Ortak bir hayat

Tatammm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
2.613
1.856
133
35
İyi geceler.. sormak istediğim bir kaç şey var. Evlenip de bu durumdan sıkılan var mı? Yani evlenince kendine ait bir özel alanı hiç kalmıyor insanın diye düşünüyorum. En basitinden uyuduğun yatağın bile sürekli biriyle ortak. Evde yalnız kalabildiğin zaman ya olmayacak ya çok sınırlı. Evlendiğin kişinin çamaşırlarını bile yıkayacaksın falan.İnsanın her gün gördüğü birine tahammül seviyesi de çok düşer ve sevgisi azalır mı? Kafam çok karışık. Bunları düşünmem normal mi?

Asla .. aksine gercekten seviyor seviliyorsan saygi güven varsa insan birbirine dahada baglaniyor kenetleniyor ve bidaha onsuz asla yapamayacagini anliyorsun .. onun camasirlarini yikamak yemek yapmak ayni yatagi paylasmak hep beraber olmak dediginin aksine cok hosuna gidiyor ve calistigi zaman eve gelecegi saat bi gelse diye bakiyorsun .. evlilik eger dogru kisiyle yaptiysan muhtesem bisey ..

Ben insanları çok zor affeden biriyim mesela. Tartışma kavga vs. hiç sevmediğim şeyler.
Yani o zaman da yalnızlık mı garip geliyor. Uzun süredir yalnız yaşıyorum. Hiçbir sorumluluğum da yok. Sadece kendine karşı sorumluyum. Bugün temizlik günümdü aslında. Saldım yattım gün boyu. Ama ilerde böyle olmayacak. Tartışma kavga vs hiç sevmem ve insanları zor affeden biriyim. Çevremde gördüğüm evlenince insablar birbirini çok kolay kırıyor incitiyor. Yoksa çevrwm mi kötü örnek dolu bilmiyırum aklımda deli sorular

Simdi söyle tabiki cevreninde böyle düsünmende etkisi vardir .. ama her evlilik öyle olacak diye bisey yok .. kaldi ki yalnizlik Allaha mahsustur .. yuva kurmak evlat sahibi olmak bunlar cok güzel seyler her saglikli insanin yasamasi gereken bisey bence tabi herkesin tercihi kendine ona bisey diyemem ama böyle düsünme .. evlendigin zaman esin „herkes“ gibi olmuyor asla affetnen tolere etmem kabul etmem dedigin seyleri tolere edebiliyorsun sevdigin icin ve cok büyük seyler (aldatma, siddet vs..) olmadigi sürece .. yani esini arkadasin veya is arkadasin icin düsündügün gibi görme öyle olmuyor cünkü

Benim icin sikinti olmuyor acikcasi. Ben seviyorum birlikte olmayi ve birlikteyiz diye devamli birbirimizin agzinin icine girmek zorunda hissetmiyoruz. Eşim kendi işiyle ilgili seylerle ilgileniyor suan mesela ve ben de kafama gore takiliyorum gayet. Kimse kimseyi darlamiyor devamli.

Sonradan ekleme olarak, oyle zorunlu yaptigim sorumluluklarim yok. Normalde haftanin yarisi yemek yapmazdim artik aksam yemeklerini hic yapmiyorum. Ev yemegi yapan guzel biyer bulduk aksam yemekleri ordan geliyor, disari cikmiyorsak.
Esim kahvalti etmez zaten, sabah ve ogle keyfime gore yiyorum. Temizlik vs konusunda esim karismaz kafama goreyim.

Özel alan istiyorsaniz diger odaya gidin mesela

Evli misiniz anlayamadım.
Ben evli değilim ama yorum yapabilirim herhalde.
Her evin düzeni yaşayış tarzı bir değil. Ev hanımı da olsanız orası bir yuva işleyen bir fabrika değil. Karşılıklı tolere, saygı sevgi olduğu sürece isterse çamaşırlar koridorda kalsın günlerce.
Kendi düzeninizi siz ve yaşam tarzınıza göre seçtiğiniz eşiniz belirleyecektir.

Yalnizliga,kendi kralligina alisan insan evlilikte biraz zorlaniyor. Ben de oyle oldu. Ama dogru insansa zamanla alisiyorsun da. Cunku sonsuza dek yalniz kralice de olamayacagiz olsak da sıkılmaz miyiz? Ay bilmiyorum olsa miydim ? ...
Zor valla kabullenip sindirip bu yola adım atilmali... sorumluluk vs.. kendine zaman ayiriyor insan illa ki bu arada. Aksam tek disari cikar arkadasinla oturursun,ev ziyareti yaparsin,evde bir bos oda olur girer kitap okursun. Oluyor onlar.

Evlilik, sorumluluğun tek bir tarafa yıkılmadigi, ev içi ev dışı tüm sorumluluğun ortak üstlenildiği noktadaysa, kafanızın da uyuştuğu bir eşiniz varsa gayet yaşanılası bir hal alıyor.

Yanlız yaşayan biri olarak zorlanır mısınız bilmiyorum ama robot gibi herşey dört dörtlük olmak zorunda değil zaten evlenince de.

Çamaşırlar da asılmayabilir, ev de süpürülmeyebilir canınız istemedikce. Yeter ki hayatınızı zorlaştıran bir eş olmasın, eşiniz.

Son düzenleme:
dostca dertlesebildiginiz sevgisini hissettiginiz size ve dusuncelerinize saygili bir esiniz oldugu zaman inanin mukemmel bisey evlilik.. tabi arada tartisma da olacak elbet tuzu biberi bunlar.. ozel alana gelirsek de eger birbirinize kendiniz disinda insanlarla vakit gecirmesine anlayis gosterirseniz zaten ozel alana pek gerek duymazsiniz hatta aksine ozlediginiz icin ayrilmak istemezsiniz canim kocam su an yanimda uyuyo tatli tatli normalde el ele uyuruz ama telefonla ugrastigim icin ayaklarimi ayaklarina kenetledim

Evlilik demek sorumluluk demek; rahat insanları zorlar. Yemek rutin olarak yapılan bir şey; tek başınıza bunu basit şekilde geçiştirebilirken, evli olunca mecbur yapılıyo yani yapmak istemediğin zamanlar çok nadir olmak durumunda. Başka bir örnek ütü yapılacaksa aman ya boşveriyim canım istemiyo olmuyo her zaman, mecbur ütülemen gerekiyo. Çamaşırıydı, bulaşığıydı, çocuğuydu hiç bitmiyo. Kısacası evlilik demek mecburiyet demek. Tek başınıza takılın kafanıza göre, rahatınızı bozmaya gerek var mı

Sevmezsen herşey gözüne batar, seversen işten gelip çıkardigi kıyafetini bile koklarsin.. Ayrıca evde başka oda mi yok, insan yalnız da kalmak isteyebilir, ayrı ayrı da kafa dinlenir..

Eşime bazen gıcık olur bu adamda ne buldum derim hatta cok kızınca kafamda boşarım o an ama 10 saat göremezsem içim.sıkılır tadım kaçar. Özlerim. Onsuz bi yerlere giderim ama her güzel seyde ya keske o da burda olsaydı o da yeseydi derim. Yatakta onsuz uyumayi bile sevmiyorum birkaç saat sonra. Garip bi durum yani. Üstelik ben evlenmeyi düşünmeyen yıllarca yalnız yaşayan biriydim

Tabi bu biraz ekstrem bir durum ülkemiz şartlarında

Yooo zamanla alışıyorsun. Hatta olmayınca eksiklik hissediyorsun. Ayrıca evlilikte kendine de zaman ayırabilirsin yapışık ikiz gibi olmak zorunda değilsin ki.

evlilikte ne kadar birçok şey ortak gibi görünse de eşlerin ayrı ayrı özgür alanları olmalı. yani her şeyi beraber yapmak zorunda değiliz. ben arasıra arkadaşlarımla çıkarım sohbet ederim o da aynı şekilde. deşarj olup eve geliriz ve birbirimizi de özlemiş oluruz bu da sevgiyi saygıyı perçinleyen bir şey. birbirini darlamaya hiç gerek yok yoksa zor yürür evlilik

Tabi bu biraz ekstrem bir durum ülkemiz şartlarında

Ekstrem dediginiz hangi durum? Yemek konusuysa öyle uç bir durum yok ortada maddi durumla alakali birsey ama bir cok kadin bakici veya temizlikci aliyor evine, ozellikle calisan kadinlar. Biz temizlikci almiyoruz, bakici ihtiyacim yok evde esim+ben 2 kisiyiz zaten. Yemek yapmayi sevmiyorum sadece.

Asla... Onsuz geçen dakikalarım bile hep onun yeniden yanıma dönmesini beklemekle geçiyor. Hayatımı, hobilerimi, tüm vaktimi yatağımı onunla paylaşmak en büyük mutluluğumdur. Hatta şu iş hayatı olmasa da hep yanımda kalsa diyorum ama hayat işte..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…