- Konu Sahibi yaralikelebekk
-
Benim kizimda da tomurcuklar var bakalım kurumadan hallederiz insallah:) resimleri yüklemeye ne dersiniz kizlarHerkes bir yöntem söylüyobende şimdi Çeşmenin altında suladım suyu süzüldü yapraklarına da fısfısla su inşallah kurutmayız
Ayyy nazar değeeer kıyamaaaammmmBenim kizimda da tomurcuklar var bakalım kurumadan hallederiz insallah:) resimleri yüklemeye ne dersiniz kizlar
Kendi şeffaf saksısında gelmedi mi? Saksı ve toprağını hemen mi değiştirdin anlamadım.
Öncelikle çiçekliyken toprak değiştirilmesine gerek yoktur.
Direk güneş görmeyecek. Gün ışığı alan bir yerde veya tülün arkasından gölgeli şekilde güneş alması da yeterli onun için. Doğal ortamında palmiyelerin köklerinde yetişirmiş. Palmiye yapraklarının gölgeli ışığında büyürmüş.
Tropikal bir çiçek olduğu için nemli havayı sever. Sabahları fıs fıs yapman hoşuna gider. Ben yapmıyordum. Evde akvaryum olduğu için onun buharı yetiyordu onlara.
Haftada bir çiçek çoşturanın orkide besinli sıvı gübresini suya karıştırıp kovaya oturtarak sulama işlemi uyguluyordum. 15-20 dakika öyle bekletip o suyu bütün kökler ıslanana kadar döküyordum.
Sıvı gübreden çok memnundum. Üst üste iki kere çiçek almışlığım var.
Tabakta su kalmayacak kesinlikle. Köklerinin hava alabilmesi lazım.
Ve kesinlikle ilgilenince anlıyorlar.
Evde 5 orkidem vardı. Koçtaş veya bauhaus a her gittiğimde 1 tane alıp gelirdim. Son zamanlarda hamilelik de olunca ilgim azaldı onlara çiçek açma zamanlarına da çok vardı. Kv me verdim hepsini.
Canım evet kendi küçük şeffaf saksısındaydı ama çiçekçi daha geniş şeffaf bir saksı ve toprağını da vermiş onunda altında 4 tane deliği varKendi şeffaf saksısında gelmedi mi? Saksı ve toprağını hemen mi değiştirdin anlamadım.
Öncelikle çiçekliyken toprak değiştirilmesine gerek yoktur.
Direk güneş görmeyecek. Gün ışığı alan bir yerde veya tülün arkasından gölgeli şekilde güneş alması da yeterli onun için. Doğal ortamında palmiyelerin köklerinde yetişirmiş. Palmiye yapraklarının gölgeli ışığında büyürmüş.
Tropikal bir çiçek olduğu için nemli havayı sever. Sabahları fıs fıs yapman hoşuna gider. Ben yapmıyordum. Evde akvaryum olduğu için onun buharı yetiyordu onlara.
Haftada bir çiçek çoşturanın orkide besinli sıvı gübresini suya karıştırıp kovaya oturtarak sulama işlemi uyguluyordum. 15-20 dakika öyle bekletip o suyu bütün kökler ıslanana kadar döküyordum.
Sıvı gübreden çok memnundum. Üst üste iki kere çiçek almışlığım var.
Tabakta su kalmayacak kesinlikle. Köklerinin hava alabilmesi lazım.
Ve kesinlikle ilgilenince anlıyorlar.
Evde 5 orkidem vardı. Koçtaş veya bauhaus a her gittiğimde 1 tane alıp gelirdim. Son zamanlarda hamilelik de olunca ilgim azaldı onlara çiçek açma zamanlarına da çok vardı. Kv me verdim hepsini.
Önerilerin için teşekkür ederim canımCanım ben 3 aydır bakıyorum... üzerinde son bir çiçeği kaldı yani orkideme iyi baktığımı düşünüyorum zaten en fazla 3 ay çiçekli kalabiliyorlarmış... bakımıda şöyle pencereden 1 - 1,5 metre kadar içeri bir konumda duruyor... Güneşten kavrulmuyor ama güneşi yine de alması gerekiyor. Sulama işlemide kış olduğu için hafteda bir kez sabah saatlerinde 1 bardak kadar su veriyorum... Akşam verirsen çürür. Zaten çok su isteyen bir bitki değil sürekli nemlendirmene gerek yok malum kış daha..
Ben çok sevdim orkideyi bakalım bir kaç tane daha almak istiyorum..
Herkes bir yöntem söylüyobende şimdi Çeşmenin altında suladım suyu süzüldü yapraklarına da fısfısla su inşallah kurutmayız
Anladım canım teşekkür ederim inş kurutmayıznişanlımda bana dün almış orkide.
15 günde bir sulasın demiş gün ışığı alan yerde tutsun demiş.
:)
aaa öyle mi dinlenmiş su derken? Iyi su mu versek acaba ay bilemedimÇeşme suyu verme. Dinlenmiş su olması gerekiyor.
Ayy bu erkekler hepsi aynı yerden mi aldı nedir:))[/QUOTE]nişanlımda bana dün almış orkide.
15 günde bir sulasın demiş gün ışığı alan yerde tutsun demiş.
:)
Canım evet kendi küçük şeffaf saksısındaydı ama çiçekçi daha geniş şeffaf bir saksı ve toprağını da vermiş onunda altında 4 tane deliği varbiz de ona aldık prensesi ama doğru mu ettik bilmiyorum.
Bizde değiştirdik vala geniş bir saksiyla aldık yeni toprak koydukSaksı çok minik değilse değiştirmeye gerek yok aslında. Genelde orta boy saksıyla satıyorlar. Kaç dalı var? İki dal falansa kökler çok sıkışık durmuyorsa gerek yoktu değiştirmene. Ama artık yapacak bir şey yok sorun olmaz umarım.
[/QUOTE]aaa öyle mi dinlenmiş su derken? Iyi su mu versek acaba ay bilemedim
Ayy bu erkekler hepsi aynı yerden mi aldı nedir:))
aaa öyle mi dinlenmiş su derken? Iyi su mu versek acaba ay bilemedim
Çeşme suyu bekletilince zararlı olmuyor değil miKenarda bekleyen çeşme suyu varsa da olur. Benim 5lt lik olur kenarda hep suların kesilme ihtimaline karşı tuttuğum.
Kesinlikle adını ne koydun:)galibaaa.
çok güzel bir çiçek ama zevkliymişler
2 dal canım ama kökleri çok sıkışmıştı kıyamaaamSaksı çok minik değilse değiştirmeye gerek yok aslında. Genelde orta boy saksıyla satıyorlar. Kaç dalı var? İki dal falansa kökler çok sıkışık durmuyorsa gerek yoktu değiştirmene. Ama artık yapacak bir şey yok sorun olmaz umarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?