İşte biz burda kaybediyoruz canım. Sinirlenip ne düşünüyorsak onu söyleyiveriyoruz.Ailen seni kullanıyor deyince sen fesat oluyorsun değil mi?
Elbette gerektiğinde yardım edeceksin aileye ama ailede haddini bilecek.Kendi görevlerini bilecek.
Maalesef bende buna benzer şeyler yaşıyorum. 4senelik kusursuz bir ilişkinin ardından 4 aylık çok sancılı bir ayrılık dönemindeyim.
Ne bitiyor ne devam ediyor,sadece beni eritiyor bu süreç.
Ailesinin kafası rahat,durumumuz olsa oğlumuzun mutluluğunu istemez miyiz diyorlar her fırsatta. Ama kim inanır.
Kızları araba alsın diye para biriktirmeyi biliyorlar ama oğulları için tasarruf etmek hiç akıllarına gelmemiş.
Evlilik için bana güvenmişler,kaç yıldır okulunun bitmesini,askere gidip gelmesini,iş bulmasını beklediğimi sanarken meğer onlarda benim iş bulmamı beklemişler.
Ben 2 üniversite bitirdim ama içimde kalan şeyi okuyamamıştım,bi anlık fikirle denedim oldu. Okula başladım tekrar,şimdi 3.sınıftayım.
Ben okula başlarken aileme güvendim,çok şükür arkamdalar kimseye muhtaç değilim okumak için.
Ama bu iş onların planlarını bozdu.
Şimdi bende çalışıyor olsam kredi çekip düğün yaparlarmış bu yaz,sonra ikimiz açlıır ödermişiz. Sonuçta ikiniz kullanacaksınız,ikinizin borcu diyor annesi.
Ondan sorada oğlumu evlendirdim diye gezer ortalarda.
Ben çalışmadanda evlenirken ne gerekiyorsa yapabilecek durumdayımda,hani benim gururum.
Herşeyin bir usulü var,erkek tarafının görevleri var kız tarafının görevleri var.
Onlar diyorki,kız tarafının alması gerekn ne varsa senin ailen alsın. Bize düşenleride krediyle alın kendiniz ödeyin,bizi sıkıntıya sokmayın. Açık açık bana bunu dedi annesi
Ya ben onlara ömür boyu yardım ederdim,kaz gelecek yerden tavuğu esirgediler.
Kız alıyorsun sonuçta,önce bi masraf yap,bir zahmet düğününü yap. Ama nerde,aile kendine düşenleri yapmaya gelince kaçacak delik arıyor ama iş karşıya geçince tam hizmet bekliyor.
Siz beni evlilik aşamasında aileme,etrafıma mahçup edin sonrada mükemmel hizmet bekleyin.
Aile olması gereken yerde arkasında durmuyorsa onlara destek vermek ilerde çok zoruna gider.
Başta sana hiçbir yardımları dokunmayacak,sen evlenirken bir işin ucundan tutmayacaklar ama senden ömür boyu saygı-himzet-kusursuz gelin olmanı bekleyecekler.
Hiçbir isteğine kulak vermedikleri oğulları işe girince kıymetli oldu,birde araba olunca herşey değişti.Artık onsuz bir yere gidemez oldular.
Sürekli yanlarında kalsın,tuvalete bile arabayla götürsün istiyorlar artık.O kuşbeyinlide büyüklerine hizmet ettiğini sanıyor.
Bir erkeği kandırmak,kandırıldığına ikna etmekten çok daha kolay.
Resmen kullanılıyor.
İşi yokken canı bişey mi ister,bişeye mi ihtiyacı var hiç umursamazlardı,istediklerini almazlardı. Kıyamazdım ben alırdım,canı sağolsun.
İlişkide ben mi erkeğim o mu erkek anlamadım,bu bana maddi olarak ağır gelmedi ama zoruma gitmedi değil.
Yanıma 5 kuruşsuz göndermeye hiç utanmadılar,hatta bu zamanla alışkanlık halini aldı.
Beğendiği bişey olursa alırdım.
İşe girince durum hiç değişmedi,annesi evlenirken zerre kadar yardım etmeyeceği için maaşını elinden alıp hemen altına çeviriyor.
Aslında evlenmeyelim diye elinden gelenide yapıyor,mesele parasını bana yedirmemek. Ya birgün o yemek ısmarlarsa ne olur,Allah korusun.
Maşşaını garantiye alıyor sadece,bizi düşünüyor gibi yapıyor.
Bu kadar düşünceliysen 5 kuruş eline bırakta birgün çay parasını ödesin,bu kadar mı gurur yerler altına alınır.
Ahh çok dolmuşum :) anlar anlat bitmiyor.
Aile işin içine girince zor be güzelim işte.Allah hepimizin yardımcısı olsun.