Operatif Histeroskopi Yaptıranlar ya da Yeni Yaptıracak Olanlar

mayflowers

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
331
1
46
Diğer
arkadaşlar,önümüzdeki hafta operatif histeroskopi yapılacak.daha sonra aşılama düşünüyoruz.sizler histeroskopiyi nerede yaptırdınız ya da nerede yaptıracaksınız?aşılama için hangi merkeze gidiyorsunuz?dr.tavsiyeleriniz varmı?lütfen bu konularda hep birlikte tecrübelerimizi paylaşalım..

arkadaşım yazını yenigördüm bende histereskopi oldum ama operatif histereskopi ne demek yada benim işlemden farklı bişey mi hiç biliyorum ben antalyada oldum

Son düzenleme:
arakdaşım yazını yenigördüm bende histereskopi oldum ama operatif histereskopi ne demek yada benim işlemden farklı bişey mi hiç biliyorum ben antalyada oldum

merhaba,senin histeroskopin muayene şartlarında mı yapıldı acaba?şöyle söyleyeyim;histeroskopi, eğer muayene şartlarında yapılıyorsa ofis histeroskopi deniyor..bu daha çok tanı koyma amaçlı yapılıyor yada küçük müdahale gerektiren durumlarda..ve de ağrısız bir işlem..ama eğer ameliyathanede ve genel anestezi ile yapıldıysa o da operatif histeroskopi oluyor..bu durumda sana yapılan işlem hangisi ve sonrasında neler yaşadığını öğrenmek isterim..örneğin adet gecikmesi falan yaşadınmı?

o zaman benimki de operatif histereskopi çünkü ameliyathanede oldu ve anestezi uygulandı ben böyle bişey beklemediğim için çok korkmuştum ama korkacak bişey yokmuş çünkü hiç bişey anlamadım uyandığımda herşey bitmişti. benim doktorum ayakta kalma çalışma dinlen gibi şeyler söylemedi hiç o yüzden bir gün sonra işe gittim ama o gün nöbetin bendeolduğunu tamamen unuttuğum için ayakta kalmak zorunda kaldım ve çok fazla akıntım oldu kötü oldum dinlenince ilaçları kullanınca bişeyim kalmadı. Adet tarihim gelmedi 3 hafta oldu daha bu operasyonu geçireli. benim iki kez boş gebeliğim oldu. Rahimde şekil bozukluğu olduğu için yani bebeğin gelişeceği yerde bi çıkıntı oldğunu ve bununda bebeğin gelişmesini engellediği için histereskopiye karar vermiştik işallah sorunumuz ortadan kalkmıştır. Sizin histerekopinin nedenini öğrenebilir miyim? siz nerde oldunuz? bi de histereskopiden sonraa aşılama düşündünüzü söylemişsiniz her histerskopiden sonra bu şartmı ?

Son düzenleme:
merhabalar özlem ben de operatif histereskopi oldum mart ayının sonunda...histereskopide iki adet polip çıkarıldı benim tam tüplerimin önünde duruyormuş ve tüplerimi tıkıyormuş,biz daha öncesinde bir kez tüp bebek denemiş ve başarısız olmuştuk.
şimdi son çekilen rahim filmime göre tüplerimde bir sorun gözükmüyor Allah'a şükür.doktorum bir süre kendiliğinden gebelik oluşmasını bekleyelim dedi.ben beklemedeyim şu anda.yani sanırım histereskopi sonrası aşılama yapılır diye genelgeçer bir kural yok, o tamamen senin durumuna göre belirlenir bence.
Rabbim izin verirse hepimiz anne oluruz İnşaallah.

ayrıca benim de rahimde bir bölümde biraz çökme tespit edilmiş histereskopide ve doktorum orayı da düzelttiğini söyledi.

işallah rahatsızılığın düzelmiştir bu operasyondan sonra. Çok kötü günler geçirdim hele boş gebelikleri öğrendikten sonra anlayabiliyorum yani neler hissettiğini neler yaşadığını allah düşmanım bile olsa böle acılar yaşatmasın. Doktorum rahim ile ilgili bi problemin kalmadığını söyledi işallah öyledir ve normal yollarla hamile kalabilirim. Ama bazende hiç beklemeden tüp bebek yöntemlerine mi başvursak diyorum.

arkadaşım hepimiz için çok zor zamanlar bunlar.İnşaallah günün birinde biz de kavuşuruz bebeklerimize şu çektiklerimizin hepsi de anı olarak kalır.
tüp bebek tedavisi süreci zor ve sıkıntılı..bir de sonucunda başarısız olunca yaşadığım hayal kırıklığının tarifini yapamam..
umudun peşinde koşuyoruz işte..
Rabbim sabrını ve mükafatımızı versin İnşaallah normal yollardan gebe kalabiliriz.

bendede bicornis var ameliat olmak gerekli gazi hastanesinden doktorm ege üniv önerdi.ameliat paylaşımlarınız tavsiyeleriniz lütfennn ...

arkadaşım geçmiş olsun düzelirsin İnşallah.ama ben ankara'da oldum operasyonu o yüzden sana tavsiyede bulunamayacağım,tavsiyesi olan arkadaşlar çıkar umarım.

özlemd,sanırım seninle aynı zamanlarda bu operasyonu geçirmişiz.evet benim doktorum da ameliyat sonrası normal hayatıma dönebileceğimi söyledi.1 hafta lekelenme tarzında kanama oldu.normalde 1-2 gün öncesinde adet görmem gerekiyordu ama sadece azıcık kahverengi bir lekelenmem oldu ve hala adet olamadım.bu yapışıklık çok can sıkıcı bir durum.tekrar etmesinden çok korkuyorum.bu arada doktorum ameliyatın iyi geçtiğini söyledi ve bana spiral takmadı.bu da kafamda bir soru işareti olarak kaldı.spiral olmadığı için tekrar yapışıklık olmasından çok endişeleniyorum.doktorum adetin bitince gel demişti,ama ben hala adet olamadım..sanırım muayene ve sonrasında hsg çekilecek.biz aşılamayı süreyi kısaltmak için istiyoruz.yoksa histeroskopi sonrası aşılama olcak diye bir şart yok..bu arada benim histeroskopi olmamın nedeni,daha önce 8.haftada bebeği kaybetmiştim ve kürtaj olmak zorunda kaldım.bu kürtajdan dolayı rahimde yapışıklık oldu..dilerim hepimiz bir an önce sağlığımıza kavuşur ve sorunsuz hamilelik yaşarız..

özlemd,histeroskopiyi sen nerde yaptırdın,ve ne kadara yaptırdın öğrenebilirmiyim?ben istanbulda özel hastanede yaptırdım..ssklı olduğumuz halde 3500 istendi ama indirim yapıldı.

Merhaba zeynep ben antalyada yaptırdım benim doktorum daha önce devlette çalışıyodu daha sonra antalyada özel vitale kadın hastalıkları hastanesi açıldı daha yeni 1 ay oluyo açılalı oraya geçti yani orda çalışıyo şimdi. Kendisi oraya geçtiği için beni de oraya yönlerdidi. Biz operasyon tarihini bi ay önceden belirlemiştik ve o zaman söylemişti 400 lira tutar diye söylediği gibi oldu. Bende ssklıyım özel hastanede yaptırdım 400 liraya yaptı.

merhaba özlem,sana özelden yazmak istedim aslında ama ben daha yeni üye olduğum için henüz özel mesaj yollama hakkım yok.antalya'da fiyat gerçekten çok iyiymiş..msn adresini verirsen sevinirim..

tolunay 35,izmir'de olmadığım için maalesef öneride bulunamıyorum..ama belki sana yardımcı olacak başka arkadaşlar çıkar..sana da çok geçmiş olsun..

benimde yeterli mesajım olmadığı için özel mesaj atamıyorum ama burdan yazmamın bi sakıncası yoktur herhalde site için.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…