Orta yaş bunalımı mı , hayata geç kalmışlık mi ?

genciza

annesinin sosisi o :)
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
4.158
143
688
43
İstanbul
12 yıllık evli ve 2 çocuk annesiyim.Üniversite mezunuyum, güzel bir evliligim var.Bu sene 36 oluyorum.
İlk hamileligimde son aya kadar çalıştım ve doğuma yakın işten ayrıldım.Ayriliş o ayrılış...Hem başka bir şehirde oturduğumuzdan hem de maddi anlamda ihtiyaç duymadığımızdan tekrar iş arayışına girmedim o dönem.Çocuk fazlasıyla zamanımı alıyordu,sonra ikinci çocuk derken ben bildiklerimi de unuttum ve iş hayatından tamamen koptum.
Yaklasik 9 yıldır çalışmıyorum yani.

Velhasıl çocuklar büyüdü, ben boşa ciktim :)
Evde olmak, temizlik-yemek yapmak beni tatmin etmiyor,kendimi çok verimsiz hissediyorum...Ev işlerini çok sevmediğimden onları da dört dörtlük yapmıyorum zaten...Tüm gün çok boşum, ya sosyal medyadayim,ya dışarda dolaniyorum ya da uyuyorum.Öyle elişi dikis nakış ta hiç ilgimi çekmiyor.Bu durum beni fazlasıyla rahatsız ediyor.

İçimde yoğun bir çalışma isteği var...Gelin gorun ki hiç bir şey bilmiyorum,çok köreldim.Sifirim yani.İş arasam bile ne iş yapacağımı bilmiyorum.Hayata biraz geç kaldım sanırım :( Sudan çıkmış balık gibiyim.Kpss desem 4 ay kaldı,ona da geç kaldım :(

Tavsiyelerinizi,fikirlerinizi bekliyorum.

Yani başvuru yapacak cesaretim bile yok.Ne diyeceğim,9 yıldır çalışmıyorum herşeyi unuttum,ama üstesinden gelirim mi ? 22 yaşında değilim ki ümit vaadedeyim.

Muhasebe , malum sürekli takip istiyor , çoğu şey değişti.Her şeyi unutmuş birini neden iş alsınlar.

Bi iki ay ücretsiz çalışmayı teklif etseniz
Oryantasyon süresini boylelikle atlatabilirsiniz
Baktınız körelmemişsiniz o zaman 4 elle sarsılabilirsiniz
Hem belki de gerçekten körelmediniz
neden olmasın
Amacsizligi çok yakından tanıyorum insanin kendini bi seye yaramaz hissetmesini falan.
Hem siz benden daha illerdesiniz ne güzel iki çocuk büyütüp evinizi yuva yapmışsınız.
Tebrik ederim ;)

Muhasebe ne kadar değişecek ki anlamadım. Eğer ön muhasebeden bahsediyorsanız, o programları aktif olarak kullanan biri olarak öyle çok karışık falan değil. Ayrıca youtube'da programların geniş olarak anlatıldığı videolar bulabilirsiniz. Bence görür görmez hatırlarsınız. İşe başvurmadan evde biraz kendiniz çalışın,öyle başvurun.

Ben de yaklaşık 5 yil ara verdim, uzun sure is bulamadim, yaşım sorun oldu, verdigim ara sorun oldu vs vs. Sonunda bir yerden başladım. Inanin koreldiginizi saniyorsunuz ama aksine, o kadar yil ara verip dinlenip enerji topladiktan sonra cok da kolay adapte oluyorsunuz.
Bence oncelikle varsa tanidik vasitasiyla biyerlerden baslayip pasınızı atin, sonrasi corap sokugu gibi gelir.

yanlış düşünüyorsunuz o zaman belli yaşa gelen herkes kendini kenarıya çeksin şuan en verimli olacagınız zamanlar emeklilik yaşı bile kaç oldu girersiniz bir yere bir kaç ayda işi öğrenir yada adapte olursunuz ha siz kendi yaşınızı sorun ediyorsanız o başka ama bence yaşınız genç kendinize yaşlı muamelesi yapmayın benim tanıdıgım biri var sizin yaşlarınızda oda hiçbir yerde çalışmamış bundan 5-6 sene önce açıköğretimden 2 yıllık adalet bölümünü bitirdi bazı sınavlara girdi sanırım iyi hazırlanmadıgı için olmadı geçen biri eger iş olursa çalışır mısın demiş noter yanında oda ben fazla bir şey bilmiyorum deyince söyleyen kişi zaten onlar kendileri yetiştiriyor demiş bence bir yerden başlamalısınız bu kpss olur yada başka bir şey istedikten sonra her şey olur eger çalışmak istiyorsanız benim kuzenim hayatı boyunca hiç çalışmamış biri lise mezunu şuan 36 yaşında 1,5 senedir bi giyim magazasında çalışıyor herkes bir yerden başlıyor

Aslinda yaşınız hic sorun değil. Tam tersi.
Ben yönettiğim projelerde manager bakarken 2. Takıldıgım nokta aile planlamasi.
Siz çöpsüz üzümsünüz. Aile planlamasi kapanmış ve cocuklar düzene girmiş.
Bu hatayi 2 kere yapdım çünkü. Genc ve cocuksuz kadinlari iş görüşmesine cağirmiyorum bile.

Bir muhasebecinin yaninda cok dusuk ucrete ya da ucretsiz calismayi teklif edin. 1-2 ayda kaparsiniz zaten

Sanırım benimde işten ayrılmış, emekli yaşını bekliyor halim böyle olacak.. :KK48:

Aslinda yaşınız hic sorun değil. Tam tersi.
Ben yönettiğim projelerde manager bakarken 2. Takıldıgım nokta aile planlamasi.
Siz çöpsüz üzümsünüz. Aile planlamasi kapanmış ve cocuklar düzene girmiş.
Bu hatayi 2 kere yapdım çünkü. Genc ve cocuksuz kadinlari iş görüşmesine cağirmiyorum bile.

Bu son yazdiginiz cumle hem cok ahlaksızca ve rezilce, hem de çoğu ulkede suç. Utanmadan acikca yazmissiniz. Çağırmadığınız insanların verilmiş sadakası varmış şöyle ayrımcı bir işyerinde kimse çalışmak istemez. Bir de bunun diğer tarafı var, bugün siz işyerinde cinsiyet ayrımını desteklerseniz, yarın öbür gün ayrımcılığa uğradığınızda eee kardeş sen de ayrımcılığa bir tuğla koydun demezler mi? Derler. Bari kadınlar işyerinde ayrımcılık yapmasın.

Son düzenleme:
Bu son yazdiginiz cumle hem cok ahlaksızca ve rezilce, hem de çoğu ulkede suç. Çağırmadığınız insanların verilmiş sadakası varmış şöyle ayrımcı bir işyerinde kimse çalışmak istemez. Bir de bunun diğer tarafı var, bugün siz işyerinde cinsiyet ayrımını desteklerseniz, yarın öbür gün ayrımcılığa uğradığınızda eee kardeş sen de ayrımcılığa bir tuğla koydun demezler mi? Derler. Bari kadınlar işyerinde ayrımcılık yapmasın.

O kadar haklısınız ki.

Bana evlenirim yarın öbür gün gözüyle baktıkları için kaç yer geri çevirdi.

Hala bu ayrımcılık çok can sıkıyor.

Hele iş yerinin çoğu çalışanı erkekse yine bir erkek işe alıyorlar.

ik’cılardan nefret geldi

Son düzenleme:
Bu son yazdiginiz cumle hem cok ahlaksızca ve rezilce, hem de çoğu ulkede suç. Utanmadan acikca yazmissiniz. Çağırmadığınız insanların verilmiş sadakası varmış şöyle ayrımcı bir işyerinde kimse çalışmak istemez. Bir de bunun diğer tarafı var, bugün siz işyerinde cinsiyet ayrımını desteklerseniz, yarın öbür gün ayrımcılığa uğradığınızda eee kardeş sen de ayrımcılığa bir tuğla koydun demezler mi? Derler. Bari kadınlar işyerinde ayrımcılık yapmasın.
Boşuna ban yiyeceksin. Karşında anlama kapasitesi yüksek biri olsaydı, bu şekilde yazmazdı. Bu tarz insanlar, evliliği zafer olarak gören zavallı kişiler. Hayatlarındaki tek başarıları kocişleri. Umarım, sayıları giderek azalır.

Ahlaksizca ve rezilce olan tek şey seçtiğiniz kelimeler.
Utanilcak bir durum değil. Normal standart personel/ pozisyon uyumu. Genelde her iş görüşmesinde bu tür faktörlere dikkat edilir.
Cinsiyet ayrimi değil. Tam tersine. Kadin manager secmeye aşırı özen gösteririm ve kadinlari yüksek pozisyonlara yerleştirmek icin baya caba sarf ediyorum.
sadece uzun yillar süren projelere genç (tecrübesiz) ve aile planlari kapanmamış (işe girdikden sonra, 3 yil cocuk izinine cikan) kadinlari yerleştirmiyorum. Sorumlu olduğum bölüm ve projelerin agirligi bunu gerektiriyor.
Kısa süreli projelerde genc kadinlara yer vermeye çalışıyorum.
Unutmadan, kendimde bekar ve genc bir kadinim :)
Yazdiklari galiba baya baya yanlış anladiniz. Neyse... olur bazen

Boşuna ban yiyeceksin. Karşında anlama kapasitesi yüksek biri olsaydı, bu şekilde yazmazdı. Bu tarz insanlar, evliliği zafer olarak gören zavallı kişiler. Hayatlarındaki tek başarıları kocişleri. Umarım, sayıları giderek azalır.

Kuzum sen iyimisin?
Kociş mociş... nerden çıkartıyorsun bu sacmaliklari?
Tecrübeli ve orta yaş kadini tercih etmek zavallilik olduğunu bilmiyordun.

Back
X