- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
Yücel hoca çok kanıtlanmış bir şey değil bazı durumlarda da yumurtayı bozuyor demişti ama döllenme sorunu için kullanılıyor aslında4.denemem hayır önerilmedi.
Benim Şişli memorialde ilk denemem önceki denemelerdeki sorunu bilmiyorduk ama şimdi biliyoruz yani artık ben de eminim sorun labaratuar doktor v.s değil.Sorun eşim ve ben de bir sıkıntı var.Çünkü her denemede aynı sonucun farklı bir açıklaması olamaz ve evet farklı bir şeyler denemek gerekiyor.Bundan sonrası için önereceklerdir belki de.Ama bundan sonraya maddi manevi gücüm kaldı mı onu bilemiyorum çünkü ben bu 4 denemeyi 1 yıl içinde gerçekleştirdim.Fiziken de ruhen de çok yorgunum artık.Yücel hoca çok kanıtlanmış bir şey değil bazı durumlarda da yumurtayı bozuyor demişti ama döllenme sorunu için kullanılıyor aslında
Kesinlikle çok haklısınız. Ben yarın ilk opu’mu olacağım ve gerçekten yoruldum. Kendinizi tebrik etmelisiniz, çok güçlüsünüzBenim Şişli memorialde ilk denemem önceki denemelerdeki sorunu bilmiyorduk ama şimdi biliyoruz yani artık ben de eminim sorun labaratuar doktor v.s değil.Sorun eşim ve ben de bir sıkıntı var.Çünkü her denemede aynı sonucun farklı bir açıklaması olamaz ve evet farklı bir şeyler denemek gerekiyor.Bundan sonrası için önereceklerdir belki de.Ama bundan sonraya maddi manevi gücüm kaldı mı onu bilemiyorum çünkü ben bu 4 denemeyi 1 yıl içinde gerçekleştirdim.Fiziken de ruhen de çok yorgunum artık.
Sıkmayın canınızı böyle bir iki kalıp hamile kalan çok daha ileri yaşlarda bile sizin kalanların 3 tane kalsa bile en az iki tanesi sağlıklı gelir korkmayın döllenmelerin hepsi gelecektir 5. Güne güzel haberlerinizi bekliyoruz33 yaşındayım amh 0.63
Bazı yorumlarda görmüştüm Semra hocayla görüşenlerde yapılıyormuş Semra hoca kendisi istiyormuş yapılsın diye ,onunla görüşmediyseniz fikir ayrılıkları olmuş olabilir belki.İnşallah 5. Güne gidenler de sağlıkla gelir,tutunurHayır bahsetmediler.Bu memorialde ilk tedavimdi belki sonuç olumlu olmazsa o zaman bahsedebilirler.Şuan 3 embriyomda 4.günde ama 1 tanesi iyi kalitede diğeri orta kalite diğeri de yavaş ilerliyor.Bu sonuçlara bakarak artık bu kadar negatifin sonucunun yumurta kalitesizliği olduğunu düşünüyorum.4 kez yumurta toplama yaptırdım hepsinde de aynı döllenme sayısı ve aynı sonuç
Maxijuno kullandım.Onun içeriğinde bu tarz takviyeler var.Ama tek bir içeriğe ait takviye kullanmadım hiç.Kesinlikle çok haklısınız. Ben yarın ilk opu’mu olacağım ve gerçekten yoruldum. Kendinizi tebrik etmelisiniz, çok güçlüsünüzAma henüz bitmedi süreç belki 5. güne gelirler ve sağlıklı embriyolarınız olur. Koenzimq10 ve omega 3 mitokondri sağlığı için çok önemli. Bilmiyorum belki öncesinde takviye almışsınızdır ama bunlar özellikle öneriliyor kadın için. Erkek için de antioksidan tedavisi proxeed plus gibi mesela.
İnşallah çok teşekkür ederim desteğiniz içinSıkmayın canınızı böyle bir iki kalıp hamile kalan çok daha ileri yaşlarda bile sizin kalanların 3 tane kalsa bile en az iki tanesi sağlıklı gelir korkmayın döllenmelerin hepsi gelecektir 5. Güne güzel haberlerinizi bekliyoruz
Ön görüşmeyi Semra Hanımla yapmıştım ama o zaman ilk denemem negatifti tekrarlayan denemelerimden sonra görüşmedim kendisiyle ama çatlatma gününe kendisi karar verdi.Çünkü yumurtalar asenkron büyüdüğü için Semra Hanımdan cevap bekledik yumurta büyütmeye devam mı yoksa çatlatma mı diye.Bence embriyoların durumuna göre tekrar yumurta toplama gerekirse mutlaka farklı tetkikleri konuşmamız gerekecek.Bazı yorumlarda görmüştüm Semra hocayla görüşenlerde yapılıyormuş Semra hoca kendisi istiyormuş yapılsın diye ,onunla görüşmediyseniz fikir ayrılıkları olmuş olabilir belki.İnşallah 5. Güne gidenler de sağlıkla gelir,tutunur
Benim her toplanan olgun olur döllenirdi. Son opu da 5 toplandı 2 tanesi döllenmişti yumurtalarım çabuk büyümüştü sonra ben bi yerde okudum erken büyüyen yumurtanın içi olgunlaşmaz ve döllenme olmazmış belki sizinde bazıları büyüdü bazıları büyümedi tam olgun olmadan toplandı ondan döllenme olmuyor asenkron olduğu için. Reddit diye bi site var yabancı orda böyle çok yorumlar var. Benim aklıma gelen bu olmuştu kendi durumumdaÖn görüşmeyi Semra Hanımla yapmıştım ama o zaman ilk denemem negatifti tekrarlayan denemelerimden sonra görüşmedim kendisiyle ama çatlatma gününe kendisi karar verdi.Çünkü yumurtalar asenkron büyüdüğü için Semra Hanımdan cevap bekledik yumurta büyütmeye devam mı yoksa çatlatma mı diye.Bence embriyoların durumuna göre tekrar yumurta toplama gerekirse mutlaka farklı tetkikleri konuşmamız gerekecek.
Ever olabilir zaten Yücel Bey ilk gonal f le başlamamı istedi daha sonra yumurtalar istediğimiz gibi büyümeyince ilacı değiştirdi ama o ilaçla da aynı şekilde çok büyüme olmadı.Hatta Yücel Bey bana ilaçlara karşı direnciniz var önceki denemelerinizin olumsuz olmasının sebebi bu olabilir demişti.Yani yumurtalar ilaca cevap vermiyor veren bir grup var o da böyle 2-3 tane.Benim her toplanan olgun olur döllenirdi. Son opu da 5 toplandı 2 tanesi döllenmişti yumurtalarım çabuk büyümüştü sonra ben bi yerde okudum erken büyüyen yumurtanın içi olgunlaşmaz ve döllenme olmazmış belki sizinde bazıları büyüdü bazıları büyümedi tam olgun olmadan toplandı ondan döllenme olmuyor asenkron olduğu için. Reddit diye bi site var yabancı orda böyle çok yorumlar var. Benim aklıma gelen bu olmuştu kendi durumumda
Tedaviye başladığınız gün e2 değeriniz kaçtı,önden büyüyen folikül mü vardı baskıladı diğerleriniEver olabilir zaten Yücel Bey ilk gonal f le başlamamı istedi daha sonra yumurtalar istediğimiz gibi büyümeyince ilacı değiştirdi ama o ilaçla da aynı şekilde çok büyüme olmadı.Hatta Yücel Bey bana ilaçlara karşı direnciniz var önceki denemelerinizin olumsuz olmasının sebebi bu olabilir demişti.Yani yumurtalar ilaca cevap vermiyor veren bir grup var o da böyle 2-3 tane.
Merhaba gelmş geçmiş olsun inşallah iyi sonuçlar alırsın , pergoveristen nefret ettim bende acayıp yakıyordu bende 150 olandan kullandım gonalf 225 bide cetrodite muadili oxitide verilmişti hiç bitmeyecek sandım wallahi bunalmıştım artık..Hep iğne ile oldu. İlk gonalf 225,sonra menapur en sonda Progeveris hatta bu son 3 tedavide birlikte kullandım 150 150 300 günlük. İğneden nefret ettim. Burada famera da denilmiş ben de acaba onu mu istesem diye düşündüm. Zaten 1-2 yumurta o da gözükmez diye korkuyorum şimdi mfk kullanıcam
Evet 62 idi.Ama Yücel Bey 1 tane yumurta önde görülüyor onu pas geçeriz diğerlerini toplarız dedi fakat diğerleri de asenkron büyüdü.Tedaviye başladığınız gün e2 değeriniz kaçtı,önden büyüyen folikül mü vardı baskıladı diğerlerini
Sebebi bu ,diğerlerinin sağlıklı homojen şekilde büyümesine izin vermiyor ,o sebeple az olgun çıkıyorEvet 62 idi.Ama Yücel Bey 1 tane yumurta önde görülüyor onu pas geçeriz diğerlerini toplarız dedi fakat diğerleri de asenkron büyüdü.
Peki bunun için yapılabilecek bişey var mıSebebi bu ,diğerlerinin sağlıklı homojen şekilde büyümesine izin vermiyor ,o sebeple az olgun çıkıyor
Ben sanmıyorum tam olarak bu olduğuna zaten tıpta bile kesin birşey söylemiyor doktorlar. Benimde hep önden bir tane büyür ama bir keresinde 5 toplanıp 4 blast olmuştuSebebi bu ,diğerlerinin sağlıklı homojen şekilde büyümesine izin vermiyor ,o sebeple az olgun çıkıyor
Baskılama yapılıyor adetin 21. Günü ,uzun protokol yapılıyor eşitsizlik olanlardaPeki bunun için yapılabilecek bişey var mı
Belki önden giden folikülünüz yüksek e2 salgılamamıştır ya da çok önde değildir boyut farkı olarakBen sanmıyorum tam olarak bu olduğuna zaten tıpta bile kesin birşey söylemiyor doktorlar. Benimde hep önden bir tane büyür ama bir keresinde 5 toplanıp 4 blast olmuştu
Sağ olun. Önümüzdeki 3 ay doğal süreci takip edicek doktor özellikle istedim 3 aydır iğneyle olmadı.Merhaba gelmş geçmiş olsun inşallah iyi sonuçlar alırsın , pergoveristen nefret ettim bende acayıp yakıyordu bende 150 olandan kullandım gonalf 225 bide cetrodite muadili oxitide verilmişti hiç bitmeyecek sandım wallahi bunalmıştım artık..
5.denememde tek bir tane 5.gün early blast transfer olmuştum ve tutmuştu. Yani gerçekten ihtiyaç olan tek bir sağlıklı embriyo aslındaArkadaşlar artık pes etmeye çok yakın bir yerdeyim.4.Tüp bebek denememi Türkiye’nin en iyi laboratuvarlarından birine sahip olan Şişli Memorialde yaptı .İlk 3 denememi farklı bir merkezde yapmıştım.Ama sonuçta bir değişiklik olmadı dün olduğum opu sonucunda 9 yumurta toplandı 6 tanesi olgun gelmiş ve 3 döllenme olmuş.Embriyolog aradı 3 embriyodan 2si iyi düzeydeymiş 1 tanesi orta düzeydeymiş.Ben bu sonuçları başka merkezde de alıyordum hep 2-3 döllenme oluyordu.Yani ne bileyim merkez değiştirince döllenmede de değişim olur diye düşünmüştüm.Üstelik bu sefer embriyolara pgt de yaptırmak istiyordum ama bu gidişle pgt yaptıracak embriyo kalmayacak elimde.Az embriyo ile pozitif sonuç alan varsa tecrübesini yazabilir mi?
Çok az kaldı gerçekten ben pes edeceğim galiba.