Örgü Örgü Örmeye Ne Dersiniz?

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
c01ep5.jpg
bu şalın yapılışını verir misiniz

Seda bu tığ işine benziyor ne yazık ki ben tığ işinden pek anlamıyorum benneyaptımki Bilen arkadaşlar yazarlar umarım.yerimseniben

bu şalın yapılışını verir misiniz

sedacım fulara orta noktasından başlanıyor canım
20 kadar zincir çek ve 5 adet yuva yap bu zincir üzerine 4 zincir çek ve geri dön
1. yuvaya 3 tane trabzan/dolgu yap 3 zincir çek aynı yuvaya tekrar 3 trabzan yap
2. yuvaya 1 trabzan yap
3. yuvaya 3trabzan-3 zincir-3 trabzan yap
4. yuvaya 1 trabzan yap
5. yuvaya 3trabzan-3zincir-4trabzan yap

üst sıraya çıkıyoruz şimdi 4 zincir çek ve trabzanlar arasındaki 3 zincirin içine 3 trabzan- 3zincir-3 trabzan yap aradaki tek trabzanın altından tığı geçir ve oraya trabzan yap tane
3. yuvanın üztüdeki 3 zincire yine 3 trabzan-3 zincir-3 trabzan yap
yine tek trabzanın altından geçir tığı ve trabzan yap 3trabzan-3 zincir-3 trabzan ( balıksırtı denir bizde bu işleme)
tek trabzanı yine altında al ve yap sonra dğer 3 zincire balıksırtı yap son trabzanın üzerine trabzan yap 4 zincirle üzt sıraya çık

istediğin kadar deva edip aynı işlemler uçarındaki bademleri yap
ipi kopar ve ilk başladığın yere geri dön ve yuvalara tekrar aynı işlemleri yap
ortasına çiçek ör ve dik

sedacım resmin üzerindeki adreste yapılışı videolu anlatımı olabilir bir araştır önce istersen

yaabunlar çok ağır modeller insanın canı gidiyor ama ben başlasamabiyelerden herhalde bi 10 sene sürer artık kızım giyer benim için kolay olsun örnekli ama güzel dursun emeğinize sağlık hepsi çok güzel gözüm gönlüm açıldı bi ahhhh çektim sağolun

yaabunlar çok ağır modeller insanın canı gidiyor ama ben başlasamabiyelerden herhalde bi 10 sene sürer artık kızım giyer benim için kolay olsun örnekli ama güzel dursun emeğinize sağlık hepsi çok güzel gözüm gönlüm açıldı bi ahhhh çektim sağolun

Yelizce ne örmek istiyorsan ona göre model seç..Modelleri ağır olan örnekler var ama düz şekilde de örebilirsin yerimseniben
Sevgilera.s.

sabahtan bu saate kadar tek tek baktım kalkamadım valla bitirdim sonun tum sayfaları begendiklerimi aldık :) bilmediklerim olursa sorarım yani resmen bravo hulya hanım cok gusel acıklama ve resimler bayıldım bende yaptıklarımı eklerim inşallah :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Eklemek istediklerinizi 'Kendi El Emeklerimiz' bölümünde görmek beni çok sevindirir..Ayrıca Soru ve İstekleriniz bölümünde sorularını sorabilirsiniz..Buradan da cevaplayabilirim..
Teşekkürler ilginize..

örgü beni çok rahatlatıyor hamileyken kızıma ciciler örmüşlüğüm var ama uzun soluklu pek bişey yapamam sıkılırım ellerine emeğine sağlık canım

İki çeşit örülüşü var..(Lila'nın)
Önce şişe 1 ilmek alıp düz örülüyor..sonra yine 1 ilmek alıp sıra sonuna kadar devam..Arka sırada şiş üstündeki boş ilmekle yanındaki ilmeği bir ters örüyorsunuz..
2. yine 1. sırayı yukardaki gibi yapıp, arka sırada boş ilmekleri bırakıyorsunuz..Umarım resimdeki örnekle anlattığım örnek birdir..Kolay gelsin..

a.s. Merhaba ,
ben yeni üye oldum ilk kez size yazıyorum bebek patikleri çokkk güzel olmuş elinize sağlık ama nasıl yapıldığını çıkaramadım rica etsem yapılışını (turuncu olan)bana iletebilirmisiniz çok teşekkürler şimdiden

Back
X