Orta yaş bunalımı mı , hayata geç kalmışlık mi ?

Pekala da alırlar, sizinle aynı meslekten bir akrabam evlenince işini bırakmış ve tam 19 yıl mesleğinden ayrı kalmıştı, 39 yaşında yeniden mesleğine döndü ve birkaç ayda eski performansına kavuştu, bu arada yetmedi üniversitelilere çıkan aftan yararlandı, üniversiteyi bitirdi, 2. üniversiteye de gitti, şimdi harıl harıl çalışıyor.
İçinizde istek ve azim varsa olmaz diye birşey yok, herşey olur, biraz cesaret.
Şu an reytingi çok iyi olan bir dizide
Başrol oyuncusunun babası sınıf arkadaşımdı :))

Yaklaşık 40 yaş var aramızda :)

Bir muhasebecinin yaninda cok dusuk ucrete ya da ucretsiz calismayi teklif edin. 1-2 ayda kaparsiniz zaten

Ne münasebet kesinlikle böyle bir şey teklif etmesin..
zaten muhasebeciler çok düşük ücrete calıştırıyor.
Bilmeyecek unutacak bir şey yok. Bir iki ayda toparlar

12 yıllık evli ve 2 çocuk annesiyim.Üniversite mezunuyum, güzel bir evliligim var.Bu sene 36 oluyorum.
İlk hamileligimde son aya kadar çalıştım ve doğuma yakın işten ayrıldım.Ayriliş o ayrılış...Hem başka bir şehirde oturduğumuzdan hem de maddi anlamda ihtiyaç duymadığımızdan tekrar iş arayışına girmedim o dönem.Çocuk fazlasıyla zamanımı alıyordu,sonra ikinci çocuk derken ben bildiklerimi de unuttum ve iş hayatından tamamen koptum.
Yaklasik 9 yıldır çalışmıyorum yani.

Velhasıl çocuklar büyüdü, ben boşa ciktim :)
Evde olmak, temizlik-yemek yapmak beni tatmin etmiyor,kendimi çok verimsiz hissediyorum...Ev işlerini çok sevmediğimden onları da dört dörtlük yapmıyorum zaten...Tüm gün çok boşum, ya sosyal medyadayim,ya dışarda dolaniyorum ya da uyuyorum.Öyle elişi dikis nakış ta hiç ilgimi çekmiyor.Bu durum beni fazlasıyla rahatsız ediyor.

İçimde yoğun bir çalışma isteği var...Gelin gorun ki hiç bir şey bilmiyorum,çok köreldim.Sifirim yani.İş arasam bile ne iş yapacağımı bilmiyorum.Hayata biraz geç kaldım sanırım :KK43: Sudan çıkmış balık gibiyim.Kpss desem 4 ay kaldı,ona da geç kaldım :KK43:

Tavsiyelerinizi,fikirlerinizi bekliyorum.
keşke senin yerinde olsam

yaşadığınız yeri bilemiyorum ama,
düzgün bir yerde yönetici asistanı olarak işe başlasanız mesela,
sektörü tanısanız o süreçte kendinizi geliştirseniz?
ingilizce olabilir, personel/idari işler olabilir, muhasebe programları ya da sektöre özel programlar olabilir.

mutluluk ınsanın birseylere baglı oldugu surece kımsenın mutlu olacagını dusunmuyorum.o mutluluk yasam sevinci içinizde yoks ıse girsenızde devam edecek..burd yuzlerce calısan bayanların sikayetlerı ortada .hayat bu sikayet ettıkce konular degişir mutsuzluk degişmez.once saglıgınıza sukredın...bulundunuz ımkanların tadını cıkarın daha guzelleri gelsin..

Sahip olduklarim için şukretmediğimi nereden biliyorsunuz ? Ben mutsuzum demedim , sadece kendimi evde verimsiz hissediyorum...Kendimi ev hanımı gibi hissedemiyorum,ev işi temizlik yemek yapmak bana yetmiyor.Daha üretken olmak,sosyal hayata karışmak,sosyal çevre edinmek v.s.
Sarma sarmak,cam silmek,komşuma büyük keyif verirken bana vermiyor mesela anlatabildim mi?

Evli,sağlıklı,çocuklu olunca hayatimizdaki birşeyleri değiştirmeyi isteme hakkımız olmuyor mu ?

Sahip olduklarim için şukretmediğimi nereden biliyorsunuz ? Ben mutsuzum demedim , sadece kendimi evde verimsiz hissediyorum...Kendimi ev hanımı gibi hissedemiyorum,ev işi temizlik yemek yapmak bana yetmiyor.Daha üretken olmak,sosyal hayata karışmak,sosyal çevre edinmek v.s.
Sarma sarmak,cam silmek,komşuma büyük keyif verirken bana vermiyor mesela anlatabildim mi?

Evli,sağlıklı,çocuklu olunca hayatimizdaki birşeyleri değiştirmeyi isteme hakkımız olmuyor mu ?
valla sukretmek sıkayet etmemektır...belkı sukur anlayısımız farklı .kusura bakmayın.yanlıs anlasıldıysam..ev hanımıyken cam siliyordum temız gorunce mutlu oluyordum...cocuguma bırseyler yaparken...calışma hayatıma basladım gene mutluyum...ısten cıksam gene...:))))mutlulugumu hiç bir sarta baglamadım..kendi adıma....Allah herkesin gonlune gore versin...

valla sukretmek sıkayet etmemektır...belkı sukur anlayısımız farklı .kusura bakmayın.yanlıs anlasıldıysam..ev hanımıyken cam siliyordum temız gorunce mutlu oluyordum...cocuguma bırseyler yaparken...calışma hayatıma basladım gene mutluyum...ısten cıksam gene...:))))mutlulugumu hiç bir sarta baglamadım..kendi adıma....Allah herkesin gonlune gore versin...

Ne güzel, siz her durumda full keyifli olabilen,tatminkar, her daim mutlu hissedebilen, insan üstü bir varlikmissiniz diyecektim ki,hiç adetim olmamasina rağmen,sirf bu kadar iddialı konuştuğunuz için eski konularıniza şöyle bir bakayim dedim :)

Bizim mutluluk,şükür ve hayattan keyif alma anlayışlarımiz tamamen farklı sanirim.
Umarim bir daha ölümün eşiğine gelmezsiniz ve hep coook mutlu olursunuz.
Sevgiler...

Unutmadan... evli veya bekar konusuna niye takıldınız ve nerenizden cikardiniz? Hicbir mesajimda evli veya bekar ayrimi yapmadim. Aile planlamasi kapanmış bir kadinin evli olmasi gerekli degildir. Benim yaşadığım ülkede çoğu bekar ama çocuklu kadinlar.
Neyse.

Aile planlaması kapanmış ne demek?
Bir daha çocuk doğurmayacak mı?
Garantisi var mı bunun insanlara bunu direk soruyor musun yani başka çocuk doğuracak mısın diye,benden geçti derken 3.4.yü doğuran çok tanıdığım oldu keza menapoza giriyorum derken doğuran çok gördüm
İnsanların bu kadar özeline giriliyo mu cidden

Aile planlaması kapanmış ne demek?
Bir daha çocuk doğurmayacak mı?
Garantisi var mı bunun insanlara bunu direk soruyor musun yani başka çocuk doğuracak mısın diye,benden geçti derken 3.4.yü doğuran çok tanıdığım oldu keza menapoza giriyorum derken doğuran çok gördüm
İnsanların bu kadar özeline giriliyo mu cidden

sözlükten bakarak tercüme etdim. belirli isler, her insan grubu icin uygun degildir. Benim yönetdigim projeler uzun yillar sürdügü icin, 3 senelik dogum izini projeyi ve diger calisanlari sarsar.

Garantisi kesinlikle yok tabiki. Garanti sadece ölüm.

Direk sormuyorum zaten kadinlarin cogu direk kendileri yaziyor CVlerini... Burda asiri normal bir durum.
Türkiyede CV icinde yer almiyormu? Yasal mecburiyeti yok ama cogu insan (erkek veya kadin, erkeklerde dogum iznine cikabilir) bunu basindan belirtiyor. Aslinda dogru olani bu bence. Ne kadin madur kaliyor (Mobbing vs) nede is veren. Burda sistem farkli isledigi icin bu tür konular TRde tepki görüyor ama aslinda böyle olunca durumlar calisan icin daha saglikli. Yoksa haberlerde filan duyardiniz yani : Almanyada kadinlar mobbinge ugruyor, kadina ekmek yok.... filan diye :)

bazi is yerlerinde mecbur direk soruluyor. Mesela ablam onkolojide calisiyor. radyoterapi gören hastalar belirli dozda radyasyon sacdigi icin hamile kalmak asiri riskli. Bu sebepden dolayi, hamilelik planlari olan bayanlari baska bir bölüme yerlestiriyorlar. aynisi erkekler icinde gecerli. Türkyede nasil? Yani 20 yadindaki, dogurgan bir adin onkolojide calisip yumurtaliklarini mutasyonami ugratiyor? Soran veya uyaran yokmu?

Back
X