- 26 Ağustos 2014
- 2.027
- 2.989
- 133
Araba almak istiyor, kardeşine kredi çekmek istiyor, seninle geleceği için hiç bir hazırlık yok, sordun mu ona, ha diyince olmuyor bu işler, güvendiğimiz birisi de yok, neden evliliğimiz için tasarruf yapmak yerine sürekli borca girme hayalleri kuruyorsun diye?Kiyafet konusunda kendine ozenmiyo acaba israf gbimi goruyo diyorm bi ayakkabi alir baya bi giyer onu eskitene kdr o zmn alir yenisini ztn bahanemi yapti ki
Ilk isime guvenmezdi hesabnda 5bin tl vardi kpss icin cikti isten onu harcadi ama ..tutumlu fazlasyla aslndaBu adam parasını yönetemiyor, kendinden önce başkalarına harcıyor, evlenince bu başkalarının evini geçindireceğim diye sizi mağdur eder, bence işsizlikten daha önemli problemler var ilişkinizde, bu adam 10 bin TL maaş da alsa yine yazın ortasında kışlık ayakkabı giyer gibi geldi bana
Araba uzaktayz en cok ben istiyorm 1 ayda 2 ayda bir gorusmek bitiriyor bizi..ama diyeblrki suan alamam.madem ben zannediyormki her sey duzene girdi ama girmemisAraba almak istiyor, kardeşine kredi çekmek istiyor, seninle geleceği için hiç bir hazırlık yok, sordun mu ona, ha diyince olmuyor bu işler, güvendiğimiz birisi de yok, neden evliliğimiz için tasarruf yapmak yerine sürekli borca girme hayalleri kuruyorsun diye?
Aramizdaki cok farkli inanin cok adam tanidim hatta gereginden fazla alimliyim ve neler yasadigimi tahmin bile edemezsiniz cok seviliyorum ve cok deger veriyorum sadece bu sorunlar yuzunden bitirmk ne kdr dogru karar veremiyorum ortada cok byuk bana yaplms hata yok ki..daha bir gun beni bile isteye kirmadiben de ayrıl diyorum.. ortada sıkıntıdan başka birşey yok üstelik 2 senedir sabrediyorum diyorsunuz.. sevgili iken kendini belli etmiş adam, türkiyenin en iyi ünisinden mezun olup ayakkabı alamayacak durumda ise var bir sıkıntısı.. siz sabredip birşeyleri yoluna koymasını beklerken kardeşine kredi çekmesi de karakterini ortaya koymuş..
yapmayın kendinize bunu, en güzel yıllarınızı "bir gün herşey çok güzel olacak" diye bekleyerek geçirmeyin. öncelikle evlilik fikrini tamamen çıkarın aklınızdan. sadece sevgili olarak bakın karşınızdaki adama. sizi mutlu ediyor mu beklentilerinizi karşılıyor mu? bunları değerlendirin. evleneceğiz gözüyle bakınca herşeyi görmezden gelen yapıya sahibiz çünkü. evlenince hiçbirşey iyiye gitmiyor, en güzel günler her zaman sevgililik günleri oluyor bunu bilerek adım atın..
Aslnda anneye babaya cok uzak bu kardeyle ezilmisler bira birbrlerine tutunmuslar sanki annesi o degisik bag var annesi 3 yildr evine 1 kere geldi calisirken dusunun dusknlugunuKardesine kredi cekecegine kendine ayakkabi alsin 50tl ye bile var.sakin acıma acinacak hale düşersiniz.benim kocamda ailesine canını verir kendine harcamaz.sonuc evlenirken 1kuruş yardim etmediler.evlendik yuzsuzce para istediler.hala gizlice yolluyor.sakin bu kadar aileyi düşünüyorsa evlenme yoksa başını taşlara vurursun.insanin kendine saygisi olur.50tl ayakkabi alinmaz mi 3000 tl kazaniyorsa
Allah yardımcın olsun. Para göz aile ve onlara yedirmeyi seven kocayla çok zor!Kardesine kredi cekecegine kendine ayakkabi alsin 50tl ye bile var.sakin acıma acinacak hale düşersiniz.benim kocamda ailesine canını verir kendine harcamaz.sonuc evlenirken 1kuruş yardim etmediler.evlendik yuzsuzce para istediler.hala gizlice yolluyor.sakin bu kadar aileyi düşünüyorsa evlenme yoksa başını taşlara vurursun.insanin kendine saygisi olur.50tl ayakkabi alinmaz mi 3000 tl kazaniyorsa
Aramizdaki cok farkli inanin cok adam tanidim hatta gereginden fazla alimliyim ve neler yasadigimi tahmin bile edemezsiniz cok seviliyorum ve cok deger veriyorum sadece bu sorunlar yuzunden bitirmk ne kdr dogru karar veremiyorum ortada cok byuk bana yaplms hata yok ki..daha bir gun beni bile isteye kirmadi
Belki de ..simdi hesabina baktrayim arkdsm bankada ondn sonra kopacak kiyamet :) bi anlayayim noldugunuDün ayakkabı için alışverişe çıkan biri olarak söylüyorum. Adam cimri. Çünkü Türkiye geneli pek çok mağaza indirimde. 30-40 liraya ayakkabı satıyorlar.
sakın belli etme baktırdığını amaBelki de ..simdi hesabina baktrayim arkdsm bankada ondn sonra kopacak kiyamet :) bi anlayayim noldugunu
Canım bugünkü huzurun hep birbirinize kilometrelerce uzak olduğunuz için, evlenince diyosun ki "nasıl da körmüşüm", güven bana, ben de uzaktan yürüttüğüm ilişkimin sonunda evlendim, sevgili olduğumuz dönemde bir kez kavga etmedik, hiç bir sorunumuz olmadı, şimdi ise kavgasız günümüz olduğunda şükrediyoruz, şimdi yaptığı müsriflik veya cimrilikler gözüne gelmiyor, üstü kapatılabilir sorunlar gibi ama evlenince öyle olmuyor, evlenince seni de yazın ortasında kışlık ayakkabı ile gezdirir veya bir gün dışarı çıkarmaz, tatile götürmezse, durumu müsait olduğu halde ev eşyalarını en kötüsünü almak istiyor vs. inan o zaman sorun yaparsın artık. İlla evleneceğim diyorsan; kendi işini eline almadan evlenme! Şu an ondan bekliyorsun her şeyi, sen de işe gir sınavlarından sonra, birkaç ay çalışsan bile kenarda birkaç TL birikimin olur.Aramizdaki cok farkli inanin cok adam tanidim hatta gereginden fazla alimliyim ve neler yasadigimi tahmin bile edemezsiniz cok seviliyorum ve cok deger veriyorum sadece bu sorunlar yuzunden bitirmk ne kdr dogru karar veremiyorum ortada cok byuk bana yaplms hata yok ki..daha bir gun beni bile isteye kirmadi
Etmemde soyledgi gibi ekside degil ya da kredi borcunu o oduyosa cekecegi varsakın belli etme baktırdığını ama
çalışmak için illa devlete gırmek sart degıl bu bır, özelde de ıs ımkanları var ve onları da degerlendırebılırsınız..Hep yaziyorum buraya biraz olsun rahatliyorum cunku ne ablam var ne abim ne de akli selim dost..
Atama bekleyen biriyim evlenmeyi dusundugm insanda ozelde,ust duzey memurluk icin bekleyen biri.90puani da aldi sinavdan..evlilik icin suan beklemedeyiz.
kizlar her seye sifirdan basliyoruz erkek arkdsma ailesi zerre destek degil o da igne istemiyor.zaten uzakta yasiyor onlardan.2 gun once yanima geldi inanin kislik ayakkabi giyiyor bu ayda alamam diyor..icim parcalaniyo artik..baslarda kizardm kendine bakmiyo diye ama anliyorum simdi.kpssye hazirlanirken isi birakti 3 ay hadi diyorm kendini toparlayamadi ama kalkip evlilik dusunuyoruz.2mizde uni mezunuyuz ama gelecek kaygim bitmiyor.suratim dusuyor ister istemez ayakkabi ya alamazmi insan..kurumlar su allahm cezasi feto olayndan dolayi sinav acmiyo temizlik var..2 yildir sevgili olamadik uzaktan uzaga yurutmeye calisiyoruz.otobusle gelip gitmeye calisiyo yanima..cok korkuyorum inanin bu gidisle evlilik fikrini rafa kaldiricam.evlenmekten bu dunyaya cocuk getirmekten korkuyorum.bu cocuk turkiyedeki en iyi uni mezun ve bu halde ben uni mezunuyum issizim..baska seylere yoneldim.inanin dusunmekten yoruldum guzel gunler hic gelmeyecek gibi o hayallerini anlatrken ben sadece bos bos bakiyorum..
ısde ben bunu cok yadırgıyorun.. ınsanı ınsan yapan, karekterını bellı eden calıskanlıgı dır. ozel de yada kamu da calısıyor olması değildir. 6 sene bekleyen bırı olarak sizi cok ıyı anlıyorum.. ama bu ınsanların kamu çalışanı olması sevdasını, hayatını bu ugur da yonlendırıyor olmasını anlıyamıyorum, aff ola.. belkıde türkiye de doğup yetişmedıgım ıcındır.. henuz bırkac yıldır türkiye de yaşıyorum..2 yildir bizde bunu bekliyoruz ama cok yiprandik telefonda askmi yasanir..yanyanayken ne kdr guzeliz..atama olsn ozelde gelemem babanin karsina net olmam lazim diyor bende ayni sekilde simdi bsska ilgi alanlarima yonelicem ozelde artik
Kisiligiyle iligili ki annemde tanisti bir gram suphem yok..sadece cok sanssiz oldugunu dusunuyorm.senin kardesn yok anlayamazsn o aglarken kayitsiz kalamazdm dedi onu da anlamaya calistim..sizin dusunceleriniz cok guzel bende erkek her seyi yapmali mantgndn nefret ederm gelinlgmi alsam gocunmam..ucretli ogrrt.yaptm ceyizmi hazirladm birkm olmasada..o da evden disari cikmadi cani sklir marketi dolasirdi dusun oyle calsti kpssye ozelde ki ortam cok gerdgi icin hak veriyorum bir yandn uzuluyorum ama bir yandan neden hala duzelemedk diye cok kiziyorumBilmiyorum sanırım ben herkesten farklı düşünüyorum. İlk işe girdiğim yıllarda kardeşim daha okuyordu ben de elimden geldiğince ona destek oldum. Tabi o zaman ufukta evlilik falan gözükmüyordu ama öyle olsa da gene kardeşime destek olurdum.
Bir de siz bu iki senede ne yaptınız? İşe girdiniz mi? Evliliğiniz için para biriktirdiniz mi? Eğer siz çabalarken sevgiliniz yerinde saysaydı o zaman ben de katı olabilirdim. O durumda bile siz ailenizle yaşarken o ayrı bir ev geçindiriyor anladığım kadarı ile yani gene sizin para biriktimeniz daha olası. Ama düğün erkek işidir, evin geçimin o düşünecek diyorsanız ben çekilirim yorum yapmam.
Biz eşimle evlenirken benim ondan daha fazla birikmişim vardı. Gelinliğimi falan ben aldım. Ama eşim şu an benim 2 katım maaş alıyor. Ve benden/bizden hiç bir şeyi kaçınmaz. Mühim olan doğru adamı bulduğunuzdan emin olmak.
Gemileri hemen yakmayın. Olayın aslını astarını iyi ce öğrenin. Baktınız aklınıza yatmayan şeyler var. O zaman ayrılığı düşünün. Sonuçta iyi günde kötü günde.
Bu adam parasını yönetemiyor, kendinden önce başkalarına harcıyor, evlenince bu başkalarının evini geçindireceğim diye sizi mağdur eder, bence işsizlikten daha önemli problemler var ilişkinizde, bu adam 10 bin TL maaş da alsa yine yazın ortasında kışlık ayakkabı giyer gibi geldi bana
Isten ayrilmayacak zaten atama durumu olmazsa gayet iyi ortami eski isi cok berbatti o donemde skntilari oldu bende calisiyorm bir ogrtmen ne yapabilir ki baska kucuk yerdeyim ozelde bile imkanlar kisitli ozel okl 2 tane dusunun..çalışmak için illa devlete gırmek sart degıl bu bır, özelde de ıs ımkanları var ve onları da degerlendırebılırsınız..
gerekırse alt kademe bır ısten bıle baslayabılırsınız.
es adayınız ıcın de aynı sey gecerlı 90 puan alsa bıle atanıp atanmama kısmı tamamen sans....
helekı sözlu mulakatı olan kurumlara gırmek dusuncesı varsa oralarda torpıl de donuyor..
ben kendımden ornek vereyım esım ozel sektorde calısıyor-ınsaat malzelerı satıs pazarlama işi yapıyor ve sureklı ıs degıstırır...
ben su an memurum ama oncesınde sekreterlık yaptım, yurt dısı egıtım danısmanlıgı yaptım yerı geldı sıgortasız kuru maasla calıstım zaten aldıgım asgarı ucret ıdı ama sonra kpss ıle atandım ve memur oldum...
yanı demem o ki evde oturmak yerıne sız oncelıkle bır ıs bulun ve para kazanmaya bakın, es adayınız da su an çalıştıgı yerde yukselmeye baksın dıger ısın garantısı yok. yoksa sız daha cok beklersınız bensıze soyleyım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?