onunla aynı yerde görev yapman kötü olmuş ya. o şehirdeki görev süren 3 yıl olmadığı için tayin isteyemiyorsun sanırımCanım ben Onun doğduğu büyüdüğü memlekette görev yapıyorum,ailemse görev yaptığım yerden daha uzakta.Onun memleketinde görev yaptığım için de ailesini,akrabalarını yakından tanıma fırsatım oldu.Yakından tanıma şansım oldu diyemiyorum ne yazık ki,fırsatım diyorum gerçekleri görebilmem için.Mesela annesi bizim yan yana oturmamıza bile tahammül edemiyordu.Ziyaretine gittiğimizde çocuğu şu işi hallet,bu işi hallet diye 5 dk yanımda oturtmamıştı mesela,düşün yani misafirim bir de.Derim dolu dert derler ya,benimki o misal.Dert ağlatır,aşk söyletirmiş;hem ağlarım hem söylerim durumu benimki
Bu arada bugün de farklı bir gelişme oldu.2 ay önce ayrılmıştım ama ikna olmuyordu.Ayrıldım ve yaz tatiline girmemizin de avantajıyla ailemin yanına geldim.Ailem onaylamadığı ve ailemden çekindiği için yanıma da gelemedi,2 aydır ne ben Onun yüzünü gördüm,ne O benimkini yani.Ama rahattı,nasıl olsa beni bırakamaz,seviyor,eee yaşı da 30 mecbur aban havası var ya bizimkinde,hiç ayrılmamışız gibi mesajlar atıyor,aşkım bitanemle başlayan paragraflı mesajlar gönderiyor.Ben de telefon numaramı değiştirmiştim,çünkü mantığım hayır dese de gönlüm deli gibi sevdiği için,yenilmekten korkuyordum.Numaramı değiştirip,facebooktan da engellemiştim,canım yanıyordu çünkü.Bu kez de maille ulaşıyordu ama cevap vermiyordum.Sonra tabi telefon numaramı bulmuş birkaç gün önce,çevresi çoktur.Yazıyordu.Ben bi de kinci değilimdir,hep güzel anılarımızı hatırlarım,beynimde Onu hep aklarım şundan şöyle yapmıştır,bu sebebple böyle yapmıştır diye.Kendimden,sevgimden korktum.Bir de yazınca bayramın ertesi günü gelelim nişanı takalım,inat etme artık diye,baktım olmayacak.Dün akşam mesaj attım ve bana yaptıklarını bir bir yazdım,neler çektirdiğini.Arkasından da ailemin uygun gördüğü biriyle görüşme kararı aldığımı söyledim.Çünkü bu şekilde arafta ikimize de günah,benden ümidi kesilmeliydi.Tabi o can acısıyla bir yığın hakaret yazmış bana,canı sağolsun karşılık vermedim,yeter ki benden ümidi kesilsin de artık ikimizin de canı yanmasın.Çünkü o gülüşünü bir kere daha görürsem dayanamam biliyorum,Allah sabır versin;çok zormuş kalbinle mantığın arasında arafta kalmak ve kalbini susturup ayrılmak
hoşlanmadığım insanla devam etmem ben. onu gördüğümde heyacanlanırdım. zaten önce aşk,sonra sevgi olur. aşkta mantık olmaz. insan kalbiyle hareket eder. aşk daha sonra sevgiye döner. sevgiye dönmesi için mantığın da devreye girmesi lazım. yani kalp ve kafa sentezini(sevgi) gerçekleştirmeye calışıyorum. benimki sadece aşk düzeyinde kaldı.bir de üstüne ailem olmaz dediği için ilişkiden soğudum ve bu hale geldim. içimde fırtınalar kopuyor.ilişkimiz 1 yıldan beri var.sevgi aşamasına gelemeden işin suyu çıkacakSevgili sedef_35
derdini ve yorumlarinin yarisini okudum ..
sen bu ismini bilmiyorum X kisi diyelim hic ama hic sevmiyorsun.. okadar ince hesaplara girmissin ki(haksizsin demiyorum tabiki bu zamanda herkes gelecegini dusunmeli ama sevseydin bukadar ince dusunmezdin) demem o ki senin evliligin mantik uzerine olucak
madem oyle kafanda bukadar cok soru var ayril bu cocuktan ve kismetini bekle .. maddi acidan daha iyi olan birisini bekle
ailesine yardimci olmasin ben yadirgamiyorum.. annesi babasi AiLESi tabikii elinden geleni yapmaya calismistir cocuk bugune kadar hepimiz sansli dogmuyoruz.. sana evlendigimizde farkli olucak diyosa tek yapabilecegin ona inanmak gelecekte ne olur Allah bilir ama vah kararindan doner mi, yok para gonderir mi bunlari nekadar cok dusunsende yasamadan cevabini bilemessin
aslinda bukadar cok dusunmek lazim degil ama hepimiz yapiyoruz.. insan dogum saatini, esini ve olum saatini degistiremezmis o yuzden sende hersey olacagina varir deyip biraz rahatla derim
Allah hakkinda en hayirlisini nasip etsin
Evet canım,işin kötüsü daha kaç yıl orda kalacağım belli değil.Düşün belki evlendiğini bile duyucam,ya da sevgilisyle görücem,öyle bir olasılıkta o acıyı nasıl taşırım hiç bilemiyorum,Allah yardımcım olsun...onunla aynı yerde görev yapman kötü olmuş ya. o şehirdeki görev süren 3 yıl olmadığı için tayin isteyemiyorsun sanırımkeşke tayin olup memleketine dönsen. onunla aynı havayı solumak bile insanı tüketir ((
Bizimkinin de ağzı çok güzel laf yapar.O gülüşünü görürsem dayanamayıp dönerim,o sözleri ile beni ikna eder korkusu ile başka biriyle görüşmeye başlayacağımı söyledim,yoksa dayanamaz yenilirdim biliyorum.Şu an benden nefret ediyor,ikimizin de canı yanmasın diye başka çarem yoktu.Yine de doğum,ölüm,nikah değişmezmiş ya;nasipse zaten ben bile engel olamam,şu an elimden gelen yalnızca ikimizin de bu arafta perişan olmaması için ümidini kesmekti,buna mecburdum...karar verdim.ben onunla bu konuyu yüzyüze konuşacağım.bunlar beni huzursuz ediyor. ayrılmak istiyorum diyeceğim. o da çok konuştuğu için beni ikna etmeye çalışacak(beyefendinin herşeye cevabı vardır).şimdi beni korkutan diğer mesele onunla aynı şehirde görev yapmamız. görev yaptığımız yer de küçük bir ilçe. onunla karşılaşmamak mümkün değil. ayrıldığımızda yüzünü bile görmek istemiyorum. karşıma sürekli çıkacak biliyorum. küçük bir yer çünkü
öğretmenlerin tayin meselesi belli olmaz. ümidini kesme canım. evlendiğini duyucam falan diye düşünme ya. bak böyle düşünürsen kendine yazık edersin. şu okullar açılsın. iş güc derken insan neler unutmaz ki.ama bunun en güzel ilacı zaman .işte sen o zamanı iş hayatınla geçiştireceksin. bir bakmışın unutmaya başlıyorsun. inşallah tayinin de çıkacak ve kurtulacaksın. sen belki de o melekette boşluğa düştün ve onu haytına kabul ederek hata yaptın.şimdi de acı çekiosun. olabilir bu düşünce. çünkü farklı bir memlekettesin.onun seni unutması için sözlendim deyip sahte bir yüzük takabilirsin.ama sahte olsun.Evet canım,işin kötüsü daha kaç yıl orda kalacağım belli değil.Düşün belki evlendiğini bile duyucam,ya da sevgilisyle görücem,öyle bir olasılıkta o acıyı nasıl taşırım hiç bilemiyorum,Allah yardımcım olsun...
Bizimkinin de ağzı çok güzel laf yapar.O gülüşünü görürsem dayanamayıp dönerim,o sözleri ile beni ikna eder korkusu ile başka biriyle görüşmeye başlayacağımı söyledim,yoksa dayanamaz yenilirdim biliyorum.Şu an benden nefret ediyor,ikimizin de canı yanmasın diye başka çarem yoktu.Yine de doğum,ölüm,nikah değişmezmiş ya;nasipse zaten ben bile engel olamam,şu an elimden gelen yalnızca ikimizin de bu arafta perişan olmaması için ümidini kesmekti,buna mecburdum...
Çok haklısın canım.O,ailemden yüzlerce kilometre uzaktaki bir şehirde anam,babam,kardeşim,sevgilim,eşimdi,herşeydi benim için.Başka biriyle başladığımı düşünüyor,şu an benden nefret ediyor ama eminim ki O'nun için de en doğrusu bu.Dediğin gibi kendimi işime ve öğrencilerime vericem...öğretmenlerin tayin meselesi belli olmaz. ümidini kesme canım. evlendiğini duyucam falan diye düşünme ya. bak böyle düşünürsen kendine yazık edersin. şu okullar açılsın. iş güc derken insan neler unutmaz ki.ama bunun en güzel ilacı zaman .işte sen o zamanı iş hayatınla geçiştireceksin. bir bakmışın unutmaya başlıyorsun. inşallah tayinin de çıkacak ve kurtulacaksın. sen belki de o melekette boşluğa düştün ve onu haytına kabul ederek hata yaptın.şimdi de acı çekiosun. olabilir bu düşünce. çünkü farklı bir memlekettesin.onun seni unutması için sözlendim deyip sahte bir yüzük takabilirsin.ama sahte olsun.
onu unutmak için sakın yeni ilşkiye başlama. yeni ilişkine yazık edersin.ah almak çok kötü birşey.
başka yolu yok çünkü zaman buşekilde çabuk geçer. zamanla herşeyi yeneceksin. bir de evden işe işten eve gidersen onunla karşılaşma riskin de azalabilir.Çok haklısın canım.O,ailemden yüzlerce kilometre uzaktaki bir şehirde anam,babam,kardeşim,sevgilim,eşimdi,herşeydi benim için.Başka biriyle başladığımı düşünüyor,şu an benden nefret ediyor ama eminim ki O'nun için de en doğrusu bu.Dediğin gibi kendimi işime ve öğrencilerime vericem...
ben de kulak ardı etmek istemiyorum. onların söyledikleri önemli benim için fakat bir anda da silemiyorum onu hayatımdan.bitirmek çok zor geliyor bana.ama ilk görüşmemde onunla konuşacağım.içime ata ata dağ oluyor resmen.bence ailenin fikrini al anne babalar genelde yanılmaz geleceği hiçbirimiz göremeyz bu adamla evlensen ne olur ne olmaz kestirmek zordur ama büyükler tecrübe sahibidir fikirlerini kulak ardı etme
ben bir evin tek cocuğuyum.ailem memur emeklisi.yani ailem bana muhtaç değil.hep bir hayalleri var o da benim evlenmem. ben de geçen yaz biriyle tanışmıştım yaşı benden büyüktü. onu sürekli görüyordum.birbirimizden hoşlanmaya başladık. ve sevgili olduk.ona kendini tanıtmasını söyledim.bana 8 kardeşli bir aileden geldiğini söyledi. aile fertleri çok sorumsuzmuş.ailesini bana anlatırken utanıyor gibiydi. maddi olarak sıkıntı çeken bir aileymiş.babası da bulaşıcı hastalığa yakalanmış.onlardan farklı olduğunu dile getirdi.küçük yaşlardan beri çalışıp ailesine bakmış.neyse ben bunları fazla sorup irdelemedim.bu süre içinde hep bana eski sevgililerinle yaşadığı aşk deneyimlerini falan anlatıyordu.kendisini çok yakışıklı buluyormuş.o yüzden hep kendini över.bana diyordu ki hep ben bıraktım kimse beni terketmedi diyordu.kendini övmesine çok sinir olmuştum başlarda.kendini övmeyi çok sever,hep ben yakışıklıyım,zekiyim,çalışkanım der. hep ben biliyorum havalarındadır.bu benim çok sinirime gitmişti.ben de o kadar beğenilmeme rağmen bir kere bile güzelim demedim.beni düşündüren onun çok bilmiş tavırları evlenince değişir mi?bir de ailesi evlendiğimizde bizden maddi yardım ister mi? bunlar kafamı kurcalıyor. çünkü evlenirsek zaten yüklü bir kredi çekip düğün yapmamız gerekiyr.bir de ailesi maddi yardım edin diye tutturursa diye korkuyorum.
ben bazen kızıp sinirleniyorum. ailen hep seni kullanıyor diyorum.ama evlenince işin ucundan bile tutamıyor diyorum.maddi anlamda yardım edecek mi diye düşünme. elbette edecek. senin paraya ihtiyacın varken onların da olursa kardeşlerim aç mı kalsın diyecek. bunları çok iyi yaşıyorum o yüzden biliyorum. belki evlenince yapmaz da deme. çünkü aileler öyle güzel yoğuruyor ki çocuklarını onların istemesine gerek kalmadan bu erkekler çıkarıp veriyor. aynı düşüncelilik ne yazıkki sana ve senin ailene karşı olmuyor.
ben bazen kızıp sinirleniyorum. ailen hep seni kullanıyor diyorum.ama evlenince işin ucundan bile tutamıyor diyorum.
sende neler cekmissin arkadasim yaaaaaa :)
saka bi yana sakin cekme bunu sakinnnn
ay ne saniyolar bunlar kendilerini yaaa ???
Ogullari bulunmaz bursa kuma$imiymis ???
böyle insanlara inanamiyorum gercekten gurursuz ve onursuzlar
sakin kendini ezdirmede sömürtmede,
yol yakinken bas tekmeyi
yolunacak kaz ariyor bunlar
biliyorum 4 senelik iliskiyi bitirmek insanin icini acitiyor ama ömrünü heba etmektense bosver
Aynen öyle canım,oğlunu bulunmaz burda kumaşı sanıyor.
Bir şekilde benim hakkımda konuşmasını duydum annesinin,''senin gibisini bulsunda görsün o '' dedi.
Hiç karşısındakine bakmıyor, sen benim gibisini nerde bulacaksın acaba? Sanarsınki yoldan topladılar beni.
Eskiden kız evi naz evi derlerdi.ne kadar değişmiş ortalık. Erkek annelerinin nazlarından geçilmiyor artık. Hizmetçilerini kaybetmenin verdiği eziklik olsa gerek.
Eşlerinden göremedikleri ilgiyi oğullarından görmeye,kendi hayatlarını onlarınkine odaklamaya alışmışlar.
Hep benim olsun,kimse paylaşmasın istiyorlar.
Off,deli oldum deli
Hiç kolay karar verilmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?