Bahçe Bakımı ve Çiçekler ORKİDEM İÇİN YARDIM KIZLARR

Ay ne güzel anlatmışsınızz çoook Teşekkürler aaaa yumurta haşaldığımız su mu ne faydası oluyo kii

Ay ne güzel anlatmışsınızz çoook Teşekkürler aaaa yumurta haşaldığımız su mu ne faydası oluyo kii
Rica ederim , bu şekilde orkidesini sürekli öldüren birkaç arkadasım hayata geri döndürdüler çiçeklerini :)
Yumurta kabuğunun muhteviyatında var olan vitamin minerallerin bir kısmı , haşlama suyuna geçiyor , bu da çiçeklere güzel bir besin oluyor , hiç o Çiçek coşturan sulara gerek kalmıyor.

Peki yumurta haşladığım suları bir şişede biriktirsem prensesin toprağı kuruyunca sulasam bir sıkıntı olur mu su beklediğinde? Siz nasıl uyguluyorsunuz

Peki yumurta haşladığım suları bir şişede biriktirsem prensesin toprağı kuruyunca sulasam bir sıkıntı olur mu su beklediğinde? Siz nasıl uyguluyorsunuz
Bir sorun olmaz ben de sulama yapacağım kasede toplayıp bekletiyorum , hatta menekşelerimi ve diğer çiçeklerimi de hep o sulardan yapıyorum. :)

Hayır güneş gören yere değil gün ışığı alması Yeterliymiş çiçekçi öle söylemiş canım bi de annen bu sulama işlemini kaç haftada bir yapıyor
Günes gün isigi arasinda bir fark görmedim aynisini demek istedim bende
yani annem orkidelerini küvvrtin icine koyup suluyor orda bekletiyor suyu akana kadar hafta bir kac defa yapiyor sanirim

Güzel bilgilerin için tesekkurler sevgili T Teacher611634 yumurtayi deneyeceğim çok mantıklı geldi. Ama bugün bir suluyayim dedim musluk suyunu bir bardaga koydum biraz beklicem. Ne zaman sulayim klor açısından? Çok soru sordum an kusura bakma çok güzel bilgiler vermissin

Benim orkidem kurudu . Daha doğrusu anneme hediye gelen . Hediye gelen bir çiçeği kuruttuğum için hala çok üzgünüm. Yılbaşında anneme bir orkide hediye ettim onun yerine . Saksısı şeffaf değil seramik gibi bir akrabamızınki yavru vermiş dediği gibi suluyorum . Çiçeğin kökleri dışarda beyazlaştığında su istiyor demekmiş. Bir kaba su koyup çiçeği batırıyorum . Kökler yeşil olduğunda çıkartıp süzdürüyorum .

Ben derin bir kabin icine koydum saksiyi. Haftada bir suluyorum. Dibi suyun icinde kaliyor. Su anda üç dal verdi uzeri cicek dolu.

Solan orkidemi nette arastirip mutfaga koydum. Orkide nemi severmis ve solan orkidem 2 ayda canlandi kok ve yaprak fiskiriyor. Ben 10 gunde bir 1 cay bardagi su koyuyorum saksisida dantel plastik saksi,seffaf degil

Neresine kadar batırıyorsunuz peki? Dallarını da ıslatacak sekilde mi yanı sadece çiçeklere ve tomurcuklara mı getirmiyorsunuz?
Derin derken saksi yarisina kadar gelen bir kasenin icinde duruyor. Diger cicekleri sular gibi suluyorum. Saksidan akan su kasede birikiyor. Bu su kokleri bir hafta nemli tutuyor.

Orkidenin onlarca çeşidi var. Dolayısıyla bakımı değişiyor. Sizin ki hangisiyse ögrenip ona göre bakim yaparsınız.

Fakat genel itibariyle çiçek hariç yapraklar haftada 3 kez fiş fiş yardımıyla sulanması. Sularken yapraklarına dokunmayın.
Toprak çok kuruysa topraktan değilse haftada bir kez alttan şu vermeniz yeterli.
Gübreleme ve bakim.yapmazsanız en fazla 3 , 4 kez çiçek verir.
Ha birde budama mevsimleri var , onları kaçırmayın.
Güneş direkt değilde gün ışığı görse daha uzun ömürlü oluyor. Yerinin değiştirilmesini de pek sevmez.

Ben nemli bir yerde yaşadığım için nemlendirmem gerekmiyor 2-3 haftada bir suluyorum 1 su bardagi kadar. Ama nem olmayan bi bolgedeyseniz bir kaba tas ve su koyun saksinin altina yerlestirin o nemlendiriyor. Bir de direk gunese koymayin isik alan bir yere koyun. Direk güneş alan yerde yaprakları yanıyor.

Orkide en güzel ışık alan mutfak tipi yani nemli yerde güzel büyür. Birde mutlaka tül perde arkası gibi yani süzülerek gelen ışıkta canlı olur. Ayrıca çiçekçinin dedği gibi fıs fıs ile arada bir mesela haftalık (mutfakta durursa) hem toprağına hem yaprağına sıkın. Su mümkünse yağmur suyu olsun, yoksa kaynatılmış soğumuş su olsun. Salon gibi bir yere koyarsanız mutlaka oradada yine süzülen ışık ortamında tutun, yanına bir kapta su bulundurun ki o nem sağlasın ve haftada 1-2 fıs fıs yine yaprak ve toprağına.. Çok titizlenmenize gerek yok, direk güneş ışığına maruz kalmaz ise ve nemli ortamda bulunursa uzun yıllar yaşar.

Canım orkide suyu pek sevmez ben de fısfıslama yöntemiyle yapraklarını dallarını ve çiçeğini suluyorum. Ayda bir de az bir şekilde toprağını suluyorum ve güneş gören yerde bakıyorum. Orkidelere doğum kontrol hapları çok iyi geliyor bunu da değerlendir derim

Senelerce denemistim de hic becerememistim. Bu sene ilk mahsullerimi aldim :)
Ama okudugum kadariyla herkes cok farkli bakiyor.
Ben kisin iki haftada yazin haftada bir yarim cezve su ile suluyorum.
Arada da sivi orkide besini.
Her ne kadar amator olsam da bu sene amatorlukten cikma yolundayim

Arkadaşların söylediği gibi orkide nemli ortamları sever fakat öyle cokta suya bogmayin.Ayda bir dezenfekte amaçlı bir küçük kapak suyun içine bir ağrı kesici (novalgin)koyup toprağına dökün. Sağlıkla buyuyecektir.Bu arada ziraat mühendisiyim bitki konusunda iyiyimdir güvenebilirsiniz :))

Estagfurullah insallah faydalı olabilmişizdir :) hepimiz seferber olduk , orkideler bu yaz coşacak insallah :)
Dediğim gibi ben sürekli haşlama suyunu dolayısıyla dinlenmiş suyu veriyorum , direkt Çeşmeden vermeyin ne olur ne olmaz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…