orhangazili göçmenler

yok canım ya eskidendi o ..
artık herkesle herkes evlenebiliyo ..

Bir ailede iki kardeş birbirine benzemiyorken...

Kendi memleketlisinden evlenmek isteme..
Ayvayi yedim desenize (((

Yok canim bu bahsettigim erkek turkiyede yasiyordu istanbulda ama bulgaristandan kendi koyunden olan bir kizla evlendi bazilari icin hala gecerli bu benim topragimdan olsun durumu...

Ayy canim bilmiyorum yaa ben cok seviyorum cok asigim dahada tanismadim zaten baski fln olur mu ustumde bilmiyorum sadece sevgilimin agzindan dinliyorum ailesini tabi gayet medeni insanlara benziyorlar ama annemler kultur icin degilde su terorist olaylari yuzunden istemiyorlar sanki her kürt dagda yatip kalkiyormus gibi :/

Siz nasil sorunlar yasadiniz peki cok ozel olmazsa bosanma karari aldiran sorunlar nelerdi

Kültürler çok farklı.Kürtler çok ataerkil.Bu çok belirgin.Bizde de ailenin reisi erkektir ama çok belirgin olmaz.Göçmen aileler yeni evlenenleri rahat bırakır genelde.Buna rağmen onlara(daha çok erkek evlada) mümkünse ev alır...Ama kürt aileleri rahat bırakmaz pek,içiçe olmak ister.Bu da bunu görmeyen göçmen kızına zor gelir.Bizler çok içli dışlı değiliz.Sever sayarlar birbirlerini ,ama kürtler gibi belirgin bir sülale sevgisi yoktur.Bu çok zorladı beni.

Bir de kürt olduklarındna değil belki ama göçmenler çocuklarına mümkünse bir ev hazırlamayı isterken onun ailesinde şu anlayışı gördüm.''ben adam ettim ,okuttum,şimdi oğlum bize baksın,oğullarım(3 yetişkin erkek) toplansın bana ev alsın''düşündesindeydi babası.(Daha bizim ev yok,yeni memur olmuş benimki,evlenmeden önce de babasına vermiş,evlenirken yardımı çok az olmuş)..
Bir de küçüğünü büyüğüne baktırma gibi bir anlayışları vardı.Evliliğimizin ilk yılından yanımıza liseye gidecek kardeş gönderdiler,bana hiç sormadan.Biraz evli ablasında biraz bizde kalmıştı okul zamanı.Çocuğu tabi üzmedim hiç,onun suçu yok..Babasının böyle bir anlayışı vardı..Baskın bir babaydı.Babasının eşi ölmüş,genç ikinci bir hanım almış,onlar balayı yaşamıştı)

Son düzenleme:

Allahimm Allahimm evlerden irak (
Bazi anlattiklarinizi bende goruyorum sevgilimde mesela babasina asla hayir diyemiyor koskoca adam olmus ama saygidan diyorum zaten sorun etmiyorum bunu ama evlenincede babasinin dedigi olacaksa ne anladim evliliktek sevgili gibi takilalim daha iyi o zaman pff ....
Bu ben okuttum ettim olayi benim annemde var malesef babamdan ayri annem beni tek basina buyuttu okutuyo halada ve ben okuttum ettim doktor kiz veriyorum birde ceyiz mi yapcam modunda (
Diger sekilde iki yil once sevgilimin abisi evlendi ilk basta gelin kv ile yasadi bir kac ay ama daha sonra kv nin iki katli evi var kiracilari cikartip bir katini ogluna ve gelinine birakti ve benimkine diyormus iste siz evlenince direk ayri eve cikacaksiniz yanimizda olmicaksiniz fln...
Ben daha dedigim gibi tanimiyorum etmiyorum ama elti hanimla ki o oranin yerlisi cok kiyasliyacaklar diye daha simdiden huzursuz oluyorum ve sulalede tek calisan bayan ben olacagim icin acaba laf olur mu bu bilemiyorum...
Ben tip fakultesindeyim mesela kv brans secmis mi kendine diye soracagina mesela sevgilime diyormus oglum pratisyen mi olacak diye.. Yani branslarin suyu mu cikti illa doktor olacaksamda en dipte mi olayim yani... Dusunemedi o yuzden mi oyle dedi bilmiyorum tabi gunah almak istemem ama zorluklar cekecegimin bende farkindayim ve annemleri bu evlilik icin ikna etmek cok zor olcak ( siz nasil ikna ettiniz ben daha sevgilimi annemle tanistirmadan bile annem evlenirsen beni sil diyo :/

Bu arada arkadasinda konusunu mahvettim cok ozur dilerim kusuruma bakmayin lutfen...

Son düzenleme:
Bizimkiler de güya kürtlere soğuk bakarlardı.
Ben anlaştım,sevdim''deyince ikna oldular,diretmediler fazla.Bizimkiler bukonuda fazla hoşgörülü:)
Damatlarına çok nazik davrandılar.Kendi evlatlarındna saydılar.
Ama malesef bu hoşgörünün kurbanı olduk.Hiç ailemin kıymeti bilinmedi.

Sanirim en iyisi o hayati birebir kendim yasamak tecrube etmek olacak :/
Belki korktugum gibi olmicam hicbirsey yada belkide hic aklimin ucundan gecmeyen seyler gorecegim hayirlisi Allahtan artik :)
Cok sagolun sorularimi cevapladiginiz icin umarim ailemde ilimli yaklasir :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…