Ortada hata varmi ? varsa bendemi ? yoksa esimdemi?

biliyormusunuz... insan bazen sorunlarini düzeltebilmek icin cok caba göstermek istiyor... olumlu düsünüyor.. ama bazen de yoruldugunu hissediyorsun... umursamamaya basliyorsun...

esimi anliyayim onun huyundan giderek biraz olsun degistireyim derken sanki kendimi degistiriyorum gibi geliyor bana ara sira

başkasının evinde kalmak ona ağır gelebilir ve bunu kabullenmemiş giibi görünüyor..erkek için ağır bir durumdur bu yani içgüveysi olmak..iş bulamadığını, türkiyeden kopup gelmiş olması, almanyada bir çevre oluşturamamış olması ve sizin bu arada onunla olan ısrarınız belkide evlilikten soğutacaktır..eminimki işini bulup, kendi evinize taşındıktan ve kendi çevrenizi edindikten sonra bu durum değişecektir...

sunu cok iyi anladim ... benim ona sürekli ilgisiz oldugunu söylemekten onu kendimden sogutuyorumdur...

yani bundan sonra daha böyle konular acmicam.. zaten görüldügü üzere bi isede yaramiyor...

peki o psikolojikmen bu durumda iken ben ona nasil yardimci olabilirim....

onu anladigimi ona nasil fark ettirebilirim

ona bir iş bbulup kendi evinize çıkararak ve onunda olmaktan hoşlanacağı yaşıtlarınız çevre edinerek...illa konuşmak istiyorsanız türkiyede yaşayıncamı yoksa almanyada oluncamı mutlu olup olmayacağını sorabilirsiniz...

siz uzun zamandan beri almanyada yaşadığınız için..türkiyeden gelipte yurdışına gelip o kültüre alışmak o havayı solumak zor olabilir..kendi çevresini özlüyor olabilir...

evet kendini cok yanliz hissediyor ... özlüyor türkiyeyi ...

bir keresinde sordum ona senin hayalin varmi... (benimle bir hayali vardir umudu ile sordum)

dediki ...evet... türkiyeye dönmek!

tamam anliyorum onu ... ama bir insanin sorunu varsa bu esini ihmal edecek anlaminami geliyor hemen...

sahsen benim sorunlarim, özlemlerim, SIKINTILARIm olsa... bunu esimle paylasirim.. cünkü o benim diger yarim ... en iyi o bana teselli verir diye

Kendin sorup, kendin cevaplıyorsun bak ne güzel. Sen de biliyorsun gerçek doğrunun ne olduğunu. Ama kabullenemiyorsun ya gerçekleri, onun saçma sapan bakış açısından bakmayı deniyorsun birde. Kendin mutlu değilsin ki onu nasıl, ne diyerek mutlu edebilesin. Seven insanın bu şekilde olmayacağını sende ben de iyi biliyoruz. Bu yüzden bunu kabullenip, onun bu kötü davranışlarını kendince yarattığın bahanelerin ardına saklamasan? :44:

Son düzenleme:

Yapacağınız en güzel şey eşinizi tatlı dille 'evlilik uzmanı' veya 'ilişki uzmanı' birine götürün. Direk söylemeyin tabi, bu konuya zemin hazırlayacak ifadeler kullanın. Başkalarından uzak örnekler verin..Şöyleymiş böyleymiş..Bugün bir program izledim..vs diye.. Bence kesinlikle aşılmayacak bir pb değil.

iliski konusunda hala bir tepkisi yok ... gecen hafta cumartesiden beri erteliyor beni ...

tartismalardan bikmistim ... burada bu konuyu actiktan sonra üzerine fazla gitmemeye basladim ...
hic ilgisizlik konusunu acmadim ... hic tartismadik...

ayni sekilde üzerinede hic düsmüyorum

umursamiyorum gibi yapiyorum...

bakalim ne olacak ... yarin bir cemiyet programi var, beraber oraya gidecegiz....
biraz daha aktivitelere katilmaya calisiyorum

cocuk konusundada onun fikirlerini sordum dün ... oda istemiyormus meger... ben sormasam fikrini demicek adam ...

onun düsünceside önce kendi hayatimizi düzene sokalim ondan sonra diyor ...

ama su iliski konusu beni cok sinir ediyor ... aklim almiyor nasil bir erkek bu kadar dayanabiliyor ...

yoksa biz yanlismi biliyoruz, kadinlar erkeklerden daha mi azgin acaba ...

bi laf vardır kaçan kovalanır diye...sen fazla abartmadan kaçan rolünü üstlenmelisin.bi de böle dene bakalım...

ama eşinin işide hiç kolay değil..birincisi adamın işi yok...sanırım dilde bilmiyor...yabancı bir ülke...üstüne bide ailenle yaşıyorsunuz bunlar onu mutlaka etkiliyordur...?????hiç kolay değil yani bir erkek için...

canım üzücü bir durum akat sorun eşinde.Bazı şeyleri hazmedememiş olabilir ama bunu açık açık konuşmalı seninle. Sen zaten elinden geleni yapıyorsun,birde bunların üzerine seni üzmeye hakkı yok bence.

canım kusura bakma ama içimden gelenleri,aklımdan geçenleri yazacağım,bence eşin seninle almanyaya gelebilmek için evlenmiş ve seni sevdiğinede inanmıyorum canım,sizin ailenizin evinde kalmak,eşinin işi olmaması vs... gibi bahaneler eşinin sana sevgisini göstermemesine engel olamaz,çok saçma.

Sagolsun Alman devleti calismayanlara, bizim gibi dötünü yirtanlarin vergisiyle cok güzel para yardimi yapiyor.
Yani o calismayanlar neden calisayimki zaten param geliyor alman devletinden diyor.
Ama alman toplumun icinde reva görmüyor bu gibiler ve asiri dislaniyorlar.
Yani battikca batiyorlar ama haberleri yok bu gibi insanlarin.
Cevreleri sirf türk, ne entegre olmus nede birazcik olsun uyum saglamis olan insanlarin hali cok zor Almanya`da.
Baska eve tasinsaniz devlet kiranizida öderdi aslinda. Neden bunu yapmadiniz? Yoksa aldiginiz kira yardimini annenleremi veriyorsun?
Bence kocanin sana karsi ilgisini merak edecegine, ne olacak halimizle ilgilensen coktan yol katletmistiniz. Bence esin hakli Türkiye`ye dönmekle cok iyi bir karar vermis olursunuz.
Bu arada cemiyet programi ne demek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…