Örgü Örgü Örmeye Ne Dersiniz?

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
Canım 25 ilmek ör...20 ilmek kes.(Yaka).26 ilmek daha ör..arka sırayı ör..Daha sonra yuvarlak oluşması için yanlardan 1 er ilmek kesebilirsin..Yani yaka için 20 ilmek kesmen yeterli..Kolay gelsin canım.

Canım 25 ilmek ör...20 ilmek kes.(Yaka).26 ilmek daha ör..arka sırayı ör..Daha sonra yuvarlak oluşması için yanlardan 1 er ilmek kesebilirsin..Yani yaka için 20 ilmek kesmen yeterli..Kolay gelsin canım.

aşkım ben kesmeden eksilterek yaptım ama öle olmazmı fena olmadı sanki sona ilmek çıkarıp tamamlıcam ne dersin dün akşam öle yaptım da:emir_bebek:

arkadaşlar ben bebek yeleği örmeye başladım ufak bişey olacak yeni doğan için
30 ilmek ön taraf kol ve yaka kısımları için nasıl eksilteceğim. birde kol oyuntusunu nasıl yapacağım örgüye yeni başaladımda yardımcı olabilirseniz sevinirim

arkadaşlar ben bebek yeleği örmeye başladım ufak bişey olacak yeni doğan için
30 ilmek ön taraf kol ve yaka kısımları için nasıl eksilteceğim. birde kol oyuntusunu nasıl yapacağım örgüye yeni başaladımda yardımcı olabilirseniz sevinirim

duygucum kolay gelsin Şeniz
kol kesmeye karar verince 4 tane kes devam et en kolayı bu T kol deniyo bebeklerde rahat ve kolay oluyo
yaka için de eğer kare yaka yapmak istersen kol oyuntusundan 4-5 cm sonra 5-6 ilmek kes 2 cm kadar daha ör ve bitir
eğer yuvarlak yaka yapacaksan hülya daha deneyimli bu konuda o sana daha çok yardım edebilir

nilsu34 a.s.

bereye 2 ters- düz lastikle başlayabilirsin 2cm kadar ördükten sonra sıra başında artır 17 ilmek ör 1 artır 1 düz ör 1 artır 17 ilmek tekrar ör bu şekilde sırayı tamamla arka sırayı ters ör ön sırada şimdi ters örmeye başlıycaz sıra başında artır 8 ilmek ters ör 3 ilmeği tersten birlikte al 8 ilmek ters ör 1 artır 1 düz 1 artır 8ters 3ünü ters kes 8 ters devam et
arka sırada ters ör hepsini
ön sırada düz ör sıra başında artırmayı unutma 19 ilmek oldu sanırım artıtmaların arası bu sırayı kesmeden sadece artırmaların olduğu bölümde artırarak düz devam et arka sırayı ters ör ön sırada tersten örcez ve ortada 3 kescez 5 sıra olcak ön yüzde haraşo görünen ilmekler de hayli artmış olacak
sonrada kesme işlemine gelicez bere küçülecek her sırada bunun için her ön sırada ortadaki üç ilmek kesilecek bir ön sırada düzden bir sonrak ön sırada tersten ve bu sefer artırmaların arasında kalan 1 düz ilmekte bir önceki sırad artırdıklarımızla birlikte tersten kesilecek ilmekler azalıncaya kadar devam edicez ve şişte kalan son 8-10 ilmeği örgünün ipini uzunca koparıp taktığımız iğneye geçirip büzücez sonrada tersinden bereyi dikicez

hep diyorum örmek anlatmaktan daha kolay
kolay gelsin umarım çıkarırsın olmazsa hülyadan msn adresimi al birgün randevulaşalım msn de ben sıra sıra anlatayım başka bir yol aklıma gelmiyo senin varsa fikrin söyle ortak bir noktada buluşabiliriz

gece hiç uyumadım oğlumu bekledim seni bekletmiyim diye yazdım umarım çok karmaşık olmamıştır

duygucum kolay gelsin Şeniz
kol kesmeye karar verince 4 tane kes devam et en kolayı bu T kol deniyo bebeklerde rahat ve kolay oluyo
yaka için de eğer kare yaka yapmak istersen kol oyuntusundan 4-5 cm sonra 5-6 ilmek kes 2 cm kadar daha ör ve bitir
eğer yuvarlak yaka yapacaksan hülya daha deneyimli bu konuda o sana daha çok yardım edebilir

emelcim ya burdada yetiştin imdadıma çok teşekkür ederim canım t kol yapabilirim umarım 4 ilmeği birden mi kesiyorum canımŞeniz

ARKADAŞLAR ELİMDE SÜPER AnGORA YÜnÜM VAR YÜnLERLE nE YAPACAĞIMA KARAR VEREMİYORUM nE DERSİnİZ FİKİRLERİnİZİ BEKLİYORUM

nettenelislerimotifler0yg9.jpg

ÖN : 80 ilmek petrol renkle düz örgüye başlanır. 8 cm sonra her gelişte 1 ilmek kesilir. 27 cm sonra kol oyuğu için 3 ilmek kesilir. Diğer tarafa gelindiğinde 3 ilmek birden toplanıp kesilir. Kol oyuğu için tekrar 2 ve yine 2 ilmek kesilir. 31 cm bitene kadar yaka kısmı 1er ilmek kesilerek cıkılır. Diğer taraftada aynı işlem olacak.

ARKA : 77 ilmekle başanır. 37 cm örülür. Kol için 3-2-2 ilmek kesilir. 31 cm daha ölçerek, ilmekler kapatılır.

KOL : 76 ilmekle başlanır. 13 ilmekte 1 er ilmek her iki yandan eksilterek 47 cm kol boyu olana kadar örülür.

MONTAJ : Önce omuzlar dikilir. Kollar denk gelecek şekilde dikilir. Tüm beden birleştirilir. Etek uçlarından başlayıp tüm kenarları geçecek şekilde tığ ile sıkiğne örülür.

(Alıntı)

Hülyacığım ben mudeli yapmak istiyordumya başladımama 77 ilmek bana olmadı 100 ilmek başladım bende 4.5 no şişle örüyorum ipim ince çünkü
şimdi bana yardımcı olursan sevinirim diğer ölçüleri nasıl ayarlıyacağım birde 31 cm kol oyuntusu için biraz fazla değilmi hırkalarımı ölçüyüyorum 23 oluyor lütfen acil yardım

Canım orda açıklama yazıyort ama dediğin gini yünün inceyse 100 iyi..Kol oyuntusunu diğer kazaklarına ölç tabi..23 dediysen 23 iyi..Modeldeki tarzda yapacaksın ama ölçüm değişir..Diğer kazaklarından hangisi uygunsa ölçerek yap canım..ben öyle yapıyorum.

ya sormak istediğim şimdi arkayı yüz başladımya önlere kaç başlamalıyım
kola kaç başlamalıyım

Arkayı 100 başladıysan ön 103 ilmek olmalı canım.Ama ipim ince diyorsun 108 110 başlasan da olur ipin inceyse.Kol 100 veya 106 olabilir.
Diğer yerler aynen dediği gibi..Yalnız ölçüler değiştiği için ölçerek yaparsın sen.

ben yaptığım bolero ve fuları buraya koymak istiyorum resimlerini ama nasıl yapacağımı bilmiyorum yardımcı olurmusunuz

Canım bu adresten gir..Gözat de..Bilgisayarından istediğin resmi seç ve Host ıt butonuna bas..Biraz bekledikten sonra bir sayfa açılacak..En alttaki linke kopyala de..Burdaki sayfaya gel ve cevap yazdığın yerdeki sarı kutucuk var..üzerinde dağ şekline benzer bir resim..sarı.araya resim ekle yazar.O kutucuğa tıkla ve yapıştır de gönder..

hülyacığım nette gezerken sakallı iple yapılmış çiçek şeklinde bir paspas gördüm. açıklamasında ortasının tığla yuvarlak yapıldığı ve yaprakların sonradan örülüp eklendiği yazıyodu. ama ben tığ işinden pek anlamıyorum. ortasının yuvarlaklığı için bir önerin varmı. misinalı şişle falan olurmu acaba. rengarenk çok hoş bir paspastı. tavsiyeni bekliyorum

Back
X