oooy dağllaaarr.. bitmeyen sorunlar.

Ama ben kitap okurken cok sıkılıyorum hangi tarz kitapları bile sevdiğimi anlayamayacak kadar cok hemde

Bu dediğinizi biliyorum gercekten cok mcıvılcıvıl bi insanım hatta benle mesajlaştıktannsonra insanlar yüzyüze konuşunca nasıl bu kadar soğuk olabilir bunları yazan imsan diyolar iki ayrı hiçbitmeyenumutvar karşımızda diyolar kişilik bölünmesi mi var acaba bende ayyyyyyyy korktum şuan kendimden
Sorunuza gelince Evet varlar iki tane kız arkadaşım var ama uzaktalar onların yanında gayet rahatım kendim gibiyim.

İşte yazarken sımıntı yok. Ben yüzyüze konuşamıyorum insanalrla yoksa mesajla destan yazarım..
Biraz arkadaş edin ama çok değerli gormedigin sana çok bişey ifade etmeyen insanlarla pratik yap.yanlis anlasilmasin o insanlarin degersiz oldugunu kast etmedim kibirle yaklas demedim.ama boyle siradan muhabetleriniz olan sivri dilli ve zekali olmayan kaybetmeye korkmadifiniz dolayisiyla heyecan yasamadiginiz insanlarla sohbet et .dialog kur alis muhabbete kurslara katil cevrende illaki konusacagin insanlar olur

Sosyal ortamlara girmekten başka çareniz yok gibi. Kendinize minik hedefler koyun bence başarmak için. Kursa gidip insanlarla tanışın, mesela diksiyon kursu gibi hem eğitiminize de katkısı olur ayrıca çevreniz genişledikçe iş konusunda yardımcı bile olabilirler. Ya da yolda gerçerken bir tanıdığa selam verip ayaküstü muhabbet edin. En kötü ne olabilir ki?

Not: kitap okuma konusuna katılmıyorum. kelime haznenizi geliştirir ama sosyallik, insanlarla iletişim bambaşka bir şey. Kendimden ve çevremden biliyorum, o yüzden dedim.

Aile içi iletişiminizi çok merak ettim.Mesela aile dışında da olabilir, şöyle bir kişilik var mı ? Herkesin çok sayıp sevdiği,çok ince olarak düşünülen ama sürekli insanları belli etmeden inceden inceden eleştiren,onları ezen egolarını tırmıklayan bir insan var mı.Zira özünüzde bir sıkıntınız olduğunu düşünmüyorum,ama sürekli maruz kaldığınız duygusal bir şiddet var gibi

Anladım demek istediğinizi zaten diksiyon kursuna başlayacam haftaya bakalım bi faydasını görebilirim umarım arkadaş edinmeye çalışıp tavsiyelerinizi uygulayacam. Aslında tanımadığım insanlarla konuşabiliyorum azcık ama yapmacık gibi davranıyo hissediyorum ımm ya nasıl anlatsam hepten susmuyorum ama hareketlerimi yapmacık buluyorum doğal olamıyorum akıcı konuşamıyorum

Sana verilecek en iyi tavsiye bir drama ya da tiyatro kursuna git,diksiyonda olur. Belediyelerin var. Vallahi kabak çiçeği gibi açılırsın. Bi sürü de arkadaşın olur. Bi sene sadece bu şekilde kendine yatırım yap. En azından sorunu biliyosun ve halletmek istiyosun. Bu büyük bir başarı. Bazıları ne olduğunu, ne istediğini dahi bilmiyo. Meslektaşım yürü be kim tutar seni bir de mahallende çevrende küçük yaşta çocuk varsa hiç kaçırma ders vermeyi teklif et. Onlara karşı anlatımın rahatladıkça göreceksin insanlarla da rahat konuşacaksın.
Eşimde normalde telefonda konuşmaya dahi çekinen bir insanmış lise yıllarında. Bana hep der ki ben senin sayende açıldım. Benimde maşallah çenem iyidir.
Kendine iyi niyetli bir arkadaş bul. Ve telefonda olsun dışarda olsun beraber takılın. Onunda faydasını göreceksin.

Anladim canim:)
Yok yahu korkma sanmiyorum oyle bisey oldugunu,seninki az oncede soyledigin gibi bir yazinda fazlasiyla elestirildigin icin kendin olamaman canim tek derdin bu hatta dert bile degil asarsin sen

2 kiz arkadasin varmis bak ne guzel,onlarla kendim oluyorum diyorsun peki bu arkadaslarin sana nasil davraniyor?
Muhtemelen kirici,elestirici,assagiliyici davranmadiklari ve seninle daha yumusak olduklari icin onlarla rahatsin:)

Evet en basta annem yapıyo bunu. Daha sonra halalarım yapıyo. Bikeresinde bi düğüne gitmiştik orda halam bizim konuşmadığımız insanlarla oturuyo diye selamlaşmaya gitmedim yanına ve bana herkesin içinde iğneleyici bi laf söyledi çok zoruma gitti cevap veremedim daha sonra annem dedi ki işte ara konuş yapmasın böyle diye ama yine de konuşamadım yine beni iğneledi ve ben rezil oldum bu kişi bikerede ben onun kızındayken aynı şekilde beni eleştirmişti. Şimdi ise annem beni onun olduğu ortamlara sokjmuyo bırak diyorum gitcem yüzleşmem lazım bunla izin vermiyor hep sürekli beni bastırıyo ve bu kendine karşı hırçın olmaama sebep oluyo benim annem biraz egoludur hrleyi ben bilirim havasındadır lisemezunu aöa kendinş baya geliştirmiş bu yüzden beni sürekli ezmeye calışır. Şu an işsizim ben mesela bi iş bulamadın beceriksiz bilmem ne diyip durur adıma kararlar vermeye çalışır falan

Sonradan cevabınızda gördüm malesef annenizmiş

Allahım çok derin bir telepatik iletişim halindeyiz canım,şok oldum şoook yazını görünce ben yazdım sandım.Bir de bdv ye bir ya da iki defa yazmışımdır : ))))

Polisiye kitap okudunuz mu hiç? Jean cristoph greange kitaplarına bir bakın. İsmi yanlış yazmışta olabilirim. Kızıl nehirler,kurtlar imparatorluğu,leyleklerin uçuşu... güzel kitaplar. Sürükler götürür.
Bir de şu arkadaşlar niye birbirine laf sokar anlamam. Çocuk musun,ergen mi kardeşim. Güzel güzel konuş geçin git işte.

Canim kim doğal ki .hep maskelerle geziyoruz.cocuklugumuz bittiği an dogallihimizi kaybettik.Sen onları çok mu doğal sanıyorsun.

+1 seni gormek ne guzelee tesadufmu ?asla

İnşallah aşabilirim çok sağolum cevremde sizin gibi insnalar olmalı..
evet bana kendimi değerli hissettiriyorlar ne dersem siyim naparsam yapiyim eleştirmiyolar hep yanımda duruyorlar

Bide size bişey daha anlatmaknistiyorum ben ünide olduğum sıralarda çok sevdiğim bi çocuk vardı benden 2 yaş küçüktü ama cok iyi anlaşıyoduk yanında kendiöi çok rahtbhissediyordum bu cocuk lise mezunu işsiz diye annem onu istemedi mücadele etmeye çalıştım başaramadım sora o cocuk da bana kötü davrnamaya başladı küfürler hakaretler herşeyi yapmaya calıştı annemi bi nevi haklı cıkardı nerdeyse biz bi dönem ayrıydık ben cok üzülüyordum annem bu cocupu babbama anlatmış babam bana onla olursam beni sileceğini falan söyledi kahroldum tamamen bitirmeye calıştım onu bitirdim de gibi zaten yeni birile tanışmıştım o da olmadı karşı cinsle ilişkileirm hiç olmadı yani bu da beni hep kırdı üzdü

Evet ama bi türlü aşamıyorum..

Ya sen ne tatlı bi meslektaşsın :) hayır çocuklarla bile iletişime geçemiyorum anlatamıyorum onlara konuları filan bikaç kişi vardı öyle ders verdiğim bıraktılar tabş anlatamayınca of çok zor konuşamamak gercekten anlatamamak insanlara ufak bişey gibi gelebilir bu ama ciddi bi sorun herşeyi kendi içimde halletmeye calışmak cok kötü

İnşallah aşabilirim çok sağolum cevremde sizin gibi insnalar olmalı..
evet bana kendimi değerli hissettiriyorlar ne dersem siyim naparsam yapiyim eleştirmiyolar hep yanımda duruyorlar
Kendine inan asabilirsin,o zaman nacizane kucuk bir tavsiyede bulunayim:)

Mecburen evdesin su aralar issizlik nedeniyle sanirim,ilk olarak annen le olan iletisimini duzeltmeye calissan?
Yani surekli diken altidasin yine ne diyecek,neye azarlayacak diye dusunerek endiseleniyor ve dolasiyla korku olusuyor icinde ve bu duygu seni ele geciriyor bloke oluyorsun kendini ona istedigin gibi ifade edemedigin icin" amaaann bosver ya nasil olsa anlamiyacak" deyip kabuguna cekiliyorsun canim buda seni iyice dibe cekiyor haliyle...sakin buna izin verme iplerin senin elinde unutma nereye cekersen oraya gidersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…