Bahçe Bakımı ve Çiçekler ORKİDEM İÇİN YARDIM KIZLARR

Kendi şeffaf saksısında gelmedi mi? Saksı ve toprağını hemen mi değiştirdin anlamadım.
Öncelikle çiçekliyken toprak değiştirilmesine gerek yoktur.
Direk güneş görmeyecek. Gün ışığı alan bir yerde veya tülün arkasından gölgeli şekilde güneş alması da yeterli onun için. Doğal ortamında palmiyelerin köklerinde yetişirmiş. Palmiye yapraklarının gölgeli ışığında büyürmüş.
Tropikal bir çiçek olduğu için nemli havayı sever. Sabahları fıs fıs yapman hoşuna gider. Ben yapmıyordum. Evde akvaryum olduğu için onun buharı yetiyordu onlara.
Haftada bir çiçek çoşturanın orkide besinli sıvı gübresini suya karıştırıp kovaya oturtarak sulama işlemi uyguluyordum. 15-20 dakika öyle bekletip o suyu bütün kökler ıslanana kadar döküyordum.
Sıvı gübreden çok memnundum. Üst üste iki kere çiçek almışlığım var.
Tabakta su kalmayacak kesinlikle. Köklerinin hava alabilmesi lazım.
Ve kesinlikle ilgilenince anlıyorlar.

Evde 5 orkidem vardı. Koçtaş veya bauhaus a her gittiğimde 1 tane alıp gelirdim. Son zamanlarda hamilelik de olunca ilgim azaldı onlara çiçek açma zamanlarına da çok vardı. Kv me verdim hepsini.

Canım ben 3 aydır bakıyorum... üzerinde son bir çiçeği kaldı yani orkideme iyi baktığımı düşünüyorum zaten en fazla 3 ay çiçekli kalabiliyorlarmış... bakımıda şöyle pencereden 1 - 1,5 metre kadar içeri bir konumda duruyor... Güneşten kavrulmuyor ama güneşi yine de alması gerekiyor. Sulama işlemide kış olduğu için hafteda bir kez sabah saatlerinde 1 bardak kadar su veriyorum... Akşam verirsen çürür. Zaten çok su isteyen bir bitki değil sürekli nemlendirmene gerek yok malum kış daha..
Ben çok sevdim orkideyi bakalım bir kaç tane daha almak istiyorum..

Canım evet kendi küçük şeffaf saksısındaydı ama çiçekçi daha geniş şeffaf bir saksı ve toprağını da vermiş onunda altında 4 tane deliği var biz de ona aldık prensesi ama doğru mu ettik bilmiyorum.

Önerilerin için teşekkür ederim canım

Saksı çok minik değilse değiştirmeye gerek yok aslında. Genelde orta boy saksıyla satıyorlar. Kaç dalı var? İki dal falansa kökler çok sıkışık durmuyorsa gerek yoktu değiştirmene. Ama artık yapacak bir şey yok sorun olmaz umarım.

Bizde değiştirdik vala geniş bir saksiyla aldık yeni toprak koyduk

Öncelikle, orkidenizi şeffaf saksısı ile gün ışığı alacak , çok soğuk ya da çok sıcak olmayacak bir odada pencere önüne koyun , gün ışığını alabileceği yükseklikte olsun yere koymayın.
Kışın on beş günde bir , yazları ise haftada bir ya da 4-5 günde bir havanın sıcaklık durumuna göre toprağının kuruyup kurumadığına bakarak karar verirsiniz, su dolu geniş bir kabın içine oturtup 5-10 dakika sulanmasını bekleyin,
Çiçek dökme mevsimi geldiğinde , o dalı ikinci boğumundan budayıp bir sonraki Çiçek açma dönemine hazırlayın ,
İnşallah bu şekilde güzelce açıp sağlıkla uzun yıllar yaşayan bir orkideniz olur :)
Tek önemli kıstas, çiçeğin yerini sevmesi ve düzenli olarak ilgilenmek.
Not : ben sulama yaparken , yumurta haşladığım suları soğutup kullanıyorum , benimkileri coşturuyor, tavsiye ederim.

Son olarak şunu eklemek istedim genel bilgi olarak ,
Diyelim ki Çiçek açan dalınız çiçekler döküldükten sonra kurudu, çiçeğim kurudu diye üzülmeyin, eğer yaprakları hala diri ise, kuruyan dalı kökünden kesip atın, birkaç ay içinde yeni Çiçek verecek dallar çıkmaya başlayacaktır .

2 dal canım ama kökleri çok sıkışmıştı kıyamaaam geniş saksıyı alınca sanki o rahatladı bende rahatladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…