Ortada hata varmi ? varsa bendemi ? yoksa esimdemi?

bana muhtemelen kizacaksiniz ama benim aklima ilk gelen sey esinizin sizinle Almanya'ya gelmek icin evlenmis oldugu.
yazdiklariniza bakilirsa 3 yillik evli ve birbirini seven bir cift gibi durmuyorsunuz pek.
yazdiklarim tamamen tahminden itibaren, ne yasadiginizi tabii ki siz bilirsiniz ama bunlari da dusunun derim...

ben olsam bende üzülürdüm.yani bir insan eşini severken nasıl onunla vakit geçirmez yada ilişkiye girmek istemez sonuçta sevdiğin kişi eşin yani anormallik eşinde bence.herkesin eşinden ilgi görmeye ihtiyacı vardır..

merhaba konuyu baştan beri okudum.ilk aklıma gelen internetten tanışmışsınız ve eşiniz almanyada 3 yıl boş boş oturmuş,sizinle ilgilenmiyor diye dedim ,adam almanyaya gitmek için evlenmiş, sevmiyor sizi.
ama sonra diğer yorumlarına da baktım, sevmese babanı bu kadar ikna etmeye çalışmazdı, bi de ilgilendiği zaman çok mutlu ettiğini anlatmışsın. o zaman sevgisi varsa da gitgide zamanla ilgisi azalmış. arkadaşlar çok doğru yorumlarda bulunmuşlar, adam işsiz gittikçe kendine olan güveni azalmış. bi de annenlerin üstünde iç güveysi olmuş. ev düzeni desen annenle baban sağlıyo, yemek pişiyo faturalar ödeniyo, ee bütün gün dert edecek hiçbir sorumluluğu yok, hala koca gibi değil, çocuk gibi yaşıyor. sen de gelmişsin bu adamdan ilgi bekliyosun.

şimid belki kızacaksın ama bence sen bencillik ediyorsun. aman kocam yanımda olsun bana ilgi göstersin de hiçbişey problem olmaz diyorsun. halbuki aşkla sevgiyle yürümez evlilik, malesef, bi yere kadar yürür. para yoksa,iş yoksa, en önemlisi çaba yoksa,hep sıkıntı varsa,huzursuzluk olur, özgüvenler ruhlar yaralanır, sonra böyle problemler çıkar, o zaman da ne aşk kalır ne bişey.. sen şu anda onu seviyorum diyosun ama böyle devam ederse bi süre sonra sana da fenalık gelecek, sen de sevmekten yorulacaksın. bana burda fenalık geldi çünkü!! zaman geçiyor, çevrendekilere arkadaşlarına bakacaksın. senin ne evin ne düzenin var. bu durumda çocuk da yapılmaz. koca desen ondan memnun değilsin. bi de okul bitecek sen çalışmaya başlayacaksın, hepten gözüne batacak bu durum. başkalarının kocalarına bakıp sinir olacaksın, benimki beni bi yemeğe çıkaramıyor, bi hediye alamıyor diyeceksin..

ben ailene de çok ama çok kızdım. okulun bitmemiş daha, ne olurdu yani bi sene nişanlı kalsanız? senin okulun biterdi.nişanlılık evresinde hazırlık falan yapılırdı, ona iş arardınız, belki küçük bi ev tutardınız.. zaten o türkiye'de sen almanya'da nasıl görüşcektiniz ki baban görüşmenizi istemiyormuş? baban seni çok zora sokmuş..hem kendisi zorlamış seni hemen evlenmeye hem hiçbişeye karışmamış evlendikten sonra. bu da saçma. madem sen zorladın o zaman destek ol, yuva kurmalarına önayak ol.. benim ailem evde böyle bi durum olsa taş taşı yine de bi işte çalış, ne olursa olsun der, onu bütün gün evde barındırmazdı.rahat rahat otursun internette takılsın,ekmek elden su gölden,oh ne ala memleket.. onlar da rahat yani..kusura bakma kızdım ailene çok.. bunu kötülükle kavga gürültü ederek değil tabiki, ama iyilikle ve kararlı bi duruşla yapabilirlerdi.

sana da kızdım çünkü sen okula gidiyosun, bir amacın var.okulu bitirmek,çalışmak. hem sosyal çevren arkadaşların var. o kadar tek taraflı yaşıyosunki.. karşındaki adamın hayatta bir amacı yok görmüyo musun? işi yok para getireyim evime diye düşünmüyor,arkadaşları yok dertleşemiyor, kafasını dağıtamıyor. erkekler için bunlar çok önemlidir. hele ki iş. 3 yıl geçmiş adamı işe sokamadınız tamam. e başka kurslara gitseydi? dilini geliştirseydi, meslek kurslarına gitseydi..belki o şekilde daha kolay iş bulurdu. almanya' da böyle şeyler daha iyi işliyo. bi arkadaş da demiş, kira yardımı alıyomuşsunuz devletten, o zaman bir oda da olsa eşin işe girer girmez eve çıkın derim ben. sorumluluk onda olunca daha çok hevesli çalışır.

canım burda seni bir yakınım gibi gördüğüm için bu kadar sinirlendim başına gelenlere, o yüzden söylediklerime kırılma sakın. inan kardeşim olmuş olsan daha ne laflar ederdim:) sırf senin iyiliğin için, sert konuştum biraz. ama kendimden biliyorum insan böyle sarsılmayınca anlamıyor bazen, anlamak istemiyor.

bak burda kk yanında, iyi haberlerini bekliyoruz canım..

Son düzenleme:
hayir hic birinize kizmiyorum, aksine cok seviniyorum sizin yorumlarinizi okuyunca...

ben buraya bir kac gündür takiliyorum, daha önce hic girmezdim böyle yerlere... demek insanin bir derdi olunca derman ariyor kendince...

buraya takildiktan beri kendimi cok daha iyi hissediyorum ...
en azindan oturup of uf edip agliyacagima birseyler yapmam gerektigini anladim ...
ve sanirim beni anlayan birilerinin olmasi beni biraz olsun sakinlestiriyor ...

bazilariniz yazmissiniz ki bu adam seni sevmiyor almanya icin evlenmis ...
ben asiri derecede süpheki bir insanim ( iyi bir huy olmadigini biliyorum) ve bu yüzdende cogu insanin aklina gelmeyecek seyler geliyor benim aklima...
acaba almanya icin mi evlendi benden... acaba isini kurup beni bosayip hala görüstügü biri vardir belki onunla mi hayatina devam etme planlari icerisindemi
yoksa acaba buralarda birini mi buldu
daha neler neler geldi aklima

benim birde süphelerimin gercekliligini arastirma huyum vardir... aklimda ne gibi bir süphe varsa hep elimden geldigince arastiririm ...
bilgisayara nereye giriyor nereye cikiyor diye porgrammi kurmadim ... odaya gizli kamerami almadim

ama bütün testlerimdende temiz cikti ... adamin hic bir süphelerimi dogrulayacak hareketi yok

iyi de kocaniz sizi neden aldatsin, neden isini kurunca bosamak istesin ki?
ekmek elden su golden yasayip gidiyor iste daha ne istesin belasini mi?
sevgisinden emin misiniz?

3 yıllık evlisiniz ama daha 2 aydır seninle almanyada yaşıyor cnm. hem oraya alışması hemde ailenle beraber yaşamaya alışması zaman alıcaktır. evet duş almaya utanıyor olabilir sonuçta bizlerde kaynanamızın evinde duş almaya çekinmezmiyiz. olay aynı evde yaşamanız bence ayrı eve çıksanız daha rahat olacağını düşünüyorum. kendi evimiz dahi olsa evimizde başka misafir varken ilişkiye giremiyoruz değilki başkasının evinde

katilmiyorum biz bayanlarla erkekler bir degil özleyen arzulayan erkek icin zamanin yeri hic önemli degil ha yillardir evli olsalar ok ama daha bunlar coook yeni evli sayilir bir birlerinin peslerinde kosmalari gerekirken hem ne bu canim zaten kaynanasinin evi artik onlari evi suan icin durum bunu gösteriyor e ne yani yeni eve cikana kadar adam karisina sogukmu davranmali yoksa firsati kendilerimi yaratmali:)

Ya adam daha evli oldugunu hissetmemiski cinsel hayatlarida iyi gitsin.
Adami Almanyaya getirmisler, kayinvalidesinin bir odasina tikmislar, adam bilgisayarin basindan kalkmiyor, devlettende yardim aliyor ( ki cok iyi yardim eder Alman devleti nerdeyse calisma kadar bir maas)
kizda meslegi yok daha okuyor, habire sinavlarda kaliyor oda ilerlemiyor, resmen bir sosyal cöküntü yasiyorlar.
Toplumdan izole edlimis, ne sosyal bir akitivite nede arkadas cevresi yasitlari varki günler böyle gecip gidiyor, bir ilerleme yok, anladigim kadariyla rizeligelin icinde sadece önemli olan cinsel tarafi, onunda gerisi onu pek ilgilendirmiyor.
Ama hepimizin dedigi gibi:
Esine bir is
sonra kendi evinize tasinma
sende ünv. bitirip mesleginde calisma
sosyal cevre edinme
bak gör bunlar olunca kocandan köse bucak kacacaksin cok ilgiden ama moloz moloz oturan bir erkek ne senin icin cekici olur nede kendisini erkek zanneder.
Seni sevdiginden adim gibi eminim ama hayatda sevmek karin doyurmuyor. Ilk önce is, sonra as, sonra sevgi canim ya. Anladinmi sen bizi acaba ne demek istedigimizi?

başlık sahibi arkadaşım eşinin işi gücü yok bilmediği bi memlekete gelmiş ailesinden uzak diyosunki bi oda var üst katta ordayız eşin seninle kendi evinde gibi rahat bi şekilde nasıl hergün birlikte olsun söylermisin nasıl cilveleşsin rahat edebilirmi sanıyosun ayrıca ben ailemin yanında çekinirdim birlikte olmaya duyarlar anlarlar diye seninkide iyi rahatlık adam sevmese gelmezmiş ve bırakıp dönedebilir bence zaman ver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…