Organik ürün hileleri??

Gamzeliia

Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2024
143
43
13
29
Organik ürün olarak satılan her şeyi alıyor musunuz? Ben bazen çok fazla paketli gıda tüketiyoruz diyerek üzülüyorum ama insanlar öyle hileler yapıyor ki hiçbir şeye güvenip alamıyorum. Eğer alıyorsanız nerelerden alışveriş yapıyorsunuz hangi markalar güvenilir sizce?

Üzerinde organik ürün logosu bulunan tüm ürünleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz

Bu bir sertifikasyon kuruluşu ile çalışmış ve oradan onay almış anlamına gelir ama sadece lafta organik kelimesini duyduğunuzda buna asla güvenmeyin hangi sertifikasyon kuruluşu ile çalıştığını sorun
Eğer pakette ürünse üzerindeki logoya bakın yeterli

Logoya, sertifikasına bakıyorum ve hep o şekilde alıyorum kızıma. Kendimizde artık o şekilde alışveriş yapıyoruz

Üzerinde organik sertifikalı hiç bir ürünü almıyorum. Zira suanki ülke koşullarında organik ürün üretebilmek ve bunu ticari ölçeklerde ürün elde edilmek imkansıza yakın. Pestisit analiz sonucu ne olursa olsun kesinlikle tuketmiyorum, almıyorum.

Valla tarım orman bakanlığı listesini her gün gördükçe ben ne yesek içsek bilemiyorum belki aylardır dışarıdan yemek yemeyi bile bıraktım, bakalım kendimiz bahçe aldık ekip biçelim deneyelim diye ama tohum da işte ne kadar güvenilirse..

Ata tohumu satın alabilirsiniz. Satan yerler var Instagram'da. Ben de takip ediyorum o listeyi, gerçekten içler acısı.

Nereden takip ediliyor liste acaba?

Nereden bakıyorsunuz tam olarak?

Bu organik ürün sertifikalarını da hileyle rüşvetle alabilirler mi peki? Bilmediğimden soruyorum . Malum ülkede sahte diplomalar bile patlak verdi. Sahte diplomayla kaç sene doktorluk öğretmenlik yapılmış bu ülkede

İnanın hiçbir fikrim yok umarım alınabilen bir şey değildir çünkü bu ülkede kime güveneceğimizi şaşırmış durumdayız..
İnstagramda Tuğba Parıltı var gıdamuhendisianlatıyor hesabı bazen o paylaşıyor içeriklerikleriyle detaylarıyla birçok şeyi ondan görüyorum bende organik sertifikalı ürünler de kullanıyor ürün içerikleri de yorumluyor, yani parayla anlaşmalı işler yapanlara güvenmekten iyidir böyle şeyler diye de düşünüyorum anladığımız şeyler de değil o yüzden çok dikkat etmek lazım. Keşke her şeyi kendimiz yapabilsek ama illa ki dışarıya bağlı olunca mecbur en iyisini arıyoruz ama kasabın bile hileli et satmak için makinede türlü değişiklikler yaptığı ülke burası, kimse malım kötü katkılı koruyuculu demiyor ki…

Biz de organik ürün almaya dikkat ediyoruz. Evet belki ülkede hiçbir şeye güvenilmiyor ama en azından sertifikalı ürün aldığımızda organik olma ihtimali var. Diğer ürünlerde öyle bir iddia bile yok en azından sağlıksız olduğu kesin olan şeyleri almamış oluyoruz. Elimden gelen de bu zaten en fazla. gerçekten paketli ürünler çok korkunç.

Kozmetik olarak incia, siveno, momwell, ecowell gibi markaları çok beğendim bu arada. Temiz içerikli kozmetik ürünlere de bakmak isterseniz tavsiye derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…