- 11 Kasım 2015
- 465
- 264
- 33
- 37
- Konu Sahibi yaralikelebekk
-
Canım küçük kapak su içinde novalgini çözdürüp toprağına dökeceğiz değilmi :) toprağını dezenfekte mi ediyor??? Haşlanmış yumurta suyu sıkıyorum yapraklarına ve toprağına günlük bu konu hakkında ne düşünüyorsun yumurta kabuğunun vitaminleri suyuna geçiyormuşArkadaşların söylediği gibi orkide nemli ortamları sever fakat öyle cokta suya bogmayin.Ayda bir dezenfekte amaçlı bir küçük kapak suyun içine bir ağrı kesici (novalgin)koyup toprağına dökün. Sağlıkla buyuyecektir.Bu arada ziraat mühendisiyim bitki konusunda iyiyimdir güvenebilirsiniz :))
Ay maşallah prenseseEki Görüntüle 1774362 Eki Görüntüle 1774364
Senelerce denemistim de hic becerememistim. Bu sene ilk mahsullerimi aldim :)
Ama okudugum kadariyla herkes cok farkli bakiyor.
Ben kisin iki haftada yazin haftada bir yarim cezve su ile suluyorum.
Arada da sivi orkide besini.
Her ne kadar amator olsam da bu sene amatorlukten cikma yolundayim
Doğum kontrol hapıCanım orkide suyu pek sevmez ben de fısfıslama yöntemiyle yapraklarını dallarını ve çiçeğini suluyorum. Ayda bir de az bir şekilde toprağını suluyorum ve güneş gören yerde bakıyorum. Orkidelere doğum kontrol hapları çok iyi geliyor bunu da değerlendir derim
Doğum kontrol hapını ez toprağına dök üstünü de sula... Kadını doğurtmayan hap çiçeği fışkırtıyor...Doğum kontrol hapıgerçekten mi ??? Ne faydası varki yaaa
Doğum kontrol hapının saç çıkardığını duymuştumda (ezip şampuana katmak suretiyle) çiçeği coşturduğunu duymamıştım canımDoğum kontrol hapını ez toprağına dök üstünü de sula... Kadını doğurtmayan hap çiçeği fışkırtıyor...
Eger ilk defa bakiyosan ve saksisindan cikarmadiysan (genelde satildiklari saksilar daha kucuk olup cabuk kuruyo cunku) ilk baslarda 10 gunde bir sula.Ya arkadaşlar ben acemiyim ilk orkidemi 20 gün önce aldım. Ama geçen hafta tomurcuklarından ikisi öldüAlt yaprakları da soluyor sanki yaa. Ölmesin istiyorum.
Bu konuyu takip ediyorum ama burada da iki görüş var sanki suyu sevmez diyenler de var su ver diyenler de var. Şimdi ben ne kadar aralıkla sulayacağım. Haftada bir sulasam on beş günde bir de haşlama yumurta suyu versem kurtulur mu? Yoksa üç beş günde bir az az mı versem? Altına su koysam mı?
Mesela annemin bir orkidesi maşallah her yıl açar pek de güçlü bir orkide ama annem üç beş günde bir veriyorum diyor. Ama o zaman da çürür mü?
Bir de benBimden aldığım için saksısızdı garibim saksısını değiştirdim ondan mı oldu peki sizce yaa?
Yani saksısını değiştirdiğim için ölür gibi oldu da toplanır mı şimdi?
Ilk mahsulumu aldim derken azmettim ve daha onceden aldigim orkideleri ciceklendirdim demek istedimAy maşallah prenseseinşallah solmaz güzellik
Eger ilk defa bakiyosan ve saksisindan cikarmadiysan (genelde satildiklari saksilar daha kucuk olup cabuk kuruyo cunku) ilk baslarda 10 gunde bir sula.
Daha sonra havalar daha cok isininca haftada bir tum topraga degecek sekilde sulama kafi gelir diye dusunugorum.
Maşallah rengi de harikaymış nazar değmesin büyüsün orkidenAy ben direk kazulet gibi bişeye koydum
Eki Görüntüle 1779999
O şeffaf minik geldi gözüme ne bileyim
Ben haftada bir sulayacamMaşallah rengi de harikaymış nazar değmesin büyüsün orkiden
Ben de baktım minicik nefes alamaz dedim ara tara şeffaf baya da büyük bir saksıya taşıdım onu da annem çiçekteyken toprak değiştirilmez demişti. Şimdi tomurcuklarından iki tanesi düştü
Acaba öldürüyor muyum diye korkuyorum yaa.
Ne kadar da bir sulanır bir anlasam. Kimi su sevmez diyor kimi nem sever diyor. Onbeş gün diyen de var mesela annem beş günde bir sula ben suluyorum diyor.
Çok kafam karıştı.
4-5 gun cok sik olur.Ben o saksı çok küçük diye değiştirmiştim büyük saydam bir saksıya geçirdim onu hata mı ettim ki?
Şimdi o zaman dört beş günde bir sulasam olur o zaman değil mi?
Yok yokAy bir de o dibinde çakıl taşı gibi olan şeyler ne? Ben sadece orkide toprağı koydum böyle taş da mı koymak gerekiyor?Cekirgee
Ben haftada bir sulayacam
Bitkileri severim de orkide hiç yetiştirmedim bakalım
Bişey bulursam sana da yazarım
Toptağı bile değişik bunun, inşallah soldurmam
4-5 gun cok sik olur.
Seffaf saksin varsa isin kolay soyle ki;
Alttaki koklerde dahil beyazlasinca orkiden su istiyodur. Biraz kendini kurutmasina izin ver sulamak icin.
Ben mesela kendi aldigim saksilara degistirince iki haftada bir suluyorum yetiyo gibi ama bi tanesi niyehse daha cok su istiyo, kokleri den anlayip onu daha cok suluyorum.
Yazin 10 gunde bir ya da haftada biri buluyor genelde sulamam.
Orkide topragi ile degistirdin degil mi?
Normal toprakta olur direk
Benim saksı da saydam değil
Ayvayı yedik mi ne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?