Op.Dr. Jale Gürlüler'in hastalarının paylaşım alanı...

canım tşk ederim çok iyiyiz allaha şükür dün de çarşıya çıkıp erkek eşyaları aldık kendimi tutamıyorum birşey almadan:dance::dance:

Canım ya ne guzel.Maşallah size.İyi yapmışın.nasıl mutlu oluyosan öyle davran bence.Bende bu haftasonu alışveriş yapmayı düşünüyorum yavaştan.Hastane çıkışları,zıbınlar filan alınabilir yani.Bakalım hayırlısı canım.Kız olsa bırlıkde sorardık neler aldık dıye ama olsun yıne paylaşalım aldıklarımızı çünkü eksık kalsın ıstemıyorum.bakalım hayırlısı.Küçük ayakkabılardan alıyomusunuz kızlar.Eşim her beğendiğin ayakkabıyı alamazsın bebişe ortepedık olmalı küçükkende ayakkabı gıymemeli dıyo.Opatık şeklınde olanlardanmı aldınız.İlk 3aylık kıyafetlerı nasıl olmalı yanı.paylaşalımopuyorumnanaktan

karamuk valla uçucam ykında konuşunca merak edip tartıya çıkayım dedimde yok bozulmuş deip duruyorum kendi kendime 40 kilo 600 gr gösterdi. ama yok o kadar deilimdir kesin bozulmuş kesin.:sinifsinif:
nilimsi pek alışveriş merkezlerine götürmüyorum bide kış ayarı gribin kol gezdiği zamanlar ya genelde ev gezmelerindeyim oda arkadaş çevremde.böle üç beş kişinin olduğu yerlere gidiyoruz.ama havalar düzelsin evet parka falan düşüyorum hem bana yürüyüş olur hem kurbağamda hava alır. hatta yazın hep beraber toplanırız böle açık çaybahçelerine falan biz lak lak ederiz onlarda yuvarlanır ortalıkta zaten yavaşatn emekleye ayaklanmayada başlıcaklar. hele öykücük iyice koşturuyo olcak :sm_cool: ayy düşüncesi bile ne güzel.
hsbsnd canım ben resmen pappa manyağıyım çocuğa koca ayakkabı dolabı düzdüm desem yeridir.çeşit çeşit ama tabanları yumuşak patik gibi kullanabileceğim türdü aldım hep çoğu zamanda bi çorap bi pappalı pantolon bide onlardan giydiriyorum sıcacık debeleniyo. ayrıca bir avantajı daha var terletmiyo. benim sıpacığın ayaklar çok terliyo çünkü ve buz kesiyo terleyince. ayrıca örmelerde aşırı terletiyo.bide kokuyoki sormayın sanki koca adam kaydirigubbakcemile3

antikack devrime masallah cok tatlı bakmıss ay yavrummm..çalışan arkadaslar hepinize kolay gelsiiin.antikack devrimi nereye gezmeye götryrsn alışveriş merkezine falanmı biliyrmsnz ben ev gezmeleri hariç daha hiç dısarı cıkartmadım ömerimi..havalara belli olmyr ki ama sanırım hata yapıyrm ısınsın havalr yavastan cıkartcm kültürpark bana cok yakın artık oralarda dolasırız dısarı cıktığımda görüyorum anneleri bebek arabasıyla gezdryrlar ayyy diyorumçcok pipirikli değilim ama korkuyrm hasta olur diye artık 4.5 aylık oldu kızlar siz cıkarıyrmsnz bebişleri dısarıya ve nerelere gdyrsnz?

cnm benim eşim çok pimpirikli o yüzden biz 2 kere koruparka gittik okadar onun harici çocuğu ev gezmelerine bile sakınıyor adam port bebeden çıkamadı garibim 2 kere işte bebek arabsından çıldırdı bakınırken vallhi okadar mutlu olduki şaşırdı kaldı ışıklar falan insan içine karıştı ilk defa
kaydirigubbakcemile3

cnm patikli tulumlar süper vallhi ilk 3 ay için hem belleri açılmıyor hemde yakışıyor tulum bebelere çok
ama tulum giydimi patik olmuyor bende 0 numara patik almıştım o yumuşacık olanlardan hastanede giymeye başladı onlardan aldım bikaç hep onalrdan giyiyor vallhi çarşıda alışveriş yaparken görmüştüm kız bebeiklere pembşi converse vardı bende oğluma asker yeşilini almıştım ama kızlarınkiler harika hemide 10 tl idi yumuşacıkta onlardan alın bak süperler

kızlar bu arada hava güsel ben bugün kısmet olursa akşama karacabeye gider
şükürler olsun bir cuma hava güzel sansıma gitmişkende kalırım 1 hafta inş.

kızlar ne çok yazmışınız ya oku oku bitmedi gözlerim kızardı okurken vallah,
antika birde senin yüzünden tabi gözüm kızardı ağla ağla mahvettin beni o kadar içten samimi yazmışsınki ağlamamak elde değil

hamiş bayanlar nasıl gidiyor sizin bebişler, sibelciğim desene bir erkek daha geliyor,erkek kız farketmez önemli olan sağlıklı olması bak bana iki erkek annesiyim ve çokta mutluyuz oğluşlarımla banada iki tane gelin gelecek ohh ne güzel,
hsb.. canım yanında eşinde annende kalabilir benim öyle oldu odamızın büyüklüğündende olsa gerek eşimde annemde kaldı odamda bir kanepe vardı sonra bir tane daha geldi,eşimde zaten göndersem bile gitmezdi bende kalıcam diye tutturdu, ilk doğumu zübeydede yapmıştım orda bile kaldığım odanın karşısına arabayı parketip sabaha kadar orada uyumuştu,biz böyleyiz işte hem birbirimizi yeriz hem ayrılamayız,
ledangel bizde aynı gece uykumu hiç alamıyorum doğduğundan beri şöyle aralıksız 4 saat uyuduğunu bilmem 3 saatte bir çoğunlukla 2 saatte bir zırlıyor bu arada benim süt durumum iyiye gidiyor sanki sütüm çoğaldı gibi aman nazr değmesinn,gece ilk emziriyorum doymassa ilave mama çoğaldı derken beni emince doyması imkansız önceki durumuma göre biraz arttı gibi önceden çünkü 5 dakika emiyordu sonra bir ağlama haydi mama veriyordum şimdi 15 dakika çıktı gibi bakalım şimdlik güzel bu arada humanayı hiç bırakmadım onun etkisi olabilir tabi
kapı süsü almayı düşünen bayanlar bence hiç gerek yok kapınızda zaten kapı süsü olacak eşimde kapı süsü almıştı fakat eve geri getirdik çünkü aynısını kapımıza astılar.

hıı birde unutmadan acı bademde bebek giydiriliyor, altı bağalnıyor emzirme hemşire yardımı ile yapılıyor demişsiniz kızlar jimerde de aynı hiç merak etmeyin, bizzat acı bademe çok sık giden biri olarak tabiki hasteneyi kıyaslamıyorum ama acı bademde neyse jimerde de o,
HAMıŞLER madem nasıl olcak diye merak ediyorsunuz hemen anlatıyorum,doğumdan sonra bebeğinize ilk müdahaleyi çocuk dr. yapıyor sonra bir güzel temizlenip bebeğiniz giydiriliyor ve odaya çıkarttırılıyor daha sonra emzirme için bir hemşire gelip yardım ediyor bana yeşimciğim gelmiş ben baygınken sonra çocuk dr. gelip yaptığı ilk müdaheleyi ayrıntısıyla anlatıyor ve akşam 6 dan sonra vardiye değişikliği oluyor bu değişiklilkte hastanın yanında ve ayrıntısıyla yaplıyor, yapılan iğneler verilen ağrı kesiciler bebeğin durumuna kadar hemşrieler diğer arkadaşlarına anlatıyor, ve daha sonra bebek hemşiresi gelip size bebeğinizle ilgili sorular soruyor emmesi nasıl vs. gibi ve o gece ben bebek hemşiresini o kadar çok çağırıdmki sabaha kadar geldiler, çünkü göğüs ucu sorunum olduğu için emzirmekte zorluk çektim hemşireler gelip bana sık sık yardım ettiler ve annem eşim yanımda olduğu halde bebek hemşiresi gelip gecenin 3nde bebeğimin altını aldı bunları niye anlatıyorsunuz diyeceksiniz belki ama okuduğum kadarıyla bunları duyma ihtiyacınız var ben öyle hissettim, kızlar size tafsiyem rahat olun jimerde herşey ayrıntısıyla düşünülmüşş, biz çok pipirikli bir aile olduğumuz halde süper memnuniyetimiz var jimer ile ilgili bence rahat olun bu anlattıklarım sadece bebek ile ilgili tabii, mesela şunu söyleyeyim gece saat 4 gibi falandı hasta bakıcı geldi ve konuşurken sesin kısılmış gibi dedi bana bende evet biraz boğazlarımdan rahatsıızm dedim öyle sohbet ettik neyse gitti ve 10 dakika sonra elinde tepsiyle geldi bana ığlamur ve adaçayı karışımı çay hazırlamış yanındada bisküviler getirmiş, mesela bu beni mutlu etmişti çünkü ben ondan böyle bişey istememiştim yani bu sadece şuan aklıma gelen bir örnekti,

hıı birde unutmadan acı bademde bebek giydiriliyor, altı bağalnıyor emzirme hemşire yardımı ile yapılıyor demişsiniz kızlar jimerde de aynı hiç merak etmeyin, bizzat acı bademe çok sık giden biri olarak tabiki hasteneyi kıyaslamıyorum ama acı bademde neyse jimerde de o,
HAMİŞLER madem nasıl olcak diye merak ediyorsunuz hemen anlatıyorum,doğumdan sonra bebeğinize ilk müdahaleyi çocuk dr. yapıyor sonra bir güzel temizlenip bebeğiniz giydiriliyor ve odaya çıkarttırılıyor daha sonra emzirme için bir hemşire gelip yardım ediyor bana yeşimciğim gelmiş ben baygınken sonra çocuk dr. gelip yaptığı ilk müdaheleyi ayrıntısıyla anlatıyor ve akşam 6 dan sonra vardiye değişikliği oluyor bu değişiklilkte hastanın yanında ve ayrıntısıyla yaplıyor, yapılan iğneler verilen ağrı kesiciler bebeğin durumuna kadar hemşrieler diğer arkadaşlarına anlatıyor, ve daha sonra bebek hemşiresi gelip size bebeğinizle ilgili sorular soruyor emmesi nasıl vs. gibi ve o gece ben bebek hemşiresini o kadar çok çağırıdmki sabaha kadar geldiler, çünkü göğüs ucu sorunum olduğu için emzirmekte zorluk çektim hemşireler gelip bana sık sık yardım ettiler ve annem eşim yanımda olduğu halde bebek hemşiresi gelip gecenin 3nde bebeğimin altını aldı bunları niye anlatıyorsunuz diyeceksiniz belki ama okuduğum kadarıyla bunları duyma ihtiyacınız var ben öyle hissettim, kızlar size tafsiyem rahat olun jimerde herşey ayrıntısıyla düşünülmüşş, biz çok pipirikli bir aile olduğumuz halde süper memnuniyetimiz var jimer ile ilgili bence rahat olun bu anlattıklarım sadece bebek ile ilgili tabii, mesela şunu söyleyeyim gece saat 4 gibi falandı hasta bakıcı geldi ve konuşurken sesin kısılmış gibi dedi bana bende evet biraz boğazlarımdan rahatsıızm dedim öyle sohbet ettik neyse gitti ve 10 dakika sonra elinde tepsiyle geldi bana ığlamur ve adaçayı karışımı çay hazırlamış yanındada bisküviler getirmiş, mesela bu beni mutlu etmişti çünkü ben ondan böyle bişey istememiştim yani bu sadece şuan aklıma gelen bir örnekti,

Ay çok güzel geçmiş canım.darısı başımıza inş. Bencede öyleyse super gercekten.Tahmin edıyodum ama senden duymak benı rahatlattı.Bence ayrıntıya gırmen super olmuş.İçim rahatladı.Bide kaç gun kalınıyo hastanede onu merak ettim ben.onuda yazarsanız çok ii olur kızlar

güsel anlatmışsın cnm memnun kalmamk mümkün değil yani bebeğe her saat başı bebek hemşiresi geldi banada her sasat başı ayrı hemşire geldi ağrın varmı kendini ii hisediyomusun wc gitmeye hastabakıcı geldi üzerimi değiştirdi daha ne anlatayım temzilik görevlisi müsade istedi gece paspas yaptı ben mesela buna çok sevindim gelen giden oldu çünkü içim rahatladı misal silinince yerler wc drumda nöbetçi kaldı her saat oda geldi vallh sürekli sağsolsunlar hakları ödenmez vallhi

canım ben cuma günü 11 gibi odama geçtim pazar günü saat 1.30 gibiydi sanrırım çıktım normal doğumda 1 gün sezerayanda 2 gün kalınıyor, yani sezeryan olduğum için 2 gün beni sürekli ayağa kaldırıp yürüttüler gerçi yeşimciğim ayfer her geldiğimde yatıyorsun:hulya: dese bile arada kalkıp yürüdüm bu yürüyüş vs hastanede gözetim altında olmak daha güzel gerçi odamdan çıkmadım yürüyüşlerimide odamda yaptımm,

sezeryanda kalkmak zormuş sanırım cnm benim içinde oturmak zordu ayakta durmak iyiydi bende koridorda gezindim sürekli yeşimlerin yanındaydım git yat diyolar diyorum iyiyim ben gece 4,5 ta suyum geldi pazartesi gecesi yatış oldu 5 te o akşam 6 da tuğkan doğdu o gece kaldık ertesi sbh çıkmak istedim bebek iyi ama senin dikişlerden dolayı yöleden sonra muayene edicem dedi sonra karar vericem dedi çıkıp çıkmyacağına 2 gibi çıkış yaptık sonra

ne güzel anlatmışsınız kızlar teşekkür ederimmm..........süper rahatladımmm..
sezeryandan sonra çok sancılarınız oldu mu kızlar bende onu çok merak ediyorumm...

ben meseşa hiç gecelik almmamıştım kendime ama alacağım tavsiyelerden sonraaa.....

evet ledangel ilk kalkış çok zordu gece 23 gibi hemşireler gelip seni yürütelim artık kalk dedi bende ayağımı kaldırmaya çalıştım yok şimdi değil ayağımı oyanatamıyorum dedim oda peki 1 saat sonra yine gelicğiz o zaman kalkmalsın dedi ve 24 gibi geldiler ve beni 2 hemşire kaldırdı ama adım atamıyordum ilk yürüyüş kötüydü sadece ayaklarımı sürüklüyordum.2 dakika kadar sürükledim sonra adım atmaya başladım hatta hemşireye ya ne oldu ayaağıma yanlış bişeymi oldu sağ ayağımı hissetmiyorum ister vurun bak hissetmiyorum dedim oda normal olduğunu söyledi o gece sık sık hemşrieler gelip yürüttüler beni evet ledangelim sezeryan zor ilk adım için:bbo: antika ya göre sezeryanın zorluğu bile yok diyo hatta değil 2 gece 1gece bile yatmamış bende bu kızı anlamıyorum ağrımı hissetmiyor canı tatlı değil diyeceğim ne kadar da tatlı olmasa sonuçta sezeryan yani başka ötesi yok,antika daha iyi cevap verir sanrım, antika hastenden bıkmış artık onun kötü hatıraları var hastanede sanırım o yüzden kalmamış olabilir yoksa oda etten kemikten biri

gökkuşakk olmazmı canım bende biraz grip gibiydim öksüremiyordum bile ayy aklıma geldikçeeyvahedigeldismile hatta eşim beni rahatlatsın diye espri üstüne espri yapıyordu güldürme beni diye bağırıyordum adama o kadar ağrım vardı yani birde ben korse takmam gerektiğini bilmiyordum bu ağrıya engel oluyor, kızlar ben yandım siz yanmayım korse alın doğuma giderken

canım ben cuma günü 11 gibi odama geçtim pazar günü saat 1.30 gibiydi sanrırım çıktım normal doğumda 1 gün sezerayanda 2 gün kalınıyor, yani sezeryan olduğum için 2 gün beni sürekli ayağa kaldırıp yürüttüler gerçi yeşimciğim ayfer her geldiğimde yatıyorsun:hulya: dese bile arada kalkıp yürüdüm bu yürüyüş vs hastanede gözetim altında olmak daha güzel gerçi odamdan çıkmadım yürüyüşlerimide odamda yaptımm,[/QUOTE

Bende sezaryan olursa 2 gun kalcam demekkı.Odaya alışmak lazım ozamn.Saolun kızlar cevaplar için.Biz kamp kurarız artık jimere 2 gunkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3.Bizim ıkı tarafta şehır dışında,gelen gıdende olur.En iisi suıt oda.Ona baktık zaten ama milletıde rahatsız etmemiş oluruz böylece....kaydirigubbakcemile5Super ya kızlar sız anlattıkça heveslenıyom.Kaderim bıde sezaryan nasıl gectı onu anlatsana canım.Epudralmıydı.Ağrın nasıl oldu.Nekadarda iyleştin.Eşimin arkadaşı normal yapmayın demiş.Oda yaşadıklarından tabı.Saatlerce bekledık sonra doğum zor oldu sonra çocuğun kolu fılan çıkmış doğumda.Aman ne bıleyım ya.Her ıkı durumdada Allah kotuyle karşılaştırmasın inş.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

evet ledangel ilk kalkış çok zordu gece 23 gibi hemşireler gelip seni yürütelim artık kalk dedi bende ayağımı kaldırmaya çalıştım yok şimdi değil ayağımı oyanatamıyorum dedim oda peki 1 saat sonra yine gelicğiz o zaman kalkmalsın dedi ve 24 gibi geldiler ve beni 2 hemşire kaldırdı ama adım atamıyordum ilk yürüyüş kötüydü sadece ayaklarımı sürüklüyordum.2 dakika kadar sürükledim sonra adım atmaya başladım hatta hemşireye ya ne oldu ayaağıma yanlış bişeymi oldu sağ ayağımı hissetmiyorum ister vurun bak hissetmiyorum dedim oda normal olduğunu söyledi o gece sık sık hemşrieler gelip yürüttüler beni evet ledangelim sezeryan zor ilk adım için:bbo: antika ya göre sezeryanın zorluğu bile yok diyo hatta değil 2 gece 1gece bile yatmamış bende bu kızı anlamıyorum ağrımı hissetmiyor canı tatlı değil diyeceğim ne kadar da tatlı olmasa sonuçta sezeryan yani başka ötesi yok,antika daha iyi cevap verir sanrım, antika hastenden bıkmış artık onun kötü hatıraları var hastanede sanırım o yüzden kalmamış olabilir yoksa oda etten kemikten biri

canım annemin tabiriyle ben tenekedenim kaydirigubbakcemile3 küçükkende bazen kızıp popoma falan vururmuş genede aynı şeyi yaparmışım. teneke benim kızım derdi hep.

ancak herhalde manevi acılardan sonra fizyolojik acılar insanın canını yakmıyor.hem tam doğum öncesinde hemde sonrasında öle çok şey olup bittiki insan bazen onları yaşayacağına kesik kalmayı bile yeğler emin ol canım.ama sanırım gerçektenden benim acı sinirlerimide almış biri.yani öle aman aman bi acım olmadı gerçekten.birde ben yatmayı hiç sevmeyen biriyim.belkide o yüzdende çabucak ayaklandım.benim kalkarkenki tek sorunum yataktan kendimi kaldırmak oldu. çünkü alışkanlıkla hemen karın kaslarına yklendim kalkmak için oda olmadı tabi sonrasıysa gerçekten çok kolaydı benim için.hatta elini uzatan o güler yzlü hastabakıcıma bile gerek yok ben kalkarım demişim ve kalkmışımda. sonrasındaysa ne zaman beni gezdirmek için gelse zaten ayakta gördü kaydirigubbakcemile3 bir kaç saat sonraysa sabahı koridorda ettim.bi saatten sonrada baktım olmucak serumları takabileceğimiz ayak istedik. saat başı belki emer ümidiyle giriyordum odaya onun dışında sürekli koridorda gezinip durdum. ama oda iyiydi Devrim'im yatağı kapıya yakın ben üç adım sağa üç adım sola dışarda sonra yanına sonra gene aynı.fakat çok yararını gördüm hemen kalkmanın ve sürekli yüremenin.aylar hatta yıllar sonra bile uyuşukluğu olan arkadaşlar varmış benimse kesi yerimin sadece 2-3 cm.lik yeri hissetmiyor artık geri kalan bölgem tamamen iyileşti ve hissediyor.ayrıca ertesi gün eve geldiğim gibi ılık duş aldım ve 10 gün ılık 40 günse sıcak duşu hiç bırakmadım. bunlarında çok büyük artısı oldu.ve son olarak kaderime katılıyorum mutlaka korse kullanın kızlar. ben çok rahatlığını gördüm.ve korseyi aklınızda olsun normal bedeninize göre alın hamile karnınıza göre deil çünkü doğumdan hemen sonra zaten iniyor korseylede 10 güne sarkma falan yapmadan toparlıyor.
ayy gene çok konuştum.bilmiyorumkismile

canım annemin tabiriyle ben tenekedenim kaydirigubbakcemile3 küçükkende bazen kızıp popoma falan vururmuş genede aynı şeyi yaparmışım. teneke benim kızım derdi hep.

ancak herhalde manevi acılardan sonra fizyolojik acılar insanın canını yakmıyor.hem tam doğum öncesinde hemde sonrasında öle çok şey olup bittiki insan bazen onları yaşayacağına kesik kalmayı bile yeğler emin ol canım.ama sanırım gerçektenden benim acı sinirlerimide almış biri.yani öle aman aman bi acım olmadı gerçekten.birde ben yatmayı hiç sevmeyen biriyim.belkide o yüzdende çabucak ayaklandım.benim kalkarkenki tek sorunum yataktan kendimi kaldırmak oldu. çünkü alışkanlıkla hemen karın kaslarına yklendim kalkmak için oda olmadı tabi sonrasıysa gerçekten çok kolaydı benim için.hatta elini uzatan o güler yzlü hastabakıcıma bile gerek yok ben kalkarım demişim ve kalkmışımda. sonrasındaysa ne zaman beni gezdirmek için gelse zaten ayakta gördü kaydirigubbakcemile3 bir kaç saat sonraysa sabahı koridorda ettim.bi saatten sonrada baktım olmucak serumları takabileceğimiz ayak istedik. saat başı belki emer ümidiyle giriyordum odaya onun dışında sürekli koridorda gezinip durdum. ama oda iyiydi Devrim'im yatağı kapıya yakın ben üç adım sağa üç adım sola dışarda sonra yanına sonra gene aynı.fakat çok yararını gördüm hemen kalkmanın ve sürekli yüremenin.aylar hatta yıllar sonra bile uyuşukluğu olan arkadaşlar varmış benimse kesi yerimin sadece 2-3 cm.lik yeri hissetmiyor artık geri kalan bölgem tamamen iyileşti ve hissediyor.ayrıca ertesi gün eve geldiğim gibi ılık duş aldım ve 10 gün ılık 40 günse sıcak duşu hiç bırakmadım. bunlarında çok büyük artısı oldu.ve son olarak kaderime katılıyorum mutlaka korse kullanın kızlar. ben çok rahatlığını gördüm.ve korseyi aklınızda olsun normal bedeninize göre alın hamile karnınıza göre deil çünkü doğumdan hemen sonra zaten iniyor korseylede 10 güne sarkma falan yapmadan toparlıyor.
ayy gene çok konuştum.bilmiyorumkismile

Evet ama nasıl korseyı normal bedenımıze gore alcaz.mesela ben 51 le hamıle kaldım ama sonunda kaç olcağı bellı değil ve sezaryanda yıne gobek kalıyo dıyolar.O olcuyu nasıl ayarlıcam.Ama korse mutlaka alınmalı bunu anladım.Saolun kızlar yardım için.Acayıp faydası oldu benım için.Demekkı bıraz dişimi sıkıp bol bol yurumek gereklı.Ay doğumdan sonra eskı halıme donerım kısa zamnda ınş.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Back
X