza geldiginde ablayi övüyordu gelenlere. Meslegini, arabasinin olmasini falan. Dusunsenize kucuk kiz kahveleri getiriyor misafirlere. Ama buyuk kizi da annesi getirip onun uzerinden muhabbeti donduruyor. Yazik arkadasim da cok asagilanmis ve kucuk dusmus hissederdi.

Ablan bencilce davranıyor ailende bunu göremeyip üzülüyor diye ona kıyamıyor. Ama ya ablamı bekleyim derken ilişkiniz bozulursa. Haksızlık bu. O yüzden sorunu ablanızla konuşup çözün. Ona kendinizi anlatın. Seni anlıyorum kötü hissedeceksin ama benim için mutlu olman lazım ya seni bekleyim derken mutlu olma şansını kaçırırsam falan diyin. İkinizde kadınsınız birbirinizi en iyi siz anlarsınız. Ablanızda bir evde kaldım kardeşim bile evlenirse herkes bana ne gözle bakar psikolojisi oluşmuş ki bu çok saçma. Ablanızda gayet genç önünde koca bir hayat var. Hiçbir şey içinde geç kalmış değil.

Canim ben 29 yaşındayım benden 7 yaş kucuk kardeşim nişanlandı bana yarım ağızla sordular hayır beni bekle diyemezdim ki benimde hayatımda biri var annem bir yıl daha bekleyelim diyebilirdi. Bu sene düğünüm olucak nasipse annem kardeşimin okulu yeni bitti çalismadıgi için bütün ceyizini ailem karşılıyor. Bana sen memursun iyi kazanıyorsun sen yaparsın diyen bi ailem var bunu zaman zaman dile getiriyorum bana bencilsin diyorlar ama asıl bencil ailem apar topar görücü usulü zengin yer diye verdiler kızı onların durumu iyi diye maşallah bizimkilerde hiç biseyden geri kalmıyor fazlasıyla çeyizi abarttilar olan yine bana oldu. Kendi paramı kendime harciyamadigim gibi bi ton sorumluluk. Haliyle bu da bende sinir yapıyor evde bi gerginlik annem de bilsem böyle yapacağını vermezdim diyor. Bence ablanın böyle bi durumu varsa bekliyebilirsin ama hayatındada kimse de yoksa beklemenin bi mantığı da yok

Kizlar 2 yillik iliskim aileler tanisti cok sukur guzel gidiyor hersey fakat 32 yasinda bekar ablam ondam once evlenmemi istemiyor babam ve annem hem onu hem beni anlamaya calisiyotlar fakat bizi de bekletiyorlar istemeye bile getirtmediler yuzuk bile yok es adayim üzülüyor bu sene sonu bakariz gibi konusuyorlar fakat güven vermiyorlar ablam hemen aglama boyutuna geldigi icin kiyamiyorlar ne yapmamiz gerekiyor yasayan var mi? Arada kaldim yoruldum bende hayatinda da kimse yok ki?
o eskidendi kusura bakmayın. Artık etrafımda kimse abısı ablası evlensın diye beklemıyor. Kimde kısmet önceyse sıra onda. Ya 40 da evlenirse ya hic evlenmezse?!

Canim ben 29 yaşındayım benden 7 yaş kucuk kardeşim nişanlandı bana yarım ağızla sordular hayır beni bekle diyemezdim ki benimde hayatımda biri var annem bir yıl daha bekleyelim diyebilirdi. Bu sene düğünüm olucak nasipse annem kardeşimin okulu yeni bitti çalismadıgi için bütün ceyizini ailem karşılıyor. Bana sen memursun iyi kazanıyorsun sen yaparsın diyen bi ailem var bunu zaman zaman dile getiriyorum bana bencilsin diyorlar ama asıl bencil ailem apar topar görücü usulü zengin yer diye verdiler kızı onların durumu iyi diye maşallah bizimkilerde hiç biseyden geri kalmıyor fazlasıyla çeyizi abarttilar olan yine bana oldu. Kendi paramı kendime harciyamadigim gibi bi ton sorumluluk. Haliyle bu da bende sinir yapıyor evde bi gerginlik annem de bilsem böyle yapacağını vermezdim diyor. Bence ablanın böyle bi durumu varsa bekliyebilirsin ama hayatındada kimse de yoksa beklemenin bi mantığı da yok
sizinkisi farki durum ayrımcılık denilir buna.. sen kendin yap katdeşine herseyı yapıyorlar. hanş eşitlık?

Daha 24'sünüz evlilik çok güzel birşey değil acele etmeyin. Abla 32 yaşında 2-3 seneye kadar evlennezse daha evlenemez büyük ihtimalle. Babanız da bu gerçeği görecek sizin mürüvvetinizi yapacak.

Geçmişten gelen algılar bunlar, eğer çok kırsal bir yerde yaşamıyorsanız pek sorun olmaz sanırım.Ben daha beş yaşlarındayken kırsalda teyzemler aynı durumları yaşadılar, büyük teyzemin bir küçüğü büyük teyzemden önce nişanlandı.Büyük teyzem sinir krizleri geçirdi. Çünkü kırsalda bu "seni zaten kimse istemez, küçüğün seni beklemesini istersek, o da evlenemez, kaderine razı ol" demekti. Büyük teyzemin egosu incinmişti, evde kavga kıyamet bitmiyordu, ben hatırlıyorum tüm kavgaları.Sonra teyzem bugünden itibaren ilk gelene evet diyeceğim dedi ve gerçektende ilk gelene evet dedi. küçük teyzemden önce düğünü yapıldı ama iğrenç bir aileydi gerçekten ve evlilik yürümedi bir yıl bile olmadan boşandılar, sonrasını kırsalda tahmin edersiniz, teyzem hiç mutlu olamadı hayatı boyunca hala da yalnız.Evet bireysel haklar ve modern dünya açısından garip bir durum ama yerel normallere göre sıkıntı çıkarabiliyor. Keşke böyle can yakıcı gelenekler ve algılar olmasa.

Çok tuhaf bir insan, kafayı koca ve evlenmekle bozmuş anladığım kadarıyla, biraz toplum baskısının da emeği var bu kafa yapısında... Bence psikolojik destek almalı. Ki ben sizin yerinizde olsam böyle bir durum için ablamı kale almam, bence gidin ailenizle ablanızın haberi olmadan ciddi bir konuşma yapın.
Saglikli dusunemiyor galiba oyle yapıyorum suan ama guvenmiyorum da hemen aglamaya etkilenen ailem var

Zor durum gercekten. Ablanin psikolojisi de iyi degil. Insallah en kisa zamanda birini bulur. Benim de bi arkadasim vardi. Arkadasim 29, ablasi 32 yasindaydi. Ikisi de bekar tabi. Abla hic bisey demezdi kiz kardesi biriyle gorustugunde falan yani musade ediyodu kendinden once evlenmesine. Ama annesi cok tuhafti. Kucuk kiza gelen goruculeri ablasina yonlendiriyodu. Mesela gorucu kicuk kiza geldiginde ablayi övüyordu gelenlere. Meslegini, arabasinin olmasini falan. Dusunsenize kucuk kiz kahveleri getiriyor misafirlere. Ama buyuk kizi da annesi getirip onun uzerinden muhabbeti donduruyor. Yazik arkadasim da cok asagilanmis ve kucuk dusmus hissederdi.
Ayyy Allah korusun o ne oyle Allah ona da kolaylik versin insallah zor isler kimsenin gönlünü yapamiyorsun cevreme bakiyorum nasil oluyir diye evlenen evleniyor valla bizde sknti var

Ablan bencilce davranıyor ailende bunu göremeyip üzülüyor diye ona kıyamıyor. Ama ya ablamı bekleyim derken ilişkiniz bozulursa. Haksızlık bu. O yüzden sorunu ablanızla konuşup çözün. Ona kendinizi anlatın. Seni anlıyorum kötü hissedeceksin ama benim için mutlu olman lazım ya seni bekleyim derken mutlu olma şansını kaçırırsam falan diyin. İkinizde kadınsınız birbirinizi en iyi siz anlarsınız. Ablanızda bir evde kaldım kardeşim bile evlenirse herkes bana ne gözle bakar psikolojisi oluşmuş ki bu çok saçma. Ablanızda gayet genç önünde koca bir hayat var. Hiçbir şey içinde geç kalmış değil.
Daha yüz yüze ciddi bir sekilde konusmadik sürekli kaçıyor kabullenemiyor bencil dusunuyor sadece kendini empati kursa cok guzel olacak ben onu engelmis olsam o ne yapardi merak ediyorum

Back
X