Operatif Histeroskopi Yaptıranlar ya da Yeni Yaptıracak Olanlar

Zeynepduru07 merhaba,
Sen operasyonu oldun mu?
Sanırım yakında bana da uygulanacak operatif histeroskopi....Hangi hastane ve doktorlar bu konuda deneyimli biliyor musun? Sen yaptırdığın yerden memnun kaldın mı? Yaklaşık olarak ne kadara yapıyorlar...Tecrübelerini paylaşırsan çok çok sevinirim.

evet ben 1 ay önce yaptırdım..ama ben istanbulda yaptırdım sanırım sen izmirdesin değilmi?burada özel bir hastanede oldum ve bana yapılan indirimlerle 1500 tl.ya maloldu.doktorumdan ve hastaneden çok memnun kaldım.ameliyat sonrasında ilaç kullandım.ilaçlar bittikten sonra adet görüyorsun.ben adet bitimi kontrol amaçlı hsg çektirdim ama malesef küçük bir miktar yapışıklık var yine..bundan dolayı çok üzgünüm.bununla ilgili olarak belki 6 doktordan fikir aldım ama hala tam bir karar veremedim.çünkü doktorların bir kısmı tekrar ameliyat diyor bir kısmı gerek yok hamile kalabilirsin diyor..kısacası kafamı iyice karıştırdılar..inşallah sen bunları yaşamazsın ve tek seferde sağlığına kavuşursun...bu arada histeroskopi sonrasında tekrar yapışıklık oluşan arkadaşlar varsa lütfen tecrübelerinizi paylaşın..buna ihtiyacım var...

Zeynepduru cevabın için teşekkürler...Hepimize kolay gelsin diyorum. Kendini üzme lütfen. Birşeyin olacağı varsa oluyor ben buna inandım bu hayatta. Geçenlerde bir kadın doğumcu arkadaşım; takiplerine gelmeyen kendisine en son anda doğum yapmak için gelen bir hastasına sezaryan yapınca bir farkediyorki kadının rahmi perdeli (kalp şeklinde) ama buraya bile bebek yerleşip sonuna kadar büyüyebilmiş.....Moralini bozma hiç...Hepimiz bozmayalım...
Ben senden yine de hangi hastanede yaptırdığını öğrenebilir miyim? Belki izmirde değilde istanbulda yaptırmayı düşünebilirim çünkü. Ben Dr. Yücel Karamanın histeroskopi tecrübesinin çok çok iyi olduğunu duydum. Bu konuda sen ne biliyorsun?

rica ederim daphne4..ben de iyi dileklerin için sana teşekkür ederim.bu durum malesef çok can sıkıcı bir durum..şimdiye kadar tam 8 dr.a sordum ve yarısı farklı yarısı farklı konuşuyor..neden böyle hiç anlayamıyorum,çünkü hepsi de filme bakarak konuşuyor..ama böyle senin verdiğin örnekteki gibi mucizeler de olabiliyor işte..umudumu kaybetmek istemiyorum,inşallah hepimiz bir an önce sağlığımıza kavuşup bebeklerimize kavuşuruz..tabi hayırlısıyla..yücel karaman konusunda bilgim yok..sadece burada yazılanları okuduğum kadarıyla gidenlerin çok büyük çoğunluğu memnun kalmışlar..bu arada ben özel mesaj yazamıyorum henüz,malum yeni sayılırım..msn adresini verirsen ordan görüşebiliriz..

herkese selam,
bende iki başarısız tüp bebek tedavisi yaşadım. sonucunda dr.umu değiştirdim. şuanda yücel karaman a gidiyorum. rahim filmi ve genetik tahlillerimizi yaptırdık. şükürler olsun temiz çıktı. Yücel bey yinede historoskopi yapalım rahim içinede bakalım dedi. Sanırım bende ağustos gibi yaptıracağım. Yücel bey in bu konulardaki başarısı zaten malum. Tabii biraz korkmuyor da değilim... Bazı arkadaşlar adet görememkten şikayet etmişler. Historoskopinin bi zararı varmı acaba?

merhaba denizlim,hoşgeldin aramıza..tahlillerin daha doğrusu hsg sonucun temiz çıktıysa dr.histeroskopiyi niye yapma gereği duydu onu anlayamadım.benim bildiğim kadarıyla hsg hem tüplerin açık olup olmadığına bakmak için hem de rahim içerisindeki yapışıklığın görüntülenmesi vs.için yapılıyor..biraz açıklarsan sevinirim..geçmiş olsun..

merhaba zeynepduru07, hoşbulduk... canım bende tam olarak bilmiyorum. ancak daha önce başarısız iki tüp bebek denememiz var ve doktor tutunmama nedenlerini araştırıp ondan sonra tedaviye başlayalım dedi. herşey temizde çıkabilir ama biz tedbirimizi baştan alalım dedi. Histeroskopiyi hoca kendisi yapıyor. ve rahim içinde embriyo için en sağlıklı yerede karar veriliyor. hal böyle oluncada bizde aman ne gerekiyorsa yapalım modundayız şu anda. çünki daha önce problem eşimde olduğundan bana hiçbir tetkik yapılmadı. eski doktorum bu tetkikler pahalı tetkikler hemen yapmıyoruz. 2-3 başarısız denemeden sonra yapıyoruz demişti ki 2. başarısız denemeden sonrada gerek görmedi.
anlayacağın belkide gerçekten gerek yok ama konu hassas olunca insan da yapabileceği herşeyi yapmak istiyor.

özlem merhaba inan hep histereskopi geçiren birilerini aradım nasıl birşey olduğunu sormak için....lütfen bana yardımcı olurmusun? benim rahmimde 1.5 cm lik 1 tane myon çıktı....dr. histeroskopi ile alınması gerektiğini söyledi...adetten sonra yapılıyormuş sanırım bugün adet oldum en geç 1 haftaya kadar olucam...ama daha önce hiç operasyon geçirmediğim için çok korkuyorum bana detaylı olarak anlatırmısın? bayıldıktan sonra ameliyat esnasında hiç acı falan duyuyormusun? sonrasında akıntın olmuş sanırım...yazdığın mesajda okudum .... olduktan sonrasını inan hiç düşünmüyorum...kafama takılan ameliyathane ve bayılma anııı cevabını bekliyorum.......

merhaba gözde,özleme sormuşsun ama ben de histeroskopi olan biri olarak şunu söyleyebilirim ki hiç korkulacak birşey yok..zaten ameliyathaneye seni almadan önce koldan damar yolu açıyorlar.ameliyathaneye alınınca da açtıkları damar yolundan iğne yaparak bayıltıyorlar..ve sonrasında uyanıyorsun..bir kaç gün kanama olabiliyor bu da doğal..zaten dr.bilgilendirir.ben ilaç kullanmıştım rahimi destekleyici olarak.hormon ilacı yani dr.veriyor..biliyorum,ameliyat öncesi süreç insanı daha çok strese sokuyor ama inan korkmana gerek yok..inşallah hayırlısıyla atlatırsın..sevgiler..

çok teşekkür ederim zeynep....şuan o kadar stresliyim ki sana anlatamam büyük ihtimalle haftaya salı günü olucam acı falan duymayacağımı biliyorum ama şu ayılıp bayılmak yokmu nasıl bir duygu onu hiç bilmiyorummm beni strese sokan kısmıda en çok o ayılırken kendine kolay geldinmi? mide bulantısı kusma falan oluyormu? ayılmak zor mu? sen ne için histeroskopi olmuştun?

kızlar benim kardeşim mayısta bursa da operatif histeroskopi oldu 2 kürtaj yüzünden yapışıklıklar varmış. operasyon sonrasında balon takıldı ilaç kullandı ama yine adet göremedi şimdi yine his. yapalım deişm doktor. ama kardeşim kendi doktoruna gitmiş tekrar ve o da his. gerek yok hsg yapalım 2 aylık spral takalım demiş. kardeşimin hiç bebeği yok histeroskopiden sonra kısa süreli spral takılan var mı çok endişeliyiz

merhaba misya,bu histeroskopi konusunda benim kadar kafası karışan yoktur sanırım.histeroskopi sonrasında kontrol amaçlı hsg çektirdim ve bu filmi 10 tane dr.a gösterdim.sonuç; 7 dr tekrar histerokopiye gerek yok hamile kalabilirsin diyor 3 dr.ise histeroskopi şart diyor..ve hepsi filme bakarak konuşuyor raporu okumuyorlar bile..histeroskopi şart diyen dr.lar istanbul'da tanınmış tüp bebek uzmanları..bir taraftan tüp bebek merkezleri biraz ticari kaygılar taşıyor olabilirmi diyorum bir taraftan da bakarsak bu vakayla(rahimde yapışıklık vs.) karşılaşanlar en çok tüp bebek uzmanları..sana tavsiyem yeterince araştırmadan kesinlikle karar vermeyin..ben çok düşündüm ve 2.histeroskopi olacağım..en sonunda buna karar verdim..hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah.

merhaba arkadaşlar

1,5 ay önce bende histeroskopi oldum, hiç bir rahatsızlığım olmadı zor bir ameliyat değil sanırım... ben en çok bu operasyonun bebeklerimin tutunmasında faydası olacak mı onu merak ediyorum...

ben yücel beye bu konuda güveniyorum inşallah hayırlısı ile sağlıklı bir gebelik geçiririm inşallah...

yücel bey ameliyat sonrası yaptığı operasyonu gösteren bir CD veriyor ve yaptığı tüm işlemleri izliyorsunuz.. içiniz rahat olsun gerek olmasa yapmaz bana göre...

ben 3 bebek kaybettim.. 2. gebeliğimde daha 3,5 haftalıkken kanamalarım başladı bebişim 8,5 haftaya kadar dayanabildi... 4,5 haftalıkken kanamalar nedeniyle ayrıntılı ulturosona girdim ve oradaki ulturosonu yapan doktor.. bebek çok üste yerleşmiş hem senin rahmin V şeklinde bu gebeliğin yakından takip edilmesi gerek dikkat edin demişti... ama ne ben nede kadın doğum doktorum bunu anlamadı dikkate almadı ....

üçüncü bebeğimide kaybettikten sonra (1 yıl geçti üzerinden) 1,5 au önce yücel bey e gittim histeroskopi önerdi tereddütsüz tamam dedim... yeni reglimde geçtiği için 3-4 gün sonra hemen yapıldı histeroskopi... ve yücel beyde bu V şeklinin farkına varmış ve o V olan kısmı almış.. CD de hepsi görünüyor... keşke 2. bebeğimde ultrosonu yapan doktorun V şekli uyarısını diğer doktorumda anlasa ve görseydi ve 3. bebişimide kaybetmeseydim... Yücel bey işinde uzman bence güvenin kendisine ... bir de ultrosonda herşey net değil histeroskopi çok daha farklı teknoloji ilerledikçe bundan faydalanmak gerek...

zeynep 2. histeroskopi ye karar vermişsin için rahat olsun canım.. benim bir arkadasım 2 kez ameliyat olmuş ve 8 yıldır özlemle beklediği bebeğine kavuşmuş.. 2. ameliyattan 1 ay sonra hamile kalmış doğal yollarla ve bebeği 10 aylıkken 2. bebeğini Dünya ya getirdi....

histeroskopi ile ilgili birşey sormak isterseniz seve seve cevaplarım..

merhaba,çok geçmiş olsun öncelikle..zor şeyler yaşamışsın.histeroskopi konusunda çok kararsız kalmıştım.bir çok dr.a gittim ve bu dr.lardan bir tanesi yücel bey'di.onunla beraber diğer tanınmış tüp bebek uzmanları da aynı şeyi söylediler.histeroskopi şart diye.artık kararımı verdim.histeroskopi olacağım tekrar.ama yücel bey'in olduğu merkezin verdiği fiyat çok yüksek geldi bana.insanlar o paraya aşılama yaptırıyorlar..onun için orada yaptırmaycağım diğer tanınmış tüp bebek merkezinde karar kıldım..inşallah hayırlısı..ve inşallah hayırlısıyla senin de güzel haberlerini alırız en kısa zamanda..bu arada oldukça bilgilendirici yazmışsın çok teşekkürler.histeroskopi sonrasında ben de ne aşılama ne de tüp bebek düşünüyorum..doğal yoldan olmasını tercih ediyorum inşallah öyle olur..

merhaba ben yeniyim.doğrumu yazıyorum bilmiyorum ama bende 29 ekimde histeroskopi oldum ancak kanamam devam diyor yapışıklık varmış onu açmışlar düne kadar azalmıştı ama dün tekrar normal adet günü gibi hemen hemen ama kanamam var doktora sordum olur diyor halsizlik yapıyor sizde de benzer şikayetler oldumu acaba?

merhabalar.ben de iki defa başarısız tüp bebek denemesi geçirdim.umut tüp bebek merkezinin hastasıyım.doktorum şimdi bana histeroskopi olması gerektiğini söyledi .ancak ben tüp bebek için denkleştirdiğim ksıtlı mali gücüm var.hanımlar bana yazarsanız sevinirim daha uygun fiyatlarla histeroskopi yaptıracagım yerler biliyor musunuz tavsiye edermisiniz.lutfen bana yardım edin

merhaba,sana histeroskopiyi ne için önerdiler?eğer sadece tanı amaçlı yapılacaksa sanırım ofis histeroskopi yapılacaktır ve bunun maliyeti operatif histeroskopiye göre de oldukça makul.bütçe konusuna gelince tabiki haklısın,bebek uğruna inanılmaz paralar harcanıyor,ama sana tavsiyem kesinlikle ama kesinlikle histeroskopi konusunda uzman olmasına çok dikkat et.öncelikle iyice araştır,forumları okumanı tavsiye ederim..geçmiş olsun..

istanbulda histereskopi olanlar bana özelden masaj atabilirler mi?acaba hangi dokto,hastane fiyat vesaire.ben de 3 adet 1 cmlik polip var. onun için araştırıyorum.şimdiden teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…