- 11 Kasım 2015
- 465
- 264
- 33
- 37
- Konu Sahibi yaralikelebekk
-
Ay ne güzel anlatmışsınızz çoook TeşekkürlerÖncelikle, orkidenizi şeffaf saksısı ile gün ışığı alacak , çok soğuk ya da çok sıcak olmayacak bir odada pencere önüne koyun , gün ışığını alabileceği yükseklikte olsun yere koymayın.
Kışın on beş günde bir , yazları ise haftada bir ya da 4-5 günde bir havanın sıcaklık durumuna göre toprağının kuruyup kurumadığına bakarak karar verirsiniz, su dolu geniş bir kabın içine oturtup 5-10 dakika sulanmasını bekleyin,
Çiçek dökme mevsimi geldiğinde , o dalı ikinci boğumundan budayıp bir sonraki Çiçek açma dönemine hazırlayın ,
İnşallah bu şekilde güzelce açıp sağlıkla uzun yıllar yaşayan bir orkideniz olur :)
Tek önemli kıstas, çiçeğin yerini sevmesi ve düzenli olarak ilgilenmek.
Not : ben sulama yaparken , yumurta haşladıydım suları soğutup kullanıyorum , tavsiye ederim.
Canım peki bu sürekli nemlendirme olayını hergün yapıyomusun[/QUOTE
ben nemlendirme yapmıyorumki 2-3 ayda bir aklıma geldikçe su veririm süreklide açıyor
Rica ederim , bu şekilde orkidesini sürekli öldüren birkaç arkadasım hayata geri döndürdüler çiçeklerini :)Ay ne güzel anlatmışsınızz çoook Teşekkürleraaaa yumurta haşaldığımız su mu ne faydası oluyo kii
Peki yumurta haşladığım suları bir şişede biriktirsem prensesin toprağı kuruyunca sulasam bir sıkıntı olur mu su beklediğinde? Siz nasıl uyguluyorsunuzRica ederim , bu şekilde orkidesini sürekli öldüren birkaç arkadasım hayata geri döndürdüler çiçeklerini :)
Yumurta kabuğunun muhteviyatında var olan vitamin minerallerin bir kısmı haşlarken suya geçiyor çiçeklere güzel bir besin oluyor , hiç o Çiçek coşturan sulara gerek kalmıyor.
Bir sorun olmaz ben de sulama yapacağım kasede toplayıp bekletiyorum , hatta menekşelerimi ve diğer çiçeklerimi de hep o sulardan yapıyorum. :)Peki yumurta haşladığım suları bir şişede biriktirsem prensesin toprağı kuruyunca sulasam bir sıkıntı olur mu su beklediğinde? Siz nasıl uyguluyorsunuz
Bu güzel bilgi için teşekkürler canımBir sorun olmaz ben de sulama yapacağım kasede toplayıp bekletiyorum , hatta menekşelerimi ve diğer çiçeklerimi de hep o sulardan yapıyorum. :)
Günes gün isigi arasinda bir fark görmedim aynisini demek istedim bendeHayır güneş gören yere değil gün ışığı alması Yeterliymiş çiçekçi öle söylemişcanım bi de annen bu sulama işlemini kaç haftada bir yapıyor
Neresine kadar batırıyorsunuz peki? Dallarını da ıslatacak sekilde mi yanı sadece çiçeklere ve tomurcuklara mı getirmiyorsunuz?Ben derin bir kabin icine koydum saksiyi. Haftada bir suluyorum. Dibi suyun icinde kaliyor. Su anda üç dal verdi uzeri cicek dolu.
Derin derken saksi yarisina kadar gelen bir kasenin icinde duruyor. Diger cicekleri sular gibi suluyorum. Saksidan akan su kasede birikiyor. Bu su kokleri bir hafta nemli tutuyor.Neresine kadar batırıyorsunuz peki? Dallarını da ıslatacak sekilde mi yanı sadece çiçeklere ve tomurcuklara mı getirmiyorsunuz?
Estagfurullah insallah faydalı olabilmişizdir :) hepimiz seferber olduk , orkideler bu yaz coşacak insallah :)Güzel bilgilerin için tesekkurler sevgili T Teacher611634 yumurtayi deneyeceğim çok mantıklı geldi. Ama bugün bir suluyayim dedim musluk suyunu bir bardaga koydum biraz beklicem. Ne zaman sulayim klor açısından? Çok soru sordum an kusura bakma çok güzel bilgiler vermissin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?