merhaba konuyu baştan beri okudum.ilk aklıma gelen internetten tanışmışsınız ve eşiniz almanyada 3 yıl boş boş oturmuş,sizinle ilgilenmiyor diye dedim ,adam almanyaya gitmek için evlenmiş, sevmiyor sizi.
ama sonra diğer yorumlarına da baktım, sevmese babanı bu kadar ikna etmeye çalışmazdı, bi de ilgilendiği zaman çok mutlu ettiğini anlatmışsın. o zaman sevgisi varsa da gitgide zamanla ilgisi azalmış. arkadaşlar çok doğru yorumlarda bulunmuşlar, adam işsiz gittikçe kendine olan güveni azalmış. bi de annenlerin üstünde iç güveysi olmuş. ev düzeni desen annenle baban sağlıyo, yemek pişiyo faturalar ödeniyo, ee bütün gün dert edecek hiçbir sorumluluğu yok, hala koca gibi değil, çocuk gibi yaşıyor. sen de gelmişsin bu adamdan ilgi bekliyosun.
şimid belki kızacaksın ama bence sen bencillik ediyorsun. aman kocam yanımda olsun bana ilgi göstersin de hiçbişey problem olmaz diyorsun. halbuki aşkla sevgiyle yürümez evlilik, malesef, bi yere kadar yürür. para yoksa,iş yoksa, en önemlisi çaba yoksa,hep sıkıntı varsa,huzursuzluk olur, özgüvenler ruhlar yaralanır, sonra böyle problemler çıkar, o zaman da ne aşk kalır ne bişey.. sen şu anda onu seviyorum diyosun ama böyle devam ederse bi süre sonra sana da fenalık gelecek, sen de sevmekten yorulacaksın. bana burda fenalık geldi çünkü!! zaman geçiyor, çevrendekilere arkadaşlarına bakacaksın. senin ne evin ne düzenin var. bu durumda çocuk da yapılmaz. koca desen ondan memnun değilsin. bi de okul bitecek sen çalışmaya başlayacaksın, hepten gözüne batacak bu durum. başkalarının kocalarına bakıp sinir olacaksın, benimki beni bi yemeğe çıkaramıyor, bi hediye alamıyor diyeceksin..
ben ailene de çok ama çok kızdım. okulun bitmemiş daha, ne olurdu yani bi sene nişanlı kalsanız? senin okulun biterdi.nişanlılık evresinde hazırlık falan yapılırdı, ona iş arardınız, belki küçük bi ev tutardınız.. zaten o türkiye'de sen almanya'da nasıl görüşcektiniz ki baban görüşmenizi istemiyormuş? baban seni çok zora sokmuş..hem kendisi zorlamış seni hemen evlenmeye hem hiçbişeye karışmamış evlendikten sonra. bu da saçma. madem sen zorladın o zaman destek ol, yuva kurmalarına önayak ol.. benim ailem evde böyle bi durum olsa taş taşı yine de bi işte çalış, ne olursa olsun der, onu bütün gün evde barındırmazdı.rahat rahat otursun internette takılsın,ekmek elden su gölden,oh ne ala memleket.. onlar da rahat yani..kusura bakma kızdım ailene çok.. bunu kötülükle kavga gürültü ederek değil tabiki, ama iyilikle ve kararlı bi duruşla yapabilirlerdi.
sana da kızdım çünkü sen okula gidiyosun, bir amacın var.okulu bitirmek,çalışmak. hem sosyal çevren arkadaşların var. o kadar tek taraflı yaşıyosunki.. karşındaki adamın hayatta bir amacı yok görmüyo musun? işi yok para getireyim evime diye düşünmüyor,arkadaşları yok dertleşemiyor, kafasını dağıtamıyor. erkekler için bunlar çok önemlidir. hele ki iş. 3 yıl geçmiş adamı işe sokamadınız tamam. e başka kurslara gitseydi? dilini geliştirseydi, meslek kurslarına gitseydi..belki o şekilde daha kolay iş bulurdu. almanya' da böyle şeyler daha iyi işliyo. bi arkadaş da demiş, kira yardımı alıyomuşsunuz devletten, o zaman bir oda da olsa eşin işe girer girmez eve çıkın derim ben. sorumluluk onda olunca daha çok hevesli çalışır.
canım burda seni bir yakınım gibi gördüğüm için bu kadar sinirlendim başına gelenlere, o yüzden söylediklerime kırılma sakın. inan kardeşim olmuş olsan daha ne laflar ederdim:) sırf senin iyiliğin için, sert konuştum biraz. ama kendimden biliyorum insan böyle sarsılmayınca anlamıyor bazen, anlamak istemiyor.
bak burda kk yanında, iyi haberlerini bekliyoruz canım..