Oradan bakınca koca delisi gibi mi görünüyorum?

Evlilikte dominant olan sizsiniz sanırım.
iyi- kötü bir sürü şey yazmışsınız ama satır arasında okuduğum/ anladığım eşinizin pasif ve ezik olması.
Bence iyi diye gördüğünüz herşey sizin bazı şeyleri tolere etmeniz için yapılıyor sanki. Siz adama rahatlık sağlıyorsunuz gibi gedi. Tabii siz mutluysanız kimseye bir laf etmek düşmez.

Tüm sayfaları okuyamadım, ara ara gelip baktım konunuza ama yorum yapamadım bir süre.
Aklımdaki acı fikirleri, nasıl daha da yumuşatarak söyleyebilirim diye bekledim.

Eşinizin durumu bağımlılık, bildiğiniz kumar bağımlılığı ve "Bir daha yapmayacağım" sözünden emin olmanız için zamana ve hesapların kontrolüne ihtiyacınız olacak.

Siz eşinizin davranışlarını iyi yönler olarak yazmışsınız, ancak belki de eşiniz açısından sadece borcunu ödediğiniz için alttan alınıyorsunuzdur? Ayrıca ona vuruyor, onu ezip geçebiliyorsunuz. O ise sadece surat asıyor?
Suçluluk duygusuna oynanacak açık kapılar...

Merhamet, acımak... Bunlar çok tehlikeli duygulardır, dozu itina ile ayarlanmalıdır.
Öyle ki tüm vericiliğinize karşın yine de kendinizi suçladığınız boyutları olur ve sevginin her türünü taklit edebilir.

Ben konunuzda aşk göremedim. Cümlelerinizin altında acıma duygusunu hissettim, naçizane fikrim.

Sonuçta sizin seçiminiz ve memnunsanız, kime ne.

Gözünüzden kaçan bir nokta var sanırım.
4 yıllık evlilik söz konusu.
Ben onun borçlarını 8 aydır ödüyorum.
Ama o başından beri böyleydi.

Ayrıca böyle uyumlu olması, vur tokadı oturt bir kişiliği olduğu anlamına gelmiyor.
Onun da sözünün geçtiği konular, çizdiği sınırlar var.
Gezme saatlerime karışır mesela, bu konudan ödün vermez.

Ben dominant bir kişiliğim ama onun da onun için önemli konularda alttan aldığı yok.

Suçluluk duygusuyla böyle olsa bunu iyi biri olarak adlandırıp hoş göremezdim.
Eli mahkum eşek gibi olacak diye düşünürdüm.
Ve bu da daha katı olmamı sağlardı.

Yukarıdaki yorumum sizin yorumunuz için de geçerli.

Ayrıca onu başkalarının önünde rencide ettiğim, ezdiğim konular kendimce haklı olduğum konulardır.
Beni hayal kırıklığına uğrattığı bir meseleyi bu ortamda açarak onu utandırmak isterim.

Bu başından beri olan bir şeydi, canım yandığında can yakma isteği duyuyorum evet.
Vurma konusunda da vurmak demeyelim ama itmek, sarsmak diyeyim çok sinirlenirsem ben yapabilirim ama o hiç dokunmaz.

Elbette ona acıyorum da bunu inkar etmedim zaten.
Kendini böyle perişan bir duruma düşüren birine kim acımaz?

Siz bir yabancı olduğu için sadece acırsınız.
Ben eşim olduğu için sevgimin yanına koyarım o acıma duygusunu fark bu..

Son olarak onun sözlerinden emin olamam artık, olamadığım için zor zamanlar geçiriyorum zaten.

Kendi kredi limitini doldurduğu için ben çekmek zorunda kaldım.
Yani benden çok onun ödemesi var şuan.
Hafiflediğinde ve faizler biraz düştüğünde tek kredi çekip benimkileri kapatıp ona bırakacağız..

O kadar da değil.
Bunun sorgulamasını ben de yaparım yoksa..

Tekrar oynamaz demiyorum, emin olamıyorum ki zaten..

Onu bu illetten kurtarmak istiyorum, çabam bunun için.
Israrla ben buyum dediğinde, ben de bu adamdan bir halt olmaz dediğimde çekip gideceğim.
Evet enayiliklerim de yanıma kar kalacak.:)

Sonrasında tek bir hatasını gördüm işte etti iki.
Ben kapıya doğru yol aldım.
Kendimi hazırlıyorum her şeye.
Yine de bir umut bu süre içinde belki düzelir diye tüm çabam..

Yanlış anlamış olabilirim tabii yazdıklarınızdan ben öyle anladım. Yazı dilinde yanlış anlaşılmalar olabiliyor.
Evet burada açılan konulara nazaran kocanız iyi bir insan.
sonuç itibariyle bağımlılık bağımlılıktır. Alkolik bir insanla kıyaslama elbette yapılamaz ama bağımlılığı olan bir insan her zaman yoldan çıkabilir. Acaba eşiniz için tedavi yöntemi vs var mı? bunu araştırabilirsiniz.

Bu arada nacizane tavsiyem her ne olursa olsun eşinizi hiç kimsenin yanında rencide etmeyin. Rencide edilmek insanlar için yıkıcı olabiliyor hatırlatmak isterim.
Umarım eşiniz ilk yorumumda dediğim gibi bazı şeyleri tolere etmeniz için alttan almıyordur.
İyi forumlar.

Teşekkür ederim.
Burada her detayı yazmaya kalksam roman olur, bu haliyle bile çoğu kişi için uzun..

Elimden geldiğince kısa öz tutmaya çalışınca böyle oluyor evet.

Maalesef. Haklı olduğumu düşündüğüm yerde kızgınlık ve kırgınlıkla başkalarının yanında utandırmaktan zevk alıyorum..
Sanırım psikolojim alttan alttan utansın, utansın ki yapmasın bir daha diye yaptırıyor bunu. Böyle kötü bir huyum var.

İyi niyetimi kullanma lüksü yok artık.
Kullandığı takdirde sonumuz ayrılık.

Hiç bir keşke bırakmaz bende.

Hayırlısı olsun..

Elbette ne yaşadığınızı siz daha iyi bilirsiniz, bizler buraya yazılan kadarı ile çözümleme yaparız.
Bir tecrübemle yorumladım konunuzu, acımak da bir sevgi türüdür zaten ve dozu arttıkça erkek-kadın ilişkilerindeki olması gereken sevginin sağlığını bozar, yok eder vb. Ben bunu bir zaman tecrübe ettim. Acımak üzerine yaptığınız yorumu okumadım, ilkin yazdığınızı yorumladım. Şu açıklamalarınızla birlikte sizin davranışlarınız da pek sağlıklı değil ki ne denebilir, başkası önünde utandırmak, rencide etmek... Bağımlıyı bağımlılığına daha da iter belli olmaz.
Neyse,
Hakkınızda hayırlısı olsun, zor.

Tebrikler
Yapıcı bir yorum :)

Nomu esin bir bağımlı. Kaç kez daha yazarim bunu bilmiyorum :) geçen sefer sana tedavi olmazsa bosan demiştim. Sen de bağımlılığı kabul etmediğini bir daha yaparsa terk et dediğini belirtmistin. Bir daha yapmis. Emin ol yapmaya da devam edecek. Sana defalarca söyledim. Dirdir etmek, bosamakla tehdit etmek çözüm değil. Tek cozum tedavi. Bir taraflarından uydurmasinlar yok polismis de sicile işlermis de. Psikolojik destek alan yüzlerce polis var. Gayet de işlerine devam ediyorlar. Hemen bu akşam cantani hazırla ve yarin benimle psikiyatra gelmezsen gidiyorum diyerek kesin restini cek. Cantan salonun ortasında dursun. Sakin geri adım atma. Bir kumarbaz ancak sıkı bir rest karşısında geri adım atar. Ağlayıp sizlamasina kanma. Mimik bile gösterme. Dedigimi yap lütfen...

Benim babamda maalesef aynı şeyleri yapıyor yıllardır ve yapmaya devam ediyor. Kardeşlerimin ve bizim her şeyimizi bu uğurda harcadı. Aileme dedem bakıyor. Bide bunların üstüne bize yapmadığı kötülük kalmadı. Ama annem 4 çocuğu olduğu ve kimsesi olmadığı için yıllardır çekiyor.

Ikına ıkına ilerletiyorsunuz sanki evliliğinizi, bir ayağınız kapıda bir ayağınız içeride, ben de mutlu hissetmiyorum sizi. Kindarlığınızla birlikte diğer taraftan duyduğunuz iyi niyetiniz çok yoruyor sizi, iyice sürüncemede bırakıyor.
Güvenebileceğinizi de pek düşünmüyorum, zor biri gibisiniz.. Uzun süre bir hata yapmaması lazım bi parça rahatlayabilmeniz için, bi noktaya kadar gelmeniz lazım fakat şuan uzun bir zaman olarak görünüyor size.. Bende de vardır bu.
Dilerim her şey iyi yönde değişir güzelleşir mutlu olursunuz.
Hayırlısı hakkınızda.

Son düzenleme:
Bana koca delisi yerine aşık bir kadın ya da insan vicdan delisi gibi geldi.Onunla bir hayat yaşamışsın, onu böyle zor durumda bırakıp gitmeye kıyamıyorsun.Aslında öyle sorumsuzca kişiyi çok insan bırakıp gidebilir fakat kalmak ve yardımcı olmak merhametli insanın işidir.Her yiğidin işi değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…