organik ürünler ve destek

hirayeliz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2017
4
0
36
Merhabalar arkadaşlar.

ben yeni bir site kuruyorum adı ....com organik ürünler ve ev yapımı ürünler satmak istiyorum. hem evime katkı olsun istiyorum hemde faydalı bir şeyler yapma peşindeyim. eğer isterseniz sizlerle de iletişime geçip yörenize ait ürünler varsa satabiliriz. ben sizden alırım siteme koyarım gibi gibi.. sizin içinde uygunsa tabiki. sitem yapım aşamasında suanda hersey tam değil suanda. sizlerden de destek istiyorum.

Teşekkürler arkadaşlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır bilmiyorum. suanda satış falan yapılmıyor zaten. gerekli işlemler nedir bilmediğim için bilgi de almak istiyorum. Çok teşekkür ederim.
 
Organik ibaresini kullanmak için her şeyin organik olduğunu ispat etmeniz ve organik olduğuna dair sertifika almanız gerekir. Ve düşündüğünüz şey başka yörelerden bir şeyler alıp satmak olduğuna göre hepsinin organik olduğu nasıl ispat edilecek?
Başınız ağrımasın diye uyarmak istedim bu konuyu araştırın. Bu olay çekirdeksiz üzüm deyip çekirdekli üzüm satmaya benzer. Organik başka, doğal başka, yerel, yöresel başka bir şey. Al sana bir kg doğal domates dersem bunda bir sorun yok. Ama bir kg organik domates dersem ürünün yetişme aşamasında kullanılabilecek olan ilaç miktarı bile bellidir o dozda kullanıldığını ispat edip sertifikalandırmam gerekir.
 
peki o zaman organik ve sertifikalı üretim yapan yerlerden alırsam ve sitemde satış yapsam bu bir sorun teşkil eder mi? bilgilendirmeniz ve ilginiz için teşekkür ederim.
 
ilk amacım da o yönde. şuanda kendim üretim yapamayacağım için belli başlı yerlerden temin edip satış düşünüyorum. ilerleyen süreçte iyiye giderse işler gerekli belgeler için başvurular yapıp kendime ait belgelerle iş yapmayı hedefliyorum.
 
Merhaba,
sitemizde kendi ev yapımı ürünlerinizi site, blog vb bilgi vermeden satabilirsiniz ama satış siteniz, iletişim bilgisi vb vermek yasaktır.
 
Kızlar dun gece bizi böcekler ısırmıştı bu gecede devan etti ışığı açtık sinek yok netebaktim yatak böcekleri tahta. Kurusu diyor bunlardan nasıl kurtulabilirim
 
X