Örgü örgü bilen arkadaşlar nolur bakın ya:(

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

janet_

Zombican'ın annesi
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2010
1.518
0
66
İzmir
bu resimdeki bereyi bebegime örmek istiyorum henüz dogmadı ama ben hiç örgü yapmadım ilk olcak bu tarif eden olursa yapmayı çok istiyorum lütfen bakın yorum yapın

Merhaba caım öncelikle bebegin hayırlı saglıklı bir bebek olsun inşallah örgüye gelince okadar kolayki anlatim örgünün ismi trabzan şimdi malzemelerimiz kalın tıg ve yün iplik başlıyoruz on onbeş tane zincir cekiyoruz sonra bu zinciri birleştiriyoruz elimizdeki örgümüz yuvarlak halka gibi oldu ve tekrar üc yada dört zincir cekerek tıgımıza bir kez ipi dolayıp bu halkaya batarak boşluga degil ama örgüsüne batarak üc kerede battı cıktı yapıyoruz aralara birer zincir cekerek bu işlem halkamızın etrafı dolana kadar devam edelim inşallah anlatabiliyorumdur bu en tepesi oluyor onra halka dolunca ikinci bölüme aynı şekilde devam istediginiz uzunlukta olunca bitirelim o aşagı taraftaki kulakcıklara gelince de onlarıda tam kulak hizasında oraya batıp zincir cekerek aynı işlemi yapıyoruz bitirip öteki kulakcıgıda yapıyoruz gelelim gözlere beyaz ipten göz büyüklüğüne göre mesela altı zincir cekip bu zincire düz olarak o örnekten yapıyoruz ve şapkaya dikiyoruz onun üstüne sırayla resimdeki gibi örüp üstüne dikiyoruz burnunuda aynı şekilde ama sivrilterek yani dört trazansa üc ve iki yaparak bi burun yapıp dikiyoruz şapkamızın püskülüne gelince ipten istediğin uzunlukta ve aynı boyda kesip alt tarafını bir iple bağlıyoruz ve şapkanın tepesinden bağladığın kısmını sokarak icinden dikiliyo şapkamız bu kadar elimden geldiğince anlatmaya calıştım umarım yardımcı olabilmişimdir sonuctan haberdar edersen sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…